Iohannis: România are nevoie de un guvern stabil și de un premier integru. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marți decretul privind desemnarea lui Mihai Tudose (un om cu atîtea nuanţe gri în biografie, care minte cu seninătate chiar în documentele oficiale... :).



Dorin Tudoran m-a banat pentru un comentariu în care i-am atras atenția că Marin Preda este teleormanez (Încă un 'telectual deranjat de criticile aduse Securității ceaușiste. Dorinele, dracu' te-a pus să-ți curgă din gură. Până la tine n-am mai întâlnit 'telectuali analfabeți funcțional :) (Propagandiștii semuiști mă întreabă adesea de ce critic Securitatea și dacă sunt fiu de general securist. Pe bune, acum, sunt chiar atât de proști? :).



Recomandare pentru economistul Florin Cîtu - Warren Mosler (logică elementară)
Recomandare pentru economistul Lucian Isar - Scott Sumner (e varză)

Ipoteze:
Libertarianul Bogdan Glăvan este bugetofag. Libertarianul John Galt (comentacul) este bugetofag. Libertarianul Cristian Păun este bugetar.
Concluzie:
Think tank-ul care alimentează tonetarii grobieni, de dreapta, cu raționamente din prepuțul gândirii neanderthaliene, e alcătuit din asistați social.
Ai 2 vaci sterpe și un tractor ruginit? Numele tău e John Galt, țiitorul planetei. "Survenția" la hectar și asistența socială de care te bucuri atât timp cât faci umbră pământului degeaba nu sunt decât distorsiuni ale... nuvelei.

duminică, 5 iunie 2011

The housing double dip... revisited

Update (10 iunie 2011):
sursa
Shiller: Up to 25% further drop in housing prices possible
(tata lui)
______________________________
24 Noiembrie 2010:

Reacții la... cald:
Dabăl dipu la hauzing este încă prematur...te-ai hazardat...oleacă!
Mă rog, se confirmă pînă-n Martie.


Dar merita sa ne intrebam daca sunt cu adevarat demni de bagat in seama cei care striga doua decenii "Foc!", pentru ca atunci cind intr-adevar se declanseaza un incendiu sa afirme:"Vedeti ca am avut dreptate?! Sursa



Referinte (de pe net) :)
20052006; 2010

6 comentarii:

Akhenaton spunea...

Pe cât de artificială a fost umflarea bulei, pe atât de repede se va şi sparge. În plus, vremurile nu permit tranziţii prea mari, informaţiile circulând ceva mai repede. 22.11.2008

Pe cât de artificială a fost umflarea bulei, pe atât de repede se va şi sparge. În plus, vremurile nu permit tranziţii prea mari, informaţiile circulând ceva mai repede. Prin 2009

Inteleg ca "Prima casa" a intervenit brutal si a imblanzit caderea, insa pana la 10k mai e ceva de scazut. Stiu ca tot timpul ai spus 2003-2008-2013 (crestere-descrestere), urmata apoi de o stagnare pe grafic pana in 2020. Nu stiu aca extrapolarea asta liniara e asa de exacta pe cat spui tu. Oricum timpul va arata.

AristotelCostel spunea...

Daca vorbesti de extrapolarea liniara a preturilor pre2003, nu cred ca face sens sa vorbim despre precizie. Am indicat un nivel de pret probabil... pe cand cloacele se tranzactionau la 100k bucata.

Pana in 2013 ar trebui sa revenim cu picioarele pe pamant, dar evolutia va fi brutala... "intr-o zi de dimineata" din intervalul mentionat.

În privința stagnării pana in 2020 nu cred ca vorbeam de răpoșeniile ceaușiste, ci de posibilitatea ca pe atunci să se încheie actualul ciclu... șpeculonomic.

AristotelCostel spunea...

O criză, trei scenarii… horror

AristotelCostel spunea...

Preiau si comentariul lui Horea legat de bottom-ul clociadei romanesti:

EP: Horea, scuza-ma ca pun o intrebare fara legatura cu subiectul . Peste cat timp vezi fundul sacului pe piata imobiliara romaneasca ? multumesc.

HM: emilianpascale, 2015-2016. Eu cred ca vei avea semnale clare in acest sens.

Panica, executari silite si nici o stire de tipul celor obisnuite: Grbaste-te ca se termina.

Atentie neavand un grafic al imobiliarelor romanesti am legat evolutia lor de bursa.

Nu cred totusi ca as fi prea departe de adevar. Important este sa fi atent la semnale indiferent in ce an vor aparea.

Observa in momentul de fata un lucru important! Urletul de slabiciune a sectorului amintit: Stimulii guvernamentali, prima, a doua.....casa care nu au reusit sa miste preturile de loc.

Dinpotriva! Alti saraci fraieri au reusit sa fie atrasi in piata in timp ce preturile au continuat sa se deprecieze, ultimii cu siguranta.

Cand spun preturi in scadere ma refer desigur la cei care au hotarat sa vanda la pretul pietei si nicidecum la cei care tin preturile imbratisandu-si "comorile".

Bancile active pe piata romaneasca nu cred ca au vandut ceva cu pierderi pana acum si astepta in continuare soarele care nu mai rasare.

Intr-o criza de lichiditate care bate la usa multor institutii financiare ele vor trebui sa vanda bunurile pe care le au la orice pret, asta pentru a putea ajunge in posesie de capital.

Atunci daca mai ai bani cash, vei putea intra cu suces in piata. Asta e parerea mea si pana acum ea s-a dovedit destul de aproape de realitate in toate domeniile pe care le-am dezbatut.

Din fericire pentru mine, se pare ca am inteles destul de bine ceea ce am facut si ceea ce am spus. In orice caz pana in prezent. Cand e vorba de viitor vorbim ca intotdeauna de probabilitati.

JOS BASESCU spunea...

sincer nu prea cred ca mai conteaza pretul pe imobiliare... se duce dracului totul in jurul nostru de parca ne aflam in pragul razboiului.

nu ma deranjeaza sa fie 100k cutiile de chibrituri iar romanul sa cistige 5000k pe luna insa realitatea se indreapta implacabil catre cistiguri de 1 dolar pe zi...

noroc cu stalinescu al nostru ca ne reorganizeaza si scapam de saracie... ne face ingerasi pe toti

AristotelCostel spunea...

20 iunie 2011 (dupa mine:)
"households will continue deleveraging for the next few years to as many as 10 more years." We Are in a Secular Bear Market

10 k si 2020

;))

Lista mea de bloguri

Analiză fundamenta...tă