Iohannis: România are nevoie de un guvern stabil și de un premier integru. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marți decretul privind desemnarea lui Mihai Tudose (un om cu atîtea nuanţe gri în biografie, care minte cu seninătate chiar în documentele oficiale... :).Dorin Tudoran m-a banat pentru un comentariu în care i-am atras atenția că Marin Preda este teleormanez (Încă un 'telectual deranjat de criticile aduse Securității ceaușiste. Dorinele, dracu' te-a pus să-ți curgă din gură. Până la tine n-am mai întâlnit 'telectuali analfabeți funcțional :) (Propagandiștii semuiști mă întreabă adesea de ce critic Securitatea și dacă sunt fiu de general securist. Pe bune, acum, sunt chiar atât de proști? :).Recomandare pentru economistul Florin Cîtu - Warren Mosler (logică elementară)
Recomandare pentru economistul Lucian Isar - Scott Sumner (e varză)

Ipoteze:
Libertarianul Bogdan Glăvan este bugetofag. Libertarianul John Galt (comentacul) este bugetofag. Libertarianul Cristian Păun este bugetar.
Concluzie:
Think tank-ul care alimentează tonetarii grobieni, de dreapta, cu raționamente din prepuțul gândirii neanderthaliene, e alcătuit din asistați social.
Ai 2 vaci sterpe și un tractor ruginit? Numele tău e John Galt, țiitorul planetei. "Survenția" la hectar și asistența socială de care te bucuri atât timp cât faci umbră pământului degeaba nu sunt decât distorsiuni ale... nuvelei.

sâmbătă, 18 iunie 2011

Pozne cu lei... 2011 - revisited

23 MARTIE 2011:


17 iunie 2011, comentatorul "je":
"Cine mai crede in BNR. Isarescu, acum 2 luni, a spus sa avem incredere in LEU, insa acum este pui. Am avut euro, am schimbat in lei, iar acum a crescut cursul. Acum 4 ani am luat credit in CHF, acum ce curs este, de la 2 lei la 3.55 lei. Nici o banca acum 4 ani nu dadea cam 70000 lei credit decit in valuta, ce incredere sa mai ai in BNR, suntem ai nimanui. Sunt bugetar a scazut salariul si se pare sa nu mai am serviciu, cu cit o sa vinda banca garsonira de 36000 chf in Focsani. TEAPA."

25 Mai 2011:
8 Iunie 2011:


Comentatorul "je" și-a luat-o din plin de la mașina de propagandă "capitalistă"... controlată de ultimele relicve ale porcismului orwellian.

Să mă apuc acum să spun... c-am spus, că horea a spus, că alții au spus?

De fapt, prea multe nici n-am spus... am desenat... în pozne. Cu o conexiune interneuronală... problema era ca și rezolvată.

... și n-a fost o recomandare de "investiții", ci doar o atenționare la sistemul manipulator alcătuit din hârtii de bișnit... gen ZF, Capital, Wall-Street, etc.; analiști rectali dispuși oricând să spolieze fazani, lătrăi portocalii de diverse ocupații și specialiști BNR care-și apară sistemul de control. Ăstora li s-au adăugat, bineînțeles, cei mai perverși prostovani care se dau pe net... victimele bulei imobiliare din România.

Până când... toți băieții ăștia veseli nu vor face cunoștință cu "bucuria vieții", românii vor continua să fie tratați ca niște fazani numai buni de ... jumulit.

Update: Acum am văzut ce se petrecea în aceeași perioadă pe blogul lui Moise Guran.
Așa cum îi place lui să-l menționeze pe economistul Cristian Orgonaș drept sursă a informațiilor, îmi permit și eu să dau câteva citate din economistu'... Drobetei, Moise Guran, analistul care a văzut și a înțeles aprecierea leului de la început... până la... jumătate:
"aprecierea leului pe termen lung este singura modalitate sănătoasă de reducere a decalajului de “viaţă bună” între România şi UE. Creşterea salariilor în actualul context ar produce inflaţie. Aprecierea leului creşte de facto salariile în lei."
În opinia mea, cel mai bun scenariu este cel în care euro pierde cam 10% pe an, dar important este ca mişcarea să fie lină, fără întoarceri şi tensiuni.  sursa
și mai nou:
ideea era ca este un puseu. pe cine mai influenteaza un curs ridicat cateva zile? cat despre creditul meu, stai linistit, eu cumpar mai multe rate o data, ca sa pot intra la licitatie. sursa
și mai vechi:
Euro a scăzut previzibil sub 4,2 lei spre fericirea celor care au rate la bancă în moneda unică. sursa
După declaraţia de ieri cu Stalingradul, convingerea mea este că vom asista anul acesta şi la tăieri de dobânzi şi la o scădere a euro faţă de leu. sursa
Moise, mai bine continui licitația la euro pentru rate.
Aş vota mai degrabă pentru un scenariu în care euro scade calm până sub 4,1. Mai ales că este probabilă o uşoară creştere şi a investiţiilor străine. sursa
Dacă au scăzut cu 30% față de nivelul de mocirlă din 2010, ce părere ai despre wishful thinking, psihologia maselor și... prostirea fazanilor? E un "echilibru"... fragil? E posibil să rămâi fără... gâște la TVR2? Colegii bizmarche mă vor agresa... și mai des?

Niciun comentariu:

Lista mea de bloguri

Analiză fundamenta...tă