Iohannis: România are nevoie de un guvern stabil și de un premier integru. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marți decretul privind desemnarea lui Mihai Tudose (un om cu atîtea nuanţe gri în biografie, care minte cu seninătate chiar în documentele oficiale... :).Dorin Tudoran m-a banat pentru un comentariu în care i-am atras atenția că Marin Preda este teleormanez (Încă un 'telectual deranjat de criticile aduse Securității ceaușiste. Dorinele, dracu' te-a pus să-ți curgă din gură. Până la tine n-am mai întâlnit 'telectuali analfabeți funcțional :) (Propagandiștii semuiști mă întreabă adesea de ce critic Securitatea și dacă sunt fiu de general securist. Pe bune, acum, sunt chiar atât de proști? :).Recomandare pentru economistul Florin Cîtu - Warren Mosler (logică elementară)
Recomandare pentru economistul Lucian Isar - Scott Sumner (e varză)

Ipoteze:
Libertarianul Bogdan Glăvan este bugetofag. Libertarianul John Galt (comentacul) este bugetofag. Libertarianul Cristian Păun este bugetar.
Concluzie:
Think tank-ul care alimentează tonetarii grobieni, de dreapta, cu raționamente din prepuțul gândirii neanderthaliene, e alcătuit din asistați social.
Ai 2 vaci sterpe și un tractor ruginit? Numele tău e John Galt, țiitorul planetei. "Survenția" la hectar și asistența socială de care te bucuri atât timp cât faci umbră pământului degeaba nu sunt decât distorsiuni ale... nuvelei.

marți, 28 iunie 2011

Felicitari, d-le Chirovici!

"Update 2": minciuni sfruntate (click pe schemă=> click pe cearceaf=> zoom in/out):

____________________________________
"Update 1": 6. Alegeti-va cu foarte mult discernamint sursele de informatii.
... la finele săptămânii trecute, un document al JP Morgan Chase Londra afirmă că sistemul bancar românesc este solid, iar unul dintre principalele atuuri ar fi reprezentat de faptul că autorităţile ar dispune de resurse pentru a prelua subsidiarele băncilor greceşti spre a le vinde mai târziu altor grupuri. La doar câteva zile, un raport al Deutsche Bank reia tema indicând că Guvernele din Europa de Sud-Est ar putea fi forţate să cumpere şi să capitalizeze subsidiarele băncilor greceşti în cazul unui colaps al sistemului bancar elen.
Această variantă scandaloasă pentru nişte ţări cu procente foarte ridicate ale populaţiei care trăiesc la limita sărăciei ne este fluturată pe la nas într-un răstimp în care băncile cu capital grecesc au liber la repatrierea lichidităţilor sub forma achitării creditelor pe termen scurt către băncile-mamă în baza unor indicatori fantomatici ai solvabilităţii. Ar fi prea mult totuşi ca apoi să fie "salvate" cu banii contribuabililor pe motiv că românii au depozite de 6 miliarde euro, iar acum să se spună că nu fac decât să scoată "rezervele în exces". Cele menţionate mai sus nu prea fac parte din registrul de "piaţă liberă", însă bancherii păstrează această prăpastie în discurs între cum văd libertatea economică la împărţirea avuţiei şi cum pun în faţă riscul sistemic în etapele în care ar trebui să îşi asume pierderile şi deciziile greşite din trecut. sursa
... nu cred că autorul acestui fragment are o abordare constructivă pentru lupta (zbaterea) clasei medii în cadrul revoluției... capitaliste.

Acum, să încercăm să reformulăm un fragment celebru (publicat săptămâna trecută... pe net) emis de  Ceaușescu într-o șuetă... colectivistă:
"Cu geniul său inegalabil, Lenin a definit viitorul revoluției sale proletare printr-o formulă matematică simplă: „Comunismul înseamnă putere politică plus electrificare.” Astăzi, după șaizeci de ani, vreau să adaug o nouă piatră la temelia marxism-leninismului: comunismul modern înseamnă comunism național plus tehnologie și bani de la capitalism. Aceasta, tovarăși, este contribuția românească la marxism! a terminat Ceaușescu. ”" sursa
... la vremuri... noi... fragmente noi:
Cu geniul sau inegalabil, Greenspan a definit viitorul revolutiei sale capitaliste printr-o formula matematica simpla: "Capitalismul inseamna putere politica plus creditare". Astazi, dupa douazeci de ani, vreau sa adaug o noua piatra la temelia economiei de piata: capitalismul modern inseamna capitalism global plus tehnologie si bani de la contribuabili. Aceasta, tovarasi, este contributia elitelor financiare la capitalism!
... acum cine ar fi în stare să-l enunțe?
Și Isărescu?
Dar Chirovici ce rol ar mai avea? Mă rog, poate ar putea explica poporului de gâște cum e mai bine... în viață.
_________________
"Cel mai bun articol... da, sunteti extraordinar... nu mi-am putut imagina vreodata ca puteti fi atat de bun, nici chiar atunci cand stiam ca sunteti perfect... mi-a placut materialul... va multumim... aveti dreptate... intotdeauna."
sursa 
1. Evitati sfaturile unor "cunoscatori" care va pot indemna sa va plasati economiile in "valori sigure", cum ar fi aurul sau operele de arta.
Din argumentatie, desprindem ideea ca aurul si operele de arta sunt, totusi, bune... daca aveti bani cacalau. Probabil, doar asa i s-ar rupe d-lui Chirovici de voi... cand veti culege roadele... investitiilor. Altfel, ar fi afectat la sentiment.
2. Nu va lasati atrasi de promisiuni miraculoase.
Aici sunteți sfătuiți să țineți banii la băncile cu dobânzile la depozite... cele mai mici, adică prevenirea panicii ar fi bună, în principiu, pentru colegii lui... bancherii. Mai multe oi liniștite... mai puține oferte de dobânzi fatasmagorice, mai multe bănci rămase... în sistem. Nu intră în discuție să plimbați banii afară... sau să-i retrageți de tot. Riscurile de a fi călcați de hoți sunt reale, pe când cele de a rămâne cu ochii în Soare... sau învinețiți de jandarmii care vor păstra ordinea... de după... nu le pot estima nici eu (nici nu vreau s-o fac... Argentina n-a existat, iar Grecia e... diferită).
Pe afară duduie de reclame la dobânzi aproape egale celor din România... probabil vine o creștere economică de n-o s-o putem... duce.
3. Nu abandonati ideea unui serviciu mai bun, chiar daca piata fortei de munca este volatila si arida.
Roata mor(ț)ii se-nvărtește... banul trebuie să circule... încercarea moarte n-are... Chirovici e plin de sfaturi. Probabil, cu o rată decentă în spate, veți percepe îndemnul lui Chirovici drept un nou... început, cum aș spune eu... poate ultimul. Ideea de bază e se continuați să vă plătiți ratele.
4. Romania este caraterizata, printre altele, de o forta de munca extrem de imobila din punct de vedere geografic.
Vedeți bine că nu sunteți melci... v-am țepuit destul în timpul clociadei, acu' a venit vremea să umblați... băncile oricum n-au răbdare, iar dacă v-ați înfipt în suflet credite pe 30 de ani... priviți în urmă cu mânie... la propriile izbânzi și... înghițiți în sec. Locurile de muncă nu vor veni în urbele voastre... la cloacele voastre... voi trebuie să le căutați acolo... unde sunt.
5. Cautati sa discerneti cit mai realist intre ceea ce inseamna o situatie de moment, legata de criza si ceea ce inseamna epuizarea cvasidefinitiva a unei oportunitati. 
"Habarnam" ce naibii tre' să faceți, da' sper că voi fi felicitat în continuare. Unii vă trimit la sapă, dar eu v-am sfătuit ani întregi să vă dezvoltați... în special pe credit.
6. Alegeti-va cu foarte mult discernamint sursele de informatii.
...
Ascultati doar sfaturile unor oameni cu adevarat competenti, care stiu cu siguranta despre ce este vorba.
Ascultați... pe dracu'. Toate jigodiile eminențele astea care se flutură în pretind mari sfătuitori nu vor decât... binele... lor nostru (ce patetic sună... oare n-ar fi mai bine să formulez... realitatea altfel? (am rezolvat)). Actualul sistem de parazitare financiară proliferează de pe urma speciilor... fazan-prost doldora și bizon-lacom... grămadă. Dacă nu reușiți, cât mai repede, să vă alegeți corect sursele și să interpretați singuri informațiile... "sistemul" vă va mulțumi pentru... sprijin. În actualul sistem... "consultanța plătită" vă poate aduce... absolut întâmplător... cel mult... printre cei 50% de care "poate" avea grija... "consultantul", altfel... parazitul pretins inteligent ia comision de la toți. Bizonii au fost sfătuiți la punctele 5 și 7, fazanilor le este dedicat punctul... 6.
7. Daca nu aveti neaparat nevoie de bani, nu vindeti bunuri importante intr-o asemenea perioada. 
... "stați liniștiți la locurili voastri"... trendul se va inversa la un moment dat, "eu" scriu despre asta de câțiva ani și sunt în continuare... felicitat...

Țineți minte... trei cuvinte: fazele balonului imobiliar.

... iar când manipularea nu mai merge...6 comentarii:

valentin spunea...

Mamaaa... si ce limbi in c*r ii mai baga aia la comentarii - curat clisma !

mihai spunea...

daca te uitai la evolutia DOW de astazi cred ca n-ai mai fi scris articolul

AristotelCostel spunea...

Rally-ul face parte din... asteptari si n-are nicio legatura cu... chirovici.

De ceva timp fac fata tot mai greu manipularilor din... pix.

Mi-e greata de maimutoii mincinosi, pretinsi... ingrijorati de soarta... poporului.

Dupa ce am traversat perioada "bocitoarelor"... am ajuns la "aveti grija la felceri" si ascultati "oameni competenti"... cum ar fi prostovanul de la bloombiz... consilierul curului care pleaca in concediu cu maxi-taxi... Vulcanescu.

MI SE RUPE DE CEEA CE SE VA INTAMPLA IN ROMANIA, dar nu pot pricepe de unde atata jigodism... sa-ti prostesti fazanii... pana la ultima... pana.

In plus, turmentatu' care a emis toate nesimtirile astea... s-a pus pe laudat, timp in care ecrivainu' mapețeriei... ne liniștește.

... dar la așa o... revenire... parcă începe să-mi pară rău. :D

AristotelCostel spunea...

Si inca ceva... "draga" mihai... eu nu pozez in Gioconda cu_cuc... pe blogul asta se vede pozitia mea... la momentul intamplarii rahaturilor.

Nu ma apuc sa formulez... din senin, dupa ce mi-am umflat conturile din manipulari, ca "agentii imobiliari au exagerat intrucatva in timpul boom-ului imobiliar" sau ca "unii jurnalisti s-au lasat dusi de val"... etc.

Pe multi i-am dat cu capul de asfalt cand AU MANCAT CACAT si cand INCA MAI ERA TIMP atat pentru... fazani, cat si pentru bizoni.

mihai spunea...

si totusi , ce te-ai astepta sa auzi de la guvernanti ? ca totul s-a sfarsit , suntem bagati pana la gat in ... si ultima solutie e sa ne aruncam de la fereastra ? ( asta declara opozitia ) , stii cum e , fiecare cu interesul sau
parerea mea e ca ar fi bine sa renuntam un pic la extreme mai ales ca in ultima perioada , oricate probleme apar in lume ele se rezolova "pasnic" printr-o metoda ori alta , nimeni nu doreste rezolvari extreme ( cum e cazul greciei , multi i-au cantat prohodul si se pare ca pana la urma tot se gaseste cate o rezolvare normala - ca sa nu zic aici prelungire a agoniei , dar atata timp cat e in viata totul e ok )

AristotelCostel spunea...

... cam de asta a apărut expresia... "a muri cu zile"... împingi cănița până când nu se mai poate face... nimic.

Nu știu dacă sunt foarte interesat de proștii care guvernează oficial România.

M-aș limita doar la cei care iau deciziile care contează... BNR.

... de speranțiști medieni finanțați de bănci și/sau pedeleu e plin internetul.

Lista mea de bloguri

Analiză fundamenta...tă