Iohannis: România are nevoie de un guvern stabil și de un premier integru. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marți decretul privind desemnarea lui Mihai Tudose (un om cu atîtea nuanţe gri în biografie, care minte cu seninătate chiar în documentele oficiale... :).Dorin Tudoran m-a banat pentru un comentariu în care i-am atras atenția că Marin Preda este teleormanez (Încă un 'telectual deranjat de criticile aduse Securității ceaușiste. Dorinele, dracu' te-a pus să-ți curgă din gură. Până la tine n-am mai întâlnit 'telectuali analfabeți funcțional :) (Propagandiștii semuiști mă întreabă adesea de ce critic Securitatea și dacă sunt fiu de general securist. Pe bune, acum, sunt chiar atât de proști? :).Recomandare pentru economistul Florin Cîtu - Warren Mosler (logică elementară)
Recomandare pentru economistul Lucian Isar - Scott Sumner (e varză)

Ipoteze:
Libertarianul Bogdan Glăvan este bugetofag. Libertarianul John Galt (comentacul) este bugetofag. Libertarianul Cristian Păun este bugetar.
Concluzie:
Think tank-ul care alimentează tonetarii grobieni, de dreapta, cu raționamente din prepuțul gândirii neanderthaliene, e alcătuit din asistați social.
Ai 2 vaci sterpe și un tractor ruginit? Numele tău e John Galt, țiitorul planetei. "Survenția" la hectar și asistența socială de care te bucuri atât timp cât faci umbră pământului degeaba nu sunt decât distorsiuni ale... nuvelei.

joi, 30 octombrie 2008

Autodenigrarea este bună!

...şi perfect legală...


BANCHER = cineva care îţi imprumută umbrela lui când afara e soare şi apoi ţi-o cere înapoi când începe sa plouă.

Eu aş spune că un bancher este mai degrabă cineva care spune bancuri:

Pachet 1:
Declaraţie făcută în mai 2008, declaraţie care n-a influenţat în niciun fel deciziile contractanţilor de credite. Nimic despre amplitudinea...majorărilor.

10 Octombrie 2008:
Mulţumim pentru precizare!

21 Octombrie 2008:

Vedem că doar nu suntem chiori, da' matale trebuia să fi prevăzut...corect, nu doar să vezi că iar ai prevăzut greşit!

Pachet 2:


Multe bănci americane au suficiente garanţii de genul ăsta...dar nu prea mai au ...bani.

Să precizăm că îl poate ţine cât vrea ...după ce-l semnează.
Deci, contractanţii de credite se afişează cu Kafka în metrou şi savurează Sanda Brown acasă. Mulţumim şi pentru această precizare.

Pachet 3:
Seful ARB crede ca piata "se va dezgheta", in conditiile in care euforia consumului va reveni inaintea sarbatorilor de iarna, iar pe piata imobiliara, problema locuintelor este departe de a fi rezolvata.
Propunere de bancher cu experienţă:
Bună...bună asta! Mai spune...mai spune...

2 comentarii:

NENEA CORA spunea...

Hai sa sparg eu gheata cu un comentariu. Da-mi voie sa-i umplu frigiderul domnului Ghetea pentru faza cu creditul pe generatii.
Doamne apara si pazeste !

Zahir spunea...

Domnul Ghetea, laolalta cu bancherii din "asociatie" ar trebui sa infiinteze un cerc de lectura si sa-l citeasca pe domnul Taleb (http://en.wikipedia.org/wiki/Nassim_taleb) ca sa invete sa-si tina gura cand vine vorba despre ce va fi maine.

Lista mea de bloguri

Analiză fundamenta...tă