Iohannis: România are nevoie de un guvern stabil și de un premier integru. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marți decretul privind desemnarea lui Mihai Tudose (un om cu atîtea nuanţe gri în biografie, care minte cu seninătate chiar în documentele oficiale... :).



Dorin Tudoran m-a banat pentru un comentariu în care i-am atras atenția că Marin Preda este teleormanez (Încă un 'telectual deranjat de criticile aduse Securității ceaușiste. Dorinele, dracu' te-a pus să-ți curgă din gură. Până la tine n-am mai întâlnit 'telectuali analfabeți funcțional :) (Propagandiștii semuiști mă întreabă adesea de ce critic Securitatea și dacă sunt fiu de general securist. Pe bune, acum, sunt chiar atât de proști? :).



Recomandare pentru economistul Florin Cîtu - Warren Mosler (logică elementară)
Recomandare pentru economistul Lucian Isar - Scott Sumner (e varză)

Ipoteze:
Libertarianul Bogdan Glăvan este bugetofag. Libertarianul John Galt (comentacul) este bugetofag. Libertarianul Cristian Păun este bugetar.
Concluzie:
Think tank-ul care alimentează tonetarii grobieni, de dreapta, cu raționamente din prepuțul gândirii neanderthaliene, e alcătuit din asistați social.
Ai 2 vaci sterpe și un tractor ruginit? Numele tău e John Galt, țiitorul planetei. "Survenția" la hectar și asistența socială de care te bucuri atât timp cât faci umbră pământului degeaba nu sunt decât distorsiuni ale... nuvelei.

sâmbătă, 25 octombrie 2008

Ţară de securişti!

Titlul nu e nici măcar răutăcios. Asta e ferma animalelor în care trăim...porcanii rozalii hotărăsc împărţirea yum-yum-urilor.

Majorarea punctului de pensie a adus 100 de lei în plus pentru majoritatea dobitoacelor în vârstă...extrem de mulţumite...şi câteva mii de lei în plus porcinelor de vârstă înaintată.

Acum, în cazul măririi salariilor profesorilor, se urmăreşte exact acelaşi lucru.

Nu ştiu dacă ştie cineva, dar s-a mai dat o lege pentru mărirea salariilor profesorilor universitari, a fost susţinută de toţi universitarii...de foame nu de altceva...şi s-a aplicat strict profesorilor universitari. În România, titlurile didactice universitare sunt asistent, şef lucrări/lector, conferenţiar şi profesor universitar. Ei bine, legea despre care vorbesc a fost aplicată strict băieţilor din vârful piramidei...unde se află, nu-i aşa, cam toate nonvalorile din învăţământul universitar românesc.
În acest moment, diferenţa salarială între un conferenţiar şi un profesor universitar este de vreo 50% din venitul profesorului.
Ce se va întâmpla când se va aplica legea "constituţională", adoptată de Parlament şi promulgată de dl. Băsescu?

Salariile profesorilor universitari vor creşte cu 74%.

Dacă vă spun eu că PROFESORII UNIVERSITARI REPREZINTĂ ULTIMA PIEDICĂ ÎN CALEA... CREŞTERII CALITĂŢII EDUCAŢIEI ŞI CERCETĂRII DIN ROMÂNIA...o să par ridicol, aşa că mă voi abţine să mai fac vreo afirmaţie pe tema asta.

S-a gândit Parlamentul la binele poporului? A fost consiliat Băsescu? A venit rândul învăţământului?
Auziţi, nu vreţi voi mai bine să vă alocaţi bugetul direct? Nu de alta, dar tot vânturând banii ăştia prin atâtea conturi ca să ajungă, de fapt, în acelaşi loc...umflaţi profiturile băncilor aiurea.

Un comentariu:

Bogdan spunea...

Intai periajul: imi place cum le spui, asa ca voi reveni si in zilele urmatoare.
Apoi comentariul: Discutam cu un amic ca asta e esenta liberala: aia care au sa mai aiba, aia care n-au, da-i dracu! Asa ca nu vad de ce ai astepta o masura socialista (echilibrarea salariilor) de la niste liberali-chiar daca liberalismul din doctrina PNL nu a ramas decat la nivel de denumire.

Lista mea de bloguri

Analiză fundamenta...tă