Iohannis: România are nevoie de un guvern stabil și de un premier integru. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marți decretul privind desemnarea lui Mihai Tudose (un om cu atîtea nuanţe gri în biografie, care minte cu seninătate chiar în documentele oficiale... :).



Dorin Tudoran m-a banat pentru un comentariu în care i-am atras atenția că Marin Preda este teleormanez (Încă un 'telectual deranjat de criticile aduse Securității ceaușiste. Dorinele, dracu' te-a pus să-ți curgă din gură. Până la tine n-am mai întâlnit 'telectuali analfabeți funcțional :) (Propagandiștii semuiști mă întreabă adesea de ce critic Securitatea și dacă sunt fiu de general securist. Pe bune, acum, sunt chiar atât de proști? :).



Recomandare pentru economistul Florin Cîtu - Warren Mosler (logică elementară)
Recomandare pentru economistul Lucian Isar - Scott Sumner (e varză)

Ipoteze:
Libertarianul Bogdan Glăvan este bugetofag. Libertarianul John Galt (comentacul) este bugetofag. Libertarianul Cristian Păun este bugetar.
Concluzie:
Think tank-ul care alimentează tonetarii grobieni, de dreapta, cu raționamente din prepuțul gândirii neanderthaliene, e alcătuit din asistați social.
Ai 2 vaci sterpe și un tractor ruginit? Numele tău e John Galt, țiitorul planetei. "Survenția" la hectar și asistența socială de care te bucuri atât timp cât faci umbră pământului degeaba nu sunt decât distorsiuni ale... nuvelei.

duminică, 13 septembrie 2015

Trenduri Septembrie 2015 ... revisited


EURRON își continuă deprecierea spre 4,37-4,39 în timp ce EURPLN rămâne neutral-bullish, țintă 4,3 (alternativ, cedarea suportului de 4,1965 deschide drumul EURPLN către 4,16-4,18),

EURUSD
26 august 2015
EURUSD a făcut noul maxim așteptat, dar a depășit 1,1565. În acest moment prețul ar putea să testeze chiar și 1,223. Neavând nicio expunere cu leverage pe EU, voi încerca să reintru short la retestarea nivelului de 1,1613 (după un bearish pattern). AC, sursa
6 septembrie 2015
1,1087 poate determina o corecție și o oportunitate de intrare short. AC, sursa
13 septembrie 2015
EURUSD constituie pentru mine principala sursă de... ceață... groasă. Teoretic, cea de-a doua țintă (prima a fost 1,1703) a mișcării ascendente este 1,2087. Bias-ul meu pe graficul săptămânal e short, în timp ce prețul se află în plin rally către zona de ofertă 1,1613-1,1959 (următoarea zonă de ofertă începe de la 1,2224). Un preț de închidere săptămânal  peste 1,1466 îmi poate schimba... bias-ul. Deci, mă aștept la spike-uri temporare către zona de ofertă, urmate de prăbușiri sănătoase.

USDX
30 august 2015
Indicele dolarului ar putea retesta nivelul de cerere de la 93,56. Alternativ... 26 august 2015: "La atingerea nivelului de 91,95 va trebui să identific noul potențial nivel suport." AC, sursa
13 septembrie 2015
Scenariul descris pe EURUSD concordă cu analiza de la sfârșitul lunii august pentru indicele dolarului.

GBPUSD
30 august 2015

Dacă GBPUSD nu începe o mișcare corectivă și pleacă direct spre 1,52, se schimbă etichetarea valurilor Elliot, caz în care am putea avea un nou maxim în zona de ofertă înainte de prăbușire. AC, sursa
13 septembrie 2015
Am intrat long la 1,5185 cu scopul deschiderii unor poziții short... lipsite de orice risc. Voi aștepta atingerea lui 1,5545, însă dacă 1,5636 este depășit, cresc șansele realizării unui nou maxim.

EURCHF
Predicția de 1,1 a fost făcută în timpul panicii... de la casele de schimb. Până să-mi fie confirmată predicția puteam să fac o pereche de... gemeni.
Presiunea pe vânzarea EURCHF a crescut încă de la 1,1. Nivelul de ofertă are legătură cu valoarea minimului înregistrat în iarnă. Dreptunghiul de la 1,1 nu este altceva decât diferența dintre nivelele de ofertă determinate pe seturi de date de la brokeri diferiți.
În iarnă spuneam că prețul nu poate ajunge mai jos decât după o retragere către 1,1, scenariul continuării deprecierii fiind amânat dacă 1,1536 este depășit. DAR... structura mișcării bullish a respectat întocmai algoritmii HFT, iar acum trebuie să urmăresc evoluția prețului în zona de ofertă pentru a obține informații în privința... câștigătorilor.

Aur
28 august 2015
Ideal ar fi fost (pentru goldari, din perspectiva scenariului alternativ... de apreciere) să atingă 1172,93. Acum probabil va retesta zona de cerere de sub 1100 de unde se va aprecia pentru o nouă încercare de a străpunge 1172,93. Dacă o face (atinge 1172,93), pasul următor e 1225, dacă nu, 967. AC, sursa

13 septembrie 2015
Aurul ar trebui să înceapă un rally pe fondul vrăjelilor Fed, bineînțeles, după ce cumpărătorii și-au făcut plinul în ultimele luni în special în zona de cerere.

USDTRY
M-ar tenta deschiderea unei poziții short pe USDTRY la cel mai mic semn de corecție. Problema e că prețul ar putea ajunge și la 3,3.

Fed-ul măcăne de un an de zile pe tema creșterii ratei dobânzii de referință. Numai o creștere de 0,5 pp ar putea determina o apreciere imediată a dolarului, orice altceva lăsându-se cu debusolări... temporare.


În săptămânile următoare vom afla problemele cu care se confruntă... BOE și BCE.

Un comentariu:

Unknown spunea...

Eu stau acum ca pe ghimpi sa schimb a doua transa de CHF in EUR. Putin inteleg explicatiile tale tehnice, dar in ultima postare observ putin optimism legat de atingerea unui nou minim. Daca mai astept ar rezulta doua posibilitati: curs >1.15 (pierdere acceptabila) sau curs <1.00 (castig peste asteptari). Trebuie sa fac tranzactia pana in ianuarie. Ce sfaturi dai, sau altfel intrebat, ce probabilitati dai. Poti te rog sa explici data viitoare ca pentru ingineri? Merci mult.

Lista mea de bloguri

Analiză fundamenta...tă