Iohannis: România are nevoie de un guvern stabil și de un premier integru. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marți decretul privind desemnarea lui Mihai Tudose (un om cu atîtea nuanţe gri în biografie, care minte cu seninătate chiar în documentele oficiale... :).Dorin Tudoran m-a banat pentru un comentariu în care i-am atras atenția că Marin Preda este teleormanez (Încă un 'telectual deranjat de criticile aduse Securității ceaușiste. Dorinele, dracu' te-a pus să-ți curgă din gură. Până la tine n-am mai întâlnit 'telectuali analfabeți funcțional :) (Propagandiștii semuiști mă întreabă adesea de ce critic Securitatea și dacă sunt fiu de general securist. Pe bune, acum, sunt chiar atât de proști? :).Recomandare pentru economistul Florin Cîtu - Warren Mosler (logică elementară)
Recomandare pentru economistul Lucian Isar - Scott Sumner (e varză)

Ipoteze:
Libertarianul Bogdan Glăvan este bugetofag. Libertarianul John Galt (comentacul) este bugetofag. Libertarianul Cristian Păun este bugetar.
Concluzie:
Think tank-ul care alimentează tonetarii grobieni, de dreapta, cu raționamente din prepuțul gândirii neanderthaliene, e alcătuit din asistați social.
Ai 2 vaci sterpe și un tractor ruginit? Numele tău e John Galt, țiitorul planetei. "Survenția" la hectar și asistența socială de care te bucuri atât timp cât faci umbră pământului degeaba nu sunt decât distorsiuni ale... nuvelei.

duminică, 20 septembrie 2015

Trenduri Septembrie 2015... revisited (2)


Mai întâi să stabilim clar, definitiv, irevocabil și imposibil de întors pe dos de către gangul securist denea al serei... cine pozează în "de dreapta" prin... Românica.

În 2004 Mâzgăreanu, slugoi securisto-ceaușist, a decis în intimitatea propriei conștiințe să-l înlocuiască pe comunistul Iliescu, personaj indezirabil pentru regimul ceaușist, cu o slugă securisto-ceaușistă... înfometată și... însetată.
La nici trei ani de la fraudarea alegerilor, sluga ceaușistă avea să-și găsească stăpânul ideal, profitând de patriotismul dezorientat al lui Tăriceanu care tocmai intenționa să retragă trupele din Irak. N-a fost nevoie decât de o felaționare publică a licuriciului cel mare și românii au... pus-o pentru câteva decenii.
Din 2004 pupinbăsiștii de nivel mediu sunt victimele Securității lui Nicolae Ceaușescu, servind aproape zilnic porții mari "de dreapta"... de la licurici via... aparatul de propagandă comunisto-securistă.
Întâmplarea face că săptămâna trecută... Ciuvică, Antena 3, Ponta, Voiculescu... fostul șef din cadrul Securității, al lui Traian Băsescu, Silvian Ionescu (fost prefect al capitalei, preferat de băs, și fost șef al Gărzii de Mediu, preferat de băs... din motive de slăbiciuni personale :), a dat din casă, Traian Băsescu e o slugă securisto-ceaușistă.
Deci, prostovanilor, după 11 ani de prosteală națională s-a demonstrat și oficial faptul că... sunteți proști.

Intersectările inerente cu membrii tribului wachati, menținuți de sistemul oligarhiei securiste la nivelul de proaste-n târg, mă obligă adeseori la precizări elementare și reacții... pe măsură ... așa că ... allow me to display my affection...

_______________________
În privința EURRON și EURPLN rămân valabile comentariile din postul anterior.

EURUSD
26 august 2015
EURUSD a făcut noul maxim așteptat, dar a depășit 1,1565. În acest moment prețul ar putea să testeze chiar și 1,223. Neavând nicio expunere cu leverage pe EU, voi încerca să reintru short la retestarea nivelului de 1,1613 (după un bearish pattern). AC, sursa

6 septembrie 2015
1,1087 poate determina o corecție și o oportunitate de intrare short. AC, sursa

13 septembrie 2015

Bias-ul meu pe graficul săptămânal e short, în timp ce prețul se află în plin rally către zona de ofertă 1,1613-1,1959 (următoarea zonă de ofertă începe de la 1,2224). Un preț de închidere săptămânal peste 1,1466 îmi poate schimba... bias-ul. Deci, mă aștept la spike-uri temporare către zona de ofertă, urmate de prăbușiri sănătoase. AC, sursa

20 septembrie 2015

EURUSD a făcut un "spike" până la 1,1459, nereușind să treacă de nivelul pivot de la 1,1466. Bias-ul meu short începe să capete sens în ciuda resemnării fundamentaliștilor în ceea ce privește... dolarul.
Pe termen lung fundamentaliștii au motive să creadă într-o apreciere a EURUSD și tocmai de asta spuneam cu ceva luni în urmă că EURUSD nu se va aprecia serios până când nu face un nou minim care să-i șocheze... ca de obicei... pe fundamentaliști. Abia când fundamentaliștii se vor fi resemnat urmare a unui EURUSD apropiat de paritate... se va întâmpla... corecția mult preanticipată a dolarului,
Pe termen mediu văd un al cincilea val de apreciere a dolarului în fața euro începând încă de săptămâna viitoare. Alternativ, în cazul unei mișcării lateral-descendente (nou val X), încă este posibil un nou val ascendent înainte de prăbușire (val Z).
Așa cum am arătat aici, piețele anticipează fundamentele, buy the rumors sell the news fiind valabil aproape fără excepție. Fed-ul menține dobânda, fundamental dolarul se depreciază "corect", pe volume uriașe, în timpul știrilor, după care se schimbă trendul... complet inexplicabil.
Pe termen scurt, lumânarea de vineri e bearish ca dracu'.
Forex:
1. Posibilă retragere a prețului:
Sell Limit 1,1388, SL 1,1475, TP1 1,0939, TP2 1,0699 (țintele de preț sunt valabile atât timp cât 1,1475 nu este atins). Sub 1,123 pozițiile pot fi asigurate cu BE SL.
2. Continuarea deprecierii (big shadow candlestick, high probability set-up):
Sell Stop 1,1259, SL 1,1475, aceleași ținte (preferabil trailing stop 170 pipși pentru asigurarea poziției short => SL BE & remove trailing stop).
EURX
Țintele de preț rămân valabile atât timp cât 101,09 nu este atins. Dispoziția prăbușitoare a euro a fost identificată în luna iunie, aici.

USDX
30 august 2015
20 septembrie 2015

Deși dolarul a reușit să măcelărească toată planeta, n-a reușit deocamdată să bifeze nivelul de 101,82. Pattern-urile formate l-ar putea propulsa în direcția... corectă.

GBPUSD
30 august 2015
13 septembrie 2015

Am intrat long la 1,5185 cu scopul deschiderii unor poziții short... lipsite de orice risc. Voi aștepta atingerea lui 1,5545, însă dacă 1,5636 este depășit, cresc șansele realizării unui nou maxim. AC, sursa

20 septembrie 2015

Ca și în cazul EURUSD încă nu exclud posibilitatea înregistrării unui nou maxim pe GBPUSD. Bias-ul meu este short (1,49 cu perspective de 1,35). Cu poziții short deschise peste 1,5629 am reușit să asigur peste 400 de pipși profit din pozițiile long deja deschise.
Depășirea nivelului de 1,5636 nu exclude posibilitatea prăbușirii GBPUSD, fiind destul de probabilă o cădere sub 1,5545 și o ultimă testare a acestui nivel (1,5545) înainte de cădere.

Deci, euro și lira sterlină... aim for the bushes...

EURCHF

Pe termen scurt EURCHF se chinuie să bifeze prima țintă de preț (1,1062) fără să atingă 1,0839, alternativ trebuind să retesteze suportul de la 1,0744. Dacă atinge și 1,0694, ghinion, s-a scăpat pe el.
Eu văd foarte probabilă atingerea nivelului de ofertă de la 1,1178.
Dacă închide săptămâna peste 1,1, e posibil ca EURCHF să nu mai coboare sub 1,1 multe luni de zile.
Totuși, nu-mi place incapacitatea cumpărătorilor de a bifa prima țintă încă din 11 septembrie.
Strict speculativ, este posibilă o cădere bruscă la care nu mă simt capabil să particip, mizând mai degrabă pe cele două scenarii descrise în grafic.
Pe termen lung, așa cum am afirmat și în postul anterior, vreau să văd comportarea prețului în zona 1,1-1,15 (nothing more :).

AUDUSD
... posibilă extensie, scenariu anulat dacă 0,7293 este atins.

USDCAD
În zona 1,3463 s-au adunat o multitudine de ținte de preț care pot provoca o cădere a prețului.

USDTRY
Deși lumânarea săptămânală este bearish, văd o foarte probabilă extensie secundară ascendentă a prețului.

OILWTI

Nu exclud ca vânzătorii de la 49,17 să împingă prețul uleiului către un nou minim. Deocamdată scenariul bullish în care prețul va fi propulsat în zona de ofertă rămâne cel mai probabil.

Aur
28 august 2015
Ideal ar fi fost (pentru goldari, din perspectiva scenariului alternativ... de apreciere) să atingă 1172,93. Acum probabil va retesta zona de cerere de sub 1100 de unde se va aprecia pentru o nouă încercare de a străpunge 1172,93. Dacă o face (atinge 1172,93), pasul următor e 1225, dacă nu, 967. AC, sursa

13 septembrie 2015

Aurul ar trebui să înceapă un rally pe fondul vrăjelilor Fed, bineînțeles, după ce cumpărătorii și-au făcut plinul în ultimele luni în special în zona de cerere. AC, sursa

20 septembrie 2015

Nivelul important de urmărit în cazul aurului rămâne 1172,93 pentru a identifica nivelul de ofertă de la care va începe următorul val prăbușitor.
Îmbulzeala-n bulă la 1800-1900 $/uncia ca... protecție se lasă cu abandonuri după ani și ani de suferință. Următorul val ascendent sănătos va începe doar după ce protejații din vârf de bulă vor fi vândut aurul fizic și... psihic.

... Dr. Evil had an yellow sub filled with frickin' idiots...

14 comentarii:

Claudiu Tudor Cora spunea...

Multumesc mult pentru analiza pe CHF. Concluzia: fiecare pe barba lui. Eu mai stau nitel cu francii, asteptand retestarea lui 0.74, dupa care ma bag. Daca o fi sa se duca mai jos, nici o problema. Singura varianta in care as mai astepta e prabusirea accelerata spre 1.06. Mai vedem saptamana viitoare. As indrazni totusi sa te intreb, ce zic fundamentele. Locuind de ceva vreme buna in Elvetia si cunoscand pulsul business-ului, as inclina spre un fundament de apreciere a francului pe termen lung.

Altcineva spunea...

Mersi mult Aristotel pentru aceasta analiza!
Ce sa zic, esti meseriash rau! :)
Bravo tzie!

Vali

Claudiu Tudor Cora spunea...

Pe CHF suportul de la 1.0839 a fost spart. Deci, mergem sa testam 1.0744 conform scenariului 2.

AristotelCostel spunea...

1,0811 poate... atenua :D căderea, iar 1.0744 e un suport puternic (ambele ținte rămân valabile până la 1,0694).
Dacă atinge 1,0694, testează 1,0379.

Claudiu Tudor Cora spunea...

S-a dus pe copca scenariul 2 oare? Recunosc ca iti trebuie nervi tari sa joci pe curs.

Jean Ghinel spunea...

Buna Costel! Esti de acord cu afirmatiile lui Cristi Dogaru, referitoare la Romania, din articolul http://cristiandogaru.blogspot.ro/2015/09/se-pot-prabusi-bursele-si-economia-ca.html?

"Pe scurt, putem reveni in recesiune odată cu marile economii europene într-un scenariu defavorabil dar e greu de imaginat ca vom reedita convulsiile din 2009-2010, cu devalorizări de amploare ale monedei naționale și tăieri de venituri și prestații sociale deoarece elementul- surpriză lipsește de această dată iar echipamentul de start al economie arată mai bine ca in 2008."

Jean

AristotelCostel spunea...

Din perspectiva cumpărătorului de EURCHF la 1,0744 (SL 1,0694) n-am argumente de a muta stop loss-ul la break even până când prima țintă nu este atinsă (nici nu elimin scenariul 2, nici nu mă bazez pe el).

EURCHF n-a reușit să bifeze prima țintă direct, iar structura bullish, perfectă în ultimele 9 luni, a fost bruiată de nerespectarea lui 1,0839, acumulându-se deja semne de slăbiciune.

Bias-ul meu pe USDCHF e puternic bullish, motiv pentru care văd EURșiCHF capabile să cadă în fața dolarului cu viteze relativ egale, deci nu mă aștept la nimic spectaculos pe EURCHF.

Analiza publicată în weekend are la bază un element esențial, întărirea globală a dolarului... după menținerea dobânzii de către Fed.

@Jean

Economia "chinezească" a oferit deja bobârnacul replierii.

Fenomenul Lehman a venit după ani de creșteri susținute bazate pe... "noi paradigme". Acum toată lumea știe că nu există fundamente pentru bulelele reumflate, motiv pentru care expunerea investitorilor de retail (mici... de grădină) este insignifiantă. Rechinii trebuie să se descurce... în familie. :D

Grosier, din estimarea evoluției dolarului, 2008 a fost anul de șoc, de schimbare a paradigmei, până în 2015 s-a petrecut întoarcerea la "normalitate" (scăderea șomajului pe fondul scăderii ratei de ocupare... sau revenirea prețurilor la imobiliare pe fondul menținerii vânzărilor de case la nivele specifice perioadelor de recesiune), iar mai departe economia globală se va ajusta pas cu pas până fierb... broscuțele. Manipulatorii centrali o ard la foc mic cu "stagnarea veșnică" timp în care se conturează... noul trend. În principal direcția îl diferențiază de cel vechi. :D

Jean Ghinel spunea...

Am citit raspunsul tau de 10 ori si tot am dubii ca am inteles corect. Asa ca, iarta-ma, dar te mai intreb.

1) "Economia "chinezească" a oferit deja bobârnacul replierii"
este echivalent cu: Din partea Chinei nu mai pot veni cutremure care sa dea economia mondiala peste cap?

2) " iar mai departe economia globală se va ajusta pas cu pas până fierb... broscuțele."
este echivalent cu: Economia mondiala o va lua incet si sigur in jos?

3) "Manipulatorii centrali o ard la foc mic cu "stagnarea veșnică" timp în care se conturează... noul trend. În principal direcția îl diferențiază de cel vechi. "

Te referi la noul trend al cui si care va fi acesta?
eu vreau doar sa-mi cumpar o casa ieftin :). Asa ca ma intereseaza economia in general, valutele principale si imobiliarele. La bursa nu joc, ca nu am ce.
Jean

AristotelCostel spunea...

:D

1) "Bobârnacul replierii" a fost... șocul care i-a domolit pe rechini. Indicii americani au ajuns pe minus în 2015. Traderii profesioniști s-au bazat pe "plunge protection team", iar câțiva dintre pros nu mai zic nimic de la tristele evenimente ... de la Shanghai (vezi graficul săptămânal). :D
Din China vor continua să vină tsunami-uri care deja nu mai șochează pe nimeni... it's the new normal. :)

2) Egzact! Institutele de statistică pot atenua creșterile economice negative. Doar cel chinezesc începe calculele de la +7%/an. :D

3) Economia globală bazată pe... credit ieftin și bun se duce dracului. Datoriile vor trebui acoperite în special cu dolari verzi adevărați. Acces la imprimantă are doar Fed-ul, datoriile sunt la... victimele fără... digits, fără... bani de hârtie.

În privința imobiliarelor, cei foarte competenți și "încrezuți în sine" :) pot accesa credite ieftine și bune, rămânându-le să-și demonstreze calitățile timp de 30 de ani plini de... provocări și oportunități, bineînțeles.
Temperații pot economisi (extrage cash din economia "reală":) până când se va întâlni... cererea cu oferta.

Jean Ghinel spunea...

Multumesc frumos!

Claudiu Tudor Cora spunea...

Cum iti explici saltul de ieri pe EURCHF? Caderea de acum 3 zile s-a bazat pe scandalul VW. Ieri EUR si-a revenit atat fata de franc cat si fata de dolar, cu toate ca scandalul VW ia amploare si pare sa genereze efecte in lant in toata economia germana / europeana.

Altcineva spunea...

Aristotel, pls o mana de ajutor dc poti sa imi dai!
Ma uit pe eur/usd si nu stiu ce am nu pot discerne daca e un val X care se va opri in 1.0966 si apoi pupam 1.19 sau daca isi da drumul in jos acum....spre paritate

Ma poti ajuta te rog frumos ?

multumesc anticipat, vali

AristotelCostel spunea...

Analizez peste 20 de perechi valutare. N-am cum să găsesc (nici nu caut) explicații pentru orice gâlmă. EURCHF are suport valabil și ținte clare... de atins. Bias... long.
Analiștii jurnaliști obișnuiesc să coreleze mișcările de 50-100 de pipși cu diferite... fenomene naturale.

EURUSD a început (probabil) o serie de valuri 1-2. În cazul în care nu mai depășește 1,1323, e predispus la prăbușire. Dacă atinge 1,1323... vedem. Atingerea primei ținte (1,0939)... automatizează prăbușirea.

Lira a făcut un pas decisiv privind confirmarea etichetării valurilor elliot și ar trebui să anticipeze mișcări similare pe EURUSD.

Altcineva spunea...

"EURUSD a început (probabil) o serie de valuri 1-2. În cazul în care nu mai depășește 1,1323, e predispus la prăbușire. Dacă atinge 1,1323... vedem. Atingerea primei ținte (1,0939)... automatizează prăbușirea."

Iti multumesc frumos de raspuns.
Aveam un moment de blocaj... nici tehnic nu "vedeam" nimic, nici intuitiv nu-mi cadea nici o fisa in cap ... si foarte rar nu am nici o idee cand ma uit la un grafic. M-am uitat si pe macd si rsi (valori clasice)la daily eur/usd si vad ca dupa miscari par a aduna energie pentru o miscare viguroasa in curand. Doar ca eram in blocaj si nu stiam daca o miscare viguroasa in sensul aprecierii sau deprecierii.

Multumesc!

Vali

Lista mea de bloguri

Analiză fundamenta...tă