Iohannis: România are nevoie de un guvern stabil și de un premier integru. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marți decretul privind desemnarea lui Mihai Tudose (un om cu atîtea nuanţe gri în biografie, care minte cu seninătate chiar în documentele oficiale... :).



Dorin Tudoran m-a banat pentru un comentariu în care i-am atras atenția că Marin Preda este teleormanez (Încă un 'telectual deranjat de criticile aduse Securității ceaușiste. Dorinele, dracu' te-a pus să-ți curgă din gură. Până la tine n-am mai întâlnit 'telectuali analfabeți funcțional :) (Propagandiștii semuiști mă întreabă adesea de ce critic Securitatea și dacă sunt fiu de general securist. Pe bune, acum, sunt chiar atât de proști? :).



Recomandare pentru economistul Florin Cîtu - Warren Mosler (logică elementară)
Recomandare pentru economistul Lucian Isar - Scott Sumner (e varză)

Ipoteze:
Libertarianul Bogdan Glăvan este bugetofag. Libertarianul John Galt (comentacul) este bugetofag. Libertarianul Cristian Păun este bugetar.
Concluzie:
Think tank-ul care alimentează tonetarii grobieni, de dreapta, cu raționamente din prepuțul gândirii neanderthaliene, e alcătuit din asistați social.
Ai 2 vaci sterpe și un tractor ruginit? Numele tău e John Galt, țiitorul planetei. "Survenția" la hectar și asistența socială de care te bucuri atât timp cât faci umbră pământului degeaba nu sunt decât distorsiuni ale... nuvelei.

duminică, 26 iulie 2015

Trenduri iulie 2015... revisited (3)

sursa :)

Seria "trendurilor" a debutat în luna aprilie 2015, aici, la scurt timp după ce mi-a curs sânge din cap din cauza traderilor profesioniști. De fapt, în ultima decadă cam toți profesioniștii, de la ajenții emobiliari, bancarziretardoeconomiști, gurnaliști și alte câteva categorii "profesionale", mi-au provocat numai... ieșiri nervoase. Și de fiecare dată realitatea a arătat că eu nu mă enervez... degeaba. :D

EURUSD

EURUSD continuă să-și caute nivelul de la care să se facă praf (1,0132). Ar putea retesta 1,1137 sau la fel de bine s-ar putea intoarce catre 1,1475, cert e că mișcarea laterală copie plictiseala petrecută recent pe ulei.

EURCHF
25 mai 2015
Pe termen scurt EURCHF își caută un nivel suport și probabil va retesta 1,0261. Prin retestare eu înțeleg faptul că bancarzii mai au de acumulat poziții long la nivele... inferioare ceea ce presupune conducerea prețului sub nivelul de cerere, iar după ce piața liberă acumulează tensiunile necesare (volumul critic de poziții long) prețul va fi eliberat spre 1,1.

În viitorul relativ îndepărtat, ceea ce s-a întâmplat cu yen-ul se va întâmpla și cu francul elvețian (o depreciere accentuată). Pe termen mediu și lung, nivelul de 1,1 nu va face decât să le ofere oportunitatea instituționalilor să acumuleze poziții short pentru prima țintă de preț de la 0,9063.

Totuși, în eventualitatea în care corecția spre 1,1 atinge nivelul de 1,1536, o întoarcere către 1,2175 devine foarte probabilă. Doar în situația în care 1,2671 este atins, scenariul bearish este anulat, ceea ce înseamnă că francul se face... yen.

Deci, recapitulez, actualul trend este unul puternic bearish cu ținta de 0,9063, iar momentan prețul se află într-o corecție către un nivel de la care instituționalii vor acumula poziții short (probabil 1,1). AC, sursa
26 iulie 2015
Se pare că bancarzii și-au făcut plinul, EURCHF urmând să plece către 1,1. E posibil ca peste 2-3 ani să reiau... citate. :D

USDCHF
25 mai 2015
Spre deosebire de EURCHF care ar trebui să facă noi minime, USDCHF și-a atins minimul în august 2011, iar mai departe prețul ar trebui să depășească nivelul de 1,0584 în viteză, după ce smart money au acumulat poziții long ale căror ținte de preț sunt 1,1 și mai apoi 1,22. Atingerea nivelului de 1,0584 semnifică încheierea trendului bearish. AC, sursa

26 iulie 2015

Mai e mult până departe. Totuși, avem deja confirmarea zonei de cerere, iar USDCHF poate începe o urcare puțin imaginabilă până de curând.

OILWTI
12 iulie 2015
Uleiul a penetrat 50,76, nivel de la care au apărut cumpărătorii care nu cunosc mesajul subliminal al acestei penetrări... nou minim. AC, sursa
26 iulie 2015
Cumpărătorii de la 50,76 mai au până când să-mi găsească blogul.

Aur
4 aprilie 2015
Special pentru prietenii miei :D, capitaliștii metalici, am identificat un nou... talaz până la 1100. AC, sursa


26 iulie 2015
...bifat... capitaliști metalici... plăvani libertarieni... giurgiști "de dreapta"... v-ați protejat...

Argint
4 aprilie 2015
Și tot pentru prietenii miei, gogii (cu) bâtă, argintul întârzie să-și reia traseul către 6000$/uncia.
Scenariul 1: 16,324 - 17,933 - 14 (cam aici mă și doare pe mine de argint... și de aur).
Scenariul 2: 16,324 - 19,7 - 14 (adică tot unde mă doare pe mine de argint... și de aur). AC, sursa



26 iulie 2015
... 14

6 comentarii:

Jean Ghinel spunea...

Buna ziua, Costel! Mai crezi ca se va intampla acest lucru in 2015: "Piața imobiliară din România și prețurile cloacelor autohtone vor continua să cadă, timid în vară, grăbit în toamnă și... pufff, în iarnă. :)"?.

Ce anume paote contribui la o scadere in iarna?

Intr-adevar, anul 2015 parea fi un an in care imobiliarele sunt nitel mai dezghetate(dupa cum spun si ziarele si agentii): "(2015 pare un an bun... enjoy it... :) "

Jean

AristotelCostel spunea...

"Ce anume poate contribui la o scadere in iarna?"

O foarte probabilă criză economică globală.

Mărfurile se ieftinesc pe fondul revenirilor economice din o(ri)ficiu. Toată planeta s-a specializat în creșteri din o(ri)ficiu. Probabil statele exportatoare de mărfuri sunt... filantrope.

De fapt, China, Australia și Canada au început deja niște ajustări... istorice, zona Euro atinge nivele record ale îndatorării publice, iar SUA și UK conduc detașat în cursa intențiilor de creștere a dobânzilor cu 0,25%.

UK a reușit să revigoreze schema Ponzi imobiliară, creditarea crește, prețurile caselor cresc, iar sectorul construcțiilor din PIB... scade. În SUA, clociada e în plin bull trap, iar vânzările de case noi scad susținut de la începutul lui 2015.

Săptămânile trecute BNR-ul era mâncată că rămâne cu băncuțele grecești pe stoc, iar astăzi economia e în plin boom. La fel de repede se va schimba "sentimentul" după declanșarea noii crize globale.

Referitor la Mioriția, valoarea medie a creditelor Prima Casă a tot scăzut în ultimii 6 ani până la nivelul de 38 000 Euro. Cererea potențială de case a fost deja irosită, ăștia optând pentru 2-3 dormitoare ceaușiste, așa că au revenit articolele tâmpe ale beweceroughaizăn despre investiția imobiliară și randamentele din chirii.

Momentul e prielnic pentru dezvoltările înghețate din 2008 încoace și probabil vor reuși să mai lichideze ceva pe fondul "creșterilor".

"Bail in-ul" european reușește să-i determine pe mulți să "investească" în imobiliare așa cum au făcut și goldarii la 1900$/uncie sau argintarii la 49$/uncie. Scăderile de 50-70% vor părea randamente bune pentru cei care se protejează acum cu... imobiliare.

Jean Ghinel spunea...

Multumesc! incerc sa-mi conving o cunostinta sa nu cumpere si degeaba.
In jurul meu toti sunt "specialisti" si vad numai cresteri, atat economice catsi imobiliare. E veselie generala.
Mi s-a atras atentia ca e criza doar in capul meu si ca sa revin la realitate.
Deci chiar sunt singurul cu parerea asta in cercul meu de cunostinte
Jean

AristotelCostel spunea...

Ghinion!

N-ai cum să-i convingi. Nici măcar cu poze din viitor. :D

Jean Ghinel spunea...

astea-s stirile...
http://www.zf.ro/banci-si-asigurari/bancherii-incep-sa-retraiasca-perioada-de-boom-bancile-au-vandut-in-luna-iunie-cel-mai-mare-volum-de-credite-in-lei-din-istorie-14653752

http://www.zf.ro/zf-24/campionii-economiei-romanesti-it-ul-duduie-opt-mari-sectoare-din-economie-cu-afaceri-de-100-mld-lei-cresc-cu-peste-10-14642029

etc..

:) cine sa se mai gandeasca la criza? :)

Jean Ghinel spunea...

http://www.zf.ro/business-construct/ultimele-rapoarte-financiare-despre-piata-constructiilor-holcim-si-lafarge-intra-in-era-fuziunii-cu-cresteri-de-peste-20-care-amintesc-de-boom-146533

Lista mea de bloguri

Analiză fundamenta...tă