Iohannis: România are nevoie de un guvern stabil și de un premier integru. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marți decretul privind desemnarea lui Mihai Tudose (un om cu atîtea nuanţe gri în biografie, care minte cu seninătate chiar în documentele oficiale... :).



Dorin Tudoran m-a banat pentru un comentariu în care i-am atras atenția că Marin Preda este teleormanez (Încă un 'telectual deranjat de criticile aduse Securității ceaușiste. Dorinele, dracu' te-a pus să-ți curgă din gură. Până la tine n-am mai întâlnit 'telectuali analfabeți funcțional :) (Propagandiștii semuiști mă întreabă adesea de ce critic Securitatea și dacă sunt fiu de general securist. Pe bune, acum, sunt chiar atât de proști? :).



Recomandare pentru economistul Florin Cîtu - Warren Mosler (logică elementară)
Recomandare pentru economistul Lucian Isar - Scott Sumner (e varză)

Ipoteze:
Libertarianul Bogdan Glăvan este bugetofag. Libertarianul John Galt (comentacul) este bugetofag. Libertarianul Cristian Păun este bugetar.
Concluzie:
Think tank-ul care alimentează tonetarii grobieni, de dreapta, cu raționamente din prepuțul gândirii neanderthaliene, e alcătuit din asistați social.
Ai 2 vaci sterpe și un tractor ruginit? Numele tău e John Galt, țiitorul planetei. "Survenția" la hectar și asistența socială de care te bucuri atât timp cât faci umbră pământului degeaba nu sunt decât distorsiuni ale... nuvelei.

duminică, 2 august 2015

Trenduri august 2015

Postul surprinde finalul începutului apocalipsei și merită o atenție deosebită.
Mâine revin cu... modul de utilizare.


L.E. (3 august 2015): OK, am reușit să pierd niște timp ca un adevărat profesionist și sper să-mi reamintesc ce am vrut să spun... aici. :D
În primul rând să lămuresc ce înseamnă  "finalul începutului de apocalipsă". "Așa cum am spus" (EU :) pe 21 decembrie 2014, dolarul s-a apreciat... semnificativ în prima parte a lui 2015, iar pentru sezonul de primăvară-vară îmi asum estimarea corectă conform căreia euro nu va recupera mai nimic în fața dolarului, independent de numărul de triunghiuri pe care le formează structura evoluției prețului în ochii traderilor profesioniști.
Din punctul meu de vedere, începutul de apocalipsă globală este evident. Cuprul face minim după minim, uleiul e tot mai moca, iar dolarul tot mai puternic. BRICS-ul s-a scufundat, China crește din pix cu cât estimează Partidul, iar imobiliarele din Australia, Canada și Noua Zeelandă sunt foarte aproape de un poc istoric. Raportate la dolar deja au făcut poc, dar băștinașii au delay-ul specific statelor... civilizate.

EURRON
Predicțiile anterioare sunt în continuare valabile cu nuanța că o eventuală străpungere a benzii Bollinger inferioare ar putea fi un simplu falseu marca BNR. Magnitudinea aprecierii din luna iulie a leului în fața euro nu este specifică zonei. Zlotul și forintul au dat de nivele suport importante în timp ce leul se pare că a dat de... fraieri (deci, Scenariul 1).

EURUSD
De luni de zile aștept reluarea deprecierii euro și... încă mai aștept. Cei care așteaptă aprecierea euro vor aștepta mai mult decât mine. :D
Încă nu exclud o nouă mișcare ascendentă (max 1,1475) capabilă să ne omoare pe toți... de plictiseală. Practic, un preț peste 1,1122 înseamnă o intrare short ieftină, stop loss 1,1237+0,001.
Principalul motiv al lălăielii, dpdv tehnic, îl constituie cumpărătorii (investitorii) de la 1,0835 care acumulează tot ce prind sub acest nivel. Totuși, asta nu exclude o cădere până la ținta identificată deja de câteva luni (1,0132). E relativ aproape de paritate așa că numărul victimelor va fi important.

USDX
Indexul dolarului și-a găsit nivelul suport care-l poate propulsa în afara zonei de consolidare, o ieșire (cred eu) falsă, pentru a bifa 101,82, un nivel despre care am vorbit încă din martie 2015, aici.
Semnificația atingerii acestui nivel va fi înțeleasă pe deplin în anii următori.
Deci, pe termen mediu, știrile revenirii economiei americane pe minus vor înghionti indexul dolarului care se va încăpățâna să atingă 101,82, iar pe fondul creșterii ratei de dobândă cu 0,25 pp nu exclud atingerea țintei de 103,59.
Interpretez bifarea nivelului de 101,82 drept obiectiv îndeplinit, după care mă aștept la o corecție șoc a dolarului, probabil destul de brutală, în timpul căreia voi căuta lumânare cu lumânare nivelul suport care va propulsa dolarul... la cer.

USDJPY
Posibilele nivele de intrare sunt identificate pe grafic, raportul reward/risk depășește valoarea 7 ceea ce-mi permite câteva intrări ratate... cu succes. :)
Important e că până la atingerea țintei de 125,15, pozițiile long sunt asigurate cu BE, fiind foarte probabilă retestarea nivelului suport.
Nu este obligatoriu ca ținta de la 129,09 să fie bifată, eu nu pot obliga pe nimeni, însă USDJPY se apropie de o corecție importantă, preferabil după.

USDCAD
Am evitat să comentez USDCAD cât timp traderii profesioniști au tot fost short, această pereche valutară fiind și primul măr al discordiei dintre amatori și profesioniști.
Amatorii vedeau aprecieri obligatorii până la anumite nivele, profesioniștii intrau short conform metodei triunghiului Bermudelor până când USDCAD a ajuns în apropierea nivelului fatal... 1,3463. Tot ce am spus despre atingerea lui 101,82 pe indicele dolarului se aplică și în cazul USDCAD.

AUDUSD
Idem, AUDUSD va bifa 0,7178 ceea ce înseamnă că după o probabilă cădere până la 0,6828, vom vedea o corecție și o reluare a căderii în anii... următori. Suprapuneți AUDUSD peste GOLD și vedeți unde-l... îngropați... pentru copiii... nepoților.

USDTRY
Am spus pe 19 mai 2015 că USDTRY mai are de bifat un maxim la 2,793 (țintă bifată). Analiza mea nu a fost completă, observând abia ieri adevăratele ținte (finale), 2,826 și 2,9598, ușor de dedus încă din 19 mai.
... error 404...

USDRUB
18 aprilie 2015
19 aprilie 2015
I-a revenit culoarea în obraji lui Putin așa că rubla se va duce înapoi către 62,5. AC, sursa
5 iulie 2015
Ținta finală a corecției este 62.28. Predicția inițială a fost făcută la nivelul de 52 ruble pentru un singur dolar. Azi s-au făcut 56. AC sursa
2 August 2015
Astăzi (3 august 2015) USDRUB a ajuns la 63,585, depășindu-și toate țintele. Prețul poate continua în totală derivă, însă o corecție este iminentă, probabil începând cu 63,925.

Niciun comentariu:

Lista mea de bloguri

Analiză fundamenta...tă