Iohannis: România are nevoie de un guvern stabil și de un premier integru. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marți decretul privind desemnarea lui Mihai Tudose (un om cu atîtea nuanţe gri în biografie, care minte cu seninătate chiar în documentele oficiale... :).Dorin Tudoran m-a banat pentru un comentariu în care i-am atras atenția că Marin Preda este teleormanez (Încă un 'telectual deranjat de criticile aduse Securității ceaușiste. Dorinele, dracu' te-a pus să-ți curgă din gură. Până la tine n-am mai întâlnit 'telectuali analfabeți funcțional :) (Propagandiștii semuiști mă întreabă adesea de ce critic Securitatea și dacă sunt fiu de general securist. Pe bune, acum, sunt chiar atât de proști? :).Recomandare pentru economistul Florin Cîtu - Warren Mosler (logică elementară)
Recomandare pentru economistul Lucian Isar - Scott Sumner (e varză)

Ipoteze:
Libertarianul Bogdan Glăvan este bugetofag. Libertarianul John Galt (comentacul) este bugetofag. Libertarianul Cristian Păun este bugetar.
Concluzie:
Think tank-ul care alimentează tonetarii grobieni, de dreapta, cu raționamente din prepuțul gândirii neanderthaliene, e alcătuit din asistați social.
Ai 2 vaci sterpe și un tractor ruginit? Numele tău e John Galt, țiitorul planetei. "Survenția" la hectar și asistența socială de care te bucuri atât timp cât faci umbră pământului degeaba nu sunt decât distorsiuni ale... nuvelei.

miercuri, 26 august 2015

Trenduri august 2015... revisited (3)*

Vreau să punctez mai întâi de ce Socrates-ul lui Armstrong va fi fost cel mai important "vestigiu" al inteligenței artificiale. Până luna trecută inteligența artificială râdea în hohote de cei care urlau bubble pe indicii americani, iar azi estimează dezastrul bursier cu o retorică întâlnită cu precădere în domeniul jocului de ghinion "alba-neagra". Deflația și creșterile bursiere prezintă incompatibilități serioase.

EURPLN a optat pentru scenariul alternativ (16 August 2015: "depășirea nivelului de 4,24 activează prima țintă de preț de la 4,3, situație în care ștrudelul cu dovleac (EURRON) se va lipi de... tavan." AC, sursa). EURRON a reușit să depășească 4,45, întorcându-se furios cu fața spre... podea, deși zlotul spune că ar trebui să se îndrepte către... tavan. Cineva minte... piața sau... BNR.

EURUSD
EURUSD a făcut noul maxim așteptat, dar a depășit 1,1565. În acest moment prețul ar putea să testeze chiar și 1,223. Neavând nicio expunere cu leverage pe EU, voi încerca să reintru short la retestarea nivelului de 1,1613 (după un bearish pattern). Eventuala depășire a nivelului de 1,1959 înseamnă retestarea lui 1,223. 1,1279 poate aprecia euro, coborârea sub 1,1159 reprezintă destructurarea mișcării bullish. 

GBPUSD
16 august 2015

n-am prea multe indicii exceptând o posibilă acumulare de poziții short peste nivelul de ofertă de 1,5629, asemănătoare celei de pe ulei, un posibil spike în direcția greșită, probabil peste 1,57, preferabil sub 1,5857, și finalizarea celui de-al doilea val din cele 5 ale valului descendent... 5 (roșu). AC, sursa
25 august 2015
... deocamdată sunt... în grafic.


USDX
Indicele dolarului a retestat 92,63. La atingerea nivelului de 91,95 va trebui să identific noul potențial nivel suport.

EURCHF

1,1 reprezintă predicția inițială. Se văd clar noile ținte de preț, dar amintiți-vă că nivelul de 1,1 ar putea împinge prețul în jos, așa cum am spus aici. Abia la depășirea nivelului de 1,26 este anulată posibilitatea unor noi minime de preț, caz în care francul s-ar face yen... nu mai devreme.

USDJPY
19 iulie 2015
Mai departe, fractalul evidențiat s-ar putea repeta în următoarele săptămâni ceea ce ar putea însemna o retestare a nivelului de cerere de la 120.7 înainte de plecarea către noul maxim. E modul în care bancarzii manipulează piața... pragmatic. Dacă mai au clienți mari rămași pe dinafară, aceștia vor fi serviți cu proxima ocazie. AC, sursa

25 august 2015
De o lună de zile mă așteptam la o nouă glumiță pe USDJPY. A spart toate nivelele suport până la ultimul. Spargerea nivelului de 114,57 anulează scenariul atingerii celei de-a doua ținte, 129,09.

AUDUSD
Dolarul australian a îmbulinat-o pe termen lung motiv pentru care rally-urile pe aur ajung chiar și la 8$ în Lunea Neagră. :D

USDRUB
Rubla intră la apă serios. Atingerea lui 63,323 trimite USDRUB către nivelul suport inferior.

USDTRY
26 august 2015
Acum arată a top, piața a intrat în mod paranghelic bifând ambele ținte de preț din aceeași mișcare, fără corecție.

__________
* Wally World (Analiza e de Marți 25 august, click-ul de publicare a fost un... total failure... 00:00:01 :)

7 comentarii:

Jean Ghinel spunea...

Din putinul pe care-l inteleg eu, nu era Armstrong cel care prezicea ca din Q3/2015 poate sa inceapa nu stiu ce prapad financiar? si daca venea prapadul nu scadeau si bursele?

AristotelCostel spunea...

Face parte din categoria "de dreapta".
Pam Matei de la Cotidianul l-a preluat nătâng cu expresia "criza banilor publici".
Armstrong vorbește despre apocalipsa datoriei publice. În 2008 a fost apocalipsa datoriei private, iar "investitorii" care s-au protejat în 2008 cu bonduri se vor proteja acum cu... acțiuni.
Nu mă deranjează acest tip de protecție, fiecare e liber să aleagă... protecția potrivită, dar Dow Jones Transportation Average (leading indicator) o luase la vale de câteva luni, prefațând Lunea Neagră... Socrates... mut.

Marc spunea...

Despre aur , nimic ?

Marc spunea...

In Septembrie , va fi Q E 4 ... Sau nu va fi nimic ? Despre creștere de dobânzi , cred ca nu se mai poate vorbi ; dar oare sa fie atât de sinceri încât sa facă QE 4, ; dar atunci vor arata disperarea lor si greseala ca nu au crescut dobânda la timp; totuși incllin sa cred ca nu fac nimic; daca fac QE , e grav tare...ce spui? Lupta intre EUR si USD e tot mai aspra, dar cred ca USD va slabi puternic, dupa cum merge ...lumea acum ...

AristotelCostel spunea...

9 august 2015
Aurul a rămas în zona de cerere de unde se va aprecia... temporar. Următoarea țintă importantă este 967, dar nu înainte de o probabilă corecție. Dacă prețul nu poate depăși 1141,1 (în post am tastat greșit 1114,1), aurul se face pilaf... rapid. Alternativ... retestează 1225. sursa

Ideal ar fi fost (pentru goldari, din perspectiva scenariului alternativ... de apreciere) să atingă 1172,93. Acum probabil va retesta zona de cerere de sub 1100 de unde se va aprecia pentru o nouă încercare de a străpunge 1172,93. Dacă o face (atinge 1172,93), pasul următor e 1225, dacă nu, 967.

Probabil Fed-ul va începe cu o creștere de 0,25pp, inclusă deja în prețul dolarului. Am adăugat printre analize AUDUSD și USDCAD pentru a arăta nivelele critice pe care dolarul trebuie să le bifeze înainte de corecție. Dar după ce începe corecția dolarului, mă aștept ca euro să-și reia într-o primă fază deprecierea față de dolar.

Schiff vorbește despre QE4. Are și el nevoie de un vis erotic după coșmarurile aurifere din ultimii 4 ani.

Marc spunea...

Pe mine ma ingrijoreaza faptul ca China se chinuie sa plutesaca pt a nu ajunge in derivă si atunci atrage Asia si lumea dupa ea, statisticile nu le cred nici China , nici SUA, toți forteaza consumul si indatorarea pt creșterea productivitatii si diminuarea somajului . Norvegia a devalorizat si ea moneda, războiul petrolului cuprinde toți producătorii, inclusiv pe arabi si SUA, pretul e f jos , deci nu e cerere , nici consum...războiul valutelor: toți le devalorizeaza pt ca sa poată vinde , ceva ...chinezii mijlocii au pierdut ff mult, deci consumul va scădea apoi va stagna; am impresia ca forteaza cheltuieli cu inarmarea ( război ??) , țările isi aduc aurul înapoi de la FED, masiv... Precum si comentariile lui : Steve Englander , Robert Gordon, John Lekas...ce părere ai ? Multumesc pt răspunsuri !

Marc spunea...

PS Toți vorbesc despre QE 4 si situația care s-a complicat in ultima perioada...

Lista mea de bloguri

Analiză fundamenta...tă