Iohannis: România are nevoie de un guvern stabil și de un premier integru. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marți decretul privind desemnarea lui Mihai Tudose (un om cu atîtea nuanţe gri în biografie, care minte cu seninătate chiar în documentele oficiale... :).



Dorin Tudoran m-a banat pentru un comentariu în care i-am atras atenția că Marin Preda este teleormanez (Încă un 'telectual deranjat de criticile aduse Securității ceaușiste. Dorinele, dracu' te-a pus să-ți curgă din gură. Până la tine n-am mai întâlnit 'telectuali analfabeți funcțional :) (Propagandiștii semuiști mă întreabă adesea de ce critic Securitatea și dacă sunt fiu de general securist. Pe bune, acum, sunt chiar atât de proști? :).



Recomandare pentru economistul Florin Cîtu - Warren Mosler (logică elementară)
Recomandare pentru economistul Lucian Isar - Scott Sumner (e varză)

Ipoteze:
Libertarianul Bogdan Glăvan este bugetofag. Libertarianul John Galt (comentacul) este bugetofag. Libertarianul Cristian Păun este bugetar.
Concluzie:
Think tank-ul care alimentează tonetarii grobieni, de dreapta, cu raționamente din prepuțul gândirii neanderthaliene, e alcătuit din asistați social.
Ai 2 vaci sterpe și un tractor ruginit? Numele tău e John Galt, țiitorul planetei. "Survenția" la hectar și asistența socială de care te bucuri atât timp cât faci umbră pământului degeaba nu sunt decât distorsiuni ale... nuvelei.

duminică, 19 iulie 2015

Trenduri iulie 2015... revisited (2)

EURRON
21 iunie 2015

Prima țintă, 4,489, a fost atinsă, aștept și depășirea celui de-al doilea nivel, iar dacă se formează divergența preț-RSI nu prea văd probabilă o închidere a prețului săptămânal peste 4,5. AC, sursa
19 iulie 2015
Leul, forintul și zlotul se apreciază destul de puternic în raport cu euro.
Cea de-a doua țintă n-a mai fost atinsă, divergența preț-RSI este evidentă. iar leul pare a fi cea mai puternică valută a zonei.

EURUSD
Cel de-al treilea val short s-a reactivat după respingerea prețului din 1,1141.

EURX
28 iunie 2015

În situația unei precipitări... în zona euro, o închidere a indicelui euro sub 96,21 face foarte probabil scenariul unei căderi brutale a euro. AC, sursa

19 iulie 2015

USDX
96, 39 a fost atins de două ori săptămâna trecută, însă indicele a închis sub acest nivel. 96.76 ar putea respinge indicele înapoi spre 93.56. Alternativ, o închidere peste 96.76 (much better above 97.62) => nou maxim. AC, sursa
19 iulie 2015
EURUSD, EURX, USDX spun același lucru, întărirea dolarului.
Obiectivul USDX este testarea lui 101,82, dar poate urca peste 103,59.

USDJPY
12 iulie 2015
19 iulie 2015
Yen-ul s-a conformat. :) Mai departe, fractalul evidențiat s-ar putea repeta în următoarele săptămâni ceea ce ar putea însemna o retestare a nivelului de cerere de la 120.7 înainte de plecarea către noul maxim. E modul în care bancarzii manipulează piața... pragmatic. Dacă mai au clienți mari rămași pe dinafară, aceștia vor fi serviți cu proxima ocazie. 

OILWTI
12 iulie 2015

Uleiul a penetrat 50,76, nivel de la care au apărut cumpărătorii care nu cunosc mesajul subliminal al acestei penetrări... nou minim. AC, sursa
19 iulie 2015
Ieftinirea uleiului înseamnă dolar puternic.

Aur
4 aprilie 2015
19 iulie 2015
Aurul se grăbește către 1099$. Cererea așteaptă la 1085, iar dacă peste ani și ani aurul va testa 888$, gogii se vor putea șterge la fund cu... aur... fizic.

4 comentarii:

Unknown spunea...

Domnule Aristotel am mai vorbit aici despre acest subiect,daca ar fi sa optam pentru o moneda de aconomisire pe termen lung,un an,care ar fi cea mai potrivita in acest moment.multumesc

AristotelCostel spunea...

Am mai răspuns la întrebarea asta. Cea mai ieftină e cea mai bună... pe termen lung.

EURRON 4,1 => Euro
EURRON 4,8 => Leu
USDRON 4,3 => Leu
USDRON 3,7 => Dolar

EURUSD 1 => Leu/Euro
EURUSD 1.2 => Dolar

În acest moment aștept să văd dacă EURRON poate coborî sub 4.34 și aștept USDRON la 4,2-4,3 pentru a scăpa de restul dolarilor.

Concret, dacă n-ai răbdare și consideri ziua de azi momentul zero, poți alege orice monedă, riscurile nu sunt foarte diferite. Dacă ai răbdare până atingem potențialele limite ale intervalelor de variație, riscurile scad.

Altcineva spunea...

super raspuns si foarte la obiect!
Mersi, Aristotel!

Vali

Unknown spunea...

Multumesc, pentru raspuns!

Lista mea de bloguri

Analiză fundamenta...tă