Iohannis: România are nevoie de un guvern stabil și de un premier integru. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marți decretul privind desemnarea lui Mihai Tudose (un om cu atîtea nuanţe gri în biografie, care minte cu seninătate chiar în documentele oficiale... :).



Dorin Tudoran m-a banat pentru un comentariu în care i-am atras atenția că Marin Preda este teleormanez (Încă un 'telectual deranjat de criticile aduse Securității ceaușiste. Dorinele, dracu' te-a pus să-ți curgă din gură. Până la tine n-am mai întâlnit 'telectuali analfabeți funcțional :) (Propagandiștii semuiști mă întreabă adesea de ce critic Securitatea și dacă sunt fiu de general securist. Pe bune, acum, sunt chiar atât de proști? :).



Recomandare pentru economistul Florin Cîtu - Warren Mosler (logică elementară)
Recomandare pentru economistul Lucian Isar - Scott Sumner (e varză)

Ipoteze:
Libertarianul Bogdan Glăvan este bugetofag. Libertarianul John Galt (comentacul) este bugetofag. Libertarianul Cristian Păun este bugetar.
Concluzie:
Think tank-ul care alimentează tonetarii grobieni, de dreapta, cu raționamente din prepuțul gândirii neanderthaliene, e alcătuit din asistați social.
Ai 2 vaci sterpe și un tractor ruginit? Numele tău e John Galt, țiitorul planetei. "Survenția" la hectar și asistența socială de care te bucuri atât timp cât faci umbră pământului degeaba nu sunt decât distorsiuni ale... nuvelei.

duminică, 5 iulie 2015

Trenduri iulie 2015

EURRON

Marți, 30 iunie, BNR s-a ocupat de curs, stopându-i ascensiunea. De mâine vine furtuna care, de obicei, pe noi nu ne atinge niciodată și... România a depășit momentul critic.
Deocamdată mă aștept la o creștere a volatilității și la intervenții masive.
Pe forex voi închide pozițiile long la 4.52 și 4.54, și introduc pending orders sell limit, fără stop loss, peste 4.5... până la 4.8, să fie acolo. Dacă cineva intervine să salveze creditacii... mă salvează și pe mine. Ordinele de peste 4.6 nu sunt serioase, însă nu sunt excluse spike-uri inexplicabile care-mi produc uneori... bucurie. :)
Concret, mă aștept ca prețul de închidere, săptămânal, să nu depășească 4.5 (Vezi Scenariu 1).
(Divergența este desenată, e în stadiu de predicție.)

EURPLN
7 aprilie 2015
Zlotul polonez se va opri, probabil, peste 4,02, urmând să testeze nivelul de la 4,2. În cazul în care suportul de la 4 cedează, va fi testat 3,856, dar nu înainte de corecția până în 4,2. AC, sursa
11 aprilie 2015
21 iunie 2015
Dacă zlotul nu reușește să treacă de 4,232 (și nu cred că reușește) ar putea da tonul corecției din scenariul 1 (EURRON 4,34), adică predicția din aprilie (EURRON&EURPLN), rămâne valabilă. AC sursa
5 iulie 2015
... 4.2 a fost bifat.
Săptămâna aceasta aștept confirmarea presupunerii din 21 iunie.

EURUSD
28 iunie 2015

Ultimele trei lumânări formează un bearish pennant flag (penetrat și testat încă de vineri) care ar putea duce rapid prețul spre 1,1. În consecință, voi încerca câteva intrări short pe retrageri (aștept nivelul minim). Alternativ, am pending orderul short de la 1,1475. AC,sursa

5 iulie 2015

... it's a messy situation... participanții la piață au obiective diferite și... aparent, forțe egale. Săptămâna viitoare fiecare dintre ei își va schimba... obiectivele. :D
Indiferent de rezultatul referendumului din Grecia, stress-ul traderilor va crește, iar increderea lor în Euro va fi... zdruncinată.
Așa cum am estimat (:P), prețul a testat suportul de la 1,1, dar și nivelul de cerere de la 1.0963, de unde prețul a fost respins, anulând în aceeași zi scenariul short. Deci, și cel de-al treilea val descendent... ”is an eșec”.
Totuși, ținta de la 1,01 așteaptă să fie bifată, singura problemă fiind de unde vom porni... în jos.
Păstrez ordinele short de la 1,1475 întrucât aștept un nou val ascendent înaintea căderii. La fel de posibil este ca un eventual val ascendent să nu facă un nou maxim, caz în care voi aștepta 1,01 pentru a vinde restul de dolari din portofoliu.

USDX
28 iunie 2015
Depășirea lui 96,39 favorizează scenariul aprecierii dolarului. AUDUSD e puternic bearish, USDJPY e bullish, EURUSD, bearish, iar GBPUSD e aproape de o întoarcere bearish. Deci... AC, sursa
5 iulie 2015
96, 39 a fost atins de două ori săptămâna trecută, însă indicele a închis sub acest nivel. 96.76 ar putea respinge indicele înapoi spre 93.56. Alternativ, o închidere peste 96.76 (much better above 97.62) => nou maxim.

GBPUSD
28 iunie 2015
Pe GBPUSD avem încă de săptămâna trecută un rising wedge. Zona de ofertă e semnificativă încă de la nivelul de 1,5882, prețul nereușind să închidă peste acest nivel. În continuare e posibilă retestarea liniei de trend suport înaintea retestării zonei de ofertă. Prima țintă se situează la 1,6, iar cea finală la 1,6107.
1,6188 e ... stop loss-ul.
Alternativ, linia de trend suport va fi penetrată direct. AC, sursa
5 iulie 2015
Așa cum  am spus (:P), prețul a retestat linia de trend (poziția short deschisă la 1.5882, a fost închisă). Eu personal vreau să intru short la 1.6. Dacă 1.541 este atins, va trebui să găsesc un alt nivel de intrare short.

USDJPY
28 iunie 2015

5 iulie 2015
121.95-0.1=121.85. Chiar dacă am rezistat în piață, am mutat stop loss-ul la 120.5. Prefer să las loc nebuniei globale să se manifeste. Totuși, merită să menționez că prețul s-a întors așa cum mă așteptam. :D

OILWTI
21 iunie 2015
EURUSD, USDX și altele așteaptă verdictul... uleiului. Am identificat bine nivelul de 59,64 și cred că e o zonă de ofertă, dar piața are... ultimul cuvânt. AC, sursa
28 iunie 2015

Uleiștii sunt complet indeciși. Sub spectrul deflației în zona euro, nu știu în ce măsură e plauzibilă o poziționare long. Succes!!! :P AC, sursa

30 iunie 2015, UKOil, Wolf - trader profesionist in 10 colturi

5 iulie 2015
Euro e în budă, economia SUA crește cu ,pix%, China a început o prăbușire istorică, consumerismul din Australia, Noua Zeelandă și Canada va colapsa în lunile următoare => ulei mai 'eftin.
Bonus
USDRUB :)
19 aprilie 2015
I-a revenit culoarea în obraji lui Putin așa că rubla se va duce înapoi către 62,5. AC, sursa
5 iulie 2015
Ținta finală a corecției este 62.28. Predicția inițială a fost făcută la nivelul de 52 ruble pentru un singur dolar. Azi s-au făcut 56.

12 comentarii:

Jean Ghinel spunea...

ok, Grecia a votat NU! Sistemul bancar de la noi e solid? :))
Jean

Unknown spunea...

Salut Aristotel,ce parere aveti tinand cont de situatia actuala creata de Grecia, ar fi o idee buna sa parasesc euro si dolarul si sa intru pe JPY.Am urmarit un grafic si am vazut ce crestere spectaculoasa a avut jpy-ul in iunie-iulie 2012,cand se vorbea la fel de Grexit :D

AristotelCostel spunea...

@Jean

Cozile de topor vor să ieftinească subsidiarele grecești. Sunt aproape sigură că outepe vrea mai mult.

Sistemul bancar devine sulfuros când clienții sunt foarte bine informați. Nu-i cazul României. Mă rog, dacă Grecia se face praf, probabil informația va circula repede.

Acum, dacă ieși din sistemul bancar, e recomandat să nu folosești o casetă de valori de la bancă. După ce crapă, ce-i în casetă e ca și în... contul băncii falite. Dacă domiciliezi la adresa din bolentin și ai de gând să păstrezi huge amounts of cash at home, așteaptă-te ca filiala locală a Securității la care ești arondat să-și trimită burglerii profesioniști să te rezolve. Poliția locală va prelua cazul după ce faci plângere. În cazul în care ți se pare mai sigur să faci investiții imobiliare, pregătește-te să treci printr-o perioadă de -80%, dar cu perspective bune de a ajunge în doar câțiva ani la -65%. Aurul fizic e foarte bun și vandabil peste 30 de ani în timpul următoarei bule, nu mai devreme.

@lucian
În iunie-iulie 2012 EURJPY și USDJPY au fost plate, și imediat după aceea yen-ul s-a prăbușit.

USDJPY n-a spart niciun prag critic, doar își caută un nivel suport pentru a face noi maxime. E adevărat că după noul maxim corecția USDJPY ar putea arăta a... prăbușire.

Altcineva spunea...

:-O ?!?!?!??!!??!!?

". În cazul în care ți se pare mai sigur să faci investiții imobiliare, pregătește-te să treci printr-o perioadă de -80%, dar cu perspective bune de a ajunge în doar câțiva ani la -65%."

POFTIM ?!!?!??!? cum asa? Cum sa fie spart monopolul "Prima Casa" care mentine un anume porag psihologic? Sau cum se va intampla ca nu inteleg? Pe ce durata de timp? Poti sa ne zici mai multe, te rog?

Mersi, Vali

AristotelCostel spunea...

Plecasem de la premisa că scoți banii din bancă înainte ca sistemul bancar să crape.

(1) Programele proptea consumă cerere din viitor până trece criza. Dacă trece, proprietarii au așteptări mari în privința cererii și încep să viseze Ferrari-uri de la ei din garson'era. Pentru câ vând cloacele cu 2 camere. Cererea din viitorul devenit deja prezent (conform INS) fiind deja stoarsă prin programele proptea... în trecut face ca prețurile cloacelor să se plafoneze în plin sezon de optimism. Când winter is coming, ferraristii nostri mai asteapta un sezon... ca_”cloaca nu cere de mancare”.

(2) În cazul începerii valului deflaționist global, al cărui preambul doar l-am mirosit în 2008, programele proptea devin futile, iar prețurile întreținute mai mult pe baza unei posibile "reveniri" se ajustează în funcție de puterea de cumpărare a celor apți și dispuși să consume cloace în timpul crizei.

(3) -80% era în contextul bank run-ului. Probabil vor fi acceptate dosare Prima Casă și în timpul bank run-ului. Nu știu... după!?! :)

Altcineva spunea...

:)) ...esti total tare! Am inteles! :))
eu nu mi-am luat casa ca nu m-am incadrat la timpul respectiv, acum... nu mai simt chemarea de credit, nu o mai simt in mine! :))
am inteles logica ta, foarte interesant!

Mersi, Vali

Unknown spunea...

Seamana in acest moment cursul EUR/RON a interventie din partea BNR-ului,tinand cont ca eur/pln s-a dus peste 4,225 iar leul nostru s-a intarit in acest timp?multumesc

AristotelCostel spunea...

Intervenția este evidentă.

În weekend analizez leul, zlotul și forintul.

Jean Ghinel spunea...

Multumesc frumos, Aristotel!

Altcineva spunea...

Aristotel,

Buna, am o idee uita-te pls pe un eur/usd daily chart ...
am aruncat o privire si am vazut ca de la minimul de 1.05xx a existat o miscare cu caracter impulsiv pana la 1.14xx si de acolo a inceput o miscare corectiva (in interpretare Elliott waves 5 valuri a-b-c-d(acum suntem in "d")-e (descendent, posibilitati de trunchiere)... daca ar fi sa proiectez inca un val ascendent dupa ce se rupe triunghiul corectiv in sus as obtine cam 1.205-1.21 cam in august/septembrie 2015

ce parere ai de vederea asta?
mersi, vali

AristotelCostel spunea...

Pe graficul meu se vede nivelul de 1,0963, identificat drept inceput de zonă de cerere. Weekend-urile grecești au aruncat prețul exact sub acest nivel de unde a tot urcat, iar valul ascendent de care vorbeam duminica trecută a început să prindă contur.

Strategia mea de intrare short la 1,1475 (higher high) este în acord cu o ieșire euforică din triunghiul de care spui, urmată de o răcorire până la paritate (spre 1 va fi oportunitate de long pe termen lung).

Altcineva spunea...

multumesc frumos de raspuns Aristotel!

Vali

Lista mea de bloguri

Analiză fundamenta...tă