Iohannis: România are nevoie de un guvern stabil și de un premier integru. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marți decretul privind desemnarea lui Mihai Tudose (un om cu atîtea nuanţe gri în biografie, care minte cu seninătate chiar în documentele oficiale... :).



Dorin Tudoran m-a banat pentru un comentariu în care i-am atras atenția că Marin Preda este teleormanez (Încă un 'telectual deranjat de criticile aduse Securității ceaușiste. Dorinele, dracu' te-a pus să-ți curgă din gură. Până la tine n-am mai întâlnit 'telectuali analfabeți funcțional :) (Propagandiștii semuiști mă întreabă adesea de ce critic Securitatea și dacă sunt fiu de general securist. Pe bune, acum, sunt chiar atât de proști? :).



Recomandare pentru economistul Florin Cîtu - Warren Mosler (logică elementară)
Recomandare pentru economistul Lucian Isar - Scott Sumner (e varză)

Ipoteze:
Libertarianul Bogdan Glăvan este bugetofag. Libertarianul John Galt (comentacul) este bugetofag. Libertarianul Cristian Păun este bugetar.
Concluzie:
Think tank-ul care alimentează tonetarii grobieni, de dreapta, cu raționamente din prepuțul gândirii neanderthaliene, e alcătuit din asistați social.
Ai 2 vaci sterpe și un tractor ruginit? Numele tău e John Galt, țiitorul planetei. "Survenția" la hectar și asistența socială de care te bucuri atât timp cât faci umbră pământului degeaba nu sunt decât distorsiuni ale... nuvelei.

vineri, 27 martie 2015

Nu mai pot cu proștii... nesimțiți (3)




OK, tocmai am exemplificat "studiul reacției bancarzilor la un anumit nivel de preț". Pentru un astfel de studiu este nevoie de o totală lipsă de experiență și necunoașterea în prealabil a... nivelului... desigur.
Există o multitudine de astfel de niveluri, cel exemplificat fiind doar primul dintre cele pe care piața avea să înceapă să le testeze... azi. Nefiind unul dintre nivelurile de preț de care să fi făcut vorbire în comentariile mele... a cedat repede. :)


L.E.

24 martie 2015
Acumulare poziții short la 1,1, stop loss initial 1,134.
Dacă prețul străpunge 1,086, asigur pozițiile cu BE. Primele ținte ale prețului sunt la 1,079 și 1,0753. Dacă 1,0685 e străpuns șansele de a vedea noi minime cresc. TP1= 1.0753; TP2=1.047; TP3=1,0266
Dacă suporturile de la 1,079 sau 1,0753 rezistă, e posibil să fie testat nivelul de la 1,123. În acest caz, la 1,117 reintru short, stop loss 1,134, TP1 = 1,047; TP2 = 1,0135; TP3 = 0,9573.
În privința depozitelor, dacă suportul 1,0685 cedează, lichidez tranșa 2 când prețul ajunge sub 1,04.
Bancarzii au acumulat poziții short la 1,1. Urmăriți să vedeți ce a acumulat profesionistul Iulian Rusu. Deocamdată și-a plantat pe grafic punctul G și îl admiră lacom cu gândul la poziții... lungi.
AC, sursa
25 martie 2015
La 1,09 au apărut cumpărători tentați de 1,12 (piața-i plină de tentații).
Pe EU acumulez poziții short în ceea ce consider eu a fi... direcția trendului, fara "stopuri mentale", fără "megapsihologii de trader profesionist", ci exact până la nivelul 1,134, care, odată spart, îmi oferă informația că EURUSD va suferi o corecție mai amplă, iar pozițiile short nu se mai justifică până la 1,16.
Cum se face că un neexperimentat vorbea Marți dimineață despre nivelul de 1,1? Să fie și piața neexperimentată de pare legată cu elastic de 1,1?
De ce am intrat short la 1,1 deși știam de marți că e posibil să fie testat 1,123? Pentru că este la fel de probabil ca pragul de la 1,0685 să fie spart, iar după ce obțin confirmarea fără să fi deschis... poziția short pot să încep să fac afirmații de... trader profesionist, fără poziții în piață, fără idee încotro evoluează prețul, dar cu extrem de multă... experiență.
AC, sursa
Prețul a străpuns ieri, 26 martie 2015, 1,086 așa că am mutat stop loss-ul la un nivel care m-ar scoate din piață cu un profit ridicol. De asemenea, străpungerea nivelului la care este acum SL-ul înseamnă că actuala mișcare nu va ajunge prea departe și că voi putea reintra short... după alte confirmări. :D

La atingerea țintelor de preț se vor închide două dintre poziții pentru a marca faptul că nu degeaba am știut că prețul va trece pe acolo. Mai important e cum vor reacționa bancarzii la acele niveluri și în special la 1,0757 (piața e dinamică). Din ce am observat la nivelul de 1,09 (1,0895), doritori de 1,12 există în piață așa că e de așteptat ca prețul să nu treacă ușor de 1,0757 sau chiar să nu treacă... deocamdată.

26 martie 2015
ar fi acum un bun moment de intrare in dolar la nivelul de 1,10 atins azi,usd/ron 4,01? Eu deja am inceput sa schimb leii in dolari.Care credeti ca va fi nivelul de rezistenta in acest val (iii)?Vad stiri unde se vorbeste ca dolarul se va intari in viitor pana la 1,03 sau chiar 0,9. Vedeti posibila o asemenea intarire a dolarului in viitorul apropiat?Ne puteti prezenta un grafic pe termen lung cu posibila evolutie a usd-ului? Lucian, sursa
Pozițiile short sunt infime tocmai pentru că iau în calcul posibilitatea ca prețul să se întoarcă spre nivelul de 1,123, unde aș putea acumula poziții short mult mai mari. Fiind vorba de o corecție unde este nevoie de confirmări aproape la fiecare 100 de pipși, personal nu m-aș apuca să fac speculații cu... depozite, cu atât mai mult cu cât nu identific vreun potențial al acestei mișcări de a sparge pragul de 1.
Am tot repetat că urmăresc să vând tranșa a doua de dolari la nivele de preț de sub 1,04 din rațiuni de... orgoliu personal. Asta se poate întâmpla în timpul acestui val, dacă pragul de la 1,0685 este străpuns, sau după o corecție spre 1,123. Numai în cazul unei întoarceri către 1,123 aș putea începe să acumulez dolari.
În comentariul din 24 martie am dat ținta finală de 1,0266 pentru cazul în care suportul de la 1,0685 cedează acum.

3 comentarii:

Altcineva spunea...

Buna Aristotel,

Pot sa te intreb ceva in legatura cu unul dintre linkurile din pagina ta?
Am incercat sa accesez indeximobiliar.blogspot.ro si pe acel site, pe diverse pagini interne blogului si in diverse browsere (Mozilla Firefox, Explorer, Opera) si nu pot vizualiza deloc graficele. Ca si cum nu ar fi.
Ai cumva chart-uri in legatura cu evolutia din 1990 sau din 1992 sau din 1996 pana in prezent cu aceste evolutii? Sau imi poti indica te rog frumos o sursa de charturi care sa surprinda valorile 1990 sau 1992 sau 1996 - prezent? E o mare nebuloasa in acest caz pentru mine! Nici un chart nu se vede pe indeximobiliar.blogspot.ro !

Multumesc anticipat si frumos!

Vali

AristotelCostel spunea...

Renderman se ocupa de indexulimobiliar. La scurt timp dupa update-ul din 2014 graficele au disparut probabil datorita trecerii in nefiinta a... respectivei aplicatii.

Deci, n-am. :D

Altcineva spunea...

E ok, Aristotel,
Multumesc de raspuns!

Vali

Lista mea de bloguri

Analiză fundamenta...tă