Iohannis: România are nevoie de un guvern stabil și de un premier integru. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marți decretul privind desemnarea lui Mihai Tudose (un om cu atîtea nuanţe gri în biografie, care minte cu seninătate chiar în documentele oficiale... :).



Dorin Tudoran m-a banat pentru un comentariu în care i-am atras atenția că Marin Preda este teleormanez (Încă un 'telectual deranjat de criticile aduse Securității ceaușiste. Dorinele, dracu' te-a pus să-ți curgă din gură. Până la tine n-am mai întâlnit 'telectuali analfabeți funcțional :) (Propagandiștii semuiști mă întreabă adesea de ce critic Securitatea și dacă sunt fiu de general securist. Pe bune, acum, sunt chiar atât de proști? :).



Recomandare pentru economistul Florin Cîtu - Warren Mosler (logică elementară)
Recomandare pentru economistul Lucian Isar - Scott Sumner (e varză)

Ipoteze:
Libertarianul Bogdan Glăvan este bugetofag. Libertarianul John Galt (comentacul) este bugetofag. Libertarianul Cristian Păun este bugetar.
Concluzie:
Think tank-ul care alimentează tonetarii grobieni, de dreapta, cu raționamente din prepuțul gândirii neanderthaliene, e alcătuit din asistați social.
Ai 2 vaci sterpe și un tractor ruginit? Numele tău e John Galt, țiitorul planetei. "Survenția" la hectar și asistența socială de care te bucuri atât timp cât faci umbră pământului degeaba nu sunt decât distorsiuni ale... nuvelei.

miercuri, 25 martie 2015

Nu mai pot cu proștii... nesimțiți (2)

... ăăă... deci, continuare...
În ianuarie 2015 le-am atras atenția experimentaților neowave că analizele lor au pierdut legătura cu realitatea. Replica Mădălinei (second best in Romanian neowave) a fost promptă... vom vedea cui va da dreptate... piața.

Păi... cui?

Două luni mai târziu masculul gama, Iulian Rusu, tot ținea predici despre "sindromul dreptății" care ar fi chipurile proprietatea de bază a traderului amator, fără experiență, care nu știe cu ce se ocupă dacă face profit când traderul profesionist experimentat habar nu are pe ce lume trăiește.

Îmi propun doar să compar predicția mea pe termen lung cu predicțiile flexibile neowave și, respectiv, un exemplu de analiză a pieței pe termen scurt pentru a demonstra unde poate duce lipsa de experiență. De ce fac asta? Etichetările gratuite, inclusiv cele de pe graficele analizate cu neowave, merită o replică justificată de prestații.

Eu, 2013-2014, yada yada, rachetă albă de la 1,38, cumpărare dolari 3,2-3,3 lei (detalii aici), deci, iată... racheta:

2 Octombrie 2014
Ce se va întâmpla până în martie 2015?
Conform scenariului de mai sus (apocalipsa... a la carte), al cărui început (de sfârșit) s-a concretizat... greu, EUR/USD = 1...1.12, USD/RON=4.15...4.xxx (teoretic:
). AC, sursa

7 Martie 2015

11 Martie 2015
1.0564 a fost bifat, am eliberat tranșa 1, urmând ca peste câteva zile/săptămâni să livrez și tranșa 2, foarte extrem de probabil ... pe un nou minim. AC, sursa
De ce am ieșit eu din dolar la 1,0564? Din lipsă de experiență.

Dacă aș fi fost un trader experimentat, aș fi ieșit în octombrie, la 1,28, cu un profit frumușel.

17 Octombrie 2014

... sau în decembrie 2014, la 1,2:

18 Decembrie 2014

... sau în ianuarie 2015, la 1,18:

7 Ianuarie 2015

... ba bine că în februarie 2015 ieșeam musai că se îngroșa gluma, la 1,13:
26 Februarie 2015
... sau nu, la 1,1:
27 Februarie 2015

Sau poate ar fi fost mai bine să las eu toți proștii nesimțiți cu analizele lor falimentare și să analizez chiar eu?
Eh... ce bine ar fi fost...
Ideal era dacă analizam eu pe 8 februarie ca să nu mă încurce noise-ul proștilor profesioniști, din 26 februarie.

8 Februarie 2015

Și în timp ce analizam, le ofeream indicii și penibililor fără limită, după care mă lăudam că mai vede și altcineva ceea ce văd... eu.

5 Martie 2015
Așa cum zice și Wolf (Iulian Rusu), corecția (chiar dacă nu va fi prea amplă) va fi bruscă. Mai concret, că vom ajunge direct la 1,0895, 1,0742 sau chiar 1,0564, retragerea va fi bruscă spre 1,123. AC, sursa
... și bruscă a fost... ah și am zis din 5 martie că piața se va retrage spre 1,123? BUN MAI SUNT!!! BUN RĂU DE TOT!!! :D

7 Martie 2015

Am avut dreptate la 1,38, la 1,28, la 1,2, la 1,18, la 1,13, la 1,1 și la 1,0564, da, am avut dreptate să aștept minimul local, nu de dragul concurenței cu papagalii penibili, dar profesioniști, ci pentru a-mi stoarce dolarii până la ultimul... cent.

Ce credeți că făcea penibilul fără limită Iulian Rusu în 24 martie? Își râdea în barbă că el are experiența din 2009 când piața i-a ras contul după corecția valului A. Adică de_deștept și-a închis short-urile la 1,14, prevenind astfel să facă profit chiar și după corecția bruscă... papagal penibil...

Am trecut prin multe... suporturi de preț, am răbdat și m-am emoționat, și cu toate astea, când mă uit în urmă, la grafice și la cum arată piața astăzi, parcă m-aș lipsi de proștii nesimțiți... definitiv, iar de experiențe de genul celor dobândite de Iulian Rusu mă lipsesc cu bucurie. Decât să pierd bani în piață mai bine pun mâna pe carte, analizez, fac naibii ceva... să nu mă aleg cu... experiențe...

Un comentariu:

Unknown spunea...

Domnule Aristotel Costel care este parerea dvs,ar fi acum un bun moment de intrare in dolar la nivelul de 1,10 atins azi,usd/ron 4,01? Eu deja am inceput sa schimb leii in dolari.Care credeti ca va fi nivelul de rezistenta in acest val (iii)?Vad stiri unde se vorbeste ca dolarul se va intari in viitor pana la 1,03 sau chiar 0,9. Vedeti posibila o asemenea intarire a dolarului in viitorul apropiat?Ne puteti prezenta un grafic pe termen lung cu posibila evolutie a usd-ului?Multumesc frumos!

Lista mea de bloguri

Analiză fundamenta...tă