Iohannis: România are nevoie de un guvern stabil și de un premier integru. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marți decretul privind desemnarea lui Mihai Tudose (un om cu atîtea nuanţe gri în biografie, care minte cu seninătate chiar în documentele oficiale... :).



Dorin Tudoran m-a banat pentru un comentariu în care i-am atras atenția că Marin Preda este teleormanez (Încă un 'telectual deranjat de criticile aduse Securității ceaușiste. Dorinele, dracu' te-a pus să-ți curgă din gură. Până la tine n-am mai întâlnit 'telectuali analfabeți funcțional :) (Propagandiștii semuiști mă întreabă adesea de ce critic Securitatea și dacă sunt fiu de general securist. Pe bune, acum, sunt chiar atât de proști? :).



Recomandare pentru economistul Florin Cîtu - Warren Mosler (logică elementară)
Recomandare pentru economistul Lucian Isar - Scott Sumner (e varză)

Ipoteze:
Libertarianul Bogdan Glăvan este bugetofag. Libertarianul John Galt (comentacul) este bugetofag. Libertarianul Cristian Păun este bugetar.
Concluzie:
Think tank-ul care alimentează tonetarii grobieni, de dreapta, cu raționamente din prepuțul gândirii neanderthaliene, e alcătuit din asistați social.
Ai 2 vaci sterpe și un tractor ruginit? Numele tău e John Galt, țiitorul planetei. "Survenția" la hectar și asistența socială de care te bucuri atât timp cât faci umbră pământului degeaba nu sunt decât distorsiuni ale... nuvelei.

miercuri, 1 aprilie 2015

Nu mai pot cu proștii... nesimțiți (4)

... dar zic... să continuăm :)


24 martie 2015
Primele ținte ale prețului sunt la 1,079 și 1,0753. AC, sursa



27 martie 2015
La atingerea țintelor de preț se vor închide două dintre poziții pentru a marca faptul că nu degeaba am știut că prețul va trece pe acolo. Mai important e cum vor reacționa bancarzii la acele niveluri și în special la 1,0757 (piața e dinamică). Din ce am observat la nivelul de 1,09 (1,0895), doritori de 1,12 există în piață așa că e de așteptat ca prețul să nu treacă ușor de 1,0757 sau chiar să nu treacă... deocamdată. AC, sursa
"sindromul dreptății"

Acum este evident pentru oricine că piața... n-are pic de experiență.
La trecerea prin 1,0757 am închis câteva poziții, în special pe cele situate în apropierea zonei suport.
Pentru a înțelege ce se va întâmpla mai departe... citiți posturile anterioare.

6 comentarii:

Informatii-economice spunea...

Stii cumva ce se intampla pe piata interbancara la noi? http://www.bnr.ro/ROBID-ROBOR-5672.aspx

AristotelCostel spunea...

Am văzut de săptămâna trecută că dobânzile au luat-o la deal. BNR se aliniază la piață, ca de obicei, înainte de schimbări majore, transmițând semnale false... economiei reale. :D

Ar putea fi asta:

16 martie 2015
Așa cum am mai spus tot de vreo 3 ori, EURPLN, după spargerea suportului de la 4,145, umblă în derivă după un alt suport. Ar putea fi 4,08 sau mult mai probabil 4,0622. Prin urmare, și leul s-ar putea aprecia nesemnificativ până la 4,42 sau ceva mai "grav" până la 4,39.
În mai 2014 am spus că e posibilă o apreciere cu 10% a euro față de leu. În continuare văd același lucru, iar lipsa de volatilitate a cursului ar putea să fie o adormire a... fricoșilor. :D Dar tot atunci am spus că revin când am confirmarea și... încă n-am revenit.
AC, sursa

Cu doar câteva ore în urmă EURPLN a fost respins din 4,06226.

Unknown spunea...

Vad eur/pln 4,0534 ,care va fi urmatorul suport? E posibil oare daca eur/pln va scadea sub 4.05 sa vedem si un leul mai tare ,ma gândesc la nivelul de 4,3sau 4,35?

AristotelCostel spunea...

@lucian

Si la intrebarea asta ti-am mai raspuns.

9 februarie 2015
EURPLN = 4

Acest val de pe EURPLN ar cam trebui sa se opreasca la 4,02.
De la 4,0622 începe o zonă de cerere, dovadă că prețul s-a oprit aici.
Dezinflația din Polonia ar putea determina NBP-ul să înceapă să "floteze mai controlat" cursul ... depreciind zlotul.

EURRON, dacă scade sub 4,39, e liber până la 4,3, însă și BNR are aceeași problemă... dezinflația.

AristotelCostel spunea...

Probabil mâine voi publica un post detaliat în privința EURUSD.

Din motive de creștere a traficului :D precizez că înaintea știrilor de ieri am apucat să modific stop-loss-ul pozițiilor deschise (SL 1,134), cu excepția a două dintre ele, care s-au închis în profit. De asemenea, am mai acumulat poziții short de la 1,096 până la 1,102. Deși e probabil ca 1,103 să fie bifat Luni dimineață, nu cred că vom vedea nici măcar 1,1035. Just in case... am introdus ordine sell limit până la 1,117.

La ora asta încă mai trebuie să analizez posibilitățile de dezvoltare a ciclurilor pe termen scurt.
Așa cum anticipam în săptămânile trecute, volatilitatea a crescut, cumpărătorii de la 1,09 s-au înmulțit la 1,075, nivel de la care bancarzii s-au transformat în cumpărători.
Bancarzii manipulează piața spre zone de preț de la care pot acumula poziții mult mai... convenabile. Dacă acum au dus piața spre 1,1, țintele de preț se situează... oarecum mai jos.

Oricât vor exagera bancarzii spike-urile peste 1,1 (vânătoare de stop-loss-uri:), următorul val e bearish... la capătul căruia va fi o bună oportunitate de acumulare de poziții... long. Și mai concret, sentimentul "traderilor profesioniști" se schimbă din bearish în bullish, iar bancarzii le vor păpa bănuții prin curățarea pieței de ordine long... înainte de schimbarea direcției. :D

Scenarii posibile:
1. 1,103 - 1,068(1,075) - 1,085(1,09)- 1,04(1,0266).
2. 1,085-1,123(1,117)-1,04.

În concluzie, acumulez poziții short, iar pe măsură ce voi obține informații mai precise, revin cu descrierea parcursului cel mai probabil al... prețului.

Armstrong (1 si 2) îmi confirmă elucubrația, cu un curs EURUSD care va fluctua în 2015 între 1 și 1,17.

P.S. Am omis să-mi exprim îngrijorarea cu privire la manipularea pieței și nici nu m-am putut stăpâni să stau deoparte acum când EU poate varia între 0,7 și 1,7. :P

Jean Ghinel spunea...

esti un om cumsecade.

Lista mea de bloguri

Analiză fundamenta...tă