Iohannis: România are nevoie de un guvern stabil și de un premier integru. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marți decretul privind desemnarea lui Mihai Tudose (un om cu atîtea nuanţe gri în biografie, care minte cu seninătate chiar în documentele oficiale... :).



Dorin Tudoran m-a banat pentru un comentariu în care i-am atras atenția că Marin Preda este teleormanez (Încă un 'telectual deranjat de criticile aduse Securității ceaușiste. Dorinele, dracu' te-a pus să-ți curgă din gură. Până la tine n-am mai întâlnit 'telectuali analfabeți funcțional :) (Propagandiștii semuiști mă întreabă adesea de ce critic Securitatea și dacă sunt fiu de general securist. Pe bune, acum, sunt chiar atât de proști? :).



Recomandare pentru economistul Florin Cîtu - Warren Mosler (logică elementară)
Recomandare pentru economistul Lucian Isar - Scott Sumner (e varză)

Ipoteze:
Libertarianul Bogdan Glăvan este bugetofag. Libertarianul John Galt (comentacul) este bugetofag. Libertarianul Cristian Păun este bugetar.
Concluzie:
Think tank-ul care alimentează tonetarii grobieni, de dreapta, cu raționamente din prepuțul gândirii neanderthaliene, e alcătuit din asistați social.
Ai 2 vaci sterpe și un tractor ruginit? Numele tău e John Galt, țiitorul planetei. "Survenția" la hectar și asistența socială de care te bucuri atât timp cât faci umbră pământului degeaba nu sunt decât distorsiuni ale... nuvelei.

luni, 22 aprilie 2013

SPX 1490-1540... 1597.35

Pe spx inca ma uit la “patratelul” 1490-1540, iar acum cred ca a inceput ultimul rally." - AC, 23 Noiembrie 2012 sursa


Tot în sursă am precizat sensul șlagărului interpretat de tâmpita Angela Gossow de la Arch Enemy, "We will rise above", și limita... prostiei umane, situată nu prea departe de 1600 puncte.



OK, so now what?
După iesirea prematură din dolar (1 iunie 2012, 3.6) și aproape 1 an de dobânzi ceva mai mari decât în cazul poziționării pe hârtia igienică verde, mi-e teamă de o intrare prematură, mai ales din perspectiva următoare:


Predicția de 3 lei încă e posibilă, însă aș fi intrat pe dolar mulțumit și la nivele de sub 3,3 în februarie dacă n-ar fi dat gripele în mine.
Întrucât am promis doar precizarea momentului ieșirii de pe leu, după exitul din starea legumicolă n-am simțit nicio aplecare asupra superbelor realități naționale și internaționale, fie acestea politice sau financiare... no harm done.

Ah... și bancarzii să știe că 1-2% pe an cu riscuri nu mă tentează. Clar?

4 comentarii:

Altcineva spunea...

Salut Aristotel, o intrebare la tine am te rog.
In legatura cu "Tot în sursă am precizat sensul șlagărului interpretat de tâmpita Angela Gossow de la Arch Enemy, "We will rise above", și limita... prostiei umane, situată nu prea departe de 1600 puncte.''
Inseamna ca mai are de crescut, mai poate sa creasca de unde e acum? ? ? Deci nu a inceput inca ACEA cadere finala?

Si acest "putin" peste 1600 puncte (avand in vedere ca 1597 a fost maximul pana in prezent) cat de "putin" e in cam in ce perioada de timp?
1614, 1628, mai sus? o sapatamana, o luna, un trimestru?

Multumesc anticipat pentru raspuns,
Valentin

Gelu spunea...

Salut Costele,nu cred ca ajunge USD sub 3 lei anu asta,compara graficul USD/INDEX cu graficul USD/RON si vezi ce similaritati prezinta.Indexul dolaruui este clar pe trend ascendent,ma astept ca USD sa artinga 3.58 dupa care 38!!

AristotelCostel spunea...

@Vali

Probabil Horea vorbeste de caderi finale.
Eu cred doar ca va fi cea mai mare cădere de până acum. :)
Ăla (vezi titlul) e top-ul. We will rise above... 1490-1540... up to the line (~1600).
1593.35 nu e "prea departe de 1600 puncte".

@Gelu
N-am spus nimic de "sub 3 lei". Şi 4 lei e posibil, dar încă mai aştept... 'epuraşu'. :)

Altcineva spunea...

Multumesc AC ..actiunea pietei de astazi mi-a dat niste ameteli , cel putin spus .... se pare ca ne vom indrepta spre un double-top daca scenariul Head and shoulders de pe spx 500 cade ....

Mersi,
Valentin

Lista mea de bloguri

Analiză fundamenta...tă