Iohannis: România are nevoie de un guvern stabil și de un premier integru. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marți decretul privind desemnarea lui Mihai Tudose (un om cu atîtea nuanţe gri în biografie, care minte cu seninătate chiar în documentele oficiale... :).



Dorin Tudoran m-a banat pentru un comentariu în care i-am atras atenția că Marin Preda este teleormanez (Încă un 'telectual deranjat de criticile aduse Securității ceaușiste. Dorinele, dracu' te-a pus să-ți curgă din gură. Până la tine n-am mai întâlnit 'telectuali analfabeți funcțional :) (Propagandiștii semuiști mă întreabă adesea de ce critic Securitatea și dacă sunt fiu de general securist. Pe bune, acum, sunt chiar atât de proști? :).



Recomandare pentru economistul Florin Cîtu - Warren Mosler (logică elementară)
Recomandare pentru economistul Lucian Isar - Scott Sumner (e varză)

Ipoteze:
Libertarianul Bogdan Glăvan este bugetofag. Libertarianul John Galt (comentacul) este bugetofag. Libertarianul Cristian Păun este bugetar.
Concluzie:
Think tank-ul care alimentează tonetarii grobieni, de dreapta, cu raționamente din prepuțul gândirii neanderthaliene, e alcătuit din asistați social.
Ai 2 vaci sterpe și un tractor ruginit? Numele tău e John Galt, țiitorul planetei. "Survenția" la hectar și asistența socială de care te bucuri atât timp cât faci umbră pământului degeaba nu sunt decât distorsiuni ale... nuvelei.

vineri, 26 decembrie 2008

Ignoranţa lui Mircea Badea

De-a lungul a mai mult de un deceniu am admirat ieşirile nervoase, dar sincere ale lui Mircea Badea, remarcând o congruenţă impecabilă între convingerile mele şi ale lui(a) cu doar 3 excepţii:

1. Ar trebui să mai reflecteze la faptul că e angajatul unui securist notoriu cu o moralitate specifică criminalilor în serie.
2. În urmă cu 3-5 ani a spus în direct, cu maximum de "sinceritate" că Marius Tucă n-are chelie. Omule, sentimentalismul dăunează ...obiectivităţii! Nu suntem roboţi, dar Tucă e ...chel.
3. Aş pune reclamele penibile de la fără zece din cadrul emisiunii de pe Antena 3, dar mă opresc la următoarea precizare:
Am vazut Zeitgeist-the movie. Am vorbit si pe post despre el. Nu m-a atins in nici un fel. Are cateva idei interesante pe care le-am mai citit/vazut sau la care m-am gandit si eu, dar abunda in informatii gresite sau trunchiate. Plus abordarea simplista a unor subiecte complexe prin natura lor. N-am vazut Zeitgeist Addendum, tot din lipsa de timp, dar nici nu resimt un freamat al nerabdarii. Metafizica pentru coafeze a lui Paolo Coelho mi se pare mai profunda si mai analitica decat Manualul micului conspirator din Zeitgeist.

Mai exact, ce înseamnă manualul micului conspirator? John Fitzgerald Kennedy a fost împuşcat de ruşi? Omul a ajuns pe Lună? Gemenii au fost "demolaţi" de nişte săteni din Afganistan?

Trăim pe Planeta Minciunii şi cel mai credibil om dintr-o ţară de 21,5 milioane de locuitori este, pur şi simplu, ignorant?

Mă rog, problema asta se poate rezolva dacă rezum pentru un om foarte ocupat ce şi cum se prezintă într-un documentar de 2 ore care se vrea a capta atenţia...MASELOR pe o problemă GLOBALĂ, dragă Mircea Badea.

“It’s no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society”
J. Kirshnamurti
“There are two ways to conquer and enslave a nation. One is by the sword. The other is by debt”
John Adams (1735-1826)

Corporatocracy

Fed => înrobirea americanilor prin datorii perpetue, inflaţie şi dobândă.


Banca Mondială şi FMI => acţionează la scară globală îndatorând prin propria imprudenţă a statelor sau coruperea conducătorilor unei ţări. Impune condiţii sau politici de ajustare structurală care constau în:
- devalorizarea monedei; tăieri masive de fonduri pentru programe sociale (în special educaţia şi sănătatea => compromiterea bunăstării şi integrităţii unei societăţi lăsând oamenii vulnerabili exploatării); - privatizarea întreprinderilor de stat => sisteme importante social pot fi cumpărate şi reglementate de companii străine pentru profit; - liberalizarea comerţului => import produse ieftine => distrugerea producţiei indigene.

Sună cunoscut, nu-i aşa? Bechtel...autostrăzi? Devalorizarea monedei? Letonia? Ucraina? Luna asta!!! Ani de tranziţie tembelă a României??? Mircea Badea, ţi-a spus toate astea Voiculescu sau Băsescu? Am îndoieli! Ei bine, Zeitgeist a făcut-o!

Iată alte prostii "coelice" pe care le ştiau toţi:

Înainte de 1980 Afganistanul producea 0% din opium pe ...Terra. După ce mujahedinii sprijiniţi de SUA/CIA au câştigat războiul dintre sovietici şi afgani, până în 1986 au ajuns să producă 40% din heroină. Până în 1999 au ajuns să producă 80% din heroina de pe piaţă. După ce au ajuns talibanii la putere, producţia a scăzut de la 3000 tone la 185 tone. Pe 9 septembrie 2001 planurile de invazie a Afganistanului erau pe biroul lui Bush. Două zile mai târziu au avut şi motivul. Astăzi, Afganistanul controlat de SUA produce 90% din heroina de pe piaţă.
... alte prostii pe care le auzim în fiecare zi oriunde întoarcem capul:

„Greed and Competition are not the result of immutable human temperament... greed and fear of scarcity are in fact being created and amplified...the direct consequence is that we have to fight with each other in order to survive.”
Bernard Lietaer – Founder of the EU currency system

Într-un sistem bazat pe profit este imposibil să ne aşteptăm ca fiinţele umane să se comporte într-un mod cu adevărat etic şi decent.

Dacă există o problemă în societate şi nu se poate câştiga vreun ban din rezolvarea problemei, aceasta nu va fi rezolvată.

Miliarde de dolari sunt cheltuite în fiecare an pentru închisori şi poliţie, în timp ce doar o fracţiune este cheltuită pe programe pentru ajutarea săracilor, sărăcia fiind una dintre cauzele fundamentale ale infracţiunilor.

Patriotism, arme, armate toate acestea sunt semne că nu suntem civilizaţi încă.

„My country is the world...and my religion is to do good.”
Thomas Paine (1737-1809)

Credinţa religioasă a cauzat mai multă fragmentare şi conflict decât orice altă ideologie. Numai creştinismul are peste 34000 de subgrupuri diferite.

Cea mai importantă problemă este managementul inteligent al resurselor Pământului.

Politicienii sunt inutili. Adevăratele noastre probleme în viaţă sunt tehnice, nu politice.


Să sperăm că, în timp, religia îşi va pierde materialismul şi baza în superstiţie, şi să se migreze în domeniul util al filosofiei.

Adevărata noastră divinitate este în abilitatea noastră de a crea şi, înzestraţi cu înţelegerea conexiunilor simbiotice ale vieţii, în timp ce suntem ghidaţi de natura schimbătoare a realităţii, nu este ceva ce nu putem face sau îndeplini. Desigur, avem de înfruntat obstacole dificile sub forma structurilor puterii care refuză să se schimbe. În miezul acestor structuri este sistemul monetar. Politica rezervei fracţionale este o formă de sclavie prin datorie. Capitalismul cu piaţa liberă în forma comerţului liber foloseşte datoria pentru a întemniţa lumea şi pentru a manipula ţările întru servitudine faţă de o mână de afacerişti şi puteri politice.

Sistemul financiar global este pe cale să se prăbuşească din cauza propriilor neajunsuri. Sistemul monetar îşi atinge limitele teoretice de expansiune şi falimentul băncilor pe care îl vedeţi este doar începutul. De asta datoriile noastre sunt la niveluri record şi guvernul şi Fed-ul scot noi bani pentru a salva sistemul corupt. Singurul mod de a menţine funcţionarea băncilor este prin creaţia a mai mulţi bani. Singurul mod prin care să creeze mai mulţi bani este să genereze mai multe datorii şi inflaţie. Este doar o problemă de timp până când nimeni nu va mai dori să se împrumute, în timp ce nerambursarea datoriilor creşte deoarece oamenii nu-şi pot permite să plătească împrumuturile curente. Astfel, expansiunea banilor se va opri şi va începe contracţia la o scară nemaivăzută sfârşind o schemă piramidală lungă de un secol. Aceasta a început deja!

Propunerile mişcării "coelice":

1. Boicotează cartelul specificat în Zeitgeist Addendum (nu-mi place la pârnaie...GHEŢEA!!!).

2. Renunţă la ştirile de la televizor! (Dacă nu eşti rudă cu Sârbu, Voiculescu şi Vântu, n-ai nimic de câştigat!) Informează-te de la agenţiile de ştiri independente de pe internet. Obiecţii, Mircea Badea?

3. Nu vă înrolaţi în armată – instituţie depăşită. Nu-i aşa, Mircea Badea, că eşti complet de acord cu acest punct?

4. Boicotează companiile de energie. Micşorează consumul de utilităţi pe cât posibil. Ar fi ceva rău, Mircea Badea?

5. Respinge sistemul politic. Iluzia de democraţie este o insultă la adresa inteligenţei noastre. Sounds familiar??

Mircea Badea, în absenţa creditaţilor, sistemul monetar e varză şi s-ar putea să ne întâlnim lângă un cazan cu supă în Balta Albă aşa că ai putea măcar să nu mai iei în râs o ...atitudine. Departe de mine gândul de a ocupa o poziţie de ministru în viitorul guvern mondial, dar m-am săturat al dracului de pseudo-societatea în care trăiesc!!!

Update: SUA: Razboiul impotriva terorismului va depasi in curand un trilion de dolari
Cel mai scump razboi la care au participat Statele Unite ramane (doar) cel de-al Doilea Razboi Mondial, ale carui costuri au depasit 3.5 trilioane de dolari.

Daniel Daianu: Romania sa se bazeze pe banii UE, un acord cu FMI mareste riscul de intrare in recesiune
...daca FMI intra in aceasta ecuatie va impune un program economic care va fi extraordinar de auster. Mi-e teama ca un asemenea program va mari riscul de intrare a Romaniei in recesiune. In momente de mare incetinire economica daca vii cu un program de mare austeritate care inseamna taieri fortate de cheltuieli, mariri de taxe si impozite, autotmat te duci catre recesiune economica.

12 comentarii:

hitech spunea...

ba eu te-as pune si mai mult de ministru, dar pe gmail nu mai intrii? sa ,macar da un id de altceva

ps. nu-ti mai bate capul, esti mult peste mircea badea, chiar eram curios cum il percepi

ps.2 nu intra pe blogul meu ca e doar un experiment ;)

Nok spunea...

Oh da. Mircea Badea e un ignorant. Noroc cu AC ca-l lumineaza. Hei, daca-i crezut Zeitgeist am niste "adevaruri" si mai zguduitoare pentru tine! Sunt niste carti scrise de unul, Pavel Corut...

krabul spunea...

Eu cred ca dai prea multa valoare unui film care de fapt este mai manipulant decat toata stiinta comunista din domeniu.

Ridici filmul pe un esafod prea mare.

Si in fond Badea spune 3 vorbe la concret iar tu scrii o pagina care, scuza`ma, nu dovedeste decat iubirea ta fata de acest film si nu arata adevarul pe care crezi ca l`ai aflat din film.

La Multi Ani!

AristotelCostel spunea...

@Nok

Mircea Badea le ştie pe toate? Eu nu cred (mai) nimic. Susţin doar ceea ce pot argumenta.

@Comales

Şi tu crezi.

Filmul ăsta e manipulant? Ştiinţă comunistă?

Dragă Comales, ai nimerit ieri pe blogul ăsta? Ai remarcat lunga listă de etichete a blogului. Cam câţi porci sunt enumeraţi acolo?

"Într-un sistem bazat pe profit este imposibil să ne aşteptăm ca fiinţele umane să se comporte într-un mod cu adevărat etic şi decent."

Porcii ăştia mint de nevoie. Nevoile lor sunt mari acum, au familii cu nevoi şi mai mari.
Eu am evidenţiat porcismul lor, dar ei nu s-au născut porci, nu, ei s-au născut oameni, dar sistemul bazat pe profit i-a porcit.

"Argumentaţia" ta bazată pe concreteţea celor 3 rânduri scrise de Mircea Badea e în favoarea titlului ales de mine.

Când faci o pauză mai mare de 3 minute să-mi spui şi mie care e diferenţa între structura societăţii comuniste şi structura unei corporaţii. O să-ţi dau ca indiciu "Ferma animalelor" a lui Orwell.

idf99 spunea...

Nok
probabil ca tu crezi ca Sua a invadat Irakul sa implementeze democratia , bunastarea , sa puna "a smile on everyone lips".
probabil ca Pavel Corut , cei care au facut Zeitgeist nu au 100% dreptate dar in orice caz ii cred mai mult pe ei decat pe condolleeza rice , bush etc.
Cu multa stima

scavitza spunea...

Mda, un pic uimit trebuie sa recunosc, referitor la d-l Mircea Badea, ma asteptam sa realizeze ca realitatea este cea care este, dar de, avand in vedere ca este inca intr-un post tv, si nu a fost dat inca afara, se mentine pe linia de plutire ca angajat in sistemul tv-show, inca face parte din sistem. Ca atare chiar daca are propriile lui idei, care si mie imi plac sincer, inca este impins de la spate de motorul sistemului monetar. Omul n-are nici o vina, dar altfel n-are cum sa faca ceea ce face, si sa nu fie luat de PNA, masonoi si cate si mai catzi care nu-l plac probabil, si sa mai si tine la cote o emisiune puternic audiata.
Asa ca daca mai e valabila discutia la cazanul cu ciorba, eu zic sa ne vedem, pacat ca sunt din Constanta, dar mai trec prin Bucuresti, ca termin masterul.

yoyo spunea...

ma nea aristotelecostele mai zi ceva si tu sau nu mai ai subiecte sa combati ?

AristotelCostel spunea...

@yoyo

Mi-o luai de la milionari in Euro si reflectez asupra nemuririi sufletului in contextul foamei de bani pe care n-o am, daca sa ma mai aplec asupra abjectiilor care ma inconjoara... sau nu.

Unknown spunea...

cred ca este prima mentiune intr-un site romanesc contra sistemului bazat pe profit. E nevoie de destul de mult curaj. Azi toata lumea spune ca profitul este bun, selecteaza afacerile/ activitatile bune de cele proaste, etc... Chiar lacomia este buna, aduce progres. E bine sa ne dorim cit mai multe ca sa fortam progresul, tehnologiile, etc.... (vezi filmul "Wall-Street" cu Michael Douglas si Charlie Sheen). Trebuie mers mai departe (ca sa nu fii acuzat ca vrei doar notorietate pentru profit).E relativ usor sa scrii/vorbesti. "Filozofii doar au interpretat lumea, important este insa sa o schimbi". Drepturile se cistiga prin forta. Daca ai o opinie, propune ceva. Si militeaza pentru ca propunerea ta sa prinda si sa se aprobe. Bafta.

AristotelCostel spunea...

@Stef

Wall-Street-ul a demonstrat la ce este buna lăcomia şi cam ce progres a adus. Progresul a constat în perfecţionarea sistemului de parazitare a societăţii.

O fi relativ uşor să scrii/vorbeşti, însă problemele sunt îngropate prin fixarea prostimii pe "pieptănarea" unor efecte, omiţând ...cauzele.

Enron e cel mai bun exemplu de lăcomie. Dacă sunt nemulţumiţi, putem ajunge şi la Parmalat. Poate n-ar strica şi nişte Bechtel în supa de carenţă de caracter. Unde o fi progresul aici?

Aparenta megaevoluţie tehnologică e strict dependentă de PROFIT. Atât timp cât un cartel se simte deranjat de o "supraevoluţie" tehnologică din afara cartelului, se va asigura ca respectiva tehnologie să nu fie aplicată. Din acelaşi registru face parte şi îngroparea evoluţiei tehnologice atât timp cât tehnologiile deja utilizate aduc mai mult profit.

Prin bulele speculative înregistrate în ultimele decenii s-a demonstrat cu prisosinţă ce stă la baza capitalismului "natural"...PROFIT şi ...cam atât. Evoluţia tehnologică poate fi unul dintre efecte, dar profitul se poate obţine şi ...fără.

Înainte de a fi capitalişti, comunişti, creştini sau agnostici, suntem OAMENI, iar dacă un sistem economic sau o superstiţie ne aduce în situaţia de purcei bipezi, ar trebui să identificăm în primul rând cauzele.

Unknown spunea...

Asa este. Sint limite ale capitalismului.Si cazul Madoff tot specific capitalismului cred ca este. Dar ce propunem in schimb? Ce legi ar trebui schimbate si cum?
Ce crezi ca s-ar intimpla daca s-ar interzice concedierea angajatilor. Permisa doar modificarea salariilor.
Angajatii pot fi concediati (sau penalizati) doar cu acordul a min 50% din colegi?
Crezi ca ar functiona sau salariatii nu ar mai munci deloc?
Esti de acord cu limitarea proprortiilor salariilor in cadrul companiilor. Ex. cel mai mare salariu sa fie de maxim 3 media. Ca principiu. In practica cred ca se pot ocoli astfel de limitari.

Anonim spunea...

Nu am o părere foarte bună despre Mircea Badea deoarece este nemulţumit de tot ce îl înconjoară, nimic şi nimeni nu e pe placul lui.Să ne mai scutească e doar un cârcotaş. Şi o ridică în slăvi pe prietena lui parcă ar fi zeiţă.

Lista mea de bloguri

Analiză fundamenta...tă