Iohannis: România are nevoie de un guvern stabil și de un premier integru. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marți decretul privind desemnarea lui Mihai Tudose (un om cu atîtea nuanţe gri în biografie, care minte cu seninătate chiar în documentele oficiale... :).Dorin Tudoran m-a banat pentru un comentariu în care i-am atras atenția că Marin Preda este teleormanez (Încă un 'telectual deranjat de criticile aduse Securității ceaușiste. Dorinele, dracu' te-a pus să-ți curgă din gură. Până la tine n-am mai întâlnit 'telectuali analfabeți funcțional :) (Propagandiștii semuiști mă întreabă adesea de ce critic Securitatea și dacă sunt fiu de general securist. Pe bune, acum, sunt chiar atât de proști? :).Recomandare pentru economistul Florin Cîtu - Warren Mosler (logică elementară)
Recomandare pentru economistul Lucian Isar - Scott Sumner (e varză)

Ipoteze:
Libertarianul Bogdan Glăvan este bugetofag. Libertarianul John Galt (comentacul) este bugetofag. Libertarianul Cristian Păun este bugetar.
Concluzie:
Think tank-ul care alimentează tonetarii grobieni, de dreapta, cu raționamente din prepuțul gândirii neanderthaliene, e alcătuit din asistați social.
Ai 2 vaci sterpe și un tractor ruginit? Numele tău e John Galt, țiitorul planetei. "Survenția" la hectar și asistența socială de care te bucuri atât timp cât faci umbră pământului degeaba nu sunt decât distorsiuni ale... nuvelei.

duminică, 14 decembrie 2008

Numărul de locuinţe construite şi... "esperţii" imobiliari

Îmi permit să afirm că toți "specialiștii" imobiliari au același profil şi caracter cu Ionuț Bordei, CBRE Eurisko, întrucât nu am remarcat măcar un specimen din această tagmă care să contrazică elucubrațiile "espertului" considerat. Atât timp cât nu vă disociați de un mincinos sau de un incompetent grămadă, din punctul meu de vedere, sunteți în aceeași bărcuţă.

În plină fază de negare, potenţialii fazani sau victimele Caritasului imobiliar românesc au avut parte de această dezinformare în toată presa scrisă din România:
"Noi nu ne putem compara cu pietele occidentale unde s-au construit millioane de apartamente, iar la noi in ultimii 20 de ani s-au construit maxim 30.000 apartamente si case in toata tara si mai avem in constructie inca aproximativ 30.000 de unitati in urmatorii doi ani", considera Ionut Bordei, reprezentant CB Richard Ellis/Eurisko. Surse: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, etc.
În trecut am mai făcut trimiteri către site-ul INS aici şi aici, dar de data asta voi (re)prezenta eu...cruda realitate:

Aşadar, conform datelor preluate de pe www.insse.ro, numărul de locuinţe finalizate şi recepţionate, de la lovitura de stat din decembrie 1989 şi până în prezent, ajunge la 619 222 cu menţiunea că pentru anul 2008 sunt disponibile date doar pentru primele trei trimestre. Estimativ, până la sfârşitul anului vor mai fi construite circa 17 000 locuinţe. Ionuţ Bordei, CBRE Eurisko, 619 222 reprezintă un număr diferit faţă de 30 000 şi e ...sensibil mai mare!

Mai departe sunt prezentate ponderile noilor locuinţe în zona urbană şi, respectiv, rurală, precum şi fondurile publice, respectiv, private care au stat la baza ...apariţiei acestora.Se poate observa că odată ce noile locuinţe s-au construit din fonduri private, dezvoltările în zone rurale au devenit preponderente, după care ne-am trezit cu boom-ul imobiliar şi "anarhitectura" urbană.

Deci, cum ar zice Mircea Badea, "pulifricul"... Ionuţ Bordei să nu mai mintă sau să se informeze, iar sfatul e valabil pentru, cum ar zice Mircea Badea, toţi "pulifricii"... imobiliari.

Un comentariu:

BABILONUL IMOBILIAR spunea...

Niste mitici...

Cand era "in sus"..., zburdau toti...Cand e "in jos", la cutie! Si..., cate-o "dintr-asta"...mitica (nu e doar o chestie de accent in cuvant :) ).

Dormiti linistiti, (c)analistii imobiliari (multi...) "lucreaza pentru tine". Era. Acu', banu' la tescherea si "ciocu' mic"?!

Lista mea de bloguri

Analiză fundamenta...tă