Iohannis: România are nevoie de un guvern stabil și de un premier integru. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marți decretul privind desemnarea lui Mihai Tudose (un om cu atîtea nuanţe gri în biografie, care minte cu seninătate chiar în documentele oficiale... :).



Dorin Tudoran m-a banat pentru un comentariu în care i-am atras atenția că Marin Preda este teleormanez (Încă un 'telectual deranjat de criticile aduse Securității ceaușiste. Dorinele, dracu' te-a pus să-ți curgă din gură. Până la tine n-am mai întâlnit 'telectuali analfabeți funcțional :) (Propagandiștii semuiști mă întreabă adesea de ce critic Securitatea și dacă sunt fiu de general securist. Pe bune, acum, sunt chiar atât de proști? :).



Recomandare pentru economistul Florin Cîtu - Warren Mosler (logică elementară)
Recomandare pentru economistul Lucian Isar - Scott Sumner (e varză)

Ipoteze:
Libertarianul Bogdan Glăvan este bugetofag. Libertarianul John Galt (comentacul) este bugetofag. Libertarianul Cristian Păun este bugetar.
Concluzie:
Think tank-ul care alimentează tonetarii grobieni, de dreapta, cu raționamente din prepuțul gândirii neanderthaliene, e alcătuit din asistați social.
Ai 2 vaci sterpe și un tractor ruginit? Numele tău e John Galt, țiitorul planetei. "Survenția" la hectar și asistența socială de care te bucuri atât timp cât faci umbră pământului degeaba nu sunt decât distorsiuni ale... nuvelei.

joi, 13 noiembrie 2008

El Dorado, seria El Gringo Zilişteanu - Sfârşâtul

"Coerentul" analist umple în ultima vreme secţiunile "economice" din presa românească şi ar cam fi cazul să-i urăm "pensie scurtă" sau "răcoare pe măsura faptelor".

Marţi după prânz, când aparatul digestiv îi funcţiona la capacitate maximă, iar neuronul domniei sale rămăsese complet neirigat, Zilişteanu a susţinut un interviu ampluţ prin care a risipit orice urmă de îndoială care ar fi putut plana asupra caracterului său "dă şmecher" şi asupra "viguroasei" noastre pieţe imobiliare:

"In Romania nu exista un balon al pietei imobiliare, pentru ca nu avem un istoric in functie de care sa stabilim aceasta, arata analistul imobiliar Ion Radu Zilisteanu."
Linişteşte-te stimabile că toţi v-aţi chinuit să manipulaţi ca la Campionatul Mondial de Manipulare şi n-o mai dregeţi nicicum. Uită-te tu să vezi ce ţi-au făcut mincinoşii de la Colliers:

BREI TOTAL

şi leagă "randamentele imobiliare" de creşterea veniturilor:

INDEX IMOBILIAR

Mai are ceva de zis cel mai mare "analist" imobiliar român din toate timpurile?

Vezi tu, măi ţeparule, că un grafic e mai elocvent decât toţi analiştii imobiliari la un loc?

Când preziceai creşterile, la ce te raportai, Zilişteanule? Păi, să vedem ce ai emis la popor:


Aprilie 2007: Cum răspunzi tu acum la mizeria asta? Ai păcălit populaţia? Bravo! Premiu...ceva?

Iulie 2007:
Te adresai mediului de afaceri sau doar prosteai populaţia? "Hăăăă, păi îţi tragi o casă şi-i creşte valoarea...hăăă...în timp."

Februarie 2008:
Ai zice că eşti ceas elveţian...contrafăcut.

Februarie 2008:
„Teoretic, orice scumpire a creditarii duce la o scadere a cererii. Mai departe, preturile ar trebui sa coboare si ele“. „In realitate, nu se va intampla asa, pentru ca cererea de locuinte se mentine la un nivel ridicat in Romania“, este de parere Radu Zilisteanu.
Versul e cunoscut... oricum ai da-o, cererea bate...filmul.

Mai 2008:
"Nu impartasesc opinia celor care spun ca preturile apartamentelor vechi sunt in scadere. Ba mai mult, cred ca pana la sfarsitul anului preturile apartamentelor vechi vor cunoaste o crestere moderata si ma bazez pe mai multi factori cand spun acest lucru”, a spus pentru NewsIn Zilisteanu. In acest an “s-a prelungit iarna in domeniul imobiliar (n.r. iarna nu se realizaeza prea multe tranzactii imobiliare), insa acest lucru nu va mai continua mult”. Analistul sustine ca atata timp cat va exista un dezechilibru evident intre cerere si oferta preturile nu vor inregistra scaderi.
Zilişteanule, una nu-ţi iese.

Iunie 2008:
N-au trecut decât vreo 5 luni şi e clar pentru toată lumea că eşti defazat.

Septembrie 2008:
Cu "ieşirea" asta trebuia să fie şi el la modă că interesul lui şi al prietenilor din gaşca de ţepari e pe primul loc. "Cine ie pă primu' loc?" Gaşca de ţepari imobiliari! Mai exact "Investitorii imobiliari vor fi obligaţi să construiască locuinte care sa aiba o suprafata obligatorie minima" reprezintă în accepţiunea lui Zilişteanu "o iniţiativă sinucigaşă"!

Noiembrie 2008:
Zilişteanu, balon avem, da' piaţă imobiliară mai e o ţâră ...pe fund şi cu ajutorul tău...nu va mai fi deloc.

6 comentarii:

renderman spunea...

Are un tupeu extraordinar, asta este sigur. Oamenii ca astia, in inconstienta lor, au adus economia mondiala in recesiune. Pentru ca totul a plecat de la inflamarea preturilor caselor in US, iar acesti trompetisti se chinuiau sa demonstreze ca nu este nimic in neregula pentru faptul ca preturile caselor (ajustate cu inflatia) ajunsesera la niveluri nemaintalnite in toata istoria americii. De asta nici nu se stie si nu se poate estimacat de mare va fi tsunami-ul produs...

Manole spunea...

Din păcate... nu mai e nimic de spus.

Anonim spunea...

Mai stiu eu un specialist care spunea in luna mai ca pretul barilului de petrol va fi in decembrie 200$. De fapt, asa isi dorea el sa se intimple, nu ca ar fi avut vreo viziune. La fel si Zilisteanu, asa isi dorea el, ca balonul sa se mai umfle citiva ani. Numai, ca bai ninja, vezi ca nu e ca-n filme?

BABILONUL IMOBILIAR spunea...

La reciclare, la galere..., la seminte...!

Vai de..."intermedias"-ul lui!
Se recomanda laxativ si un intemezzo...luuuung.

Anonim spunea...

Nu cred ca acest personaj e chiar lovit in freza. El e platit pentru manipulare nu pentru previziune.

Louis spunea...

ce sa mai zicem...analistu lu peste...toti astia nu vorbesc pe unde trebuie ci pe la capatul opus al tevii de la care li se trage si numele :)

Lista mea de bloguri

Analiză fundamenta...tă