Iohannis: România are nevoie de un guvern stabil și de un premier integru. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marți decretul privind desemnarea lui Mihai Tudose (un om cu atîtea nuanţe gri în biografie, care minte cu seninătate chiar în documentele oficiale... :).Dorin Tudoran m-a banat pentru un comentariu în care i-am atras atenția că Marin Preda este teleormanez (Încă un 'telectual deranjat de criticile aduse Securității ceaușiste. Dorinele, dracu' te-a pus să-ți curgă din gură. Până la tine n-am mai întâlnit 'telectuali analfabeți funcțional :) (Propagandiștii semuiști mă întreabă adesea de ce critic Securitatea și dacă sunt fiu de general securist. Pe bune, acum, sunt chiar atât de proști? :).Recomandare pentru economistul Florin Cîtu - Warren Mosler (logică elementară)
Recomandare pentru economistul Lucian Isar - Scott Sumner (e varză)

Ipoteze:
Libertarianul Bogdan Glăvan este bugetofag. Libertarianul John Galt (comentacul) este bugetofag. Libertarianul Cristian Păun este bugetar.
Concluzie:
Think tank-ul care alimentează tonetarii grobieni, de dreapta, cu raționamente din prepuțul gândirii neanderthaliene, e alcătuit din asistați social.
Ai 2 vaci sterpe și un tractor ruginit? Numele tău e John Galt, țiitorul planetei. "Survenția" la hectar și asistența socială de care te bucuri atât timp cât faci umbră pământului degeaba nu sunt decât distorsiuni ale... nuvelei.

vineri, 28 noiembrie 2008

Ionuţ Bordei, CB Richard Ellis/Eurisko - noroc că prostia nu doare! (II)

Voi începe cu un element "pozitiv", şi anume, în străinătate escrocheria e mult mai profesionist realizată:

22 Septembrie 2008: Three million homes not enough to house increased population in 2020

A paper from the Town and Country Planning Association (TCPA) obtained by The Times claims the latest analysis of 2006 population statistics shows that at least a further 500,000 homes are needed in England within 12 years. The new pressures are partly because men and women are living even longer but also because more women are having their children later and long-term migrants are starting families in this country. Gideon Amos, the TCPA’s chief executive, said. “Even when credit conditions improve and mortgages again become available the current undersupply of additional homes, will quickly risk a return to spiralling prices.”
17 Noiembrie 2008: Nearly a million buy-to-let properties are standing empty

Almost 1m homes are standing empty across the United Kingdom, and the vast majority – more than four out of every five – are believed to be owned by private landlords. The Empty Homes Agency claims that there are more than 762,000 empty residential properties in England. Based on earlier figures, about 650,000 of these are believed to be owned by private landlords, and almost half of these are thought to have been empty for more than six months. The charity estimates that there are at least another 77,000 empty residential properties in Scotland, plus 50,000 each in Wales and Northern Ireland.
According to my English, înţeleg că argumentele manipulatorilor britanici au atins nivelul S.F. legându-se până şi de creşterea speranţei de viaţă. Totuşi, n-am înţeles cum afectează necesarul fondului locativ faptul că femeile nasc mai târziu? Mă rog, poate e mai de bun simţ să nu-mi bat eu capul chiar cu toţi proştii de pe planetă. Ideal pentru sănătatea mea ar fi să mă limitez doar la o parte dintre cei mai toxici imbecili români.

Astăzi mă văd obligat să-i mai ofer o ...şansă lui Ionuţ Bordei care a mai comis câteva descrieri ale pieţei din punct de vedere subiectiv, având la bază o foame prostească ...de bani.

August 2008:
Poate ca alimentat de zvonuri si panicat de iminenta drobului de sare, prima mea reactie ar fi sa nu cumpar acum. Dar daca intr-adevar am nevoie de o casa as face o mai atenta analiza a pietei si nu m-as lasa influentat de interesele anumitor oameni de pe piata, interese care nu au cum sa convearga cu ale mele. Sursa
Deşi pozezi în deşteptul Pământului şi şmecherul Bucureştiului, nu pari decât un foarte mare bolovan ...cu un tupeu ieşit din comun. Ce interese de Maica Tereza porţi tu, bordeiule?

In ultimii patru ani, au aparut periodic diversi specialisti care sa afirme apartamentele vechi se vor ieftini. Rezultatul? Trei sau patru luni dupa aceea nu mai cumpara nimeni nimic, dupa care, cand potentialii cumparatori vedeau ca nimic nu s-a schimbat veneau sa cumpere. Si atunci, surprizaaa: toti cei care nu au cumparat in cele patru luni au format un surplus de cerere pe o oferta mica si automat au determinat cresterea preturilor cu 30-40%. Sursa
Specialistule, spune mai bine la ce specialişti te referi că în afară de loaze ca tine, Zilişteanu, Lopată, Cleciu, Păun şi alţi câţiva, eu nu am auzit în ultimii...4 ani opinii divergente în privinţa creşterii veşnice până la mântuirea tuturor imbecililor imobiliari...pe munca olimpicilor dispuşi la orice pentru o cloacă.

Doar 500 de apartamente mai sunt de vanzare, in ansamblurile rezidential. Astfel, din cele peste 5.000 de locuinte din ansambluri, mai sunt puse la vanzare doar 11%. "Daca si-a acoperit costurile si dobanzile finantarii, un dezvoltator va dori sa isi maximizeze profitul, tinand mai mult la pretul afisat pentru ultimele locuinte din proiect. Si-a acoperit costurile si isi permite sa astepte un pret mai mare", sustine Ionut Bordei, directorul departamentului rezidential al companiei de consultanta imobiliara CBRE Eurisko. Sursa
Asta zic şi eu, Bordei, să aştepte că n-au intrat zilele-n sac...decât pentru vânzători. De când ai manipulat tu au scăzut preţurile cloacelor şi cu 50%.

Septembrie 2008:
Ionut Bordei tine sa sublinieze ca noile norme de creditare vor face cumparatorii sa nu mai viseze la apartamente si case mari, ci sa-si cumpere exact ce-si permit si au nevoie. „Vor fi si oameni care nu-si vor mai permite sa cumpere nimic, si asta va fi o foarte buna lectie pentru piata. Concluzia acestei lectii va fi: «ar fi trebuit sa cumpar cand aveam ocazia si sa nu astept»”, completeaza Ionut Bordei. Sursa

Băi derbedeule, cei care nu-şi permit să cumpere, dar şi-au luat credit...când se putea... şi stau în casa băncii, acum ce fac? Renunţă la rate&avans, bordeiule, de foame...şi de proşti c-au băgat în seamă loaze manipulatoare de teapa ta!

Noiembrie 2008:
"Romanii incearca sa imite comportamentul din pietele Europene si Nord Americane in care preturile au scazut si la fel si numar tranzactiilor. Singura diferenta este aceea ca aceste piete sunt saturate din punctul de vedere al constructiilor si raportul intre oferta si cererea potentiala este echilibrat sau chiar in favoarea cumparatorilor. Nu putem compara o piata si comportamentul unei piete in care s-au construit sute de mii-milioane de apartamente in ultimii 10 ani, cu o piata in care s-au construit doar 30.000 de case si apartamente in ultimii 20 de ani", considera Ionut Bordei. Sursa
Ptiu, Bordei repetă goanga din vară. Nici până azi nu mi-a citit blogul să se lămurească în privinţa numărului de locuinţe construite şi numărate de INS, după cum am arătat aici. Deci, media locuinţelor recepţionate începând cu anii '90 este de aproximativ 30 000 bucăţi pe an, iar în ultimii ani România a găzduit MAREA CLOCIADĂ!!!

2 comentarii:

BABILONUL IMOBILIAR spunea...

Cate mil EUR a dat CBRE pe Eurisko? Cat l-or fi "cotat" pe..?

Sunt oameni seriosi pe acolo...; dar, ca si in orice firma/ domeniu, uscaturi si "manipulatori", nestiutori, smenari, smecheri sau pur si simplu idioti...

Anonim spunea...

Citez <<< Ionut Bordei tine sa sublinieze ca noile norme de creditare vor face cumparatorii sa nu mai viseze la apartamente si case mari, ci sa-si cumpere exact ce-si permit si au nevoie. „Vor fi si oameni care nu-si vor mai permite sa cumpere nimic, si asta va fi o foarte buna lectie pentru piata. Concluzia acestei lectii va fi: «ar fi trebuit sa cumpar cand aveam ocazia si sa nu astept»” >>>

Pai sa facem un calcul:
Acum trei luni:
- apartament 2 camere 100000
- avans minim 25% = 25000
- credit 75000
- rata 500 E pe 30 ani
Peste 3 luni:
- apartament 2 camere 50000 (acelasi)
- avans minim 50% = 25000
- credit 25000
- rata 160 E pe 30 ani
Deci Bordei, as dori sa-ti umplu gura ca sa nu mai ai ocazia sa o casti altadata.

Lista mea de bloguri

Analiză fundamenta...tă