Iohannis: România are nevoie de un guvern stabil și de un premier integru. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marți decretul privind desemnarea lui Mihai Tudose (un om cu atîtea nuanţe gri în biografie, care minte cu seninătate chiar în documentele oficiale... :).



Dorin Tudoran m-a banat pentru un comentariu în care i-am atras atenția că Marin Preda este teleormanez (Încă un 'telectual deranjat de criticile aduse Securității ceaușiste. Dorinele, dracu' te-a pus să-ți curgă din gură. Până la tine n-am mai întâlnit 'telectuali analfabeți funcțional :) (Propagandiștii semuiști mă întreabă adesea de ce critic Securitatea și dacă sunt fiu de general securist. Pe bune, acum, sunt chiar atât de proști? :).



Recomandare pentru economistul Florin Cîtu - Warren Mosler (logică elementară)
Recomandare pentru economistul Lucian Isar - Scott Sumner (e varză)

Ipoteze:
Libertarianul Bogdan Glăvan este bugetofag. Libertarianul John Galt (comentacul) este bugetofag. Libertarianul Cristian Păun este bugetar.
Concluzie:
Think tank-ul care alimentează tonetarii grobieni, de dreapta, cu raționamente din prepuțul gândirii neanderthaliene, e alcătuit din asistați social.
Ai 2 vaci sterpe și un tractor ruginit? Numele tău e John Galt, țiitorul planetei. "Survenția" la hectar și asistența socială de care te bucuri atât timp cât faci umbră pământului degeaba nu sunt decât distorsiuni ale... nuvelei.

vineri, 29 august 2008

Speranţa Munteanu, un imobiliar absolvent de MBA

Se vorbeşte tot mai des în România, în lecţiile pentru fazani, de motivaţiile non-financiare în câmpul muncii, deşi avem parte de specialişti români din topul vârfului care şi-ar pune în gură orişice, lăsând la o parte elemente de moralitate elementară, de dragul banilor...

Astăzi v-o prezint pe doamna inginer constructor, cu MBA în "icânomics", Speranţa Munteanu, cu cartea de muncă la PricewaterhouseCoppers...companie pentru care minte la acest moment.

În urma cu doar jumătate de an, aceeaşi Speranţa Munteanu minţea pentru ANEVAR, in calitate de vicepresedinte al Asociaţiei Naţionale a Evaluatorilor din România, după cum urmează:

Februarie 2008:
Evaluatorii vad o usoara scumpire a locuintelor
"Preturile pe piata imobiliara vor continua sa creasca lent in urmatorii ani, contrar unor estimari alarmiste care vorbesc despre o prabusire a pietei, a declarat Speranta Munteanu, vicepresedintele Asociatiei Nationale a Evaluatorilor din Romania (ANEVAR), in cadrul unei conferinte de presa."
"Cererea mare a sustinut cresterea pietei. Atata vreme cat cererea inca exista, nu putem asista in scurt timp la o prabusire a pietei imobiliare, desi previziunile privind o eventuala prabusire a pietei ar trebui sa reprezinte un semnal de alarma", a precizat Speranta Munteanu.
"Piata imobiliara din Romania este foarte ridicata, vazuta din afara. Desi veniturile populatiei sunt mici, totusi exista bani. Pomparea banilor a ridicat piata", sustine Speranta Munteanu.
Deoarece calitatea evaluărilor acestei ...asociaţii a fost discutată aici, voi depăşi...momentul.

La începutul acestei luni, aceeaşi domnă Speranţa Munteanu şi-a schimbat complet...locul de muncă, şi-a schimbat şi viziunea asupra evoluţiei pieţei imobiliare, însă năravul...BA!!!

August 2008:
"Proprietarii de terenuri au asteptari absolut exagerate in ceea ce priveste valoarea lor, prin urmare se asteapta o corectie."
Fiind atinşi în marjele de profit, dezvoltatorii imobiliari “oneşti” lovesc în capetele rechinilor imobiliari.
"Daca nu sunt in locatii premium, apartamentele noi se vand la preturi cu 15-20% sub asteptarile initiale ale dezvoltatorilor respective"
Trebuie să moară … capra cuiva.
"Apartamentele vechi vor ajunge sa se vanda la nivelul la care era pretul in 2005-2006."
Preţurile celor noi se vor menţine si chiar vor creşte…veţi vedea imediat… de ce.
"In Bucuresti se va dezvolta un nou business: cel al inchirierilor."
Adică, nu se mai vând apartamentele noi...din lipsă de carne de tun...însă pe termen lung...să vedeţi ce are să se întâmple...
Credeţi voi că un specialist pur-sânge român ar accepta o realitate neconvenabilă? Ei bine, NU!
"...exista prognoza ca Bucurestiul va ajunge la 4 milioane si acesti oameni trebuie sa stea undeva."
O informez pe d-na Speranta Munteanu că prognoza asta am mai auzit-o de la Property Secrets, companie de "prestigiu" internaţional, care a păcălit astfel: 1, 2 câţiva speculanţi străini.

Dupa un maxim atins în 1992, 2,2 milioane bucureşteni, în 2006 s-a ajuns la 1,9 milioane. Ce fenomen coagulant se va petrece si in cate veacuri va avea loc adunarea a 4 milioane de oameni in ...Bucale?

Un absolvent român de MBA este în stare să afirme public, pentru toţi românii, proşti sau deştepţi, educaţi sau needucaţi, în condiţiile în care cumpărarea unei locuinţe reprezintă cea mai importantă achiziţie din întreaga viaţă a românului mediu-plus spre lux, că preţurile locuinţelor vor creşte, după care, la numai 6 luni distanţă afirmă, de asemenea, public, fără jenă, ca orice imobiliar de altfel, că preţurile locuinţelor vechi se vor prăbuşi, atingând nivelul din perioada 2005-2006, în timp ce locuinţele noi vor fi râvnite de cei 4 milioane iepuro-bucureşteni care se vor fi dublat peste noapte...

Un comentariu:

Unknown spunea...

O STIU PE SPERANTICA. E UN BALONAS CARE SE UMFLA SI SE DEZUMFLA LA COMANDA. E TINUTA IN PWC DE MILA. VREMEA EI A TRECUT DE MULT.

Lista mea de bloguri

Analiză fundamenta...tă