Iohannis: România are nevoie de un guvern stabil și de un premier integru. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marți decretul privind desemnarea lui Mihai Tudose (un om cu atîtea nuanţe gri în biografie, care minte cu seninătate chiar în documentele oficiale... :).



Dorin Tudoran m-a banat pentru un comentariu în care i-am atras atenția că Marin Preda este teleormanez (Încă un 'telectual deranjat de criticile aduse Securității ceaușiste. Dorinele, dracu' te-a pus să-ți curgă din gură. Până la tine n-am mai întâlnit 'telectuali analfabeți funcțional :) (Propagandiștii semuiști mă întreabă adesea de ce critic Securitatea și dacă sunt fiu de general securist. Pe bune, acum, sunt chiar atât de proști? :).



Recomandare pentru economistul Florin Cîtu - Warren Mosler (logică elementară)
Recomandare pentru economistul Lucian Isar - Scott Sumner (e varză)

Ipoteze:
Libertarianul Bogdan Glăvan este bugetofag. Libertarianul John Galt (comentacul) este bugetofag. Libertarianul Cristian Păun este bugetar.
Concluzie:
Think tank-ul care alimentează tonetarii grobieni, de dreapta, cu raționamente din prepuțul gândirii neanderthaliene, e alcătuit din asistați social.
Ai 2 vaci sterpe și un tractor ruginit? Numele tău e John Galt, țiitorul planetei. "Survenția" la hectar și asistența socială de care te bucuri atât timp cât faci umbră pământului degeaba nu sunt decât distorsiuni ale... nuvelei.

miercuri, 20 august 2008

Andrada Ghira de la "Gindul"

Nu vreau s-o judec pe doamna/domnişoara Andrada după aspectul ei fizic pentru că n-am văzut-o-n ...veci. Din păcate, n-am avut parte decât de produsele finite livrate moca, pe site-ul Gindul, de către mult prea puţin coerenta jurnalistă.

"Stimabila" a spus şi a citat cam toate prostiile vehiculate în presa manipulatoare ... de "real estate" din România:

Octombrie 2007: Preţurile la locuinţele noi vor creşte încă patru ani


Noiembrie 2007: Afacerile imobiliare ale viitorului: demolarea blocurilor comuniste şi construirea altora (tot comuniste?) în loc

Martie 2008: 100 mld. de euro pentru a acoperi cererea de apartamente

...ne-a tras-o cum a vrut şi cum n-a vrut:

Aprilie 2008: Locuinţele vechi s-ar putea ieftini, însă ...peste trei ani


...dureros nu? Dar iată ce spune aceeaşi Andrada după doar o lună de zile:

Mai 2008: Pentru prima dată în ultimii trei ani, apartamentele din Capitală s-au ieftinit

... apoi ne ameninţă:

Mai 2008: „Recolta“ de apartamente noi în Capitală ar putea fi compromisă

... însă o lună mai târziu îşi revizuieşte atitudinea şi, ca orice specialist imobiliar, depăşeşte momentul de panică şi se afundă în ...negare:

Iunie 2008: În Capitală, apartamentele vechi s-ar putea ieftini, iar cele noi se mai scumpesc

...după 4 luni de când ne-a râs în nas (...peste trei ani), adică începând de azi, Andrada are, în sfârşit, o hartă cu ieftiniri:

August 2008: Harta ieftinirii locuinţelor vechi din Bucureşti

Acum, staţi şi voi în cap şi judecaţi pe-o parte, ce atenţie mai merită o astfel de jurnalistă? Îmi recomandă să-mi cumpăr "cloacă că" se scumpeşte în următorii 4 ani şi după mai puţin de un an îmi prezintă scăderile cu aceeaşi EXUBERANŢĂ???
Atenţie, citează SPECIALIŞTII IMOBILIARI, fără a accesa neuronul stingher...ceea ce o disculpă în totalitate, nu-i aşa?

9 comentarii:

Costi spunea...

N-ai cu cine Aristotele...niste..
In alta ordine de idei, eu apreciez munca ta si a lui Manole, dar stau si ma gandesc...daca vor sa cumpere, lasa-i sa cumpere.
Nu ma dau destept, insa am considerat (de prin 2005 incoace) ca preturile la case is prea mari...iar faptul ca am gasit blogurile voastre doar mi-a confirmat o opinie si niste calcule facute de mine.
Cum ziceam, stau si ma gandesc, daca exista oameni, carora dupa ce citesc pe blogurile voastre abia lise deschid ochii (plus ca mai sunt unii care nici atunci nu cred), poate trebuie lasati in pace, sa-si puna viata la bataie.
Am prieteni multi, cu care mi-am batut si eu gura, dar n-ai cu cine...prefera sa faca credit de 30 de ani si un copil, decat sa mai stea cativa ani in chirie (cu/fara copil). Ca nah, asa e mentalitatea la noi.
Revenind la articol, ai dreptate cu dra Andrada, dar, daca sunt oameni care se iau dupa ce scrie in ziare/aud la televizor si se ingramadesc ca oile la cumparat...eu vin si intreb...nu crezi ca merita sa se dea singuri cu capul de sus ?

Anonim spunea...

Ce te astepti de la ziaristi? 99% scriu articole cu plicul pe masa. Cind nu mai da nimeni plicul, atunci scriu despre ce se mai aude pe strada.
Gasesti d'astia la fiecare ziar!

AristotelCostel spunea...

@mastermind

Multumita guvernantilor, romanilor li s-a oferit libertatea de a-si lua teapa care li se potriveste.
Ingrijorator e faptul ca "a-ti lua-o" a devenit moftul vremurilor.
Totusi, sunt multi care asociaza ceea ce observa in realitate cu ceea ce afla pe net, iar asta numai inutil nu e. Nu vorbim de alba-neagra, ci de oameni care vor munci zeci de ani pentru a plati o teapa.
Nu, nu merita "sa dea singuri cu capul de pragul de sus" pentru ca au tot dat, insa teapa pe viata sau multigeneration e...chiar prea mult!!!

@tetelu
Plicul de pe masa s-ar putea sa fie un salariu destul de "jenibil".
Andrada probabil abia isi duce chiria, dar semneaza niste manipulari ordinare.

Adrian Iftode spunea...

In Iasi cresc chiriile, din ciclul prostim poporul cu televizorul

AristotelCostel spunea...

@csharpdeveloper

Chiriile din Iaşi pornesc de la 150 Euro/lună, dar manipulatorii mizerabili de la agenţii vorbesc de 250 Euro/lună.
Studenţii care vin în Iaşi se roagă de administratorii căminelor să-i lase câte 3 în camere că altfel ...părăsesc facultatea!!!
Poate aud şi prostanii din imobiliare!!!

BABILONUL IMOBILIAR spunea...

La agricultura, fotbal si, pare-se...imobiliare, se "pricepe" oricine, inclusiv orice "fatuca" de prin presa...
O gluma. Fatuca, la ea ma refer... Preturile? Hm...:)
Si asa piata e cazuta (sunt cu 70-80% mai putine tranzactii in Capitala in raport cu 2007), dar de la 1 oct, cand normele lui Isarescu intra-n vigoare, cati cumparatori se vor mai "arunca" sa cumpere si...cu CE?

Adrian Iftode spunea...

@AristotelCostel

Da'. si aia era o alta aberatie, cum ca incep de la 250..

M-am uitat pe evenimentul in acea seara, am gasit garsoniere la 200 si probabil mai e loc de negociere.

Din cate imi amintesc cam in fiecare an se "suplimentau" locurile in camine. In camere de doua incapeau si 3 paturi (T1, T2) sau chiar in camere de 4 intrau 6 ( vezi Targusor, T 17, 18.. ).

Sa nu uitam cuplurile.

In genere studentii gasesc solutii ieftine si se multumesc cu putin, foarte putin.

Anonim spunea...

Romanii intotdeauna isi vor lua tepele pe care "le merita", iar presa va scrie dupa cum bate vantul... Cine stia acum un an ce vant de criza avea sa bata? Doar cativa anticipau timid, in timp ce "specialistii" vorbeau de crestere de nestavilit. Pentru ca asa batea vantul...

Marian spunea...

Pai daca cumperi devreme, esti ferit de oscilatiile de pret viiotare.
Deci nu te mai afecteaza scaderile de pret care vin. Ai alte griji (rata la banca, chenzina, etc)

Lista mea de bloguri

Analiză fundamenta...tă