Iohannis: România are nevoie de un guvern stabil și de un premier integru. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marți decretul privind desemnarea lui Mihai Tudose (un om cu atîtea nuanţe gri în biografie, care minte cu seninătate chiar în documentele oficiale... :).



Dorin Tudoran m-a banat pentru un comentariu în care i-am atras atenția că Marin Preda este teleormanez (Încă un 'telectual deranjat de criticile aduse Securității ceaușiste. Dorinele, dracu' te-a pus să-ți curgă din gură. Până la tine n-am mai întâlnit 'telectuali analfabeți funcțional :) (Propagandiștii semuiști mă întreabă adesea de ce critic Securitatea și dacă sunt fiu de general securist. Pe bune, acum, sunt chiar atât de proști? :).



Recomandare pentru economistul Florin Cîtu - Warren Mosler (logică elementară)
Recomandare pentru economistul Lucian Isar - Scott Sumner (e varză)

Ipoteze:
Libertarianul Bogdan Glăvan este bugetofag. Libertarianul John Galt (comentacul) este bugetofag. Libertarianul Cristian Păun este bugetar.
Concluzie:
Think tank-ul care alimentează tonetarii grobieni, de dreapta, cu raționamente din prepuțul gândirii neanderthaliene, e alcătuit din asistați social.
Ai 2 vaci sterpe și un tractor ruginit? Numele tău e John Galt, țiitorul planetei. "Survenția" la hectar și asistența socială de care te bucuri atât timp cât faci umbră pământului degeaba nu sunt decât distorsiuni ale... nuvelei.

miercuri, 6 august 2008

Sectorul imobiliar de retail din ... Vaslui şi presa românească de bişniţ

Ce s-ar putea ascunde în spatele unor astfel de ştiri...bişniţ: 1, 2, 3, 4, 5, 6?

Din sursele enumerate, ar fi de reţinut că în 2007 s-a deschis primul mall din Vaslui, că Interex e filiala românească a grupului muşchetarilor, că Interex comercializează 12 000 de produse şi că toată hurdughenia are vreo 3200 mp.

Da, aflam anul trecut că se deschide primul mall din Vaslui, deşi în 2006, jur pe măgăruşul meu preferat, am fost în singurul mall din Vaslui de atunci, când am zâmbit în exces...la pereţii goi.

În 2008, a făcut economia de piaţă ce-a făcut că a apărut şi al treilea mall din Vaslui, într-o fostă hală industrială cu aspect de CAP.

Nu mai târziu de săptămâna trecută, întorcându-mă din propriile-mi peripeţii prin România, m-am oprit la Proxima ...pe dreapta, din municipiul reşedinţă de judeţ Vaslui, pentru a-mi cumpăra nişte croncănele şi ceva apă chioară...


























Deci, în fundul curţii este...localizat magazinul Interex, un fel de Plus mai aglomerat...datorită celor 12000 de produse, Leonardo şi Altex flanchează intrarea în acel Plus, şi încă alte exact patru branduri...locale completează cel mai liniştit mall în care am intrat vreodată.

În jur de 70% dintre văgăunile primului mall din Vaslui aşteaptă creşterea puterii de cumpărare a vasluienilor...

Eu, personal, am plecat satisfăcut întrucât ...croncănele şi apă...am găsit.

P.S. În 2006 am fost în mall-ul din poza acestui articol, dar pozele mele se referă la mall-ul ăsta. Antenţie, ambele articole se referă la mall-ul din pozele mele...şi să nu spuneţi că n-avem presă bişniţ în România.

4 comentarii:

Christiansen spunea...

Soţia mea e din Vaslui şi facem frecvent drumul Bucureşti - Vaslui. Chestia aia cu Interex, Altex şi Leonardo nu este un mall ... e aşa ... o "ceva".
Dacă ai fost în Winmarkt ... ăsta e mai în centru ... te-ar fi încercat acelaşi sentiment de "goliciune" ...
La ieşirea spre Iaşi au inaugurat recent un mall "adevărat" ... Silver Mall ... Ăsta are reclamă şi în Brăila, Tecuci, Iaşi ... Cică îşi propune să atragă clienţii de la sute de kilomteri ... Mă laşi :) ... Este o mare panaramă ...
Cât despre presă ... băieţii care scriu la gazetă sunt vai mama lor ... cu puţine excepţii :)

AristotelCostel spunea...

Asta am şi vrut să evidenţiez. Deşi aveau un mall gol în centrul oraşului de mai mulţi ani, s-au apucat să ridice repede încă 2 mall-uri.
Am un detaliu picant legat de Silver Mall (ceapeul unde poţi ieşi la o bilă sau la un film). Ăsta ar fi trebuit să fie primul mall din Vaslui. Prostălanii şi-au făcut reclamă prin 2004-2005 pe o copertă întreagă în Pagini Aurii...ca să inaugureze măgăreaţa abia în 2008.
Ăsta e real estate-ul românesc...construim pe principiul că "fraieri este", dar mai trebui să aibă şi ...bani.

Christiansen spunea...

Ai zis bine ceape ... am vrut să mergem la o "bilă" şi ne-a fost imposibil ... cât despre sectorul imobiliar din România ... speculă cât cuprinde ... E nasol, rău de tot ...
Christiansen

AristotelCostel spunea...

E de speriat şi, în acelaşi timp, îngrijorător că Ionuţ Bordei mai este citat ca şi cum a rămas un mesia al imobiliarelor...asta după ce a spus cam toate prostiile posibile.
Se forţează o ultimă megamanipulare...după care vom putea trage apa...după "esperţii" ăştia...

Lista mea de bloguri

Analiză fundamenta...tă