Iohannis: România are nevoie de un guvern stabil și de un premier integru. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marți decretul privind desemnarea lui Mihai Tudose (un om cu atîtea nuanţe gri în biografie, care minte cu seninătate chiar în documentele oficiale... :).



Dorin Tudoran m-a banat pentru un comentariu în care i-am atras atenția că Marin Preda este teleormanez (Încă un 'telectual deranjat de criticile aduse Securității ceaușiste. Dorinele, dracu' te-a pus să-ți curgă din gură. Până la tine n-am mai întâlnit 'telectuali analfabeți funcțional :) (Propagandiștii semuiști mă întreabă adesea de ce critic Securitatea și dacă sunt fiu de general securist. Pe bune, acum, sunt chiar atât de proști? :).



Recomandare pentru economistul Florin Cîtu - Warren Mosler (logică elementară)
Recomandare pentru economistul Lucian Isar - Scott Sumner (e varză)

Ipoteze:
Libertarianul Bogdan Glăvan este bugetofag. Libertarianul John Galt (comentacul) este bugetofag. Libertarianul Cristian Păun este bugetar.
Concluzie:
Think tank-ul care alimentează tonetarii grobieni, de dreapta, cu raționamente din prepuțul gândirii neanderthaliene, e alcătuit din asistați social.
Ai 2 vaci sterpe și un tractor ruginit? Numele tău e John Galt, țiitorul planetei. "Survenția" la hectar și asistența socială de care te bucuri atât timp cât faci umbră pământului degeaba nu sunt decât distorsiuni ale... nuvelei.

joi, 13 martie 2008

România NUDĂ

Întrucât am observat că-n ţara noastră, România, numărul de oameni autosatisfăcuţi de gradul nostru "înalt" de civilizaţie este în creştere şi tinde să-l egaleze pe cel al oamenilor de ...trei parale, m-am gândit să mă adresez clasei mediu plus, lux scăzut, atât cât pot fi eu băgat în seamă, pe diverse teme.
Nu puţine sunt domeniile în care românii şi-au luat-o ...de la unii sau de la ...alţii.
Deşi n-a venit încă ziua judecăţii şi nici nu e momentul să tragem linie, după 18 ani de tranziţie, ar cam trebui să ne consemnăm ...valorile...tipic româneşti.
Cunoscând calitatea fluxului informaţional din mass-media românească ...profesionistă, singura cale de comunicare şi diseminare de informaţii cu grad relativ ridicat de încredere o reprezintă ...blogurile, forumurile şi multe dintre comentariile la adresa articolelor ...scrise de "jurnaliştii" profesionişti.
Desigur, nimeni nu doreşte falimentarea trusturilor de presă, dar ăsta este viitorul inevitabil al celor care trăiesc din manipulare, deformare şi cenzură!
Obiectivitatea pură şi informaţia perfectă rămân deziderate cu şanse mici de realizare chiar şi pe termen extrem de lung, dar vremurile ...adevărurilor exact ...invers...au trecut, iar acum primează o ceaţă gri...când mai groasă, când ceva mai transparentă.
Prin urmare, mă voi dedica...Patriei...pentru a-i consemna... PETELE şi NONVALORILE!

3 comentarii:

AristotelCostel spunea...

http://www.interesulpublic.ro/13-03-2008/Cai-bani-fac-oamenii-care-dein-primele-5-site-uri-de-tiri-din-Romania.html

Achiziţionăm, dezvoltăm şi manipulăm!

AristotelCostel spunea...

Simona Popescu spune, în România Liberă, că trăim, cică, în România nesimţirii.

Ei da!!!

"In Romania de azi autoritatile pot organiza reuniuni istorice, la cel mai inalt nivel, cu cei mai importanti oameni ai planetei, dar le doare fix in cot cand omul simplu striga dupa ajutor. A devenit tipica "rezolvarea": cand se intampla ca sustinerea cuiva sa fie solicitata, se intoarce frumos spatele si e ca si cum nimeni n-ar fi trecut pe acolo, nimeni n-a auzit nimic. Un om, un roman cere interventia Ministerului de Externe, sustinand ca a fost arestat abuziv de autoritatile poloneze, nefiind el autorul unui incriminat furt de carti de credit. Ca sa convinga, alta solutie nu avea, intra in greva foamei la sfarsitul lunii octombrie si moare in luna ianuarie fara ca autoritatile sa faca ceva. Oamenii lui Cioroianu se justifica spunand ca ei nici n-au stiut ca omul intrase in greva foamei, iar starea lui se inrautatise considerabil. Asta dovedeste ca nici macar n-au pus mana pe telefon sa intrebe ce anume se intampla cu romanul care, cunoscandu-si drepturile, le ceruse ajutorul. A facut o greseala fatala: a murit in chinuri, de foame, increzandu-se in faptul ca autoritatile tarii sale ii vor face dreptate. O tanara studenta este lovita cu masina pe o trecere de pietoni, de-a lungul culoarului oficial pregatit pentru participantii la summit, undeva pe Bulevardul Kisselef.

Oamenii cu bun-simt sunt si acum in stare de soc. Pe de o parte, au vazut la televizor atitudinea cucoanei care de la volanul unui Audi nici nu parea prea afectata ca tocmai lovise mortal un om, incercand doar sa se fofileze in fata legii. Pe cand dadea declaratii jurnalistilor la cateva minute dupa accident, isi pregatea deja apararea. Probabil ca nu va pati nimic! Pe de alta parte, am vazut cum politistii dirijau impasibili circulatia (tocmai fusesera anuntati prin statie ca pe langa coloanele goale pentru exercitiu va trece prin zona si coloana oficiala a premierului Tariceanu), iar fata se zvarcolea intre viata si moarte exact langa ei. Au ridicat din umeri si au zis ca e destul ca au chemat salvarea. Nimeni nu s-a dus la ea sa vada daca nu cumva o interventie rapida, pentru care domnii politisti au fost instruiti, i-ar fi salvat viata. Dadeau in continuare din maini, impasibili, in vreme ce o viata se sfarsea tragic la cativa metri de "organele" fara de suflet. Aici este nevoie de o ancheta riguroasa: se incumeta cineva?
Cat a fost summit, cainii maidanezi au fost in mare parte adunati de pe strazi si dusi in adaposturile speciale. Deci s-a putut. Dupa ce invitatii au plecat, in loc sa se profite, daca tot s-au cheltuit niste bani pentru a-i plati pe unii sa alerge prin oras dupa catei, si cineva sa se gandeasca la faptul ca s-ar putea totusi gasi o solutie favorabila bucurestenilor, animalelor li s-a dat drumul inapoi pe strada. Anul trecut au omorat un om. Nepasare fata de viata cetatenilor. Nepasare si fata de animalele trimise inapoi sa se descurce cum or putea prin Bucuresti.

Traim in Romania nesimtirii. Cele de mai sus sunt doar cateva exemple. Oamenii simpli isi cauta dreptatea in Justitie. Ei i se vor adresa si sotia romanului mort in Polonia, si parintii studentei ucise langa culoarul oficial. Pariem ca nu vor rezolva nimic? Cea mai mare plaga a societatii romanesti postrevolutionare o reprezinta nesimtirea si coruptia institutiilor statului ce ar trebui, in realitate, sa aiba ca principal scop apararea cetateanului si a drepturilor lui. Autoritatile au dovedit ca ii pot proteja pe inaltii demnitari straini de la summit. Dar nu si pe romani! Rusinea este a lor…"

http://www.romanialibera.ro/a121952/traim-in-romania-nesimtirii.html

Mulţumim pentru confirmare!

AristotelCostel spunea...

Elogiu cleptocratiei 15/04/2008
de Stelian Negrea

Guvernul traieste de pe urma cleptocratiei, iar bunastarea noastra frugala, dar in crestere, este datorata aceleiasi cleptocratii. Un cleptocrat este un reprezentant al fostei oligarhii co­mu­nis­te catre care s-a transferat prin metode one­roase proprietate de la stat, cum ar fi Nicolae Badea. O cleptocrata este cea catre care se dreneaza avutie din par­tea noastra a tuturor, chiar si in timp ce dv. cititi aceste randuri, cum ar fi Elena Udrea. Tot cleptocrat se

numeste si cel ajuns intr-o functie publica si care isi atribuie contracte publice, cum ar fi presedintele Consiliului Judetean Botosani si primarul Sucevei. Cleptocratia este regimul politico-economic in care o gasca de politruci dreneaza prin metode oneroase resurse publice catre o gasca economica ce se simte astfel nevoita sa le imparta cu prima pe care o sustine si financiar. Cleptocratul ar ramane un simplu hot daca acesta nu si-ar pune serviciile la dispozitia gastii politice care pentru cumpararea de voturi are nevoie din patru in patru ani de finante. Tot la stadiul de hot ar ramane cleptocratul daca pe langa aplaudacul puterii nu si-ar mai dori sa fie model pentru societate, invatator pentru cei neinvatati si multi si exemplu de succes pentru partea mai putin norocoasa a mediului de biznis. Ce s-ar fi facut gasca politica conducatoare fara cleptocratia plina de supusenie si serviabilitate? Ar fi trebuit sa ceara finantari din partea multinationalelor sau a unor investitori autohtoni care au platit un pret corect pentru ce au cumparat de la stat. Ce ne-am fi facut noi toti fara cleptocratia care ne scuipa seminte-n cap la semafor? Pai am fi avut niste vieti mai linistite si, pentru cei care simt nevoia unor repere, ar fi avut idoli mai curati si mai spalati. Ce s-ar fi facut partea sanatoasa a mediului de afaceri fara cleptocrati? Probabil ca ar fi prosperat sanatos in lipsa ingerintelor politice brutale in economie pentru protectia cleptocratiei. Ce s-ar fi facut cleptocratii daca ar fi ramas niste simpli hoti? Ar fi infundat puscariile si ne-ar fi pus sa platim taxe si impozite mai mari pentru a le suporta costurile de sedere dupa gratii. Costuri pe care le-am fi suportat cu zambetul pe buze. Ce s-ar fi facut tarisoara fara cleptocratia asistata medical de gasca de politruci? Ar fi intrat mai repede in NATO si UE si ar fi avut indicatori economici mult mai solizi, pentru ca nu ar mai fi existat SAFI, FNI si Bancorex. Acum, cand se apropie alegerile locale si parlamentare, cleptocratul devine om de afaceri serios care are dreptul sa mizeze pe unul sau altul dintre candidati. Cleptocratul poate duce o sacosa de bani la un partid sau un catindat fara sa ceara chitanta. Cleptocratul poate pune la dispozitie un microbuz sau o scena pentru fanii catindatului fara sa ceara sa fie inregistrata drept cheltuiala oficiala. "Lasati, sefu, ca ne intelegem noi dupa", va spune el senin catre catindatul cu ochii plini de lacrimi de multumire. Iar dupa alegeri vin licitatiile trucate, negocierile directe sau controalele in exces la concurenta etc.
Cleptocratia pregateste pentru aceste doua alegeri care urmeaza importante investitii in Politrucime care sa-i garanteze continuarea nestingherita a biznisului oneros.

http://www.financiarul.com/articol_1360/elogiu-cleptocratiei.html

Nu putem fi de acord cu aceste adevăruri! Aceste afirmaţii irefutabile sunt de nepermis! Dacă aceasta este realitatea, refuzăm s-o cunoaştem!

Lista mea de bloguri

Analiză fundamenta...tă