Iohannis: România are nevoie de un guvern stabil și de un premier integru. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marți decretul privind desemnarea lui Mihai Tudose (un om cu atîtea nuanţe gri în biografie, care minte cu seninătate chiar în documentele oficiale... :).



Dorin Tudoran m-a banat pentru un comentariu în care i-am atras atenția că Marin Preda este teleormanez (Încă un 'telectual deranjat de criticile aduse Securității ceaușiste. Dorinele, dracu' te-a pus să-ți curgă din gură. Până la tine n-am mai întâlnit 'telectuali analfabeți funcțional :) (Propagandiștii semuiști mă întreabă adesea de ce critic Securitatea și dacă sunt fiu de general securist. Pe bune, acum, sunt chiar atât de proști? :).



Recomandare pentru economistul Florin Cîtu - Warren Mosler (logică elementară)
Recomandare pentru economistul Lucian Isar - Scott Sumner (e varză)

Ipoteze:
Libertarianul Bogdan Glăvan este bugetofag. Libertarianul John Galt (comentacul) este bugetofag. Libertarianul Cristian Păun este bugetar.
Concluzie:
Think tank-ul care alimentează tonetarii grobieni, de dreapta, cu raționamente din prepuțul gândirii neanderthaliene, e alcătuit din asistați social.
Ai 2 vaci sterpe și un tractor ruginit? Numele tău e John Galt, țiitorul planetei. "Survenția" la hectar și asistența socială de care te bucuri atât timp cât faci umbră pământului degeaba nu sunt decât distorsiuni ale... nuvelei.

joi, 20 martie 2008

Valori româneşti... intelectuale... inestimabile... postrevoluţionare!

Politicieni agramaţi, doctori în Ştiinţe:

Genică Boierică, arestat pentru afaceri cu arme, a devenit doctor în Drept;

Baronul de Gorj, Nicolae Mischie, cercetat penal pentru fraudă din bani publici, şi-a dat doctoratul în economie;

Afaceristul panaramă, Dinel Staicu (fost miliţian), care arunca cu bani pe strazile Craiovei în campanie, este doctor tot în Drept (teza: "Economia subterană în perioada de tranziţie la economia de piaţă în România", adică exact cu ce se îndeletniceşte Staicu.) (citate din teza “distinsului”: “de la acest spectacol economic nu puteau lipsi din decor gainarii, escrocii si rechinii, ca in orice economie, care au pus bazele unor relatii de colaborare astfel ca gainarii, de la muncitori la ingineri, sindicalisti sau nu, colorati sau necolorati politic, isi ofera servicile firmelor particulare" sau "escrocii pun de un jaf gen CARITAS sau FNI, mai pun o teapa la banca sau pun si ei umarul la deblocarea financiara").

Alţi doctori:

Octavian Opriş, senator de Bacău (a susţinut teza: "Filosofia lui Hegel”). Iată cum arată un împătimit de Hegel: http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura.mp?idm=42&cam=1&leg=2000

George Pruteanu, fost parlamentar PSD si PRM, a obtinut titlul de doctor la Facultatea de Filosofie la doar un an de la inscrierea sa la doctorat. (Ăsta insista, cu un debit verbal exagerat, dar cu o inteligenţă mai degrabă lăuntrică, să folosim în loc de “mouse”…un “şoricuţ”…toate celelalte probleme ale României fiind ca şi rezolvate). (A murit la doar o saptamana de la publicarea acestor "mizerii", dar nefiind vreo premiera nu-mi ramane decat sa sper ca n-a intrat in contact din nou ... cu realitatea...si, de asemenea, sper ca bunul simt n-a omorat pe nimeni pana acum...) Iată ce scăpări are Alina Mungiu-Pippidi la adresa "double-doctorului", cum i-ar fi "plăcut" lui să-i spunem: http://www.romanialibera.ro/a121287/la-moartea-unui-clovn.html

Ioan Bivolaru de la PSD... l-am descris într-un comentariu anterior... cunoscut parlamentar şi om de "afaceri" din suita domnului Năstase. A avut la dispoziţie încă o perioadă relativ bună de continuare a ...studiilor.

Tiberiu Barbuleţiu, deputat PNL, a absolvit Tehnologia Transporturilor în 1988. Doctoratul în sociologie economică l-a finalizat în 2004, la ASE Bucureşti, bineînţeles, într-un domeniu care n-avea absolut nicio legătura cu pregătirea...doctorului.

Ioan Cindrea, deputat PSD, la primul doctorat şi la a doua căsnicie, parlamentar, şef PSD Sibiu şi vajnic apărător al bunăstării concetăţenilor ... mai ales din propriul partid...

Daniela Popa, noul preşedinte PC, devenită inginer în 1981, la Universitatea din Brasov, a inceput anul trecut un doctorat în ştiinte militare, la Universitatea Naţională de Apărare „Carol I“ Bucureşti... unde, probabil, are pile domnu' Voiculescu.

Gelil Eserghep, membru PRM, in 1991 a absolvit Institutul Politehnic Bucureşti, Facultatea de Transporturi, iar azi este doctorand în istorie, la renumita Universitate din Craiova.

Daniel Ionescu, deputat PD, fost PRM si PSD, dupa ce în 1978 a obţinut diploma de inginer vini-viticol la Institutul Naţional Agricol Bucureşti, a devenit "doctor în economie" din 2000, în cadrul ASE.

Florin Iordache, PSD, cu două facultăţi la bază, Mecanica în 1985 si Drept în 2002, ambele la Universitatea din Craiova, şi-a tras un doctorat în 2006, în specializarea „Relaţii economice internaţionale“, la Universitatea Liberă Independentă a Moldovei, la Chişinău.

Cozmin Guşă, care mai are un doctorat în management la ASE, a susţinut teza de doctorat „Geopolitica ţărilor din zona de influenţă a fostei URSS” la Facultatea de Sociologie din cadrul Universităţii Bucureşti.

Costel Căşuneanu este doctor al Academiei de Poliţie.

Doctoranzi "celebri":

Corneliu Vadim Tudor, doctor în istorie, n-ar fi ajuns pe aici dacă nu s-ar fi apucat să numere îngeri. Tovarăşu' e doctorand în teologie, pe tema "Prezenţa îngerilor în Biblie".

Bogdan Olteanu, preşedintele Camerei Deputaţilor, care din păcate şi-a îngheţat anul.

Daniel Buda, deputat PD, zootehnist, doctor în filosofie politică şi ştiinţe politice... logic, nu-i aşa?

Nini Săpunaru - doctorand la Sibiu... pe scurt, s-a ocupat de vămi, fructificând această experienţă în folosul îmbogăţirii morale şi spirituale a familiei lui şi prietenilor lui apropiaţi.

Ion Mocioalcă, de la PSD, dupa ce în 1987 urmează cursurile Universităţii Bucureşti, specializarea inginerie geologică şi geofizică, în 2002 devine absolvent de ştiinţe juridice la Universitatea „Hyperion“, pentru ca, în acelasi an, să se inscrie şi la doctorat, specializarea economie, la Universitatea de Vest din Timişoara.

Orest Onofrei - doctorand în medicină veterinară. În timpul liber este ...funcţionar public.

Elena Udrea, “Blonda de la Cotroceni”, este doctorandă în Ştiinţe Militare sub "conducerea" generalului de patru stele Mircea Mureşan, rectorul Universităţii Naţionale de Apărare din Bucureşti, cunoscut pentru slalomul pe care l-a făcut cu graţie în timpul mandatelor celor trei preşedinţi pe care i-a avut România după 1989.

Potrivit cutumelor militare la doctorat au dreptul sa participe absolvenţi ai învaţământului universitar militar de lungă durată, cu diplomă de licenţă profilul “Ştiinţe Militare”. Justificările reprezentanţilor Biroului de relaţii publice ai instituţiei sunt cusute cu aţă albă (în cazul Lenuţei, dar Daniela Popa lui Voiculescu ce "argumente" are???).

Doctoranzi exmatriculaţi:

Miron Mitrea, fost ministru al transporturilor, a fost exmatriculat de la Şcoala Doctorală a Universităţii Oradea, centru universitar... de mare greutate.

Gheorghe Nichita, actualul primar al Iaşiului, fost doctorand la Universitatea Al.I. Cuza din Iaşi, susţine că exmatricularea sa de la doctorat a fost folosită politic. Probabil, dacă ar fi absolvit, domnul Nichita n-ar fi folosit titlul ştiinţific în scopuri politice, ci ar fi fost mulţumit doar cu ...cei 15% în plus la salariul de bază…

Surse:
http://www.ziaruldeiasi.ro/cms/site/z_is/news/afacerea_doctoratelor_135803.html http://www.hotnews.ro/stiri-arhiva-1177755-romania-fabrica-doctorate-categoria-iii.htm
http://www.bihon.ro/stiri/romania/articol/politicienii-dau-buzna-la-doctorat/cn/news-20080215-03153097 http://www.ziaruldeiasi.ro/cms/site/z_is/news/nichita_exmatricularea_mea_este_un_atac_politic_138733.html
http://www.catavencu.ro/la_zi/din_editia_print/parlamentarii_se_ghideaza_dupa_deviza_mandatu_si_doctoratu_2.html
http://www.monitorulsv.ro/Editorial/2007-12-21/15000-de-Elene-Ceausescu
http://www.ziaruldemures.ro/fullnews.php?ID=5977
http://www.phg.ro/stire.php?id=14884&cat_id=19

Niciun comentariu:

Lista mea de bloguri

Analiză fundamenta...tă