Iohannis: România are nevoie de un guvern stabil și de un premier integru. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marți decretul privind desemnarea lui Mihai Tudose (un om cu atîtea nuanţe gri în biografie, care minte cu seninătate chiar în documentele oficiale... :).



Dorin Tudoran m-a banat pentru un comentariu în care i-am atras atenția că Marin Preda este teleormanez (Încă un 'telectual deranjat de criticile aduse Securității ceaușiste. Dorinele, dracu' te-a pus să-ți curgă din gură. Până la tine n-am mai întâlnit 'telectuali analfabeți funcțional :) (Propagandiștii semuiști mă întreabă adesea de ce critic Securitatea și dacă sunt fiu de general securist. Pe bune, acum, sunt chiar atât de proști? :).



Recomandare pentru economistul Florin Cîtu - Warren Mosler (logică elementară)
Recomandare pentru economistul Lucian Isar - Scott Sumner (e varză)

Ipoteze:
Libertarianul Bogdan Glăvan este bugetofag. Libertarianul John Galt (comentacul) este bugetofag. Libertarianul Cristian Păun este bugetar.
Concluzie:
Think tank-ul care alimentează tonetarii grobieni, de dreapta, cu raționamente din prepuțul gândirii neanderthaliene, e alcătuit din asistați social.
Ai 2 vaci sterpe și un tractor ruginit? Numele tău e John Galt, țiitorul planetei. "Survenția" la hectar și asistența socială de care te bucuri atât timp cât faci umbră pământului degeaba nu sunt decât distorsiuni ale... nuvelei.

joi, 13 martie 2008

Primă de PORC

Marius Iosif, Director general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor. Sursa
- salariul de magistrat + leafa de director - aproape 130 de milioane de lei.
- bani pentru chirie - 37 de milioane.
- bani pentru transport - 8 milioane
- indemnizaţie de detaşare la Bucureşti - alte 45 de milioane.
Total = 218 milioane - NET. (Din respect pentru sursă, am citat sumele exact...însă adunarea îmi dă ...cu rest!)
Numit de doar trei luni în functie, în decembrie, directorul Marius Iosif a mai luat şi PRIMA DE PORC de 95 de milioane, impozabili.

În alt context şi în aceeaşi ţară:

Magistraţii vor primi sporuri în valoare de miliarde de lei. "Decizia Înaltei Curţi de Casaţie si Justiţie a fost avizată de secţiile unite ale instituţiei. 60 de judecători, dintre cei 80 prezenţi la dezbateri, au fost de acord ca magistraţii să primeasca sporurile pentru ultimii trei ani. Decizia este definitivă şi executorie. "

http://www.realitatea.net/156201_Magistratii-vor-primi-sporuri-in-valoare-de-miliarde-de-lei.html

Voi sunteţi de acord să trăiţi mai bine? Aşa şi?

Tot din seria "ce-şi face Justiţia română cu mâna ei":
"Cea mai mare pensie primita de un iesean, fost magistrat, se ridica la 9.500 de lei. Pensia, cit aproape 20 de lefuri minime, este "acoperita" prin contributiile la fondul de pensii a circa 19 angajati ce sint renumerati cu salariul mediu pe economie.
In alta ordine de idei, pensia cea mai mare platita in judet o depaseste de 15 ori pe cea medie. S-a ajuns ca magistratii sa aiba pensii asa mari in urma adoptarii Legii 303, acum patru ani, care spune ca acestia vor primi ca pensie, in momentul in care nu vor mai lucra, 80% din venitul brut realizat in ultimile 12 luni de activitate. Ca urmare, ei primesc pensiile dupa o alta regula fata de ceilalti, care primesc pensia in functie de cit au cotizat de-a lungul intregii activitati." Sursa
Boieri în robă
Sefii Justitiei au decis, prin Ordinul 866/C/2008, sa faca tagma magistratilor cea mai favorizata clasa din societate. Predoiu, Barbulescu, Popa, Kovesi si Morar au hotarat ca magistratii, personalul asimilat si consilierii ministrilor detasati, delegati sau transferati sa poata primi pana la 800 de euro pentru chirie.
...zeci de milioane de euro se cheltuie anual pentru locuintele de serviciu. Este adevarat ca pe de o parte nu exista suficiente locuinte de serviciu, pentru ca multe au fost vandute in perioada 2004 - 2005, pe "ochi frumosi", unor magistrati aflati in gratiile puterii. La fel cum este adevarat ca la CSM se face de ceva timp abuz de transferuri si detasari, fara sa se identifice mai intai resursele logistice necesare.

Sute de magistrati care au case in orasele de unde au venit, primesc de la buget sume enorme pentru a-si plati chiriile din orasele in care au fost trasferati. Sursa

6 comentarii:

AristotelCostel spunea...

http://www.jurnalul.ro/articole/119869/fugiti-din-tara

"Dacă ai contabiliza miile de escrocherii făcute de aproape două decenii încoace ai constata că s-au furat câteva Românii bune.
...
Aici descoperi mizeria justiţiei române postrevoluţionare."

De ce-mi să-mi bat eu capul cu toţi şnapanii când avem Justiţie???

Bă' băieţi, primă de Porc...aveţi, prime de orice fel aveţi, salariile vi le legiferaţi, etc., de ce vă bateţi joc de cei din ai căror bani trăiţi???

"Munciţi" în favoarea celor care dau mai mult???

AristotelCostel spunea...

http://www.curierulnational.ro/Eveniment/2008-03-18/Romania%2C+condamnata+anul+trecut+in+34+de+cazuri

Avem un sistem juridic prost, format numai din oameni de o calitate...îndoielnică.

Totuşi n-avem dreptul să ne batem joc de EI.

CEDO...pare să spună că reciproca nu e valabilă.

AristotelCostel spunea...

http://www.romanialibera.ro/a120314/romanii-campionii-plangerilor-la-cedo.html

În sfârşit suntem primii în UE.

AristotelCostel spunea...

http://www.gardianul.ro/2008/03/18/actualitate-c24/spaga_n_direct_grefiera_liliana_catre_masca_am_incredere_in_tine_-s110962.html

Iată şi unele cauze.

Aşa cum am spus şi în primul comentariu, stimabilii "muncesc" în favoarea celor care dau mai mult.

AristotelCostel spunea...

http://www.cotidianul.ro/judecatorii_nu_vor_plati_procesele_pierdute_la_cedo-42031.html

"Cel mai vehement adversar al declansarii actiunii impotriva judecatorilor a fost Nicolae Popa, presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Acesta a opinat ca mii de judecatori care au participat la luarea deciziilor sanctionate de CEDO se vor trezi cu dosare penale, ceea ce le-ar afecta independenta. „In plus, ne vom trezi cu alte mii de procese la CEDO, intentate de acesti judecatori“, a conchis Popa. El a argumentat ca nu doar judecatorii ar fi vinovati de procesele pierdute la CEDO, ci si Parlamentul, care a adoptat legile proprietatii, sau primariile care au refuzat sa le restituie."

De vină e sistemul...nu porcii din sistem, ci numai sistemul.

AristotelCostel spunea...

Se pare că începe o nouă era, de băgare a pumnului fix în canini celor care se leagă de ...sistem.

Urban Iulian, al cărui blog îl promovez drept sursă credibilă de informare, propune un proiect de lege împotriva injuriilor pe internet. Ce înseamnă injurie???

Le-aş băieţilor din Justiţia română că ei, ca sistem, au o enormă problemă, pe care CEDO o semnalează constant. Pe tema corupţiei ...iarăşi suntem varză, dar acum...injuriile sunt problema.

Scuza principală a băieţilor din Justiţie o constituie calitatea legilor. Păi, măi băieţi, eu, ca inginer, dacă primesc o hârtie oficială în care mi se spune să raportez energia consumată în metri pătraţi pe calorie, e şi de datoria mea să le arăt "autorităţilor" că-s proaste. Voi??? Lucraţi cu legi proaste şi nu vă puteţi face treaba de 18 ani??? E vina mea???

Revizuiţi-vă priorităţile!!!

P.S. Cu ajutorul legilor din România şi datorită, în primul rând, poliţailor de tip miliţieni, în urmă cu 10 ani am primit o amendă pentru injurii, spunându-i unuia în faţă că e prost... cu argumente! Specific, în viaţa mea n-am folosit termeni injurioşi. Termenul "prost" poate fi găsit atât în Dex, cât şi în noul DOOM.
Sincer, mă aştept ca această lege să acţioneze nu împotriva celor care spun "bou sau vită", aşa cum chipurile se "doreşte" iniţial, ci împotriva unora ca mine!

Lista mea de bloguri

Analiză fundamenta...tă