Iohannis: România are nevoie de un guvern stabil și de un premier integru. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marți decretul privind desemnarea lui Mihai Tudose (un om cu atîtea nuanţe gri în biografie, care minte cu seninătate chiar în documentele oficiale... :).



Dorin Tudoran m-a banat pentru un comentariu în care i-am atras atenția că Marin Preda este teleormanez (Încă un 'telectual deranjat de criticile aduse Securității ceaușiste. Dorinele, dracu' te-a pus să-ți curgă din gură. Până la tine n-am mai întâlnit 'telectuali analfabeți funcțional :) (Propagandiștii semuiști mă întreabă adesea de ce critic Securitatea și dacă sunt fiu de general securist. Pe bune, acum, sunt chiar atât de proști? :).



Recomandare pentru economistul Florin Cîtu - Warren Mosler (logică elementară)
Recomandare pentru economistul Lucian Isar - Scott Sumner (e varză)

Ipoteze:
Libertarianul Bogdan Glăvan este bugetofag. Libertarianul John Galt (comentacul) este bugetofag. Libertarianul Cristian Păun este bugetar.
Concluzie:
Think tank-ul care alimentează tonetarii grobieni, de dreapta, cu raționamente din prepuțul gândirii neanderthaliene, e alcătuit din asistați social.
Ai 2 vaci sterpe și un tractor ruginit? Numele tău e John Galt, țiitorul planetei. "Survenția" la hectar și asistența socială de care te bucuri atât timp cât faci umbră pământului degeaba nu sunt decât distorsiuni ale... nuvelei.

duminică, 29 noiembrie 2015

Trenduri Noiembrie 2015... revisited (2)


EURUSD
7 Noiembrie 2015
29 Noiembrie 2015

Deocamdată ”sunt în grafic”, prețul a reușit retragerea până la nivelul pivot anual după care valul impulsiv a început să obosească. Simpla atingere a primei ținte mă va liniști în privința corecției.

GBPUSD
7 Noiembrie 2015
Atingerea primei ținte ar fi destul de simpatică... the force will be much stronger with... me. AC, sursa
29 Noiembrie 2015
Prețul a reușit o retragere destul de adâncă ulterior bifării nivelului critic, însă a închis săptămâna sub acest nivel, semnal puternic bearish. În cazul unei retrageri agresive din zona primei ținte perspectivele nu vor mai arăta la fel de tentant pentru short și voi începe să ies din piață.

EURCHF
Reamintesc faptul că francul s-ar putea aprecia puternic după retestarea nivelului de ofertă 1,1-1,12. Până atunci atingerea lui 1,0935 confirmă valul de apreciere al EURCHF.

USDCHF
25 Mai 2015

29 Noiembrie 2015

Spuneam în luna mai (2015) că o atingere a nivelului de 1,0584 înseamnă eliminarea alternativei unui nou minim pe USDCHF.

USDRUB
7 Noiembrie 2015
Nivelul de cerere de la 62,28 a fost retestat. Îi recomand lui Putin să-și facă toate calculele la cursul de 76. AC, sursa
29 Noiembrie 2015
N-am văzut în graficul din 7 noiembrie câte avioane rusești vor doborî turcii, așa cum probabil a observat Horea Mihălțan, dar e destul de mulțumitor că am anticipat reluarea deprecierii rublei. Normal, Putin s-a gândit să întrerupă importurile de alimente din Turcia. Mâncare are, minte... nu prea...

Oil
22 Noiembrie 2015
26 Noiembrie 2015
Pe ulei a fost atinsă prima țintă de preț din graficul postat ceea ce înseamnă că după o retragere a prețului uleiul va continua să se ieftinească. AC, sursa
29 Noiembrie 2015
... deci azi am pus și text... uleiul trebuie să bifeze și ținta doi (37,43... sorry... not first, but second :).

Aur

1100 a devenit rezistență, iar prețul a fost respins către ținta de 1040. Până la 967 ar mai fi nivelul psihologic de 1000...


14 comentarii:

Unknown spunea...

Stiu ca subiectul imobiliare ti-a fost mereu "drag". Ce parere ai de legea darii in plata, prin care statul se pare sa-si fi taiat craca singur din doua motive:
- majoritatea creditelor ipotecare din ultimii 4 ani sunt prima casa, garantate de stat si acordate cu avans de 5%
- reducerea creditarii va frana sectorul constructiilor, componenta importanta in PIB
Ca de obicei, parlamentul da o lege fara a face studiu de impact. Idem majorarea cu 10% a salariilot.
Cu toate ca legea este corecta, deoarece imparte riscul intre banca si creditat, aplicarea ei retoactiva va crea degringolada prin buget si nu numai.

Cat despre valute, sa inteleg ca francul nu se va aprecia fara a atinge intai nivelul 1.1-1.2. Totusi intervalul e cam larg :-) si ma baga in ceata. Am observat niste interventii puternice in piata ale SNB saptamana trecuta, fara de care francul s-ar fi apreciat. Din interventiile nedeclarate ale SNB, dar vizibile (ca semnal dat intentionat) as aprecia ca tinta e o variatie in intervalul 1.08-1.10.

Jean Ghinel spunea...

Preiau comentariul cuiva de pe alt blog:

Statul, in calitate de garant la Prima Casa, nu este in pericol in urma acestei legi (cel putin asta reiese din textul de mai jos)
http://www.paginadebanci.ro/piperea-legea-darii-in-plata-va-determina-bancile-sa-negocieze-cu-debitorii/

„Jumătate din creditul oferit prin programul Prima Casă este garantat cu casa cumpărată şi cu veniturile viitoare ale debitorului, jumătate este garantat de stat. Proiectul acesta de lege spune că dacă nu mai poţi să îţi plăteşti această datorie te duci la bancă şi oferi aeastă casă pentru a stinge datoria. Legea spune că datoria care se stinge nu este numai a debitorului, ci este şi a garantului. Deci, statul român va câştiga din această lege pentru a disponibiliza acei bani , banii nu vor mai fi blocaţi acolo pentru acele garanţii”, a spus avocatul Piperea.

AristotelCostel spunea...

EUR-CHF ar putea fi respins din 1,1-1,1178~1.12 (nivelul de ofertă 1,1178 e pe grafic de câteva luni). Am modificat in text.

Am comentat legea pe blogul lui soviani si pe realitatea imobiliara. Nu cred ca trece de iohannis (Junker&Isarescu)... e neconstitutionala, nu respecta legile fizicii si nici pe cele ale bunului simt al bancherilor.

Parlamentul e ales democratic, legea e votata democratic, iar drepturile cetatenilor nu au nevoie de... studii de impact. Pana la acest tip de studii ar trebui respectate niste principii. Democratia si sclavagismul n-ar trebui sa aiba prea multe principii in comun. :D Stiu... stiu... stiu contractele trebuie respectate. Nu stiu de ce capitalistii americani sunt atat de incantati de Abraham Lincoln ?!? A călcat în picioare nu numai principiile capitalismului ci și... constituția. Studii de impact? :))))))

AristotelCostel spunea...

Pe EURUSD consider atinsă prima țintă, la 1,0557.

remus spunea...

Simpla atingere a primei ținte mă va liniști în privința corecției.
Buna ziua , zona de pret a corectiei sa fie 0850-1150 ?
Multumesc ,REMUS

ThinkAgainRo spunea...

Am observat stimate dom profesor că m-ați șters din lista de blogroll...păcat...ideile mele exprimate au fost întotdeauna decente și similare cu ale domniei voastre...vă păstrez în lista mea de blogroll chiar dacă rankul paginii va avea de suferit....este surprinzător că tot nu ați înțeles că NU PUTIN este de vină pentru deprecierea RUBLEI.....RUBLA se depreciază în raport cu DOALRUL FED (impropriu numit american) datorită faptului că BANCA CENTRALĂ (Națională) a RUSIEI nu este a RUSIEI ci este controlată din occident!Fiind controlată din Occident și Occidentul fiind în război cu RUSIA de 125 de ani, este logic ca RUBLA să fie devalorizată intenționat pentru crearea unui climat de nemulțumire propice unei lovituri de stat! AM vazut această tehnologie aplicată între anii 1980-1989 în ROMÂNIA! În rest rusofobia care vă caracterizează nu vă face nici o cinste!
Al dumneavoastră fidel cititor, ThinkAgainRO!

AristotelCostel spunea...

1. Tinerii arși în crematoriul Colectiv aveau în comun doar unul dintre hobby-uri. ”Sataniștii” care participau la ”ritualuri satanice” erau vreo trei dintre care doi uitaseră să vină.

2. Copiii mușcați de câini vagabonzi în localități cu administrație publică au vina de a nu se fi adaptat vieții din grădina zoologică în aer liber... România.

3. Putin este exponentul sistemului securist sovietic. Asemeni lui Ceașcă, și-a asumat o luptă din gură cu "agenturili", de plată ocupându-se... poporul. Admirabil!

4. USDRUB se va stabiliza în zona 80. Nu controlez Banca Rusiei.

@remus
Linia neagră de la 1,0789 (SL...) corespunde limitei pe care nu trebuie s-o atingă EURUSD. Graficele sunt actualizate de obicei Duminica la ora 11:50... shit happens.

ThinkAgainRo spunea...

Ciudat dom Profesor...nu m-as fi asteptat sa cazi asa in capcana dezinformarii....probabil ca ti-am atins niste coarde sensibile.....satanismul ramane satanism cu sau fara Colectiv, TARO sau AC.....pentru mine dezastrul din Colectiv este dovada afaptului ca am avut si am dreptate...imi pare rau ca te-a deranjat asa de mult articolul meu legat de COLECTIV insa punctele de vedere le mentin asa cum le mentiii si tu pe ale tale...in rest mai da un ochi pe la Horia MIHALTEAN si mai arunca-i cate o soparla...
Legat de rubla mi-ar placea sa se duca la 280 de ruble pentru un dolar asa poate se trezeste poporul idiot rus sa nationalizeze RUBLA lor si sa nu se mai uite ca niste cretini cum le controleaza anglo-saxonii economia!

AristotelCostel spunea...

În care capcană a dezinformării aș putea să cad? Apa-i udă, focul arde...

Horea Mihălțan? Băsește proDNA la kilogram în contextul continuării războiului intergalactic... propagandă securistă de la una dintre surse... și ”așa cum a spus” repetă zicerile lui Mish și Prechter. Interes zero... nothing to add.

Unknown spunea...

Esti pe faza? ECB a mai taiat din dobanda. De ce se depreciaza dolarul asa puternic? Vreo noua pleasca?

gelu spunea...

Salut Costele!
Cred ca mario azi a creat spatiu pentru baba (ridicare dobanda 0.25%)....pana unde crezi ca se va duce euro?

Altcineva spunea...

ce se intampla cu EUR/USD, Aristotel ?
a depasit si 1.0789, asta inseamna ca 3 e finalizat si a intrat in 4 acum, ca val ?

Multumesc,
Vali

AristotelCostel spunea...

Da, EURUSD a spart SL-ul (1,0789), a doua țintă a fost anulată și valul 3 (blue:) s-a terminat.

Indexul dolarului a format un double top care va tenta mulți ”esperți”. Voi arăta în weekend de ce USDX și EURX favorizează scenariul valului 5 pe EURUSD (nou minim).

@gelu

N-am urmărit. Orice va face baba rada, după noul minim pe EURUSD (poate fi modic), dolarul se va ”depresuriza” probabil sub 90 (USDX).

@Claudiu

Pe când eram pe la 1,15 spuneam că EURUSD va face un nou minim pentru eliminarea penajului amatorilor de pozitii long pe euro. Exista amatori de euro, insa eu n-as intra long (cu leverage) decat in apropierea paritatii. În privința shorturilor, ar merita deschise poziții la apropierea de 1,11 (se poate începe de la 1,1), SL 1,126, TP1: 1,034, TP2 1,0132.

Altcineva spunea...

Multumesc pentru raspuns.

Vali

Lista mea de bloguri

Analiză fundamenta...tă