Iohannis: România are nevoie de un guvern stabil și de un premier integru. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marți decretul privind desemnarea lui Mihai Tudose (un om cu atîtea nuanţe gri în biografie, care minte cu seninătate chiar în documentele oficiale... :).Dorin Tudoran m-a banat pentru un comentariu în care i-am atras atenția că Marin Preda este teleormanez (Încă un 'telectual deranjat de criticile aduse Securității ceaușiste. Dorinele, dracu' te-a pus să-ți curgă din gură. Până la tine n-am mai întâlnit 'telectuali analfabeți funcțional :) (Propagandiștii semuiști mă întreabă adesea de ce critic Securitatea și dacă sunt fiu de general securist. Pe bune, acum, sunt chiar atât de proști? :).Recomandare pentru economistul Florin Cîtu - Warren Mosler (logică elementară)
Recomandare pentru economistul Lucian Isar - Scott Sumner (e varză)

Ipoteze:
Libertarianul Bogdan Glăvan este bugetofag. Libertarianul John Galt (comentacul) este bugetofag. Libertarianul Cristian Păun este bugetar.
Concluzie:
Think tank-ul care alimentează tonetarii grobieni, de dreapta, cu raționamente din prepuțul gândirii neanderthaliene, e alcătuit din asistați social.
Ai 2 vaci sterpe și un tractor ruginit? Numele tău e John Galt, țiitorul planetei. "Survenția" la hectar și asistența socială de care te bucuri atât timp cât faci umbră pământului degeaba nu sunt decât distorsiuni ale... nuvelei.

duminică, 8 februarie 2015

USD/RON... concluzii pripite (4)


În săptămâna care tocmai a trecut, ghinionul și neșansa și-au dat mâna cât să-mi rezolve toți indicatorii Forex. Problema s-a rezolvat repede, însă mi-a cam pierit cheful de a mai urmări evoluția pieței.
Petrolul, cuprul, euro, lira, leul, zlotul și forintul au prins un moment de respiro pentru săptămânile ce vor veni. Cam asta urmăresc și corelez în raport cu dolarul. Aurul și argintul sunt două "mărfi" pe care le analizez doar pentru... self-amusement.
Sper să-mi recapăt "aplecarea"... săptămâna viitoare.

Revenind la analizele mele săptămânale, mare lucru nu s-a întâmplat în privința EUR/USD.

25 Ianuarie 2015
8 Februarie 2015

Singura noutate ar fi identificarea unui nou nivel Fibonacci fan care a acționat drept rezistență, ceea ce ar putea trimite prețul către nivelul inferior, de 50%.
Într-un e-mail privat, i-am spus lui Gelu că voi ieși din dolar la 1,09. Între timp m-am mai răzgândit, dar tind să afirm că la  1,09 voi analiza evoluția indicatorilor mei pentru a determina potențialul mișcării. Așa cum am reprezentat și pe grafic, șansele sunt reduse pentru a merge direct către 1,03. Ce-i drept, sunt circumspect și datorită faptului că e un scenariu... dezirabil și aș putea fi afectat de wishful thinking.

Asta fiind cam toată analiza săptămânală, voi încerca să umplu spațiul cu ceea ce am mai comentat... aiurea.

26 ianuarie 2015, ora 17:
Pe termen scurt, e posibil 1,08-1,1, însă o eventuală relaxare a... trendului nu va fi foarte... comodă. Aștept să văd o corecție până la 1,128. Dacă depășim 1,132, urmăresc o posibilă cădere de la 1,143. Dacă depășim 1,15, mergem spre 1,2 și reiau așteptarea probabil 2-3 luni. :D AC, sursa
2 februarie 2015, ora 20:
Acel 1,128 s-a transformat în suport după depășirea lui 1,132.

1,143 e, de fapt, 1,1427, iar motivul (ne)liniștii mele ar fi apropierea doar de nivelul de 1,1423.

Îi văd pe bancarzi mai agitați în zonele maximelor, iar ei acumulează poziții long de obicei în zonele minimelor. DAR pentru că n-am atins nivelul de 1,1427 e posibil ca o eventuală continuare a trendului să înceapă cu o mișcare falsă care să străpungă acest nivel. AC, sursa
4 februarie 2015, ora 23:
1,15 a fost depășit, maximul zilei de ieri a fost 1,1534, iar nivelul critic era 1,1536. Pare totul pus cu mâna, însă problema e că asta și este. :D Mișcarea de acum este echivalentul unui pump and dump și este opera bancarzilor.

Rămâne să se confirme în următoarele zile dacă pe 2 februarie am văzut bine că bancarzii acumulau poziții... short. AC, sursa

OK, sper că se vede ce am spus, când am spus și ce s-a întâmplat. Mai departe, dacă prețul ajunge sub 1,1264, voi spune ce fac la nivelele menționate.


Hint: "It will be mine, oh yes, it will be mine!"


Niciun comentariu:

Lista mea de bloguri

Analiză fundamenta...tă