Iohannis: România are nevoie de un guvern stabil și de un premier integru. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marți decretul privind desemnarea lui Mihai Tudose (un om cu atîtea nuanţe gri în biografie, care minte cu seninătate chiar în documentele oficiale... :).Dorin Tudoran m-a banat pentru un comentariu în care i-am atras atenția că Marin Preda este teleormanez (Încă un 'telectual deranjat de criticile aduse Securității ceaușiste. Dorinele, dracu' te-a pus să-ți curgă din gură. Până la tine n-am mai întâlnit 'telectuali analfabeți funcțional :) (Propagandiștii semuiști mă întreabă adesea de ce critic Securitatea și dacă sunt fiu de general securist. Pe bune, acum, sunt chiar atât de proști? :).Recomandare pentru economistul Florin Cîtu - Warren Mosler (logică elementară)
Recomandare pentru economistul Lucian Isar - Scott Sumner (e varză)

Ipoteze:
Libertarianul Bogdan Glăvan este bugetofag. Libertarianul John Galt (comentacul) este bugetofag. Libertarianul Cristian Păun este bugetar.
Concluzie:
Think tank-ul care alimentează tonetarii grobieni, de dreapta, cu raționamente din prepuțul gândirii neanderthaliene, e alcătuit din asistați social.
Ai 2 vaci sterpe și un tractor ruginit? Numele tău e John Galt, țiitorul planetei. "Survenția" la hectar și asistența socială de care te bucuri atât timp cât faci umbră pământului degeaba nu sunt decât distorsiuni ale... nuvelei.

joi, 26 februarie 2015

EUR/USD... vorbe, nu fapte (3)

16 Februarie 2015
Forex?
1.
Sell Stop 1,1264
Stop Loss 1,1505 => Break even dacă prețul ajunge sub 1,122
Target Price 1,0895
AC, sursa
Ce s-ar fi întâmplat dacă greșeam nivelul de intrare (1,1264) identificat pe 8 februarie (aici)? Aș fi fost în piață încă de pe 9, după ciupirea lui 1,127. Cât de mare ar fi fost drama? Maximul ulterior avea să atingă 1,145, mult :) sub 1,1505, deci, aș fi supraviețuit...

22 Februarie 2015

26 Februarie 2015

Linia orizontală galbenă e nivelul lui... Horea (1,1209). Zona suport de la 1,09 mi s-a părut mai...  originală.

4 comentarii:

lucian 07 spunea...

Acum urmeaza sa atinga minimul de 1,08 Euro/Usd sau ar trebui sa ne asteptam la o corectie pe masura spre 1,15 euro/usd?La ora aceasta vad cursul pe la 1,119.

AristotelCostel spunea...

@lucian

Mă aștept ca EUR/USD să nu mai treacă de 1,123 (până la atingerea următorului minim). Cred că mergem direct spre 1.0742.

Repet a ț-șpea oară că la 1,09 mi-am propus doar să iau temperatura pieței.

Călăresc dolarii de la 1,38 așa că tentația de a vâna bottom-ul (fie el și temporar) ține mai mult de... orgoliu (sindromul dreptății:)

lucian 07 spunea...

Aristotel,ok,ramane de vazut ce se va intampla.Privesc uimit la curs, ti-au iesit pana acum toate prognozele :). Imi pare rau ca nu am gasit blogul dumneavoastra mai devreme ;)
Acum probabil acum as fi "calarit" si eu dolarei :D
Ar mai fi de zis ,dupa toata acesta nebunie cu valutele,oare ce va urma ,din nou fuga catre aur,ca mijloc de protectie.Vad ca apar anumite voci care vorbesc despre aur ca element surpriza in 2015.Ce credeti este posibil sa se indrepte investitorii spre aur si sa vedem varful din 2011.Multumesc frumos!

AristotelCostel spunea...

"Nu-i cum" să-mi iasă toate predicțiile datorită... "agendei personale".

E posibil ca 90% din cititorii blogului să mă urască... de moarte așa că bravez maxim când fac predicții. După ce se împlinesc, traficul scade. Când nu ies, traficul se dublează. :)

În coloana din dreapta găsești evoluția schemelor Ponzi preferate. În privința aurului, elementul surpriză în 2015 va fi dat de coborârea sub 1000 $/uncie.(Disclaimer: nu tranzacționez aur și nu voi deține niciodată mai mult de 2g aur.)

Lista mea de bloguri

Analiză fundamenta...tă