Iohannis: România are nevoie de un guvern stabil și de un premier integru. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marți decretul privind desemnarea lui Mihai Tudose (un om cu atîtea nuanţe gri în biografie, care minte cu seninătate chiar în documentele oficiale... :).Dorin Tudoran m-a banat pentru un comentariu în care i-am atras atenția că Marin Preda este teleormanez (Încă un 'telectual deranjat de criticile aduse Securității ceaușiste. Dorinele, dracu' te-a pus să-ți curgă din gură. Până la tine n-am mai întâlnit 'telectuali analfabeți funcțional :) (Propagandiștii semuiști mă întreabă adesea de ce critic Securitatea și dacă sunt fiu de general securist. Pe bune, acum, sunt chiar atât de proști? :).Recomandare pentru economistul Florin Cîtu - Warren Mosler (logică elementară)
Recomandare pentru economistul Lucian Isar - Scott Sumner (e varză)

Ipoteze:
Libertarianul Bogdan Glăvan este bugetofag. Libertarianul John Galt (comentacul) este bugetofag. Libertarianul Cristian Păun este bugetar.
Concluzie:
Think tank-ul care alimentează tonetarii grobieni, de dreapta, cu raționamente din prepuțul gândirii neanderthaliene, e alcătuit din asistați social.
Ai 2 vaci sterpe și un tractor ruginit? Numele tău e John Galt, țiitorul planetei. "Survenția" la hectar și asistența socială de care te bucuri atât timp cât faci umbră pământului degeaba nu sunt decât distorsiuni ale... nuvelei.

sâmbătă, 10 mai 2014

USD/RON - update neimportant

Să încep cu ce nu terminasem. Se pare că am rămas fără un prost. Să fie... pupat.

Gata, să trecem la subiectul... de campanie. :)
Oricum aș analiza perechea USD/RON nu văd decât apreciere chiar și în străpungerile false din ultima lună. Divergențele pe care le-am publicat la începutul anului rămân valabile, nu s-a schimbat nimic, nici în portofoliul meu, exceptând faptul că joi am mai cumpărat dolari din leii pe care n-am pe ce să-i cheltuiesc. Neavând încredere în perechile controlate de BNR, am urmărit îndeaproape cursul USD/PLN pe care nu s-a întâmplat absolut nimic. Pare că polonezii nu au o creștere economică explozivă precum cea a tigrului Europei.

Mă rog, decisivă este evoluția EUR/USD care trage să aleagă unul dintre cele două scenarii pe care le consider eu. În afară de cel publicat în post-ul anterior, ar mai fi cel de care-i vorbeam lui Akhenaton în toamna lui 2013 aici, updatat de un coleg nou:


Deci, ambele scenarii sunt cu prăbușiri, unul dintre ele fiind cu... avertisment și... second chance. Good luck! Bonne chance! Bon courage! Hai... noroc!

Pentru atâta pagubă aș fi pus un simplu update la postul inițial, dar bubulina e că I have a confession to make. Deși nu văd absolut nimic extra pe USDRON, cursul EURRON urmează să facă bum sau poc soon. How soon? Poate mai e loc de o manipulare până la 4.39 pentru a mai frâna din aripile deprecierii leului față de dolar, dar o apreciere de 10% a euro în fața leului pare... peanuts (de-a lungul câtorva luni (de zile):). Când voi putea să-mi sprijin vedenia pe un grafic... o ceva, revin.

Un comentariu:

Gelu spunea...

Nu putem exclude totusi varianta,ca EUR/USD sa pupe 1,42..asta ar mai intarzia ceva implicit si aprecierea USD fata RON.

Lista mea de bloguri

Analiză fundamenta...tă