Iohannis: România are nevoie de un guvern stabil și de un premier integru. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marți decretul privind desemnarea lui Mihai Tudose (un om cu atîtea nuanţe gri în biografie, care minte cu seninătate chiar în documentele oficiale... :).



Dorin Tudoran m-a banat pentru un comentariu în care i-am atras atenția că Marin Preda este teleormanez (Încă un 'telectual deranjat de criticile aduse Securității ceaușiste. Dorinele, dracu' te-a pus să-ți curgă din gură. Până la tine n-am mai întâlnit 'telectuali analfabeți funcțional :) (Propagandiștii semuiști mă întreabă adesea de ce critic Securitatea și dacă sunt fiu de general securist. Pe bune, acum, sunt chiar atât de proști? :).



Recomandare pentru economistul Florin Cîtu - Warren Mosler (logică elementară)
Recomandare pentru economistul Lucian Isar - Scott Sumner (e varză)

Ipoteze:
Libertarianul Bogdan Glăvan este bugetofag. Libertarianul John Galt (comentacul) este bugetofag. Libertarianul Cristian Păun este bugetar.
Concluzie:
Think tank-ul care alimentează tonetarii grobieni, de dreapta, cu raționamente din prepuțul gândirii neanderthaliene, e alcătuit din asistați social.
Ai 2 vaci sterpe și un tractor ruginit? Numele tău e John Galt, țiitorul planetei. "Survenția" la hectar și asistența socială de care te bucuri atât timp cât faci umbră pământului degeaba nu sunt decât distorsiuni ale... nuvelei.

marți, 18 decembrie 2012

Postacul lui Voiculescu


3 August 2012, Bogdan Glăvan (sarcasm on) (nefericită zi... de lower high pe USD/RON):
Dar să rămânem optimiști. Continuați să pariați pe leu, nu vă lăsați. sursa
4 August 2012, AC (după confirmarea din ziua precedentă, când pupinbăsiștii erau maxim de opăriți):
@bogdan Pariul pe leu, ca_concept, e de-a-n droanga, dar cand turuie pe tema asta fituicile manipulatoare si basiste, plus toti cretineii pupinbasisti… se intampla “neşte chestii” greu digerabile pentru… fundamentalisti.
Cat de normal ar fi sa citesti saptamana viitoare pe blogurile pupinpontistilor ca guvernul a revigorat economia, leul apreciindu-se… in forta? sursa
6 August 2012, AC (dolar în prăbușire față de leu):
Dap… leul e fioros. Continuaţi să faceţi băşcălie pupinbăsistă şi luaţi lumină la fiecare vânt de-al lui băsescu. sursa
La vremea aia pariul pe dolar ajungea cam la 3,8 lei bucata. Sfaturile profesorilor privați de economie... ie scumpe.
În calitate de purtător al stigmatului de postac voiculescian mă întreb... am avut eu vreo putere prin comentariile de mai sus? Am influențat eu pe cineva?
Știu... n-am influențat pe nimeni.

În aceeași zi (sau 2 zile mai târziu :), Răzvan făcea deja proiecții... corecte:
6 August 2012, Răzvan:
Pe termen scurt, Eur/USD a mai atins un potential TP in drumul in sus dar este unul partial. Ar putea sa se opreasca al 1.24 sau ar putea sa-si continue evolutia pozitiva pana la 1.27 inainte de revenirea la tendinta centrala care ar trebui sa-l trimita spre 1.15. sursa
Și iată că nu sunt un gică_contra, dacă "scriitorul" nu emite gherle. Pe răzvan l-am confirmat și am plusat în direcția corectă:
6 August 2012, AC:
"Pana la 1.27" va aparea certitudinea unui 1.28 si tentatia unui 1.3, dupa care incepe asaltul final al vocii Rusiei asupra regimului democratic securist basist pana la 1 şi 10 cand va fi reinstaurat comunismu' in Romania. sursa
Nefiind tocmai semafor, nu pot emite semnale în continuu. Astfel că, până în septembrie, cei care au urmărit dialogul meu cu răzvan au tot solicitat acces la... globul de cristal... degeaba. 
N-am mai fost mișcat până când a apărut în viața mea... kiki. :)

13 Septembrie 2012, kiki:
Mai credeti in scenariul EUR/USD urca pina la 1,3 si coboara apoi spre 1,1? sau modificati scenariul? sursa
19 Septembrie 2012, AC:
1.1 e valabil în orice scenariu, dar mă uit și la 1.33, după care... urmăresc în continuare. sursa
... încă n-am ajuns la 1,33.

18 decembrie 2012, Costin:
Mdeah, in septembrie am zis sa-mi diversific economiile si cum aveam un depozit in lei la scadenta, am achizitionat 10 mii USD.
Teapa! daca ii tineam in lei eram mai castigat cu minim 20 mil pana acum, incluzand deprecierea USD + dobanda de vreo 5 mil la lei. Cum nu mai vreau sa fac experimente valutare, o sa mor cu dolarii in cont. Nu-mi pare rau de diversificare, avand si ceva mai multi euro, poate regret doar moment neprilenic al achizitiei USD.
 sursa
Și totuși... s-ar putea să-i moară contul înaintea lui, dar să schimbi lei la scadență în scopul... diversificării? Ex-bancherul? Parcă altfel rezonezi cu un băsist decât cu un uslinos voiculescian... implicit.

18 decembrie 2012, Droopy:
@ex B sunt 100% pe usd si totusi nu imi fac probleme. sursa
Nici eu nu-mi fac probleme, deși sunt 100% pe leu. Acum are grijie de economie... Voiculescu.

Disclaimer: nu vă jucați cu banii!!! Eu spun ce fac cu ai mei, dar eu... n-am!?!  Sunt doar postacul lui Voiculescu! :D

10 comentarii:

kiki spunea...

bine bine :)) si pina cand stati pe leu?
creste si el, dar pina cand?

AristotelCostel spunea...

De asta urmăresc, aș vrea să aflu. :)
Voi încerca să postez cât mai aproape de momentul în care mi se întâmplă.
Bias-ul "fundamentelor" mă tot bruiază să scap de toate felinele, dar mă înfrânează... graficele.
Deocamdată cererea de lei e mare și nu sunt mulțumit de... prețul de oferta. Pe-ai mei i-am îngrijit, i-am înmulțit... sunt mult prea atașat de ei. :D

Informatii-economice spunea...

Hehe, va multumesc stimate domn pentru comentariu si referinta. Eu am reintrat (ca boul) la 1.27 cand am crezut ca e momentul potrivit si n-am mai iesit. Aveam asteptari mari de la 1.317 (fibonacci + ending triangle + rezistenta) dar s-ar parea ca m-am inselat.

Acum sunt clueless si o recunosc. Am chiar si un count in care eur/usd depaseste 1.37:).

Tu ce vezi in grafice?

AristotelCostel spunea...

:) Urmăresc țșpe mii de indici, însă mă bazez pe... "instinctu' meu de fată mare".

La sfârșitul lui iulie erau divergențe "istorice" (se văd în primul grafic). De asta am și urcat estimările spre 1.3 încă de la începutul corecției.

În septembrie, când am spus că aștept 1.33, vroiam să văd... oscilatorii pe weekly pentru nivelul ăsta. Încă nu-i văd. Mai am nevoie de confirmări.

kiki spunea...

Craciun Fericit! si la anul care vine sa iesiti perfect de pe leu :))

AristotelCostel spunea...

http://www.youtube.com/watch?v=vvCwzGXVV98

Unknown spunea...

Ce se mai "vede" in grafice? EuroDolar mai ajunge la 1,33 mai devreme de anul viitor pe vremea asta? Eu am trecut pe usd la valoarea asta si se pare ca a fost o decizie monumental de proasta.

AristotelCostel spunea...

Posibil de vreo 3 ori.

Se putea și mai rău.

Unknown spunea...

Sa stii ca am ramas blocat de cat de repede s-a revenit la 1,33. Sa fi speriat FED piata? Eu chiar credeam ca merge spre 1,4 si ca am intrat prost la 1,33.

Acum sunt 2 mari opinii: una spune ca 1,37 a fost max si de acum doar scade, iar cealalta spune ca acum e doar o corectie si in maxim 2-3 saptamani o sa creasca iar spre 1,4.

Care crezi ca e trendul acum? Eu sunt tot mai confuz si incep sa cred ca era mai bine sa raman la umilul depozit.

AristotelCostel spunea...

@Bogdan

1.4 (1.38) inca e posibil. De asta am spus de 3 ori.

Lista mea de bloguri

Analiză fundamenta...tă