Iohannis: România are nevoie de un guvern stabil și de un premier integru. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marți decretul privind desemnarea lui Mihai Tudose (un om cu atîtea nuanţe gri în biografie, care minte cu seninătate chiar în documentele oficiale... :).



Dorin Tudoran m-a banat pentru un comentariu în care i-am atras atenția că Marin Preda este teleormanez (Încă un 'telectual deranjat de criticile aduse Securității ceaușiste. Dorinele, dracu' te-a pus să-ți curgă din gură. Până la tine n-am mai întâlnit 'telectuali analfabeți funcțional :) (Propagandiștii semuiști mă întreabă adesea de ce critic Securitatea și dacă sunt fiu de general securist. Pe bune, acum, sunt chiar atât de proști? :).



Recomandare pentru economistul Florin Cîtu - Warren Mosler (logică elementară)
Recomandare pentru economistul Lucian Isar - Scott Sumner (e varză)

Ipoteze:
Libertarianul Bogdan Glăvan este bugetofag. Libertarianul John Galt (comentacul) este bugetofag. Libertarianul Cristian Păun este bugetar.
Concluzie:
Think tank-ul care alimentează tonetarii grobieni, de dreapta, cu raționamente din prepuțul gândirii neanderthaliene, e alcătuit din asistați social.
Ai 2 vaci sterpe și un tractor ruginit? Numele tău e John Galt, țiitorul planetei. "Survenția" la hectar și asistența socială de care te bucuri atât timp cât faci umbră pământului degeaba nu sunt decât distorsiuni ale... nuvelei.

vineri, 4 ianuarie 2013

SPX 1490-1550


Ex-Bancherul | 23 noiembrie 2012 la 07:51
@ AC: salut AC,
ai zis ca portughezul asta le cam nimereste….
"I have a very bearish target on S&P500 - 1070.
We are going to have a reality check soon...
Rising wedge target 1070 and 50% fibo retrace 1070... nice."
acum ti se pare in regula omul cand zice asa ceva ? sau ti se pare ca exagereaza … conform chart-ului lui ar trebui pana la Craciun sa se intample ceva ….
ce parere ai? te intreb pentru ca sunt sigur ca ai mai multa experienta de trading decat mine …
multumesc.
sursa
lucy | 23 noiembrie 2012 la 08:57
@ex-bancher : ai haz :) sursa
"Am spus ca midas se grabeste. Pe spx inca ma uit la “patratelul” 1490-1540, iar acum cred ca a inceput ultimul rally." - AC, 23 Noiembrie 2012 sursa

"Iaca si Horea zice de reveniri (probabil in patratelul 1490-1540 de care vorbeam… asa rupt in cur cum m-a facut mama)." - AC, 27 Noiembrie 2012 sursa


3 comentarii:

Anonim spunea...

Strict tehnic, SPX-ul trebuia sa pice de mult dar pe modele fundamentale e subevaluat. Atata timp cat fiecare rally face noi highs, parerea mea e ca nu pica pana nu face maxime istorice. Si respingerea EURUSD de azi din 1.30 mi se pare categorica, saptamana viitoare o sa urmaresc un re-test in zona 1.30 si la primul semn de failure intru long.

Stii ce mi-a placut? Ca l-ai luat la misto pe idiotul de Giurgea. Nu ma deranjeaza rahatul pe care il mananca despre firme si angajati, oricum 90% din patronii lui sunt niste dobitoci. Ma deranjeaza cand canta prohodul economiei in plin economic recovery :))

cristian dogaru spunea...

salutare...ristri si un timming? februarie? martie?

AristotelCostel spunea...

@Andrei

Trebuia să pice, da' n-a picat. Peter Sellers îl imită perfect pe... Bernanke... aici .

"What is that idiot doin'?" :)

Legat de giurgea, cronicarul a descris mai bine ceea mă deranjează la... bandiții pupinbăsiști, mai mult decât prohodu' economiei.

"Nu ma duc pana la apologia statului, ce e el si ce vrea (cititi-l pe Hayek sau pe Rousseau pentru refresh), cert e ca cine are impresia (anarhisti, libertarieni, fundamentalisti ai pietei, bancherii socialisti, visatori) ca statul poate fi exclus ca forma de negociere in societate, a luat-o rau pe aratura. Tot istoria umanitatii ne-a aratat ca o forma superioara de organizare sociala odata ajunsa la un punct de saturatie nu se elimina, ci se upgradeaza. Deci, alde capitalisti pe paine si alti neo-nazisti, nene, nu exista fara stat, pentru ca nu este nimeni in lumea asta, asa cum a ajuns ea astazi, sa fie garantul drepturilor si libertatilor umane si a oricarui alt mamifer.

Societate fara institutii nu se poate, ne macelarim intre noi, ajungem la triburi! Statul de azi nu mai e bun, ne-am saturat de el, pentru ca e ineficient, corupt, birocrat, masculin, nervos, frustrat, securist (nu mi-o luati in nume de rau, nu caut vinovati, ma refer la orice stat, nu la tarisoara lui Catavencu) si pentru ca este un stat care se protejeaza pe el de cetateni, in loc sa raspunda scopului existential: institutii pentru cetateni!"


@cristi

Vorba cântecului e "we will rise... above". :D

Volumele spun că în piață au rămas... calculatoarele, iar timing-ul e pe bază de observații practice... cu urechea pe radio în așteptarea emisiunii "lehman se întoarce".

Probabil va fi ca în desene pe asfalt... as simple ... as possible. Top... cum zici, dar trăim în epoca "kick the can", bottom în 2013-2014 și out of the box în 2016.

Lista mea de bloguri

Analiză fundamenta...tă