Iohannis: România are nevoie de un guvern stabil și de un premier integru. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marți decretul privind desemnarea lui Mihai Tudose (un om cu atîtea nuanţe gri în biografie, care minte cu seninătate chiar în documentele oficiale... :).Dorin Tudoran m-a banat pentru un comentariu în care i-am atras atenția că Marin Preda este teleormanez (Încă un 'telectual deranjat de criticile aduse Securității ceaușiste. Dorinele, dracu' te-a pus să-ți curgă din gură. Până la tine n-am mai întâlnit 'telectuali analfabeți funcțional :) (Propagandiștii semuiști mă întreabă adesea de ce critic Securitatea și dacă sunt fiu de general securist. Pe bune, acum, sunt chiar atât de proști? :).Recomandare pentru economistul Florin Cîtu - Warren Mosler (logică elementară)
Recomandare pentru economistul Lucian Isar - Scott Sumner (e varză)

Ipoteze:
Libertarianul Bogdan Glăvan este bugetofag. Libertarianul John Galt (comentacul) este bugetofag. Libertarianul Cristian Păun este bugetar.
Concluzie:
Think tank-ul care alimentează tonetarii grobieni, de dreapta, cu raționamente din prepuțul gândirii neanderthaliene, e alcătuit din asistați social.
Ai 2 vaci sterpe și un tractor ruginit? Numele tău e John Galt, țiitorul planetei. "Survenția" la hectar și asistența socială de care te bucuri atât timp cât faci umbră pământului degeaba nu sunt decât distorsiuni ale... nuvelei.

marți, 24 aprilie 2012

Legea sănătăţii, de la asiguratori până la... celelalte japiţe din guvern şi FMI

sau
Unde duce reformarea sistemului sanitar, impusă de Băsescu ... 2

Data trecută s-a lăsat cu o revoluţie reprimată de serviciile secrete.

Conform Institutului pentru Politici Publice (IPP), proiectul legii sanatatii reprezintă o afacere de 8 miliarde Euro anual pentru asiguratorii privati. Institutul pentru Politici Publice condamna noul proiect dupa care ar urma sa fie organizat sistemul medical din Romania si pentru ca nu se preocupa temeinic de imbunatatirea calitatii actului medical, dar ca insista sa privatizeze netransparent, radical si cu mari premise de abuz, actualul sistem de sanatate, fara o minima analiza de impact a masurilor anticipate a fi luate odata cu intrarea in vigoare a legii.


Eu m-am referit în special la efectele pe care le va avea o astfel de "reformă" prostovenească, a la Băsescu, asupra tălparului... de rând, şmenurile de partid, interesele găştilor SECURISTE din asigurări precum şi cele ale agenturilor financiare fiind practic un dat de la... dumnezeii mă-sii.

Mă rog (pentru că suntem în postpostul paştelui :), de la revoluţia reprimată de serviciile secrete şi până în prezent, părţile interesate în afacerea "legea sănătăţii" n-au precupeţit nicio clipă să mănânce căcat în mijloacele de informare în masă... amorfă, cum ar fi hârtiile de manipulat proşti de behăie... Ziarul Financiar şi Capital:

31 ian 2012
Boc: Noua lege a sănătăţii este prioritară şi va fi aplicată începând cu acest an
7 mar 2012
Băsescu pledează în Parlament pentru adoptarea Legii sănătăţii şi a reorganizării administrative
14 mar 2012
Ungureanu: Legea sănătăţii rămâne un obiectiv, poate fi adaptată la o formulă de acceptare publică
28 mar 2012
Ritli, Cepoi şi Puţă vorbesc despre proiectul legii sănătăţii
30 Mar 2012
Premierul a cerut ca legea sănătăţii să fie gata până în aprilie
28 mar 2012
FMI cere legea sănătăţii până la vară

În aceeaşi perioadă, presa de scandal... virtual, aşa-zis de bişniţ, a continuat să-i publice contra cost pe zoioşii din asigurări, răniţi... bineînţeles de criză:

29 feb 2012
Piaţa de asigurări a scăzut sub 1,9 miliarde de euro anul trecut
23 Apr 2012
Asigurătorii mari au dat afară 8% din angajaţi anul trecut

Dintre numeroasele staruri vânturate, una singură mi-a atras atenţia şi... pasiunea pentru investigarea influenţei banului nemuncit asupra naturii umane de la ţară.
Este vorba despre acest Jerry Lewis al asiguratorilor din România, Theodor Alexandrescu.

Theodor Alexandrescu + Sanatatea - ultimul bastion al reformelor
Theodor Alexandrescu + In sanatate este nevoie de reforma fortata
Theodor Alexandrescu + Nu ne vindem sănătatea

Specific faptul că_colectarea unor sume de bani, însuşirea unor comisioane şi plata unor "despăgubiri" nu reprezintă muncă. Pe de altă parte, activitatea de lobby şi manipularea continuă prin mass-media, finalizate cu trecerea unor normative privind diverse reformări sistemice reprezintă o muncă... titanică... răsplătită pe măsură.

Şi pentru că tot ce am spus până acum nu sunt decât teorii ale conspiraţiei generate de o minte bolnavă, vă las să vă delectaţi cu un studiu de caz efectuat asupra sistemelor reformate din SUA şi Canada aflate, zic eu, la apogeu' evolutiv.
What do hospitals charge to remove an appendix? The startling answer is that it could be the same as the price of a refrigerator — or a house.
...
A California study found huge disparities in patients' bills — $1,500 to $180,000, with an average of $33,000.
...
The lowest and highest bills were not freak occurrences; many cases involved charges well over $100,000 and under $2,000. Itemized bills for appendix removal can include fees for staying overnight in the hospital, the surgery and surgical supplies, operating room expenses, anesthesia, imaging tests, medicine and lab tests.
...
The analysis echoes other reports, including a study of 66 hospitals in the U.S. and Canada that found charges for the same services varied widely in both countries.
sursa

Niciun comentariu:

Lista mea de bloguri

Analiză fundamenta...tă