Iohannis: România are nevoie de un guvern stabil și de un premier integru. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marți decretul privind desemnarea lui Mihai Tudose (un om cu atîtea nuanţe gri în biografie, care minte cu seninătate chiar în documentele oficiale... :).



Dorin Tudoran m-a banat pentru un comentariu în care i-am atras atenția că Marin Preda este teleormanez (Încă un 'telectual deranjat de criticile aduse Securității ceaușiste. Dorinele, dracu' te-a pus să-ți curgă din gură. Până la tine n-am mai întâlnit 'telectuali analfabeți funcțional :) (Propagandiștii semuiști mă întreabă adesea de ce critic Securitatea și dacă sunt fiu de general securist. Pe bune, acum, sunt chiar atât de proști? :).



Recomandare pentru economistul Florin Cîtu - Warren Mosler (logică elementară)
Recomandare pentru economistul Lucian Isar - Scott Sumner (e varză)

Ipoteze:
Libertarianul Bogdan Glăvan este bugetofag. Libertarianul John Galt (comentacul) este bugetofag. Libertarianul Cristian Păun este bugetar.
Concluzie:
Think tank-ul care alimentează tonetarii grobieni, de dreapta, cu raționamente din prepuțul gândirii neanderthaliene, e alcătuit din asistați social.
Ai 2 vaci sterpe și un tractor ruginit? Numele tău e John Galt, țiitorul planetei. "Survenția" la hectar și asistența socială de care te bucuri atât timp cât faci umbră pământului degeaba nu sunt decât distorsiuni ale... nuvelei.

miercuri, 11 ianuarie 2012

Unde duce reformarea sistemului sanitar, impusă de Băsescu?

Update 8 (20 martie 2012): Japiţele bancare se regrupează în... "sănătate":

MedLife şi-a recrutat şef regional de la BCR. George Muscoiu, al treilea manager care lasă bankingul pentru serviciile medicale private________________________________________________________________ 

Update 7 (6 februarie 2012)BOC A DEMISIONAT DUPĂ 1.100 DE ZILE LA CONDUCEREA GUVERNULUI
... next, please!
... mo' & mo' & mo' :D
________________________________________________________________
Update 6Comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare este neconstituţională
... next, please! We want mo'... :P
________________________________________________________________
Update 5: TEODOR BACONSCHI, REVOCAT DIN FUNCŢIA DE MINISTRU AL AFACERILOR EXTERNE pentru declaraţiile la adresa protestatarilor
... next, please!
_________________________________________________________________
Update 4 (17 ianuarie 2012): Cronicarul explica_corect "reformarea sistemului sanitar"... aici.
_________________________________________________________________
Update 3 (13 ianuarie 2012): Băsescu cere retragerea proiectului legii sănătăţii
... "nimeni nu vrea schimbarea"... spuse ineptul... uitând de... sine... însuși.
_____________________________________________________________
Update 2: N-am prea avut aplecare asupra subiectului, dar cred că-s printre "unicii" care nu s-au focusat pe tema reformei sistemului sanitar din perspectiva meciului Arafat-tovarăşul marinar expirat. Aşa cum bine am spus... esenţa lătrăturii prezidenţiale este strict legată de mălai şi de interesele celor care vor să jupoaie după metoda pusă la punct în ţara... SUA:
Româmia în pragul privatizării totale a îngrijirilor de sănătate. O analiză a principalelor măsuri propuse în noua lege a sănătăţii
_____________________________________________________________
Update: ... aventuri din ţara elefanţilor în formă de porci:
The U.S. sickcare system is a partnership of private-sector cartels and the Central State, which diverts 18% of the national income to the cartels. sursa
_____________________________________________________________
... pentru cei mai mulţi... comunişti săraci, varză în orice fel de ţeapă, cu atât mai mult în ţepe sofisticate... la cimitir.

Pentru "lobiştii" care l-au uns pe beşilă să latre pe tema asta este unul dintre cele mai scurte drumuri către îmbogăţire... prostească, la umbra retoricii "piaţa liberă"... "a ucis-o pe mă-ta"; de fapt, furt cu forţa... statului din buzunarul fraierului.

Încercând parcă să-l decredibilizeze pe însuşi preşedintele României, băiatul ăla chel care crede că are două cucuri, jurnalista Beverly Weintrub de la gazeta New York Daily News a publicat în data de 8 ianuarie 2012 cazul unui băieţoi tembel înecat cu un platou de curcan:


Conform articolului şi pedefeului anexat, în sistemul sanitar american, complet reformat şi către care tindem, pentru un dus cu ambulanţa până la spital, două analize şi un pumn de pastile, o unitate de îngrijiri medicale, complet americană (exceptând desigur cadrele medicale importate în general din lumea a treia), te taxează cu 22000 $. Dacă eşti asigurat, iei buletinul american şi factura, te duci la asigurator, ăla se crăcănează de râs şi emite un cec de 2885$, asiguratorul, absolvent de icânomics, considerând căcam atât face prestaţia medicală.

Bineînţeles, dacă nu eşti asigurat, este destul de probabil să trebuiască să achiţi nota de 22000$ ceea ce te-ar putea scăpa să mai pui vreodată în gură... curcani, nu însă şi cuc de curcan, dacă vrei să te relansezi în carieră.

Ideea de bază este că prestatorul de servicii medicale cere oricât, după modelul clocarzilor români; dacă n-ai asigurare... plăteşti toată fantezia sau dai faliment pă PF, iar dacă eşti asigurat, l-ai prins pe dumnezeu de cuc, te duci la alt cretin (asiguratorul) complet în afara subiectului care plăteşte cât crede el că face prestaţia plus un mic bonus pentru familiile... medicilor.
Argument!!!
As but one example of what I discovered, consider Ondansetron HCl, an anti-nausea medication that both hospitals administered to my son. Good Samaritan (spital) charged $439.90 for the drug; Aetna (asigurator) allowed $77.63. Somerset (alt spital) charged $6.52; Aetna (acelasi asigurator) paid $3.26.

Medicare pays 17 cents per dose. sursa
Cum în România ne-am obişnuit cu sistemul doi în una, pentru eficientizarea raporturilor aerian sanitar - planorist asigurator şi ca să vedeţi că nu tindem către sistemul "valorosule, scoate banii că mori tânăr", iată cam ce specialişti lipseau din sistemul sanitar românesc (privat... de competenţe):


Oare cum va transpune tovarăşul bancard bonusul de chiu în noul mediu de lucru? Poate el să ceară pe mă-sa de la pacienţi? Păi, în afară de câţiva multinaţionalişti subvenţionaţi, nici dracu' n-ar apela la... regina lui. Dar dacă popularul mediu s-ar asigura privat? Ce ziceţi, ar merge o umflare a facturilor de vreo 10-100 de ori?


P.S. (tardiv) Reforma lui Băsescu sau marele jaf etatist
Şomerul moralist

8 comentarii:

Testokick spunea...

QED.
Ori la bal ori la spital. Cred ca la bal caci spitalele se vor vinde pentru terenul de sub ele. Vezi Scarlat Loghin.
Sistemul sanitar va ajunge(care sistem?)eficient! Pentru cei cu bani(politicieni si afaceristi PDL-isti), a uitat sa mentioneze chelu basinos.
Ne cam meritam soarta. Daca poporul roman gandea, facea ceva. Orice dar ceva!
Deci QED.

vala spunea...

deoarece m-am saturat de bankin' si m-am hotarat sa ma apuc de politica te iau pe ocolite:

tu cum ai reforma sistemul sanitar?

sunt de treaba si te las sa te gandesti

AristotelCostel spunea...

@vala

"Arieratele" din sistem se datorează în principal şmenurilor "pharma" demarate pe vremea lui Motocicleanu. Abia mai târziu, guvernarea bocsescu a servit şi interesele sistemelor sanitare din... UE, favorizând plecarea "cadrelor medicale".

Dar nu contează, esenţial este că s-au scurs banii din sistem şi că s-a decimat şeptelul medical ceea ce conduce la necesitatea începerii reformării sistemului sanitar după 22 de ani de reforme... intense.

De data însă nu se mai foloseşte nicio strategie, nu interesează pe nimeni pentru cine diplomăm medici noi, unde vor presta, nu interesează nici rapoarte gen medic per cap de sinistrat, "grad de acoperire" sau alte bagatele. Concret, sunt omise obiectivele de bază în favoarea ţintelor financiare ale câtorva şmenari din zona... asigurări-farma plus comisionul aferent lătrăilor politruci... gen Beşilă.

Primul pas ar fi să nu mai "reformăm" sistemul, ci să eliminăm zdrenţele parazitare.

Modelul american de parazitare financiară a sistemelor sanitare şi de educaţie aş spune că depăşeşte de câteva ori nivelul actual de parazitare... din România.

De asta zic că Beşilă este o mizerie plătită... un fel de mercenar ieftin în comparaţie cu "beneficiile" produse... poporului, desigur.

P.S. Dacă intri în politică, eu te calc pe cap... dar promit să sun la 112.

vala spunea...

am retinut deci ca: "Primul pas ar fi să nu mai "reformăm" sistemul, ci să eliminăm zdrenţele parazitare."

adica cum? si cine? noi doi? sau e o cooperare imposibila


multumesc pentru promisiune ... stiam ca pot conta pe tine... desigur ca o sa fie ca la loto sunatul la 112: nu se va stii daca aia care vin dupa tine au facut sau nu vreun curs de prim ajutor :)

AristotelCostel spunea...

... păi tu contezi pe Beşilă, ce aşteptări aveai de la mine? E un argument suficient pentru o... remodelare.

El e omul... faptelor... orale... în prime time. Parcă mai ieri ne sticlea în ochi subiectul... RMCG.

Să-ţi mai spun... ţie câtă bucurie provoacă asiguratorii clocarzi... bătrânilor când le asigură cloacele la "valuoare de vili" pentru doar câteva milioane pe an?

... ah beşilă... îmi vine în cap expresia... "cu şiretu'". :D

vala spunea...

de la tine ma astept sa-mi oferi o alternativa la Domnul Presedinte Traian Basescu

hai ... baga
fara sa aduci in discutie subiecte derizorii cum ar fi: rmgc sau asiguari de cloace

AristotelCostel spunea...

Domnul Presedinte Traian Basescu... e o expresie jignitoare... la adresa mea.

As aminti de fondurile de pensii private si de tanti Vass care se lauda ca Romania, spre deosebire de Polonia, va continua sa majoreze cota dedusa din CAS. Bine, a crescut deficitul sistemului de pensii, dar peste 20 de ani va fi bine, fondurile astea vor fi fost... praf... de pe toba.

Toate subiectele astea derizorii se intampla in Romania, intr-o nesimtire... jucausa.

Tzipi spunea...

Cam asa e si la noi, dar in ceea ce priveste dentistii, chiropractorii, optometristii.
Caz concret : am asigurare privata pentru dentist, de 2.500 / an. Am nevoie de 2 coroane ( 1.800 $ ): dentistul a trimis estimarea celor de la asigurari, sa-mi dea voie sa-mi pun cele 2 coroane ! Sa-mi dea voie ... pe banii mei !
Asigurarile au zis ( dupa ce au vazut radiografiile, dosarul medical, bla-bla ) ... pai sa-mi pun doar o singura coroana, ca ei atat au chef sa plateasca. Iar eu n-am nici un cuvant de zis in povestea asta : o sa-mi pun doar o coroana. Si voi continua sa platesc in fiecare luna, asigurarea privata ( extinsa ! ). Cu toate ca am bani pe asigurarea privata ... nu-i pot folosi, pentru ca firma de asigurari nu-mi da voie. Si da, asa sunt toate firmele de asigurari de aici : monopol, cartel ...

Lista mea de bloguri

Analiză fundamenta...tă