Iohannis: România are nevoie de un guvern stabil și de un premier integru. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marți decretul privind desemnarea lui Mihai Tudose (un om cu atîtea nuanţe gri în biografie, care minte cu seninătate chiar în documentele oficiale... :).Dorin Tudoran m-a banat pentru un comentariu în care i-am atras atenția că Marin Preda este teleormanez (Încă un 'telectual deranjat de criticile aduse Securității ceaușiste. Dorinele, dracu' te-a pus să-ți curgă din gură. Până la tine n-am mai întâlnit 'telectuali analfabeți funcțional :) (Propagandiștii semuiști mă întreabă adesea de ce critic Securitatea și dacă sunt fiu de general securist. Pe bune, acum, sunt chiar atât de proști? :).Recomandare pentru economistul Florin Cîtu - Warren Mosler (logică elementară)
Recomandare pentru economistul Lucian Isar - Scott Sumner (e varză)

Ipoteze:
Libertarianul Bogdan Glăvan este bugetofag. Libertarianul John Galt (comentacul) este bugetofag. Libertarianul Cristian Păun este bugetar.
Concluzie:
Think tank-ul care alimentează tonetarii grobieni, de dreapta, cu raționamente din prepuțul gândirii neanderthaliene, e alcătuit din asistați social.
Ai 2 vaci sterpe și un tractor ruginit? Numele tău e John Galt, țiitorul planetei. "Survenția" la hectar și asistența socială de care te bucuri atât timp cât faci umbră pământului degeaba nu sunt decât distorsiuni ale... nuvelei.

miercuri, 25 ianuarie 2012

Esti somer, pensionar sau/şi falit? Hai in Noua Republica!!!

Update (mai 2012):
Personal am depus armele şi responsabilităţile mele in Noua Republică se încheie de sâmbătă de când mi-am depus demisia din poziţia de coordonator GIL Timiş în scris, colegilor mei. Cele 4 şantaje la care am fost supus şi lupta fără succes cu tendinţa de a face din Noua Republică o sectă a urii mi-au dat de înţeles că este momentul să fac un pas în lateral. O experienţă din care cei care s-au implicat au avut de câştigat încredere în sine, deprinderi noi şi cunoştinţe valoroase. Nu am resentimente, doar senzaţia unei păreri de rău. Sursa
... nu știu cine a pierdut pe cine, important e că se sparge gașca.
__________________________________________________
- studiu de caz - pe cordonatoru' local -


- întotdeauna cetateanu' e pă primu' loc -
(cel puţin aşa e la mine pe blog)

Deşi mi-am zis că în imobiliari nu mai calc, că-mi place cu... tălpile curate, de data asta pot fi de un real folos... patriei mele prin simpla asociere a intenţiilor cetăţeanului din clipurile de mai sus cu faptele aceluiaşi cetăţean... prezentate mai jos.

Nu-mi trebuiau prea multe aplecări să realizez că Noua Republică adună toţi băsiştii, dar de această calitate sunt surprins  până şi eu... "care-am trecut prin... multe".

De asemenea, nu vreau să evidenţiez doar caracteru' dă... om al cetăţeanului, ci mi-aş dori să observaţi calitatea profesională a acestuia şi, eventual, să vă imaginaţi cam ce ar mai putea oferi societăţii noastre... un astfel de cetăţean, proactiv, harnic, iubitor, capabil şi, nu în ultimul rând, foarte competent... în special în ceea pe ce ia banii.

Îl felicit pe această cale pe "distinsul" Mihail Neamţu şi-i urez mult vânt în pupă. Cred că Lăzăroiu estimează deja depăşirea pragului electoral, iar Băsescu poate fi mândru de numărul uriaş de temerari din ţara asta care vor cu adevărat... să construiască ceva... nu doar să distrugă.
Aşadar, acum aştept cu drag să vedem cât de securist e sistemul şi care sunt efectele când un necandidat demonstrează portocaliu pe alb în ce hal de oameni... "ne vrea binili" şi ce formaţiuni... politice vor să paraziteze electoratul... "dă dreapta".

Atenţie... începe filmu'.

4 Decembrie 2008

Am avut o zi relativ proastă, soarta scoţându-mi în cale încă un ...imobiliar cu laptop, pasionat foc şi cu o carieră militară numai bună de...dat uitării.

"Stimabilul" consilier imobiliar Andrei Văcaru şi-a deschis agenţia iMondo în iunie 2008, cam pe când se îmbina corecţia cu prăbuşirea preţurilor la imobiliare. Pe lângă acest detaliu catastrofic, "specialistul consultant" dă şi sfaturi pe blogul personal, dar şi pe unul din blogurile Daily Business. 
Omul s-a specializat, după cum singur recunoaşte, la ...budă:
De ce la baie*? Ca sa nu ne scuzam ca n-avem timp: cat stam la baie citim! Intr-o luna terminam o carte de citit, intr-un an 12, iar cine citeste 12 carti intr-un an devine expert in domeniul respectiv. Sursa 
Dupa o cariera militara de 20 de ani ca ofiter, am ales libera initiativa si drumul spre libertatea financiara… Pasionat de dezvoltare personala, arte, scris, internet, SEO, imobiliare: incerc sa le fac pe toate bine. Sursa

Activitatea de blogger Daily Business a marelui profesionist Văcaru de la Timişoara numără 4 articole mari ...de vreo 5 paragrafe fiecare, şi late ...potrivit.

Primul articol, punctează diferenţele dintre amatorism şi profesionism rezultând clar că antrenorii de fotbal sunt cei care fac banii şi nu spectatorii de pe stadion.
Fiind vorba, totuşi, de o analogie, într-un târziu, adică în paragraful al treilea ne dăm seama că autorul poposeşte pe pajiste ameţit de propriile elucubraţii.
În partea a treia, Văcaru asociază boomului mediatic al crizei financiare din prezent o povestioară din care putem trage lesne concluzia că, de fapt, criza financiară e doar o criză "penitenciară".

În al doilea articol Văcaru dă lecţii din "De ce vrem să fii bogat" - Kiyosaki si Trump. N-ar fi de reţinut decât că o agenţie imobiliară ar trebui să respecte regula de aur: 100 anunturi de vanzare/ 10 cereri de vizitare / 2 tranzactii. Nu stiu ce parere are Trump sau japonezu' de anunţurile fictive, dar poate cu ajutorul meu (anunţuri fictive) Văcaru va pricepe inaplicabilitatea acestei reguli de aur în mocirla imobiliarelor româneşti. Reîntorcându-mă la problemă, aş avea un "simţ de presimţire" că agentul imobiliar român vinde foarte eficient când maimuţoii sunt îndoctrinaţi, şi, respectiv, nimic când se termină balul.

Pregătirea militară "transpiră" abia în a treia ieşire internautică a Văcarului, în care ne împărtăşeşte din hobby-urile lui deprinse în câmpia militară a muncii. Omu' ne spune cu bun simţ să nu ne pierdem cu firea, însă nu prea mi-e clar dacă el a înţeles cum e să-ţi pierzi locul de muncă...şi dacă mai ai şi o ipotecă pe cap... "emotivitatea" e garantată. Jegul uman al Văcarului apare seara târziu când îşi post-ează primul său comentariu...că nu-l comentase nimeni până atunci.
Sa zicem ca am vandut un apartament cu 2 camere si vreau sa ma mut la 3 camere. Am 60.000 de euro si trebuie sa iau o decizie. Ce fac? (Ce urmeaza este un model!)
1. Contextul: preturile scad, creditele sunt scumpe, nu ma pricep la imobiliare. Atunci caut solutii astfel incat sa gasesc un apartament cu 3 camere la 60000 de euro. Gasesc? Sigur. Sunt oferte cu apartamente la mansarda cu acest pret.
2. Frecventa: Se cauta apartamentele la mansada? Nu stiu, dar vad pe site-ul agentiilor ca apar si dispar. Caut pe net sau vizitez mai multe apartamente. Apelez la o agentie.
3. Caracterul recent: Ce a vandut acea agentie recent? 3 apartamente la mansarda si un teren. Imi spune asta ceva? Sigur. Pot lua decizia de a cumpara unul? Cat costa? Imi raman si bani de mobila! Atunci, de ce nu?
In acest caz, unde este criza?
Să nu-i dai ofiţerului cu caşcheta în dinţi? Unde este criza?

Bine...să ne grăbim la ...caimac!
Care este valoarea intrinseca a locuintei? Daca cumpar gandindu-ma la pretul pe care il obtin cand voi vinde si la profitul pe care-l voi realiza gresesc. Acest aspect, din experienta, nu trebuie luat in calcul pentru ca nu se poate prognoza corect evolutia pietei imobiliare, iar oamenii de afacere spun ca profitul se face cand cumpar nu cand vand;
"Oamenii de afacere", recte fazanii care au cumpărat în ultimii 2-3 ani, nu se pot gândi la profit încă...fiind deşălaţi de ratele tot mai mari.
Pentru a vinde trebuie sa fiu proprietar. Daca stau toata viata cu chirie si banii mi se scurg din buzunar pe pasive, fara investitii in active, voi constata ca devin un om sarac;
Şi dacă te jupoaie banca în paralel cu ţeapa pe care ţi-ai tras-o pe semnătură, eşti prosper?
Daca ma uit la avutiile unor oameni de succes, voi gasi la rubrica active imobiliare si afaceri. In cazul in care ascult de cei care-mi spun ca nu este bine sa cumpar si nu am nici afaceri, voi ajunge sa fiu bogat sau sarac?
Nu, eu zic să-l asculţi pe Trump dacă vrei să fii bogat!!! Îndemnul ăsta îl găseşti şi la AmwayAfaceri prin poştăCâştigi bani stând acasă, etc. Cu cât găseşti mai mulţi proşti care să te asculte cu atât eşti mai prosper. Nu mai dezvolt aici principiul de funcţionare al Caritasului!
Faptul ca o casa reprezinta o garantie cu care sa girez, imi face accesul la credite mai ieftine mai usor decat in cazul in care nu am garantii pe care banca sa le ia in considerare; 
Chiar aş putea completa. Faptul că ai un ghiul pe care să-l amanetezi...îţi conferă statutul de tândală instant!
Tot Kiyosaki spune ca daca vreau sa iau o casa fara sa platesc nimic, trebuie sa cumpar 5 locuinte si sa vand 4 cu 25% profit. Deci, ca sa incep, trebuie sa cumpar; 
Văcaru, e trecut de ora 18. Mâine promit că mă duc ţeavă să-mi cumpăr!
Desi reprezint o agentie imobiliara, scoaterea din imagine a acestui aspect si recitirea articolului, impreuna cu un raspuns obiectiv si personal la factorii descrisi, poate face o diferenta. 
Singura diferenţă ar fi că m-aş amăgi că n-aş şti ce urmăreşte un agent imobiliar: prosteală ieftină şi bani nemunciţi! Acum imaginează-ţi că textul ăsta se referă la un alt prost. Nu-i aşa că ar fi ...uşor amuzant?
_______________________________________________________

P.S. Precizez pentru cei mai puţin... iniţiaţi în ale imobiliarilor că distinsul subiect a practicat manipularea imobiliară ceea ce s-ar traduce prin păcălirea cetăţeanului în privinţa celei mai importante achiziţii din viaţa... sa, mulţi dintre conaţionali realizând... o singură tranzacţie de acest tip de-a lungul întregii vieţi.
Nu-i puţin lucru să te autointitulezi consilier imobiliar şi să recomanzi cumpărarea de locuinţe în plină perioadă de prăbuşire a preţurilor.
Însă ceea ce l-a diferenţiat pe subiect de toţi ceilalţi eroi de pe pagina mea este faptul că m-a ameninţat direct (prin e-mail :D) demonstrând un caracter de securist de trei lei.
Ca şi atunci, am rămas acelaşi observator al... grădinii fecioarei Maria, neavând nici cele mai mici intenţii de a păcăli, minţi, ţepui sau de a prosti, motiv pentru care nu sunt nici coordonator local al... Noii Republici. :D

P.P.S. Am doar o bănuială ca traversăm o perioadă oarecum mai puţin prosperă în care coordonatoru' local, pensionar rezervist, stă cam nederanjat la privata lui de dreapta. E şi un pic de şomer, e aproape pensionar şi tind să cred că e şi puţin cam falit... pe PFA... ce mai... un exponent veritabil al Noii Republici... un exponent situat în afara mulţimii numerelor... naturale, exceptându-l, desigur, pe... zero barat.

4 comentarii:

Cristi spunea...

M-am amuzat copios....:)))....
Intre noi fie vorba, tipul e o prada usoara, n-ai avut ce sparge de el :)

Akhenaton spunea...

Banuitorule ... las' ca are o pensioara de ex-militar asa ca o sa supreavietuiasca. Mai rau e ca face prozeliti si ca lasa urmasi.

finante azi spunea...

Noua Republica e doar pentru faliti? centru, da' dreapta sau stanga?

AristotelCostel spunea...

@cafea

Probabil Văcaru este excepţia, însă ceea ce rezultă opulent din interviurile pomposului neamţu', tocilar mic, mai toţi ăştia de se bagă în Noua Republică vor să facă ceva pentru "noi"... şi mai aplicat, ceva pentru ei înşişi.

S-au săturat să aştepte să facă alţii, vor să-şi facă ei lor şi copiilor lor mai mult bine... acum sau începând cu 2016.

Atât timp cât nu transpiră o picătură de interes cu sensuri ceva mai... largi, adunătura asta de băieţi, asemeni "realizaţilor" lui Naumovici, n-are alt scop decât interesul personal, iar păpuşarii care-i încurajează nu vor decât să se asigure că votanţii retardaţi
"de dreapta", de tipul celor din aparatul de manipulare/manipulaţi... de culoare portocalie, vor avea pentru ce să opteze.

Hipotetic, dacă cretineii ăştia vor ajunge prin parlament, vor forma o alianţă beton cu PDL, UNPR şi... PP-DD... adică o mare uniune... naţională. :D

Securiştii vor fi fericiţi să-şi aloce grosul veniturilor bugetare sub lozinca statului minimal, şmenarii lui neamţu' şi cei ai lui Naumovici vor implementa cine ştie ce soluţie "capitalistă" (gen... public-privată) adresată strict IT-ului şi advertising-ului, care va da pe spate toţi... tonetarii, iar domnu' Dan va organiza în toată ţara cluburi cu supă şi plazmă.

Lista mea de bloguri

Analiză fundamenta...tă