Iohannis: România are nevoie de un guvern stabil și de un premier integru. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marți decretul privind desemnarea lui Mihai Tudose (un om cu atîtea nuanţe gri în biografie, care minte cu seninătate chiar în documentele oficiale... :).



Dorin Tudoran m-a banat pentru un comentariu în care i-am atras atenția că Marin Preda este teleormanez (Încă un 'telectual deranjat de criticile aduse Securității ceaușiste. Dorinele, dracu' te-a pus să-ți curgă din gură. Până la tine n-am mai întâlnit 'telectuali analfabeți funcțional :) (Propagandiștii semuiști mă întreabă adesea de ce critic Securitatea și dacă sunt fiu de general securist. Pe bune, acum, sunt chiar atât de proști? :).



Recomandare pentru economistul Florin Cîtu - Warren Mosler (logică elementară)
Recomandare pentru economistul Lucian Isar - Scott Sumner (e varză)

Ipoteze:
Libertarianul Bogdan Glăvan este bugetofag. Libertarianul John Galt (comentacul) este bugetofag. Libertarianul Cristian Păun este bugetar.
Concluzie:
Think tank-ul care alimentează tonetarii grobieni, de dreapta, cu raționamente din prepuțul gândirii neanderthaliene, e alcătuit din asistați social.
Ai 2 vaci sterpe și un tractor ruginit? Numele tău e John Galt, țiitorul planetei. "Survenția" la hectar și asistența socială de care te bucuri atât timp cât faci umbră pământului degeaba nu sunt decât distorsiuni ale... nuvelei.

marți, 20 octombrie 2009

Grosimea obrazului în imobiliare


...Eh ... "de-a lungul anilor" am avut "vreo"... singură divergenţă majoră cu manole, da' de suflet.

Replica asta... mi-a adus aminte:
A spokesman for the National Association of Realtors, Lucien Salvant, said, "Any time there is a lot of money around, there is going to be people attracted to it with evil intent."
Să consemnăm şi reacţia lui Karl Denninger:
Really? You mean like Realtors, right? (sorry, couldn't resist!)
IMO:...mulţi îi văd principalii manipulatori ai pieţei imobiliare.
Manole: ...domeniul imobiliar a creat oportunitaţi de câştiguri pentru multa lume, pur şi simplu oamenii au ales aceste meserii pentru a caştiga o pâine, nu pentru a-i jecmani pe ceilalţi.
...a fost vorba de o lacomie generalizată, răspândită în mod egal şi nediscriminatoriu între agenţi, clienţi, brokeri, evaluatori, bancheri, vânzători. Toţi au intrat cu lacomie în schema Ponzi fără să ia în seama riscurile. Nu e nimeni mai vinovat sau mai nevinovat ca alţii, totul a fost un joc al pieţei şi al lacomiei. Sursa

Ştiu şi eu, poate că egalitarismul ăsta e cam demodat, iar lăcomia uniform distribuită între client şi vânzător s-a petrecut strict accidental dintr-o... coincidenţă.

Să-i dăm agentului imobiliar ce-i al ... lui, manipularea, la nivel central, şi prosteala-n faţă, la nivelul tălparului.

Victima imobiliară îi deranja pe tovarăşii bancheri şi pe stimaţii impostori evaluatori abia după asumarea (termen perimat) unei decizii... uşuratice... de achiziţie (acum, orice ar fi) pe fondul manipulării ordinare venite... de la cine?

Eu habar n-am cine s-a ocupat de manipulare.

Precizare. Pentru a risipi instantaneu şi "restul speranţelor deşarte", îi :)implor:) pe domnii imobiliari să-şi amintească ... câte unele sau altele... despre fericitele sistemului prerevoluţionar, cum ar fi vânzătoarele de la alimentară, fiecare-n parte câte o burică autonomă a Căii Lactee. Care a părăsit corabia la timp acum are... cine ştie ce consorţiu, care nu... e-n faţă la... tonetă.

Postulat. Orice sistem imperfect dă o şansă... paraziţilor.

Atenţie români!! Americanii îşi revin

... MARE ATENŢIE!!!

Update: Homes: About to get much cheaper
If you thought home prices were bottoming out, you may be wrong. They're expected to head a lot lower.
Home values are predicted to drop in 342 out of 381 markets during the next year, according to a new forecast of real estate prices.
Overall, the national median home price is predicted to drop 11.3% by June 30, 2010, according to Fiserv, a financial information and analysis firm. For the following year, the firm anticipates some stabilization with prices rising 3.6%.
...

The latest forecast is at odds with the past few months of the S&P/Case-Shiller Home Price index. That report has given hope that most housing markets may have already stabilized because the composite index of 20 cities rose in May, June and July. Nationally, it found that home prices have gained 3.6%.
Brad Hunter, chief economist for Metrostudy, which provides housing market information to the industry, however, expects a change in fortunes, however.
"I'm afraid Case-Shiller may be just a temporary reprieve," he said.
In the past, Fiserv anticipated the rapid decline in home-sale prices over the past few years -- though it underestimated the scope.
Mark Zandi, chief economist with Moody's Economy.com, agreed with Fiserv's current assessments. "I think more price declines are coming because the foreclosure crisis is not over," he said.
Să nu ne mai ascundem după... deget...ul mijlociu, în imobiliare sunt prea mulţi MÂRLANI.

Update 2: Lucian Croitoru:
Romania este victima unor valuri de tip flux-reflux. In timpul fluxului (intrarilor de capital), PIB-ul creste puternic, creditul creste mai repede, rate ametitoare, rata de schimb se apreciaza, rezervele BNR se acumuleaza iar preturile activelor cresc foarte mult.

In timpul refluxului, cursul de schimb se depreciaza, PIB-ul cade masiv, contul curent se ajusteaza in directia dorita foarte mult.
Ce a uitat să spună "diplomaticu' năstruşnic", viitorul "fostă propunere", ar fi că în timpul refluxului preţurile "activelor"... cresc mai puţin, iar eu urma să-l corectez, precizând că, de fapt, se prăbuşesc... iremediabil (mai cu seamă în cazul României... bunăoară).

Update 3. Capetele "gumate", in general, retardate (afectate negativ) de la "two cents real estate phylosophies", să afle-n premieră mondială că susţin OBIECTIV ceea ce ÎNŢELEG EU CĂ SE ÎNTÂMPLĂ. Faptul că îmi şi doresc să se întâmple... e doar un detaliu. Că am dreptate tot timpul... sunteţi liberi să consideraţi că e voinţa lui Dumnezeu.

3 comentarii:

Valentin Ionescu spunea...

Nu pleaca Aristotel, stai linistit. Tot aia sunt, si tot la toneta ii vei gasi pana cand se va hotari cineva sa inchida tonetele... Mai rau, de la tonete au ajuns in birouri, facand studii de fezabilitate pentru proiecte. Si atunci ne miram ca nu gasim NICI O logica in rapoartele pret/calitate/zona/suprafete/finisaje/facilitati la mai mult de 70% din rezidentialul construit in ultimii ani???
Chiar si acum, in ceasul al 12-lea, se concep si se accepta NUMAI "solutii" de iesire din criza si "strategii" care nu implica redefinire totala, si IN NICI UN CAZ CONCESII FINANCIARE. In rest, rujuri, farduri, ceara de epilat cat cuprinde...
Nu-i nimic, eu am obosit de atata vorbit la pereti, si ca mine multi. Mai mult, a inceput sa-mi faca placere sa discut cu bancile despre aceleasi probleme. Culmea? Ei ma inteleg, ei anticipeaza pierderi majore, sunt mai mult sau mai putin pregatiti sa le accepte, etc. Si e foarte important, pentru ca ei sunt viitorii mari ofertanti de pe piata de nou, indiferent ca ne place sau nu...
Iar pe mine ma intereseaza doar ca victima imobiliara sa poata cumpara calitate la un pret corect, singura cale catre normalizarea acestei piete.

Mai vorbim la anul...
Valentin Ionescu

Valentin Ionescu spunea...

#Update3: Da, nici macar eu care - sincer sa fiu - nu imi doresc sa se intample(si asta este unul dintre...singurul criteriu conceptual unde ne deosebim), nu pot sa nu vad si sa constientizez ca se intampla, si asta independent de marea vrajeala nationala care spune ca nu se intampla. Pacat ca se putea preintampina in conditia in are lumea ar fi inteles inainte de al 12-lea ceas ca NU SE MAI POATE ASA! si ar fi micsorat din timp si substantial distanta dintre produs si consumator.

Valentin Ionescu spunea...

Bestial. Chiar nu le citeste nimeni?

http://www.dailybusiness.ro/stiri-real-estate/mintea-de-pe-urma-care-au-fost-cele-mai-mari-greseli-din-imobiliare-32884

Si cand imi aduc aminte maitre ca le ziceai acum vreo 2 ani... Nici atunci nu le citea nimeni.

Lista mea de bloguri

Analiză fundamenta...tă