Iohannis: România are nevoie de un guvern stabil și de un premier integru. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marți decretul privind desemnarea lui Mihai Tudose (un om cu atîtea nuanţe gri în biografie, care minte cu seninătate chiar în documentele oficiale... :).



Dorin Tudoran m-a banat pentru un comentariu în care i-am atras atenția că Marin Preda este teleormanez (Încă un 'telectual deranjat de criticile aduse Securității ceaușiste. Dorinele, dracu' te-a pus să-ți curgă din gură. Până la tine n-am mai întâlnit 'telectuali analfabeți funcțional :) (Propagandiștii semuiști mă întreabă adesea de ce critic Securitatea și dacă sunt fiu de general securist. Pe bune, acum, sunt chiar atât de proști? :).



Recomandare pentru economistul Florin Cîtu - Warren Mosler (logică elementară)
Recomandare pentru economistul Lucian Isar - Scott Sumner (e varză)

Ipoteze:
Libertarianul Bogdan Glăvan este bugetofag. Libertarianul John Galt (comentacul) este bugetofag. Libertarianul Cristian Păun este bugetar.
Concluzie:
Think tank-ul care alimentează tonetarii grobieni, de dreapta, cu raționamente din prepuțul gândirii neanderthaliene, e alcătuit din asistați social.
Ai 2 vaci sterpe și un tractor ruginit? Numele tău e John Galt, țiitorul planetei. "Survenția" la hectar și asistența socială de care te bucuri atât timp cât faci umbră pământului degeaba nu sunt decât distorsiuni ale... nuvelei.

joi, 2 aprilie 2009

Matematicienii vorbeşte, inginerii traduce

...2010 va fi un an în care vom vedea o stabilizare şi un început de creştere pe piaţa imobiliară.

Din punctul meu de vedere, dezvoltatorii imobiliari, sau mai bine spus cei care au încercat să scoată un profit cât mai mare, executând lucrări de calitate cât mai joasă ei sunt cei care pierd acum: speculatorii. Ceea ce e foarte bine.

Familia mea a fost implicată în afaceri imobiliare prin anii 2006, dar noi am încheiat totul la mijlocul anului 2007. Eu sunt profesor de matematică, ori în matematică procesele pot fi modelate, pot estima punctele de maxim şi minim dacă nu vrei să faci bani, cu orice preţ, pe termen scurt....
Sursa

D-na Tatoiu, din ce spuneţi în privinţa modelului dumneavoastră matematic, maximizarea funcţiei obiectiv pe care aţi dedus-o cu ajutorul ipotezelor considerate în cadru intim v-a ajutat să luaţi decizia de a ieşi din piaţă în 2007.

Cum aţi putut modela matematic evoluţia pieţei imobiliare româneşti fără să dispuneţi de:
1. Indici imobiliari.
2. Volumul tranzacţiilor imobiliare care au la bază bani negri.
3. Grosimea obrazului şmecherilor imobiliari, bancherilor şi împroprietăriţilor iliescieni.
4. Gradul de infantilism al tineretului olimpic şi al managerilor norvegieni de fonduri de investiţii?

Aşteptarile mele au constat în spargerea balonului imediat după integrare din simpla extrapolare a întâmplărilor normale petrecute în ţările intrate în UE înaintea noastră.

Dacă aţi fi recurs la această motivare, aş fi spus ca sunteți o doamnă de bun simţ, însă aruncarea unor vorbe goale cu modele matematice şi puncte de minim şi maxim pentru a susţine afirmaţia atingerii bottom-ului în 2010 mi-au reamintit că sunteţi o simplă dătătoare... de lucru la oameni ca să are şi gura lor ce să mănânce, şi dumneavoastră profit pe măsura orgoliului de biznismen bazat pe modele matematice.

Acum, după ce jocul piramidal al creşterii exponentiale s-a spart, nu este nevoie de modele matematice invocate oral de FOŞTI profesori de matematică. Mai ales că aceste "modele matematice" şi prelucrările statistice tembele făcute de supermatematicienii lui fish, cu nişte coeficienţi de corelaţie de 0,7 şi adecvanţe măsluite, ne-au adus la realităţile de azi.

Punctele 2 și 4 enumerate mai sus sunt praf şi ne întoarcem la preţuri sustenabile, corelate cu puterea de cumpărare medie a românilor.

Aşa, la şto, să ne dăm modelatori, putem simplifica funcţia obiectiv la câţiva coeficienţi, cum ar fi:
1. Scapă cine poate şi cum poate.
2. Cu cât mai repede... mai multe pene.
3. Putere de cumpărare.

Minimizarea acestei funcţii prin metoda clasică "din ochi" ne conduce la sub 36 venituri medii lunare pentru o cloacă medie.
Eu sunt de principiu că în materie de apartamente mai trebuie aşteptat vreo 6 luni, în ce priveşte terenurile cam un an de zile", a spus doamna Tatoiu.
Eu zic că turcii vin prin pădurea cu stejari.

Bizonii care au de gând să aştepte stagnarea şi creşterea preţurilor estimate prin modele matematice de diverşi intervievaţi să aibă în vedere nivelul de preţ "estimat" mai sus. Asta nu înseamnă că sfătuiesc pe cineva să vândă acum. Din contră! NU VĂ VINDEŢI CASELE! Nu luaţi în seamă toţi proştii de pe internet, mergeţi pe mâna SPECIALIŞTILOR!!! Ca şi până acum.

P.S. Aş mai adăuga că fraza a doua din primul citat poate induce cititorului impresia că intervievatul ştie ce spune. Mai mult, asemănarea cu "Am învins! Armata e cu noi!" subliniază... dacă mai era nevoie... că intervievatul se dă bine cu publicul larg. Da, SPECULATORII au instalat ghivete din plastic şi pereţi din câlţi şi vor avea cel mai mult de pierdut. Cei care au folosit cărămidă de Prusia şi ţăvăraie din cupru vor pierde, nu-i aşa, cel mai puţin.

2 comentarii:

ionut spunea...

Desi tara noastra detine, cred, cel mai mare nr. de prezicatoare/ghicitoare/mp. din "ieuropa", cu larga acoperire in toata mass-media, in fiecare zi mai apare cate unul(a).
Cu alte cuvinte "mare e gradina domnului si mereu sa muta gardul"!

Desi nu stiu care au fost ipotezele de la care a plecat, pot spune ca, daca n-a mintit, si a iesit din piata in 2007 (dupa cum pretinde), "modelul matematic" al doamnei tatoiu, a fost validat de realitate.

Dar cand vii si spui cu atata seninatate:
"eu sunt DE PRICIPIUL ca in materie de ap. mai trebuie asteptat (sic!) 6 luni, iar la terenuri 1 an", matematica explodeaza pur si simplu , vai de mama ei!

Morala:

In padurea cu alune, aveau casa trei pitici. Vine pupaza si spune:

- "Simptomatic, idiosincrazia dilematica îsi reverbereaza atenuant ecourile absconse protoarmonice din spatele semitranscendent si disonant al obscurantismului incandescent de sorginte medievala, capsulând filonul crepuscular sincretic si aluziv metempsihotic al transmigratiei alchimice înspre circumvolutiunile interioare ale epocii istorice care tind sa formeze adevarate supape paleontologice înspre propensiunea paradigmelor de orientare paseista.":)))


P.S. Pupaza a fost ucisa cu bestialitate de cei trei pitici!

Anonim spunea...

Sarbatori Fericite, împreună cu Lumina gîndurilor bune, alături de toţi cei dragi!

Lista mea de bloguri

Analiză fundamenta...tă