Iohannis: România are nevoie de un guvern stabil și de un premier integru. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marți decretul privind desemnarea lui Mihai Tudose (un om cu atîtea nuanţe gri în biografie, care minte cu seninătate chiar în documentele oficiale... :).



Dorin Tudoran m-a banat pentru un comentariu în care i-am atras atenția că Marin Preda este teleormanez (Încă un 'telectual deranjat de criticile aduse Securității ceaușiste. Dorinele, dracu' te-a pus să-ți curgă din gură. Până la tine n-am mai întâlnit 'telectuali analfabeți funcțional :) (Propagandiștii semuiști mă întreabă adesea de ce critic Securitatea și dacă sunt fiu de general securist. Pe bune, acum, sunt chiar atât de proști? :).



Recomandare pentru economistul Florin Cîtu - Warren Mosler (logică elementară)
Recomandare pentru economistul Lucian Isar - Scott Sumner (e varză)

Ipoteze:
Libertarianul Bogdan Glăvan este bugetofag. Libertarianul John Galt (comentacul) este bugetofag. Libertarianul Cristian Păun este bugetar.
Concluzie:
Think tank-ul care alimentează tonetarii grobieni, de dreapta, cu raționamente din prepuțul gândirii neanderthaliene, e alcătuit din asistați social.
Ai 2 vaci sterpe și un tractor ruginit? Numele tău e John Galt, țiitorul planetei. "Survenția" la hectar și asistența socială de care te bucuri atât timp cât faci umbră pământului degeaba nu sunt decât distorsiuni ale... nuvelei.

joi, 26 martie 2009

Vlăsceanu, TIMON, softpedia şi raport fraieri/şmecheri = 7

Cu tristeţe în "sufletul care" nu-l am, tocmai ce văzui că Vlad Vlăsceanu organizează iar TIMON-ul, brand-ul pe care intenţionează să-l vândă de mai bine de jumătate de an.

După megatâmpeniile juniorului "specialist" de România analizate în Noiembrie, tândală îşi scoate iar la rampă cu surle şi inepţii... brand-ul.

"Sunt semnale ca piata imobiliara tinde sa-si revina fata de ultimile luni. Dezvoltatorii isi redirectioneaza produsele catre nivelul mediu si economic, oferind totodata diverse modalitati de plata pentru achizitionarea de locuinte", a spus Vlasceanu.

Care... cum ar veni, ăi mai rupţi în dos din ţară sunt noul target al şmecherilor imobiliari. Complet... natural.

Potrivit acestuia in momentul de fata cererea de locuinte este de sapte ori mai mare decat oferta, iar daca dezvoltatorii isi vor opri proiectele de locuinte piata s-ar putea intoarce la nivelul din 2007."Daca nu vor mai fi investitii, iar dezvoltatorii vor vinde de pe stoc, peste doi ani am putea reveni la situatia cand achizitionam o garsoniera cu 70.000 euro in Ferentari", a adaugat directorul TIMON.

Nu-i drăguţ retardatu' ăsta care emite din ipostaza de bovin public aceleaşi manipulări specifice zonei Softpedia, unde "specialiştii" punkt şi turbo-trabant au grijă de oile patriei?
În 2006, Vlăsceanu evalua cererea ca fiind de circa cinci ori mai mare decât oferta. Între timp o fi primit "semnale" că se întorc investitorii din SUA şi şomerii români de prin UE de s-a mărit raportul la ... 7.
Ineptule, de la producţia pe stoc, pe fondul cererii uriaşe, targetând fazanii fără mălai, la situaţia legendară a ţepuidei bucaleştene e o uşoară problemă de IREVERSIBILITATE a fenomenului de adormire şi prostire în masă la nivel global. Atât, doar de 20 de ani de exagerare a unui comportament porcin e nevoie pentru a ajunge la preţurile din 2007. Dacă, totuşi, cineva are de gând să mai plătească vreodată 20 de venituri medii anuale româneşti pentru o cloacă din Ferentari ar ieşi mai ieftin... în faţa trenului.

P.S. Ce şanse sunt ca Admedia Consulta să fie umbrela lui punkt? Bani de la retarzii purcei imobiliari... RECLAMĂ... Softpedia... Ansambluri Rezidenţiale... piaţa imobiliară îşi revine... 70 000 Euro în Ferentari... România.

Update: Cine ştie... cunoaşte: Renderman.

16 comentarii:

ionut spunea...

Unii traiesc in continuare, pe alta planeta. Ce sa faca si vlasceanu, tre' sa fie consecvent! Nu-i nimic, trezirea la realitate e cu atat mai dureroasa cu cat vine mai tarziu.

Totusi 19,5 miliarde nu-s de colea, si daca nici asta nu-i ajuta pe unii "intarziati" sa-si faca exitul...
Se "coace" bull-trap-ul, da' tare mi-e teama ca socoteala d'acasa nu se potriveste cu cea a..."bancilor- mame"!

Anonim spunea...

Da, interesant cum scoate el la vanzare exact locomotiva: " “Chiar daca nu aduce o cota foarte mare din cifra de afaceri, evenimentul are un rol de locomotiva pentru restul activitatii. Este una din cartile noastre de vizita, usor identificat de catre clientii care vad ce putem sa realizam”, a mai declarat Vlasceanu.
Cu restul trenului ce mai face? Probabil incearca sa scoata ce mai poate din ce are si apoi cu cv-ul in mana pe la altii mai destepti.

UJohn spunea...

"La Bucuresti, se deschide, astazi, Targul Imobiliar National, unde circa 50 de companii imobiliare scot la vanzare peste 5.000 de apartamente si mai mult de 500 de vile si terenuri. Directorul Targului, Vlad Vlasceanu, a declarat ca piata imobiliara da semne de revenire fata de ultimile luni. El a explicat pentru NewsIn ca dezvoltatorii imobiliari isi redirectioneaza produsele catre nivelul mediu si economic. Potrivit acestuia in momentul de fata cererea de locuinte este de 7 (SAPTE) ori mai mare decat oferta, iar care vor face investitii vor fi marii castigatori ai acestei perioade dificile. La Targul deschis pana duminica, cea mai ieftina locuinta din Bucuresti este o garsoniera de 34.000 euro. Cele mai scumpe vile depasesc un sfert de milion de euro.

Sursa

... poate o sa ma duc sa vaz si eu minunea!!!

alex.dumitrascu spunea...

@ionut
"Totusi 19,5 miliarde nu-s de colea, si daca nici asta nu-i ajuta pe unii "intarziati" sa-si faca exitul..."

Aia 19 miliarde nu aau nici o legatura cu creditul imobiliar sau cu piata imobiliara. Vor merge direct la banci prin scaderea rmo iar bancile isi vor face ele....exitul. E o prostie sa-si inchipuie cineva ca poate sa controlexe cineva ce face o banca din UE cu banii. Cum isi poate inchipui cineva ca un bancher cat decat normal la cap va mai face plasamente in credit ipotecar in Romania , Europa, SUA sau Tanzania, in situatia asta in care creditele restante ii mananca de vii?
Au sa dispara cu ce mai pot recupera si vor lasa in urma o datorie de 19 miliarde, care va face serviciul datoriei publice practic de nesuportat.

idf99 spunea...

Costele
Am auzit ca a aparut un nou documentar din seria Zeitgeist , ceva de genul Orientation presentation.
Stii unde ar putea fii gasit tradus ?

AristotelCostel spunea...

@alex

"...va face serviciul datoriei publice practic de nesuportat."

Atunci vom avea toate argumentele să mai contractăm ... o tranşă... că e datorie publică.

19,5 miliarde ies din discuţie, însă şmecherii imobiliari cu legături politice s-ar mulţumi cu mici ciupeli de la CEC.

@idf99

Orientation Presentation

Nu l-am urmărit, dar nu cred că e tradus.

ionut spunea...

alex

Si daca BNR nu mai scade RMO, din clipa in care se prinde ca a inceput repatrierea?
In plus, sunt 3 banci (cel putin) care nu vor repatria banii!
Mai mult, inteleg ca, din 19 miliarde, doar vreo 12 se vor duce la BNR, sau gresesc?

Anonim spunea...

http://www.gandul.info/actualitatea/raluca-stroescu-murit-uitat-manance.html?3927;312862

dandy spunea...

Sa punem cap la cap urmatoarele date:
- 5000 de apartamente scoase la vanzare
- 85 de cereri de cumparare
- "Cererea e de 7 ori mai mare decat oferta"
Poate sunt eu mai prost, dar daca cererea e de 7 ori mai mare decat oferta, iar oferta a fost de 5000 de apartamente, n-ar fi trebuit sa fie 35.000 de oferte de cumparare la targ? Cel putin asa am invatat eu la matematica in clasa a IV-a, ca 5000*7 face 35000. Dar se pare ca oamenii astia au facut alta matematica in scoala daca lor 5000*7 le da 85.

AristotelCostel spunea...

@dandy

Tânărul burtilatec se referea la cerere şi ofertă în general, nu doar de la târg. S-a spus că şi-au arătat interesul vreo 75 mii persoane, ori România are 21,5 milioane de capete conform INS.

Dacă din 75 mii au "complectat" cereri de cumpărare 85, asta înseamnă la 21,5 milioane de români, un potenţial de peste 24 000 mii, şi asta acum când piaţa nu merge.

Într-adevăr, la sfârşitul anului şi anul viitor când vor apărea pe piaţă toate semeţiile începute în anii trecuţi s-ar putea să se "echilibreze" puţin raportul, la 30 mii cloace noi numa'n Bucale.

BABILONUL IMOBILIAR spunea...

S-a mai facut de ras de atatea ori...
E un fel de Zilisteanu 2, dar (si) mai prapadit!

Cat priveste "vanzarea" timon-ului, ce sa...
De o juma' de an se chinuie sa "dea"? Mai de mult, stai linistit. Lacomia, deh... :) !

PS: din 85 care "au completat cererea", cati efectiv au cumparat/ cumpara?! Pe "surse": (si mai...!) "subtire".

dcg spunea...

Aristotele, eu zic ca ai material destul de gras pentru urmatorul post, nu cred ca renderman doreste exclusivitatea ;-)

Ar fi de interesant de vazut de iese cand combinam calitatile specimenului punktiform cu verva ta pamfletara :D

AristotelCostel spunea...

@ionut

Am citit mesajul tău, mi s-a parut OK, da' a rămas... pe fund.

Azi am mai scotocit odată şi l-am emis. După cum ai văzut deja, BNR încearcă marea cu degetu' oferind băncilor 50% din mălai.

Nu uita că-i avem la mână cu gentâlmen agrimăntu'.

ionut spunea...

Aristotel

M-am linistit, am crezut ca am scris cine stie ce tampenie si chiar voiam sa te intreb...
E o.k.


"Nu uita că-i avem la mână cu gentâlmen agrimăntu'."

De cand te preumbli tu prin banci, ai intalnit macar un singur individ care sa merite "titlul"?
Eu unul nu!
Pai sa-mi dea si mie, sau tie, sau orcui un credit pe baza de "gentlemen's agreement" si atunci incep sa ma gandesc sa-i cred!

ionut spunea...

alex

"Aia 19 miliarde nu aau nici o legatura cu creditul imobiliar sau cu piata imobiliara."


Incerc eu sa fac o legatura: primarie ... credit banca comerciala pen' cumparare de locuinte "sociale" (pret intre 1500-3000 euro/mp. de la ... " vai saracu' dezvoltator, nu putem sa-l lasam sa moara!"

N-auzi alde "boul baltii", musiu vlasceanu ca suntem "psihotici"?
Daca se gandeste f'un primar (prefect, ministru, premier, presedinte) sa ne vindece de psihoza!?

Anonim spunea...

Gentlement agreement pe dracu...
ce naiba? Am mai negociat eu cu straini si pana nu au dat cu subsemnatul nu i-am lasat desi cam fac ceva pe contractele noastre, stiu ei mai bine cine e superiorul aici si cine e vazut mai bine.
Cat despre individul cu V, l-am vazut, m-am convins, e un om care isi face treaba dar eu nu as avea incredere in el.

Lista mea de bloguri

Analiză fundamenta...tă