Iohannis: România are nevoie de un guvern stabil și de un premier integru. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marți decretul privind desemnarea lui Mihai Tudose (un om cu atîtea nuanţe gri în biografie, care minte cu seninătate chiar în documentele oficiale... :).



Dorin Tudoran m-a banat pentru un comentariu în care i-am atras atenția că Marin Preda este teleormanez (Încă un 'telectual deranjat de criticile aduse Securității ceaușiste. Dorinele, dracu' te-a pus să-ți curgă din gură. Până la tine n-am mai întâlnit 'telectuali analfabeți funcțional :) (Propagandiștii semuiști mă întreabă adesea de ce critic Securitatea și dacă sunt fiu de general securist. Pe bune, acum, sunt chiar atât de proști? :).



Recomandare pentru economistul Florin Cîtu - Warren Mosler (logică elementară)
Recomandare pentru economistul Lucian Isar - Scott Sumner (e varză)

Ipoteze:
Libertarianul Bogdan Glăvan este bugetofag. Libertarianul John Galt (comentacul) este bugetofag. Libertarianul Cristian Păun este bugetar.
Concluzie:
Think tank-ul care alimentează tonetarii grobieni, de dreapta, cu raționamente din prepuțul gândirii neanderthaliene, e alcătuit din asistați social.
Ai 2 vaci sterpe și un tractor ruginit? Numele tău e John Galt, țiitorul planetei. "Survenția" la hectar și asistența socială de care te bucuri atât timp cât faci umbră pământului degeaba nu sunt decât distorsiuni ale... nuvelei.

miercuri, 18 martie 2009

Balonul imobiliar românesc şi imaginea completă a ... REPUBLICII SECURISTE ROMÂNIA

Renderman, agent străin... dublu, a transformat statutul pieţei imobiliare româneşti din ... "netransparentă" în... "NUDĂ"...


Precizez de la bun început că aceste informaţii nu trebuiau să ajungă la "popor" mai devreme de sfârşitul anului... probabil, viitor!!!

INS-ul, CNP-ul, BNR-ul, ARB-ul, UNNPR-ul, ARAI-ul, UNIM-ul, etc. sunt rotiţele perfect unse ale unui STAT... plin de "familii"... coppoliene.
Prostim populaţia, o ţinem în întuneric, iar, după ce o jupuim, îi spunem că trebuie să strângă cureaua.

Poate că INS-ul şi CNP-ul sunt forţat enumerate mai sus, dar şi incompentenţa unor instituţii vitale pentru mediul economic şi social al unei ţări e o componentă de BAZĂ a unui sistem "familist". Decât nişte deştepţi independenţi, mai bine nişte proşti loiali.

Poate că BNR-ul e forţat enumerat mai sus, dar tare mi-e că dl. Isărescu nu m-ar convinge nici dacă şi-ar petrece tot restul vieţii explicând... cu ce se ocupa în perioada dezvoltării jocurilor piramidale din România şi nu mă refer doar la jocul piramidal imobiliar, ci, în special, la CARITAS. În privinţa FNI-ului n-am pretenţii pentru că unităţile de ţeapă erau garantate de CEC, "poporul" urmând să plătească "jucătorii" ţepuiţi.

Poate că UNNPR-ul e forţat enumerat mai sus, însă, printre picături, în programul încărcat de ţărani înşelaţi, de la 9 la 16, un notar care, teoretic, ştie să scrie ar fi putut raporta lunar către un institut de statistică... tranzacţiile efectuate. Sau .. e-mail-ul lui Renderman, 2 minute de PHP şi scăpăm de plătit salarii la mii de bugetari "specializaţi" în "dă cu plus".

Poate că ARB-ul, ARAI-ul şi UNIM-ul s-au înşelat... din greşeală. Totuşi, bancherii nu aveau cum să-şi refuze prime şi comisioane grase pe baza simplei aruncări de bani pe spatele unor naivi, iar "specialiştii" şi "dezvoltatorii" imobiliari ... ce să mai...

P.S.1. Recunosc că am fost prea dur cu dl. Isărescu. Pe vremea Caritasului era prea mic pentru a se împotrivi dezmăţului securist... dar ce era dacă le-ar fi spus românilor că randamentele sunt îndepărtate de ... fundamente?
P.S.2."Poporule"... dragă, dl. Băsescu te-a aranjat, a dat liber bugetelor locale în buzunarele şnapanilor... pentru tine... băi "popor" hămesit.... să "are" şi voi case la preţu' "peţii" că el are în... Mihăileanu. Reţine "poporule"... dragă, povaţă de la preşedinte, important e să faci... nu ce faci ("Noi muncim... nu gândim"???).
P.S.3. Bacăul e adevărata capitală a REPUBLICII SECURISTE ROMÂNIA.

P.P.S. Acesta este un pamflet... de stat.

Update
@Chrysthyan

Tot Renderman a oferit răspunsul. Mentalitatea clasei securiste e mai opulentă ca oricând. Băieţii ăştia nu se mai feresc de nimic. Şmecherii la care te-ai oprit au fost reprezentaţi "schematic" în Fig. 2. Nu am atribuit securiştilor umflarea preţurilor, ci proporţiile umflării. Papagalii gen Zilişteanu şi Bordei n-ar fi avut nicio noimă într-un sistem din care ar fi lipsit Baltazar, Gheţea, Pascariu sau Oprescu.
Am uitat să specific ANEVAR-ul. Ce ţară din lumea asta s-a mai bucurat de un astfel de "aliniament planetar"?

Un comentariu:

Anonim spunea...

Stii ce insinuezi tu aici, ca umflarea preturilor a fost o lucratura statal-mafiota.
Nu sunt de acord cu tine!
De ce?
Pentru ca fenomenul a avut loc in toata lumea si doi, prea ii crezi inteligenti pe smecherasii care au vazut si ei o oportunitate.
Nu uita, cateva zile i-au despartit de la creste, nu ne afecteaza, fuge cine poate, da si mie FMI-ule niste bani.

Lista mea de bloguri

Analiză fundamenta...tă