Iohannis: România are nevoie de un guvern stabil și de un premier integru. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marți decretul privind desemnarea lui Mihai Tudose (un om cu atîtea nuanţe gri în biografie, care minte cu seninătate chiar în documentele oficiale... :).



Dorin Tudoran m-a banat pentru un comentariu în care i-am atras atenția că Marin Preda este teleormanez (Încă un 'telectual deranjat de criticile aduse Securității ceaușiste. Dorinele, dracu' te-a pus să-ți curgă din gură. Până la tine n-am mai întâlnit 'telectuali analfabeți funcțional :) (Propagandiștii semuiști mă întreabă adesea de ce critic Securitatea și dacă sunt fiu de general securist. Pe bune, acum, sunt chiar atât de proști? :).



Recomandare pentru economistul Florin Cîtu - Warren Mosler (logică elementară)
Recomandare pentru economistul Lucian Isar - Scott Sumner (e varză)

Ipoteze:
Libertarianul Bogdan Glăvan este bugetofag. Libertarianul John Galt (comentacul) este bugetofag. Libertarianul Cristian Păun este bugetar.
Concluzie:
Think tank-ul care alimentează tonetarii grobieni, de dreapta, cu raționamente din prepuțul gândirii neanderthaliene, e alcătuit din asistați social.
Ai 2 vaci sterpe și un tractor ruginit? Numele tău e John Galt, țiitorul planetei. "Survenția" la hectar și asistența socială de care te bucuri atât timp cât faci umbră pământului degeaba nu sunt decât distorsiuni ale... nuvelei.

miercuri, 28 ianuarie 2009

Varujan Vosganian, economist liberal de tip poet


Martie 2008

Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, sustine ca piata imobiliara din Romania va continua sa creasca. El a facut aceasta declaratie, potrivit The Money Channel, ca raspuns la afirmatiile de miercuri ale omului de afaceri Dinu Patriciu, potrivit caruia piata imobiliara romaneasca se afla in pragul prabusirii.
Cine a avut dreptate? Varujan vs. Dinu fu... bară.

Aprilie 20008
Introducerea ipotecii ca valoare imobiliara va stabiliza preturile pe aceasta piata, a declarat luni ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian, care a adaugat ca nu vede semne de oboseala a pietei imobiliare, desi nu exclude scaderi ale preturilor.
O fi fost obosit... el însuşi sau avea ochelarii ca-n poză de n-o văzut că piaţa imobiliară era cu limba... afară.

Septembrie 2008
Criza economica mondiala si-a pus amprenta si asupra sectorului imobiliar din Romania, ceea ce va determina o reasezare a preturilor la constructiile civile, dar nu neaparat si la cele industriale, a declarat, joi, la Iasi, ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian. "In Romania, preturile sunt excesiv de mari. Vom asista la o reasezare a preturilor...", a declarat ministrul, citat de NewsIn.
Deci, nici segmentul imobiliar nu scăpă "nereferit" de către marele finanţist şi economist năstruşnic şi poet pe deasupra. De fapt, "creşte ... la maşinile cu euro 4...sau nu, scade"... a ... asta era din alt segment.

P.S. Opera poetului Varujan Vosganian în materie de... deficite va fi studiată intens şi expusă... în detaliu de către toţi specialiştii vremii... ani de acu' înainte.

8 comentarii:

Anonim spunea...

Vad ca pana la urma ai intrat si in sfera politicienilor. E de inteles motivul, acestia fiind stransi legat (ombilical) de piata imobiliara.

Cat despre deficitul lui Vosghi, o sa fie multe contradictii intre cresterea economica record realizata de acesta si deficitul lasat. Pana la urma nu conteaza cine are dreptate sau cine a fost mai bun, PNL sau PDL-PSD. Important e ca noi o tragem.

Unknown spunea...

Poate el facea aceste afirmatii gandindu-se sa nu creeze panica.
Daca o oficialite ar fi spus ca piata imobiliara romaneasca e o mare teapa, nici un "investitor"/ "dezvoltator" nu ar mai fi venitcu euroii la noi. Vroia sa continue sa intre valuta in Romania sau sa amane plecarea valutei. Pana cind deciziile politice nu vor fi democratice, reprezentind intradevar vointa oamenilor, ne vom lua tepe lungi si dese. Demos-ul nu detine nici un control acum.

AristotelCostel spunea...

@stef

Pe Varujan nu l-ar fi luat in seama decat naivii cumparatori de cloace pe credit.

Anonim spunea...

@stef

Deci tu accepti cu seninatate sa fi mintit. Pai nu e de mirare ca primesti ceea ce-ti place.

BABILONUL IMOBILIAR spunea...

Pai, mai "traieste" aremeanu'?

Belize, Canare, Maldive, Hawaii... :) ?
A amutit, "saracu'..." !?

Poate ca, din bun simt, paparudele astea din actuala conducere pnl-ista (mai toata ajunsa in Parlament de pe pozitii pierzatoare in alegeri, 4, 3 si 2, cu exceptia aranjamentului "smenarist" prin care Tari a ajuns deputat, in detrimentrul altui liberal "catindat" prin Ilfov...), ar cam trebui sa-l imite.

Anonim spunea...

Super tare postul Aristotel!
Ar trebui trimis lui Vosganian sa vada si el ce prostii spunea.
Dar asa sunt oamenii, in general... spunem o gramada de tampenii si abia 1% e ceva genial.
Oricum, mi-a placut!:)

Unknown spunea...

nu eu eram acela caruia i se adresa minciuna lui Vosganian. Oricum, sigur ca nu accept. Tocmai de aceea tot spun ca e cazul sa facem ceva concret ca sa schimbam clasa politica. Nu doar sa scriem pe bloguri. Sigur ca acum nu avem nici o influenta, simtim ca nu putem face nimic. Asadar o sa ramanem cu lametarile?

BABILONUL IMOBILIAR spunea...

...Hai, ca a "aparut" azi fantoma, ciripeste "inregistrat" sau "live" prin televiziuni, cica "am stat deoparte vreo luna..., sa analizez, sa vad...".

Vorba distinsului ziarist Tudor Octavian: "dle, eu vreau sa-l iau la suturi pe Vosganian, pe unde e asta, a disparut cu totul, el de 2 luni, dupa alegeri, a fugit din tara, ce..."...

Mare hahalera V.V.-ul !

Lista mea de bloguri

Analiză fundamenta...tă