Iohannis: România are nevoie de un guvern stabil și de un premier integru. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marți decretul privind desemnarea lui Mihai Tudose (un om cu atîtea nuanţe gri în biografie, care minte cu seninătate chiar în documentele oficiale... :).



Dorin Tudoran m-a banat pentru un comentariu în care i-am atras atenția că Marin Preda este teleormanez (Încă un 'telectual deranjat de criticile aduse Securității ceaușiste. Dorinele, dracu' te-a pus să-ți curgă din gură. Până la tine n-am mai întâlnit 'telectuali analfabeți funcțional :) (Propagandiștii semuiști mă întreabă adesea de ce critic Securitatea și dacă sunt fiu de general securist. Pe bune, acum, sunt chiar atât de proști? :).



Recomandare pentru economistul Florin Cîtu - Warren Mosler (logică elementară)
Recomandare pentru economistul Lucian Isar - Scott Sumner (e varză)

Ipoteze:
Libertarianul Bogdan Glăvan este bugetofag. Libertarianul John Galt (comentacul) este bugetofag. Libertarianul Cristian Păun este bugetar.
Concluzie:
Think tank-ul care alimentează tonetarii grobieni, de dreapta, cu raționamente din prepuțul gândirii neanderthaliene, e alcătuit din asistați social.
Ai 2 vaci sterpe și un tractor ruginit? Numele tău e John Galt, țiitorul planetei. "Survenția" la hectar și asistența socială de care te bucuri atât timp cât faci umbră pământului degeaba nu sunt decât distorsiuni ale... nuvelei.

miercuri, 10 decembrie 2008

Venitul mediu lunar - la apogeu!

De ceva vreme urmăresc statisticile INS privind câştigul lunar net din România ca să mă număr şi eu printre primele marmote...care "presimt" cutremurul.

Conform datelor INS, câştigul lunar net creşte ...susţinut:


Mediind cursul euro-leu pe fiecare lună, se obţine şi pentru venitul mediu lunar exprimat în euro...tot o creştere...de asemenea, susţinută, dar parcă de prin iulie 2008 cineva a dat cu polonicul...în capul trendului.


Acum, ce-ar fi dacă am compara creşterile YOY ale venitului mediul lunar net raportat la leu, respectiv, la euro?

Din evoluţia venitului...exprimat în lei identificăm: efectul aplicării cotei unice în 2005, o uşoară temperare a creşterii în 2006, boomul "economiei duduinde" din 2007 şi "pomenile electorale" din 2008.

Dacă doctorandul (în ?economie?) Zilişteanu ar "ochi" acest grafic ar prognoza instant o creştere a venitului mediu în 2009 de vreo...16%, raportat la RON, şi, respectiv ...10%, raportat la euro.

Prognozele mele-s sumbre şi ..."realitatea bate filmul".

P.S. I-aş recomanda şi lui Renderman să compare balonul imobiliar (evoluţii procentuale ale unor indici exprimaţi în Euro) cu evoluţiile PIB-ului şi venitului net exprimate în Euro.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Daca mai continua ritmul asta in 20 de ani eram Deutchland. N-a fost sa fie nici de data asta.

Ce zicea in 90' Brucan (D-zeu sa-l odihneasca): "Pentru a deprinde democratia, romanii vor avea nevoie de 20 de ani"

Se pare ca s-a inselat. Nu a prevazut balonul imobiliar. Romanul a inteles prin democratie dreptul de a face orice inclusiv de a se imprumuta oricat si pentru orice. Asa ca romanii si-au bagat piciorul in democratie precum porcul in troaca. Ce-o mai fi dupa ... ?

BABILONUL IMOBILIAR spunea...

Realitatea bate filmul?

...Stai sa vezi, belele inca nu-s la iveala si...mai e putin timp pana "valul" ala mai mare al problemelor va veni, in 2009.

Cand o sa "scarme" astia la buget si vor vedea cate imprumuturi au facut pnl-istii, ce plati avem de dat..., vistieria e (cam) goala, pensiile...trebuie ca guvernul sa ia din bugetul asta parlit (care va fi, guvernul inca "se naste", abia a fost desemnat Stolojan premier) vreo 2,5 mld EUR sau din alte imprumuturi...etc, "viitorul nu (prea...) suna bine".

De unele afirmatii ale unor persoane precum Zilisteanu de-a lungul istoriei "imobiliarelor" din Romania, ce sa...Mai exista saptamanalul ala, "Urzica"? Dinescu mai scoate "Plai cu boi"?

Anonim spunea...

O sa tremuram de frig si de foame in cloace de nu stiu cati kilo euro. Daca mergeam dupa Zili treceam la Mega euro.

In 2002 mi-am bugetat casa pe pamant cu 10000 $ si parea un vis departe. Acum vorbim de dolari cu kilu.

Lista mea de bloguri

Analiză fundamenta...tă