Iohannis: România are nevoie de un guvern stabil și de un premier integru. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marți decretul privind desemnarea lui Mihai Tudose (un om cu atîtea nuanţe gri în biografie, care minte cu seninătate chiar în documentele oficiale... :).



Dorin Tudoran m-a banat pentru un comentariu în care i-am atras atenția că Marin Preda este teleormanez (Încă un 'telectual deranjat de criticile aduse Securității ceaușiste. Dorinele, dracu' te-a pus să-ți curgă din gură. Până la tine n-am mai întâlnit 'telectuali analfabeți funcțional :) (Propagandiștii semuiști mă întreabă adesea de ce critic Securitatea și dacă sunt fiu de general securist. Pe bune, acum, sunt chiar atât de proști? :).



Recomandare pentru economistul Florin Cîtu - Warren Mosler (logică elementară)
Recomandare pentru economistul Lucian Isar - Scott Sumner (e varză)

Ipoteze:
Libertarianul Bogdan Glăvan este bugetofag. Libertarianul John Galt (comentacul) este bugetofag. Libertarianul Cristian Păun este bugetar.
Concluzie:
Think tank-ul care alimentează tonetarii grobieni, de dreapta, cu raționamente din prepuțul gândirii neanderthaliene, e alcătuit din asistați social.
Ai 2 vaci sterpe și un tractor ruginit? Numele tău e John Galt, țiitorul planetei. "Survenția" la hectar și asistența socială de care te bucuri atât timp cât faci umbră pământului degeaba nu sunt decât distorsiuni ale... nuvelei.

luni, 8 decembrie 2008

Dumitru Viorel Mănescu la al patrulea mandat de preşedinte al UNNPR...şi ultimul

Tot eu trebuie să-l aduc cu picioarele pe pământ şi pe domnu’ Mitică, propunându-i o scurtă trecere în revistă a emanaţiilor lui analitice cu privire la piaţa imobiliară. Asemeni preşedintelui ANEVAR, Adrian Vascu, nici domnul Mănescu, preşedintele Uniunii Naţionale a Notarilor Publici din România, nu are vreun interes „în ceea ce priveşte” piaţa imobiliară românească...cu excepţia unor, eh... mărunţişuri.

Ianuarie 2008
"...Pentru anul 2008 estimam o crestere de circa 30%, avans care se va datora in primul rand evolutiei in urcare a preturilor pe piata imobiliara", a declarat pentru Mediafax presedintele UNNPR, Viorel Manescu. Sursa

Prognoza făcută de ditamai notaru’ n-avea cum să prindă la talpa ţării! El n-a manipulat piaţa imobiliara!!!
Repet, Mănescu vorbeşte pe ...cifre, ştie el ce ştie:

Aprilie 2008
"Piata imobiliara se afla departe de un blocaj. Desi au existat incertitudini privind TVA-ul pe care trebuie sa-l achite anumite categorii de contribuabili, iar preturile din piata au evoluat continuu, numarul tranzactiilor imobiliare incheiate in prima parte a acestui an este mai mare decat anul trecut", a declarat, pentru "Adevarul", Viorel Manescu, presedintele ­UNNPR. Sursa
Până în Aprilie crescuse piaţa imobiliară foarte, dar foarte...sustenabil. Niciun tun imobiliar nu se afla la baza creşterii. Nu se putea vorbi de ultimele exit-uri din piaţă, clar, sub nicio formă!
Luat la întrebări, după cooptarea de către BNR în vederea stabilirii strategiei de calculare a unui indice imobiliar, Mănescu s-a apucat de...miştouri:
«În trei sau patru ani, cât ar trebui să aşteptăm pentru realizarea unei statistici a tranzacţiilor imobiliare, piaţa poate cădea de zece ori.» Sursa
Piaţa imobiliară şi-a câştigat statutul de piaţă semi-transparentă abia în 2008, iar marele preşedinte al Uniunii Notarilor pozează în...inteligentul Pământului. O statistică în România se poate realiza în 3-4 ani.

Odată ajunşi la finalul anului, Mănescu s-a gândit să însumeze toate „spusele” şi, mai ales, „nespusele”:

21 Noiembrie 2008
"...Era inevitabil un colaps imobiliar", a declarat preşedintele UNNPR, Dumitru Viorel Mănescu.
El a estimat o scădere a pieţei imobiliare cu aproape 70%, în următoarele luni, comparativ cu pe
rioada octombrie-decembrie din 2007. Sursa

Cum puteţi să admiteţi, domnule Mănescu... că va cădea piaţa? “Da’ notarii nu e tot oameni şi ele? Vine şi sărbătorile!” Şi cu victimele Caritasului imobiliar cum rămâne? Aţi crezut greşit? Păi, ştiu şi eu ... e vorba de zeci de mii de păgubiţi...

P.S. Am spus în titlu că Mănescu e la ultimul mandat...pentru că aşa a declarat el însuşi. În România poţi să prosteşti până...ţi se acreşte.

3 comentarii:

BABILONUL IMOBILIAR spunea...

Notarii inca iau bani, si la putinele tranzactii care se realizeaza, la grila "meseriasa"..., umflata...

Deh, alte timpuri..."70% minus"?! Adica, "70% paguba"? Lasa ca vistieria e plina, a avut de unde. Si la notari.
Cat priveste "previziunile" notarului-sef, ce sa...

Mortii, cu mortii.

Anonim spunea...

Notarii ar dori sa taxeze dupa vechile grile cu toate ca preturile imobiliarelor s-a dus si se vor mai duce la vale.

Anonim spunea...

Ia zi domn' Manescu cat e spaga ca si fii cooptat intr-un cabinet notarial si apoi, dupa practica, sa te inscrii la examen si sa il mai si treci ?
Dar apoi, avand in vedere ca notariatele ca si cabinetele de executori judecatoresti sunt raportate la zone si nr. oameni din zona, care e spaga pentru deschiderea unui cabinet ?

Si cine o ia ?

Lista mea de bloguri

Analiză fundamenta...tă