Iohannis: România are nevoie de un guvern stabil și de un premier integru. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marți decretul privind desemnarea lui Mihai Tudose (un om cu atîtea nuanţe gri în biografie, care minte cu seninătate chiar în documentele oficiale... :).



Dorin Tudoran m-a banat pentru un comentariu în care i-am atras atenția că Marin Preda este teleormanez (Încă un 'telectual deranjat de criticile aduse Securității ceaușiste. Dorinele, dracu' te-a pus să-ți curgă din gură. Până la tine n-am mai întâlnit 'telectuali analfabeți funcțional :) (Propagandiștii semuiști mă întreabă adesea de ce critic Securitatea și dacă sunt fiu de general securist. Pe bune, acum, sunt chiar atât de proști? :).



Recomandare pentru economistul Florin Cîtu - Warren Mosler (logică elementară)
Recomandare pentru economistul Lucian Isar - Scott Sumner (e varză)

Ipoteze:
Libertarianul Bogdan Glăvan este bugetofag. Libertarianul John Galt (comentacul) este bugetofag. Libertarianul Cristian Păun este bugetar.
Concluzie:
Think tank-ul care alimentează tonetarii grobieni, de dreapta, cu raționamente din prepuțul gândirii neanderthaliene, e alcătuit din asistați social.
Ai 2 vaci sterpe și un tractor ruginit? Numele tău e John Galt, țiitorul planetei. "Survenția" la hectar și asistența socială de care te bucuri atât timp cât faci umbră pământului degeaba nu sunt decât distorsiuni ale... nuvelei.

joi, 4 decembrie 2008

Andrei ... Vacaru de la iMondo Imobiliare Timisoara, blogger de 2 săptămâni la Daily Business

Am avut o zi relativ proastă, soarta scoţându-mi în cale încă un ...imobiliar cu laptop, pasionat foc şi cu o carieră militară numai bună de...dat uitării.

"Stimabilul" consilier imobiliar Andrei Văcaru şi-a deschis agenţia iMondo în iunie 2008, cam pe când se îmbina corecţia cu prăbuşirea preţurilor la imobiliare. Pe lângă acest detaliu catastrofic, "specialistul consultant" dă şi sfaturi pe blogul personal, dar şi pe unul din blogurile Daily Business.
Omul s-a specializat, după cum singur recunoaşte, la ...budă:
De ce la baie*? Ca sa nu ne scuzam ca n-avem timp: cat stam la baie citim! Intr-o luna terminam o carte de citit, intr-un an 12, iar cine citeste 12 carti intr-un an devine expert in domeniul respectiv. Sursa
Dupa o cariera militara de 20 de ani ca ofiter, am ales libera initiativa si drumul spre libertatea financiara… Pasionat de dezvoltare personala, arte, scris, internet, SEO, imobiliare: incerc sa le fac pe toate bine. Sursa

Activitatea de blogger Daily Business a marelui profesionist Văcaru de la Timişoara numără 4 articole mari ...de vreo 5 paragrafe fiecare, şi late ...potrivit.

Primul articol, punctează diferenţele dintre amatorism şi profesionism rezultând clar că antrenorii de fotbal sunt cei care fac banii şi nu spectatorii de pe stadion.
Fiind vorba, totuşi, de o analogie, într-un târziu, adică în paragraful al treilea ne dăm seama că autorul poposeşte pe pajiste ameţit de propriile elucubraţii.
În partea a treia, Văcaru asociază boomului mediatic al crizei financiare din prezent o povestioară din care putem trage lesne concluzia că, de fapt, criza financiară e doar o criză "penitenciară".

În al doilea articol Văcaru dă lecţii din "De ce vrem să fii bogat" - Kiyosaki si Trump. N-ar fi de reţinut decât că o agenţie imobiliară ar trebui să respecte regula de aur: 100 anunturi de vanzare/ 10 cereri de vizitare / 2 tranzactii. Nu stiu ce parere are Trump sau japonezu' de anunţurile fictive, dar poate cu ajutorul meu (anunţuri fictive) Văcaru va pricepe inaplicabilitatea acestei reguli de aur în mocirla imobiliarelor româneşti. Reîntorcându-mă la problemă, aş avea un "simţ de presimţire" că agentul imobiliar român vinde foarte eficient când maimuţoii sunt îndoctrinaţi, şi, respectiv, nimic când se termină balul.

Pregătirea militară "transpiră" abia în a treia ieşire internautică a Văcarului, în care ne împărtăşeşte din hobby-urile lui deprinse în câmpia militară a muncii. Omu' ne spune cu bun simţ să nu ne pierdem cu firea, însă nu prea mi-e clar dacă el a înţeles cum e să-ţi pierzi locul de muncă...şi dacă mai ai şi o ipotecă pe cap... "emotivitatea" e garantată. Jegul uman al Văcarului apare seara târziu când îşi post-ează primul său comentariu...că nu-l comentase nimeni până atunci.
Sa zicem ca am vandut un apartament cu 2 camere si vreau sa ma mut la 3 camere. Am 60.000 de euro si trebuie sa iau o decizie. Ce fac? (Ce urmeaza este un model!)
1. Contextul: preturile scad, creditele sunt scumpe, nu ma pricep la imobiliare. Atunci caut solutii astfel incat sa gasesc un apartament cu 3 camere la 60000 de euro. Gasesc? Sigur. Sunt oferte cu apartamente la mansarda cu acest pret.
2. Frecventa: Se cauta apartamentele la mansada? Nu stiu, dar vad pe site-ul agentiilor ca apar si dispar. Caut pe net sau vizitez mai multe apartamente. Apelez la o agentie.
3. Caracterul recent: Ce a vandut acea agentie recent? 3 apartamente la mansarda si un teren. Imi spune asta ceva? Sigur. Pot lua decizia de a cumpara unul? Cat costa? Imi raman si bani de mobila! Atunci, de ce nu?
In acest caz, unde este criza?
Să nu-i dai ofiţerului cu caşcheta în dinţi? Unde este criza?

Bine...să ne grăbim la ...caimac!
Care este valoarea intrinseca a locuintei? Daca cumpar gandindu-ma la pretul pe care il obtin cand voi vinde si la profitul pe care-l voi realiza gresesc. Acest aspect, din experienta, nu trebuie luat in calcul pentru ca nu se poate prognoza corect evolutia pietei imobiliare, iar oamenii de afacere spun ca profitul se face cand cumpar nu cand vand;
"Oamenii de afacere", recte fazanii care au cumpărat în ultimii 2-3 ani, nu se pot gândi la profit încă...fiind deşălaţi de ratele tot mai mari.
Pentru a vinde trebuie sa fiu proprietar. Daca stau toata viata cu chirie si banii mi se scurg din buzunar pe pasive, fara investitii in active, voi constata ca devin un om sarac;
Şi dacă te jupoaie banca în paralel cu ţeapa pe care ţi-ai tras-o pe semnătură eşti prosper?
Daca ma uit la avutiile unor oameni de succes, voi gasi la rubrica active imobiliare si afaceri. In cazul in care ascult de cei care-mi spun ca nu este bine sa cumpar si nu am nici afaceri, voi ajunge sa fiu bogat sau sarac?
Nu, eu zic să-l asculţi pe Trump dacă vrei să fii bogat!!! Îndemnul ăsta îl găseşti şi la Amway, Afaceri prin poştă, Câştigi bani stând acasă, etc. Cu cât găseşti mai mulţi proşti care să te asculte cu atât eşti mai prosper. Nu mai dezvolt aici principiul de funcţionare al Caritasului!
Faptul ca o casa reprezinta o garantie cu care sa girez, imi face accesul la credite mai ieftine mai usor decat in cazul in care nu am garantii pe care banca sa le ia in considerare;
Chiar aş putea completa...faptul că ai un ghiul pe care să-l amanetezi...îţi conferă statutul de tândală instant!
Tot Kiyosaki spune ca daca vreau sa iau o casa fara sa platesc nimic, trebuie sa cumpar 5 locuinte si sa vand 4 cu 25% profit. Deci, ca sa incep, trebuie sa cumpar;
Văcaru, e trecut de ora 18. Mâine promit că mă duc ţeavă să-mi cumpăr!
Desi reprezint o agentie imobiliara, scoaterea din imagine a acestui aspect si recitirea articolului, impreuna cu un raspuns obiectiv si personal la factorii descrisi, poate face o diferenta.
Singura diferenţă ar fi că m-aş amăgi că n-aş şti ce urmăreşte un agent imobiliar: prosteală ieftină şi bani nemunciţi! Acum imaginează-ţi că textul ăsta se referă la un alt prost. Nu-i aşa că ar fi ...uşor amuzant?

P.S. Sarmalele tale sunt mai proeminente, Văcaru! Felicit Daily Business pentru echipa de bloggeri!!! La mai mulţi!

Update: Văcaru's e-mail:
...atentie! Intindeti coarda, mai mult decat este necesar.
Ce legătură este între domnul ofiţer şi sistemul comunisto-securistoid?

Update 2: http://www.imondo.ro/blog/

Bineînţeles că Daily Business nu i-ar putea găzdui investigaţiile, dar îi şi îl felicit...pentru "calitate"!!!

Andrei Văcaru se mândreşte că a ajuns în lista de etichete a blogului meu. Totuşi, trece oarecum prea uşor peste eticheta nou introdusă special pentru DOMNIA SA: ZERO BARAT!

-->
-->
Mă bucur că am reuşit să pun pe tapet încă un caracter... specific domeniului imobiliar românesc!

Update 3:
-->
…Ce te faci daca-l intalnesti …si vrei sa ai un dialog. Adica sa asculti si sa fii ascultat. Sursa

-->
Şi cum asculţi tu, Văcarule? Nu tu eşti acela care mi-a şters comentariile de pe Daily Business? Uite, eu te-am ascultat, ţi-am răspuns şi ai liber şi la ...replici.

Update 4:
Dupa o cariera de ofiter MApN, cand am simtit ca viata mea nu evolua in directia pe care o doresc, am decis sa-mi deschid propria afacere. Acum sunt proprietarul unei mici afaceri pe internet si a unei agentii imobiliare in Timisoara pe care doresc sa o francizez. Sursa
Activitate profesionala: proprietar la iMONDO imobiliare; mai 2008 — prezent (7 luni)
Venit personal obtinut in ultimul an: 30.000 - 35.000 EUR
Văcaru, dorinţa moare ultima. Eşti proprietar la iMondo imobiliare? Eşti foarte tare! Venitul personal poate fi şi variabil...dar nu în ultimul an. Ori 30 000, ori 35 000!!! Cu blocajul pieţei imobiliare şi cei 200 de euro/lună colaborare cu Daily Business din Noiembrie încoace...ar trebui să te simţi ruşinat!

Update 5:

http://www.imondo.ro/blog/?p=301

Pe tine, Andrei Văcaru de la iMondo imobiliare Timişoara, "Dumnezeu" (?mama ta?) te-a conceput ...mediocru. Mai mult, 20 de ani din viaţă te-a lăsat să lâncezeşti la popotă, timp în care ţi-a crescut burtoiul şi cam atât.

http://www.imondo.ro/blog/?p=328

România e Raiul pe Pământ şi românii ...îngeri, spre deosebire de (citat din Andrei Văcaru, iMondo imobiliare Timişoara - Sindromul Tourette)..."BOZGORII" DRACULUI!

P.S. Burtoiul ăla spune multe despre...respectul de sine. Când te iei de "frigiderele" academice ale cuiva, asigură-te în prealabil că nu eşti un simplu ...agent imobiliar.

P.S. 2 Văcarule, eu ţi-am dedicat un post, tu în schimb eşti pe cale să-mi dedici tot blogul tău şi...restul vieţii tale...

18 comentarii:

AristotelCostel spunea...

And, user www.guvernarea.ro, a incercat fara succes sa comenteze unul dintre articolele Vacarului:

Dezambiguitatea crizei si inima mea

@Andrei

Parafrazindu-l pe N. - A nu practica NLP de colportaj!
Spui ca vedem cu creierul iar ochiul este doar o poarta de intrare. Nu cred ca ma vei contrazice cind spun ca sintem bombardati cu o cantitate uriasa de informatie, filtram si parafiltram, procesam, astfel incit doar o foarte mica parte ajunge in constient. Asadar, aceasta decizie rationala, la rece, despre care vorbesti este bazata pe ... mai nimic. Mi se pare stupid sa vorbim despre actiuni si decizii corecte care trebuie 'calculate' avind la dispozitie 2 date ale problemei din 1.000.000.
Tot aici, crezi despre tine ca esti un profesionist. In mentalul multora, reteaua este deja BINE si adinc configurata, agentul imobiliar este un snapan pus pe capatuiala. Cum iti propui sa te 'nasti' in realitatea lor? Pentru ca la momentul actual tu practic nu existi.

Spui ca emotiile te distrug. Ce vrei sa devii tu Andrei, un android? Un robotel in hangarul global de robotei? Nu cumva emotiile iti arata ca esti VIU?

In legatura cu importanta indepartarii ambiguitatii. Parca e din reclama la pasta de dinti cu indepartarea tartrului, zau asa. Din punctul meu de vedere este mai eficient sa elimini frica asta de necunoscut, linia delimitatoare clar = good, neclar = bad. Cu alte cuvinte, incearca sa nu mai separi cunoscutul de necunoscut.

AristotelCostel spunea...

Andrei Vacaru m-a ameninţat...prin e-mail:

Tovarase idiot Nume Prenume,

Din respect nu v-am raspuns pana acum. Respect fata de mine. Si fata de dvs.
Va intrebati de ce oare primiti astfel de emailuri ? Ce aveti de impartit?
Nu din cauza mea ati pierdut banii la FNI. Nu din cauza mea stati in chirie. Si mai ales, nu din cauza mea va comportati astfel. Sunt deciziile dvs.
Insa, atentie! Intindeti coarda, mai mult decat este necesar.

Cu respect,
Andrei Vacaru


Văcarule, ai un caracter de securist cu totul şi cu totul...obişnuit!

alex.dumitrascu spunea...

Prostia. Asta e legatura.

AristotelCostel spunea...

Dl. ofiţer Andrei Văcaru se ocupă de mici găinării...a ajuns la ...şantaj:

Se pare ca se poate discuta civilizat. (Desigur, mai aveti loc in cazarma).

Ceea ce-mi face bine decid eu, insa, vorba cuiva, drepturile personale se opresc acolo unde se aduce atingere drepturilor altora. Asta este o presupunere civilizata.

In continuare sper sa discut cu un profesor distins, nu cu acel AristotelCostel pe care, regretabil, l-am intalnit pe net.

Daca va retrageti articolul de pe blog, nu voi publica pe blogul meu datele dvs. OK?

Cu respect,
Andrei Vacaru


Felicit încă odată Daily Business pentru cooptarea unor astfel de valori în echipa de bloggeri!

Andrei spunea...

Pagubit FNI: http://www.miniportal.ro/lista-pagibitilor-fni-primul-dosar.php?lit=M

AristotelCostel spunea...

Andrei Văcaru alias valeka n-a înţeles nici măcar faptul că nu sunt păgubit FNI...deşi eu i-am subliniat acest lucru.

Anonim spunea...

Vacarule, rau te-ai tampit in cariera ta militara.

Chulalongkorn spunea...

aristotele nu inteleg care e scopul tau ?
Mai cetesc ce mai scrii incoace si incolo.
esti un soi de sanitar al blogosferei sau ce?
E foarte usor sa ai o atitudine d-asta paguboasa si sa critici pe toata lumea, cel mai simplu lucru sa faci pe carcotasu. Cu asta se ocupa romanii de altfel
De o vreme cand vad un comentariu (ORIUNDE in .ro) si e numele tau acolo eu pot sa fac o presupunere cu probabilitate de 90% ce vei zice.
esti ingrozitor de previzibil.
Plus de asta le mai faci si reclama la toti cei pe care i-a luat entuziasmul pe dinainte de pe net. Relax life's good.

Na uite ca m-am molipsit de la tine si am inceput sa carcotesc si eu.

Manole spunea...

Interesant schimb de flegme, Aristotele.

Vezi că respectivul te dă în gât pe blogul lui Morar de la Caţavencu. Cică ai IP de la Universitatea Cuza din Iaşi.

Mare e grădina...

Şi atenţie la fraza asta, că spune extrem de multe despre domnul în cauză: "Profesor pe burse romanesti, adica pe banii nostri, injura statul roman." Am mai întâlnit genul ăsta de argumentaţie şchioapă la o singură specie de umanoizi, securiştii. De aceea cred că aşa-zisa "carieră" militară de care vorbeşte domnul e de fapt carieră în serviciile de informaţii... "pedigriul" vorbeşte pentru dânsul.

Văleleu, Aristotele, vezi că te paşte Guantanamo, destabilizatorule şi osamabinladenule imobiliar care eşti.

AristotelCostel spunea...

@Chulalongkorn

Relax life's good.

De pe ce planetă ne scrii?

@manole

Da...e clar securistoid...

El nu pricepe că tot ce aş avea eu de pierdut ar fi să mă trezesc cu CV-ul de 5 pagini...luat la mişto de un retardat.

Anonim spunea...

Costele, poti pierde chiar si viata si nu merita. Lasa-i in pace ca o sa moara de moarte buna in curand toti imobiliarii. Mai latra ei acum dar peste un an vor fi un vis urat.

AristotelCostel spunea...

@hubble

Lasa-i in pace ca o sa moara de moarte buna in curand toti imobiliarii.

Sunt sigur de asta, dar nu vreau defel să fie daţi uitării!

Dan Selaru spunea...

A ajuns unul dusmanos si la mine. :-) te uraste boboru Aristotele :-).

Anonim spunea...

Se vor da uitarii pana la urma.

Adu-ti aminte caritasul de la Cluj. Se depuneau bani (de multe ori sume fabuloase) pe baza unei chitante. Stateai cu ea 3 luni si te duceai cu sacul sa-ti iei aluatul crescut. In ziua preafericita a scadentei trebuia sa vii cu noaptea in cap sa stai la rand ca sa scapi cat mai repede de imbulzeala. Drumurile spre Cluj erau circulate numai de oameni disperati sa joace. Ce nebunie!

S-a uitat repede totul. Dupa 10 ani a inceput marea clociada cum ii spui tu, unde oamenii disperati dupa averi (afaceristi, tarani, chiriasi) si prostiti cu integrarea in UE si-au bagat averea in cloace si terenuri. Si daca ar fi doar averea ar mai fi cum ar mai fi, dar si-au amanetat si viitorii 30 de ani de munca.

Acum ne-am trezit toti rupti in cur cu o economie care e in moarte clinica.

AristotelCostel spunea...

@Dan Selaru

Andrei Văcaru nu e boboru'! E un simplu parazit al boborului.

Anonim spunea...

Daca ar fi pararit l-am suporta, dar el suge in dusmanie, mai mult decat ii trebuie pentru supravietuire. El suge ca sa devina mult mai bogat decat cei supti.
Acum a fost intarcat si are gura spurcata!

Anonim spunea...

Bancul ala cu instalatorul il spunea la soldati sa para interesant. Au ajuns toti boi (pardon vacile) sa dea consultatii pe blog. Cand te gandesti ca dupa ce faceai o facultate ajungeai la poola unui handicapat ca asta si te footea in armata cum i se scula lui dimineata.
Noroc ca s-a restructurat sistemul si acum e format din mercenari (soldati platiti). Iar cei scoliti inainte de 89' au fost pusi pe tusa. Si Vacaru a fost disponibilizat cu ordonanta si acum se kaka pe el cu cariera militara.

AristotelCostel spunea...

@Chulalongkorn

Agentul imobiliar Andrei Văcaru?

În August ai intervenit pe balonul lui manole să întrebi cam când ar fi momentul cumpărării unei cloace pentru închiriere…momeală pentru fazani.

Iată câteva din convingerile "sănătoase" ale "credinciosului" Andrei Văcaru, consilier imobiliar la iMondo imobiliare Timişoara:

Andrei Văcaru, consilier imobiliar iMondo imobiliare Timişoara, antiCNSAS

Andrei Văcaru, consilier imobiliar iMondo imobiliare Timişoara, antibozgori I

Andrei Văcaru, consilier imobiliar iMondo imobiliare Timişoara, antibozgori II

Andrei Văcaru, consilier imobiliar iMondo imobiliare Timişoara, susţine un criminal de război

Lista mea de bloguri

Analiză fundamenta...tă