Iohannis: România are nevoie de un guvern stabil și de un premier integru. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marți decretul privind desemnarea lui Mihai Tudose (un om cu atîtea nuanţe gri în biografie, care minte cu seninătate chiar în documentele oficiale... :).



Dorin Tudoran m-a banat pentru un comentariu în care i-am atras atenția că Marin Preda este teleormanez (Încă un 'telectual deranjat de criticile aduse Securității ceaușiste. Dorinele, dracu' te-a pus să-ți curgă din gură. Până la tine n-am mai întâlnit 'telectuali analfabeți funcțional :) (Propagandiștii semuiști mă întreabă adesea de ce critic Securitatea și dacă sunt fiu de general securist. Pe bune, acum, sunt chiar atât de proști? :).



Recomandare pentru economistul Florin Cîtu - Warren Mosler (logică elementară)
Recomandare pentru economistul Lucian Isar - Scott Sumner (e varză)

Ipoteze:
Libertarianul Bogdan Glăvan este bugetofag. Libertarianul John Galt (comentacul) este bugetofag. Libertarianul Cristian Păun este bugetar.
Concluzie:
Think tank-ul care alimentează tonetarii grobieni, de dreapta, cu raționamente din prepuțul gândirii neanderthaliene, e alcătuit din asistați social.
Ai 2 vaci sterpe și un tractor ruginit? Numele tău e John Galt, țiitorul planetei. "Survenția" la hectar și asistența socială de care te bucuri atât timp cât faci umbră pământului degeaba nu sunt decât distorsiuni ale... nuvelei.

vineri, 29 august 2008

Speranţa Munteanu, un imobiliar absolvent de MBA

Se vorbeşte tot mai des în România, în lecţiile pentru fazani, de motivaţiile non-financiare în câmpul muncii, deşi avem parte de specialişti români din topul vârfului care şi-ar pune în gură orişice, lăsând la o parte elemente de moralitate elementară, de dragul banilor...

Astăzi v-o prezint pe doamna inginer constructor, cu MBA în "icânomics", Speranţa Munteanu, cu cartea de muncă la PricewaterhouseCoppers...companie pentru care minte la acest moment.

În urma cu doar jumătate de an, aceeaşi Speranţa Munteanu minţea pentru ANEVAR, in calitate de vicepresedinte al Asociaţiei Naţionale a Evaluatorilor din România, după cum urmează:

Februarie 2008:
Evaluatorii vad o usoara scumpire a locuintelor
"Preturile pe piata imobiliara vor continua sa creasca lent in urmatorii ani, contrar unor estimari alarmiste care vorbesc despre o prabusire a pietei, a declarat Speranta Munteanu, vicepresedintele Asociatiei Nationale a Evaluatorilor din Romania (ANEVAR), in cadrul unei conferinte de presa."
"Cererea mare a sustinut cresterea pietei. Atata vreme cat cererea inca exista, nu putem asista in scurt timp la o prabusire a pietei imobiliare, desi previziunile privind o eventuala prabusire a pietei ar trebui sa reprezinte un semnal de alarma", a precizat Speranta Munteanu.
"Piata imobiliara din Romania este foarte ridicata, vazuta din afara. Desi veniturile populatiei sunt mici, totusi exista bani. Pomparea banilor a ridicat piata", sustine Speranta Munteanu.
Deoarece calitatea evaluărilor acestei ...asociaţii a fost discutată aici, voi depăşi...momentul.

La începutul acestei luni, aceeaşi domnă Speranţa Munteanu şi-a schimbat complet...locul de muncă, şi-a schimbat şi viziunea asupra evoluţiei pieţei imobiliare, însă năravul...BA!!!

August 2008:
"Proprietarii de terenuri au asteptari absolut exagerate in ceea ce priveste valoarea lor, prin urmare se asteapta o corectie."
Fiind atinşi în marjele de profit, dezvoltatorii imobiliari “oneşti” lovesc în capetele rechinilor imobiliari.
"Daca nu sunt in locatii premium, apartamentele noi se vand la preturi cu 15-20% sub asteptarile initiale ale dezvoltatorilor respective"
Trebuie să moară … capra cuiva.
"Apartamentele vechi vor ajunge sa se vanda la nivelul la care era pretul in 2005-2006."
Preţurile celor noi se vor menţine si chiar vor creşte…veţi vedea imediat… de ce.
"In Bucuresti se va dezvolta un nou business: cel al inchirierilor."
Adică, nu se mai vând apartamentele noi...din lipsă de carne de tun...însă pe termen lung...să vedeţi ce are să se întâmple...
Credeţi voi că un specialist pur-sânge român ar accepta o realitate neconvenabilă? Ei bine, NU!
"...exista prognoza ca Bucurestiul va ajunge la 4 milioane si acesti oameni trebuie sa stea undeva."
O informez pe d-na Speranta Munteanu că prognoza asta am mai auzit-o de la Property Secrets, companie de "prestigiu" internaţional, care a păcălit astfel: 1, 2 câţiva speculanţi străini.

Dupa un maxim atins în 1992, 2,2 milioane bucureşteni, în 2006 s-a ajuns la 1,9 milioane. Ce fenomen coagulant se va petrece si in cate veacuri va avea loc adunarea a 4 milioane de oameni in ...Bucale?

Un absolvent român de MBA este în stare să afirme public, pentru toţi românii, proşti sau deştepţi, educaţi sau needucaţi, în condiţiile în care cumpărarea unei locuinţe reprezintă cea mai importantă achiziţie din întreaga viaţă a românului mediu-plus spre lux, că preţurile locuinţelor vor creşte, după care, la numai 6 luni distanţă afirmă, de asemenea, public, fără jenă, ca orice imobiliar de altfel, că preţurile locuinţelor vechi se vor prăbuşi, atingând nivelul din perioada 2005-2006, în timp ce locuinţele noi vor fi râvnite de cei 4 milioane iepuro-bucureşteni care se vor fi dublat peste noapte...

miercuri, 20 august 2008

Andrada Ghira de la "Gindul"

Nu vreau s-o judec pe doamna/domnişoara Andrada după aspectul ei fizic pentru că n-am văzut-o-n ...veci. Din păcate, n-am avut parte decât de produsele finite livrate moca, pe site-ul Gindul, de către mult prea puţin coerenta jurnalistă.

"Stimabila" a spus şi a citat cam toate prostiile vehiculate în presa manipulatoare ... de "real estate" din România:

Octombrie 2007: Preţurile la locuinţele noi vor creşte încă patru ani


Noiembrie 2007: Afacerile imobiliare ale viitorului: demolarea blocurilor comuniste şi construirea altora (tot comuniste?) în loc

Martie 2008: 100 mld. de euro pentru a acoperi cererea de apartamente

...ne-a tras-o cum a vrut şi cum n-a vrut:

Aprilie 2008: Locuinţele vechi s-ar putea ieftini, însă ...peste trei ani


...dureros nu? Dar iată ce spune aceeaşi Andrada după doar o lună de zile:

Mai 2008: Pentru prima dată în ultimii trei ani, apartamentele din Capitală s-au ieftinit

... apoi ne ameninţă:

Mai 2008: „Recolta“ de apartamente noi în Capitală ar putea fi compromisă

... însă o lună mai târziu îşi revizuieşte atitudinea şi, ca orice specialist imobiliar, depăşeşte momentul de panică şi se afundă în ...negare:

Iunie 2008: În Capitală, apartamentele vechi s-ar putea ieftini, iar cele noi se mai scumpesc

...după 4 luni de când ne-a râs în nas (...peste trei ani), adică începând de azi, Andrada are, în sfârşit, o hartă cu ieftiniri:

August 2008: Harta ieftinirii locuinţelor vechi din Bucureşti

Acum, staţi şi voi în cap şi judecaţi pe-o parte, ce atenţie mai merită o astfel de jurnalistă? Îmi recomandă să-mi cumpăr "cloacă că" se scumpeşte în următorii 4 ani şi după mai puţin de un an îmi prezintă scăderile cu aceeaşi EXUBERANŢĂ???
Atenţie, citează SPECIALIŞTII IMOBILIARI, fără a accesa neuronul stingher...ceea ce o disculpă în totalitate, nu-i aşa?

luni, 11 august 2008

Recomandări Raiffeisen Bank

Brandul Raiffeisen continuă o campanie de "recomandări" pe care am observat-o şi semnalat-o încă de la începutul anului.

În ianuarie 2008 mi-a fost dat să văd o fantezie erotică susţinută de Raiffeisen Capital&Investment în paginile...web zf.

Deci, brandul Raiffeisen recomanda cumpărare pe SIF-uri în urma unui raport de analiză în care se indică un potenţial de creştere al BET-FI situat între 23 şi 42% pentru anul 2008.

Pe 5 August 2008, evoluţia indicelui BET-FI era ...tristă, după cum se poate observa ...şi în graficul The Money Channel. Da, vedem scăderi de peste 60% din top şi de peste 50% de la guraliva recomandare făcută de brandul Raiffeisen!

Zilele astea mi-a ieşit pe nas o dorinţă...Raiffeisen: 1, 2, 3, 4, etc.

Presa bişniţ vuieşte pe tema dorinţei Raiffeisen Bank de a investi 1 miliard de Euro în imobiliare!

Voi, când prindeţi un pont sau când descoperiţi o oază de fericire, vă duceţi la toate hârtiile de bişniţ să daţi alarma în ţară?

vineri, 8 august 2008

Ionuţ Bordei, CB Richard Ellis/Eurisko - noroc că prostia nu doare!

"Comparativ cu restul Europei si Statele Unite, in Romania nu avem de-a face cu o criza. Pietele occidentale sunt saturate si cererea efectiva de locuinte nu mai exista. In Romania piata este abia la inceput, cerere exista, iar piata are nevoie de minim 20 de ani pentru a ajunge la saturatie", a declarat Ionut Bordei.
"Noi nu ne putem compara cu pietele occidentale unde s-au construit millioane de apartamente, iar la noi in ultimii 20 de ani sau construit maxim 30.000 apartamente si case in toata tara si mai avem in constructie inca aproximativ 30.000 de unitati in urmatorii doi ani", a spus reprezentantul CB Richard Ellis/Eurisko. Sursa sau Sursa google
Băi Ionuţ Bordei, unde te crezi tu tată? Eşti pe tarlaua lu' tac-tu? România e grădina ta cu proşti?
Uite, ia de aici.

LOCUINŢE ŞI UTILITĂŢI PUBLICE, publicat de INS, paginile 256-26...până te plictiseşti.

Media locuinţelor recepţionate începând cu anii '90 este de aproximativ 30 000 bucăţi pe an, până în 2005 unde INS-ul se opreşte, dar începe opulenţa din marile oraşe. Putem bănui, Bordei, că numărul de locuinţe construite a crescut exploziv în ultimii ani?

Considerând datele astea, mai poţi tu susţine că s-au construit maxim 30 000 de locuinţe în ultimii 20 de ani?

Când ai puţin timp, într-o pauză de manipulare, să însumezi, adică să dai cu plus la calculator, numerele alea pe ani şi ai să vezi că ajungi la aproape 500 000 de locuinţe din 1990 până în 2005 inclusiv.
"Va fi surprinzător pentru mulţi dintre aceşti cumpărători să constate că proprietăţile nu s-au ieftinit, pentru că nu au cum, atâta timp cât costurile sunt imense. În acelaşi timp, vor realiza că pe piaţă oferta este foarte mică, pentru că mulţi dezvoltatori au renunţat între timp la proiectele noi, iar cererea este foarte mare şi preţurile au început să crească din nou. Surpriza va fi şi mai mare când vor observa că nici măcar credite nu vor mai putea lua în acel moment", a adăugat Bordei. Sursa

Nici cu un cap de lemn n-ar putea cineva să emită o inepţie mai mare. Deci, preţurile vor creşte din lipsă de concurenţă şi pe fondul lipsei de cerere. Urmarea? Surpriză, nici măcar cei calificaţi acum nu-şi vor mai permite ...credite. Surpriză pentru cine Bordei? Cine suferă în lipsa cererii? Cumpărătorii, Bordei?

Update 30 August 2008: Aceleaşi prostii au fost preluate şi de România Liberă.

miercuri, 6 august 2008

Sectorul imobiliar de retail din ... Vaslui şi presa românească de bişniţ

Ce s-ar putea ascunde în spatele unor astfel de ştiri...bişniţ: 1, 2, 3, 4, 5, 6?

Din sursele enumerate, ar fi de reţinut că în 2007 s-a deschis primul mall din Vaslui, că Interex e filiala românească a grupului muşchetarilor, că Interex comercializează 12 000 de produse şi că toată hurdughenia are vreo 3200 mp.

Da, aflam anul trecut că se deschide primul mall din Vaslui, deşi în 2006, jur pe măgăruşul meu preferat, am fost în singurul mall din Vaslui de atunci, când am zâmbit în exces...la pereţii goi.

În 2008, a făcut economia de piaţă ce-a făcut că a apărut şi al treilea mall din Vaslui, într-o fostă hală industrială cu aspect de CAP.

Nu mai târziu de săptămâna trecută, întorcându-mă din propriile-mi peripeţii prin România, m-am oprit la Proxima ...pe dreapta, din municipiul reşedinţă de judeţ Vaslui, pentru a-mi cumpăra nişte croncănele şi ceva apă chioară...


























Deci, în fundul curţii este...localizat magazinul Interex, un fel de Plus mai aglomerat...datorită celor 12000 de produse, Leonardo şi Altex flanchează intrarea în acel Plus, şi încă alte exact patru branduri...locale completează cel mai liniştit mall în care am intrat vreodată.

În jur de 70% dintre văgăunile primului mall din Vaslui aşteaptă creşterea puterii de cumpărare a vasluienilor...

Eu, personal, am plecat satisfăcut întrucât ...croncănele şi apă...am găsit.

P.S. În 2006 am fost în mall-ul din poza acestui articol, dar pozele mele se referă la mall-ul ăsta. Antenţie, ambele articole se referă la mall-ul din pozele mele...şi să nu spuneţi că n-avem presă bişniţ în România.

luni, 4 august 2008

Şmecheri - doctori în ştiinţă

Ultima tranşă de doctori:

Liberalul Eugen Nicolăescu şi PSD-istul Cristian Diaconescu au obţinut titlul de doctor la Academia de Studii Economice în domenii diferite: contabilitate, respectiv, drept.

Fosta karatisto-peremistă, Lia Olguţa Vasilescu, care a condus între 2005 şi 2008 Comisia pentru învăţământ din Camera Deputaţilor, a fost confirmată cu titlul de doctor în sociologie la Universitatea din Bucureşti.

Subprefectul capitalei, Mioara Mantale, a primit titlul de doctor prin intermediul Academiei de Poliţie.

Universitatea din Petroşani i-a uns atât pe primarul municipiului, Tiberiu Iacob-Ridzi, soţul eurodeputatei PD-L Monica Iacob-Ridzi, cât şi pe "omul de afaceri" Ilie Bălănescu, fostul director general al Companiei Naţionale a Huilei (CNH).

Sursa: Gândul

Cum am spus şi în cazul Zilişteanului, ce tragere au aceşti şmecheri către ...cercetare?

Când au avut ei timp de studii şi cercetare? Ce au publicat aceste ...capodopere? Cum s-au împărţit între ...politică, afaceri şi ...educaţie?

Sincer...e mult prea pe faţă...şi, din păcate, e vorba de NESIMŢIRE!!!

Lista mea de bloguri

Analiză fundamenta...tă