Iohannis: România are nevoie de un guvern stabil și de un premier integru. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marți decretul privind desemnarea lui Mihai Tudose (un om cu atîtea nuanţe gri în biografie, care minte cu seninătate chiar în documentele oficiale... :).Dorin Tudoran m-a banat pentru un comentariu în care i-am atras atenția că Marin Preda este teleormanez (Încă un 'telectual deranjat de criticile aduse Securității ceaușiste. Dorinele, dracu' te-a pus să-ți curgă din gură. Până la tine n-am mai întâlnit 'telectuali analfabeți funcțional :) (Propagandiștii semuiști mă întreabă adesea de ce critic Securitatea și dacă sunt fiu de general securist. Pe bune, acum, sunt chiar atât de proști? :).Recomandare pentru economistul Florin Cîtu - Warren Mosler (logică elementară)
Recomandare pentru economistul Lucian Isar - Scott Sumner (e varză)

Ipoteze:
Libertarianul Bogdan Glăvan este bugetofag. Libertarianul John Galt (comentacul) este bugetofag. Libertarianul Cristian Păun este bugetar.
Concluzie:
Think tank-ul care alimentează tonetarii grobieni, de dreapta, cu raționamente din prepuțul gândirii neanderthaliene, e alcătuit din asistați social.
Ai 2 vaci sterpe și un tractor ruginit? Numele tău e John Galt, țiitorul planetei. "Survenția" la hectar și asistența socială de care te bucuri atât timp cât faci umbră pământului degeaba nu sunt decât distorsiuni ale... nuvelei.

joi, 5 iunie 2008

Ionuţ Bordei şi echipa lui de 24 de milioane de Euro

Băiatul din imaginea alăturată are 28 de ani şi face parte din echipa agenţiei imobiliare de fiţe Eurisko. Recent, această agenţie a fost achiziţionată de CB Richard Ellis pentru 24 milioane de euro, Bordei declarând fără falsă modestie că CBRE a plătit de fapt singurul activ al Eurisko...echipa de oameni...toţi profesionişti până la stele...în frunte cu el însuşi.

Totuşi, mă gândesc că domnu' Bordei nu prea face 2 RON...darămite milioane de Euro şi voi exemplifica o serie de tâmpenii pe care le-a scăpat în presă în ultimii 2-3 ani.

Băieţelul ăsta a reuşit să contrazică principii economice fundamentale culminând cu următoarea gherlă:
Nu, nu s-a oprit aici. După ce piaţa de lux a ajuns la saturaţie, iar developerii au început să-şi îndrepte atenţia către clasa medie plus, iată ce precizare face tinerelu':
Deci, ţăranii ăia lux au luat ce-au apucat. Abia acum...apar cumpărătorii experimentaţi şi educaţi...care-s cu o clasă mai jos, dar cumpără ...mai scump.

O altă mare judecată ...de valoare emisă de Bordei Ionuţ este cea legată de binecunoscutul raport cerere-ofertă conform căruia, în România, imobiliarele s-au scumpit cu 600-700%:
Offf...la început se dublează preţurile în concordanţă cu declaraţiile unor specialişti de genul lui Bordei pe baza dezechilibrului dintre cerere şi ofertă, iar când cererea nu mai există, piaţa imobiliară trăind din declaraţii şi manipulări, aflăm că preţurile cresc din cauza...scumpirilor.

Totuşi, culmea valorii sale intelectuale este atinsă prin următoare scăpare:

Ultimul sfat al lui Ionuţ Bordei e în aceeaşi notă de ...ultimatum:
Păi, n-ar fi mai bine să le cumpere tot ei?
Da? Aşa ...în general? Bordei? Vilă? Turn de 20 de etaje? 1500 Euro e preţul corect? Foarte foarte elaborat...mult profesionalism...
Nu cred că a mers atât de departe încât să se intereseze de preţul fierului în sine, dar aş fi tentat să cred că s-a referit la oţel. Oricum, Bordei rămâne un specialist român coerent şi consecvent. În urmă cu doi ani de zile aflam tot de la el evoluţia preţurilor materialelor de construcţii:
Am fi tentaţi să credem că seceta a afectat puternic piaţa cimentului şi a ...fierului.

Bordei Ionuţ, la vasta lui experienţă în riăl isteit...nu-şi putea permite luxul de a nu se exprima cu privire la evoluţia generală a pieţei rezidenţiale din România:
Este, totuşi, o evoluţie...în comparaţie cu cei 50 de ani previzionaţi de Lopată.

Nu e atât de important dacă va fi sau nu aşa, Bordei Ionuţ e tânăr şi va avea posibilitatea să acumuleze ceva experienţă în domeniul în care se dă rotund.
Ce ne facem însă cu familiile tinere care iau în serios astfel de ...specialişti? Scenariul e bine ştiut...banii de avans...pierduţi, rate plătite de pomană, faliment, casă ipotecată şi ...multă ...verdeaţă.

Un comentariu:

Eric Polec spunea...

Da mi-a placut articolul despre tiganul asta :)

Lista mea de bloguri

Analiză fundamenta...tă