Iohannis: România are nevoie de un guvern stabil și de un premier integru. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marți decretul privind desemnarea lui Mihai Tudose (un om cu atîtea nuanţe gri în biografie, care minte cu seninătate chiar în documentele oficiale... :).Dorin Tudoran m-a banat pentru un comentariu în care i-am atras atenția că Marin Preda este teleormanez (Încă un 'telectual deranjat de criticile aduse Securității ceaușiste. Dorinele, dracu' te-a pus să-ți curgă din gură. Până la tine n-am mai întâlnit 'telectuali analfabeți funcțional :) (Propagandiștii semuiști mă întreabă adesea de ce critic Securitatea și dacă sunt fiu de general securist. Pe bune, acum, sunt chiar atât de proști? :).Recomandare pentru economistul Florin Cîtu - Warren Mosler (logică elementară)
Recomandare pentru economistul Lucian Isar - Scott Sumner (e varză)

Ipoteze:
Libertarianul Bogdan Glăvan este bugetofag. Libertarianul John Galt (comentacul) este bugetofag. Libertarianul Cristian Păun este bugetar.
Concluzie:
Think tank-ul care alimentează tonetarii grobieni, de dreapta, cu raționamente din prepuțul gândirii neanderthaliene, e alcătuit din asistați social.
Ai 2 vaci sterpe și un tractor ruginit? Numele tău e John Galt, țiitorul planetei. "Survenția" la hectar și asistența socială de care te bucuri atât timp cât faci umbră pământului degeaba nu sunt decât distorsiuni ale... nuvelei.

marți, 21 iunie 2016

Trenduri Iunie 2016

Update 24 iunie 2016
GBPUSD 
Am citit manipulările de ieri care estimau victoria... rămânătorilor... și tot am intrat short. 
___________________
Graficele au fost publicate pe 21 iunie 2016, textul, pe 22 iunie 2016.
Analizez piețele în fiecare weekend, cu puține excepții, mă lămuresc în privința bias-urilor și intru în săptămâna... lucrativă pregătit să divaghez speculativ... practic.
Publicarea efectivă a analizelor e consumatoare de timp, trebuie să curăț graficele, să evidențiez, să șterg, să prelucrez... bleah. De data asta am lăsat graficele ceva mai... brute. Va fi dificil de înțeles ceva din triliardul de linii, dar încerc să compensez prin comentarii... viața-i scurtă.

EURUSD
Am luat în considerare o posibilă apreciere a EURUSD din linia de trend bullish pentru o retestare a nivelelor de ofertă.
1,1416 a scăpat neatins, nivelul de ofertă 1,1356 a fost retestat, iar zona poate propulsa direct EURUSD către nivelul de 1,0937. Atât timp cât 1,0937 nu e atins, trendul rămâne bullish. După ce va fi atins, pentru mine nu mai este... trend bullish. Aspectul... informativ e drăguț, însă nu prea are... calorii. Încă păstrez poziții short din zona de 1,148, dar și din zona 1,1355-1,1415 (stop loss).
Dacă urmăriți evoluția prețului în dreptunghiul evidențiat, genul de străpungere adâncă a nivelului de ofertă fără atingerea nivelului Fibonacci de 61,8% se lasă cu... retestarea nivelului de ofertă. Acestea sunt cele mai simple și sigure intrări în piață. Pending orders sell 1,1355-0,001, stop loss 1,1415+0,001, dublarea ordinelor cu țintă de asigurare a pozițiilor (1,1355-(1,1425-1,1355)= 1,1285), ținte 1,1255 (50% retracement), 1,107, 1,098, 1,078 și... eventual 0,97. Astfel evit să fiu scos din piață de o eventuală retestare a nivelului de ofertă după asigurarea poziției la break-even. Prefer să las stop-loss-ul inițial cel puțin până la înregistrarea unui nou lower low( în cazul de față). 
Deci, pozițiile sunt... free și iau în calcul și scenariile alternative de retestare a nivelelor de ofertă 1,148 sau 1,1673.

Bias
Iau în calcul multe, dar prefer să intru short pentru că sunt... biased. Indicatorii nu semnalează o cădere imediată, îmi transmit doar că o intrare short e mult mai... sănătoasă. Sunt dispus să intru la 1,148 sau 1,1673, dar sunt deja în piață pentru cazul "nefericit" al unei căderi... neașteptate. :)

EURX
Obiectivul evident al celor care vor euro depreciat este atingerea nivelului 96,93. Zona de ofertă a împins indicele către nivelul de cerere  (linia verde), unde se luptă chiar la această oră forțele binelui cu forțele răului. Nu știu cine va câștiga, dar 96,93 va fi atins. :D

GBPUSD
Am spus că vom avea higher high, higher high avem.
În privința euro nu prea cred în scenariul alternativ, singurul motiv pentru care îl iau în considerare are legătură cu dubiile de pe GBPUSD. Creșterea volatilității ne-ar duce ușor în zona 1,488-1,513. La 1,488 se află și o rezistență clasică de unde ar putea apărea un uragan de... vânzători.

Bias
Divergențele RSIOMA-DDS apar adeseori în cazul valurilor elliot 5, care pot fi trunghiate (e posibil să nu vedem un lower low). Cloud-ul ichimoku reprezintă o rezistență puternică și coincide cu zona de ofertă evidențiată în graficul anterior. În plus, divergențele identificate nu prea îi ajută pe cumpărătorii de lire.

USDX
Retestăm 92,57.

USDJPY
8 mai 2016

21 iunie 2016
Linia din 8 mai nu a fost desenată la întâmplare, iar zona identificată a fost profitabilă. De acum încep să mă uit pentru o eventuală intrare long, aflându-ne deja într-o zonă de cerere, foarte aproape de un nivel care ar putea genera cel puțin o corecție importantă.

USDCAD
8 mai 2016

21 iunie 2016
Nivelele informative (critical SL) au fost atinse, am procesat informația, USDCAD a retestat nivelul de cerere, stop loss-ul se află sub cea de-a două țintă, 1,2435, intrări noi Buy 1,283, SL 1,273, ținte 1,335, 1,346, 1,363 și... nou maxim. Poate suna tardiv, dar graficul cu nivelul de cerere stă pe blog de mai bine de o lună și nivelul încă mai poate fi retestat, probabil... pe motiv de știri sau referendumuri.

EURCHF
Pe EURCHF am spus că va fi retestat nivelul de ofertă 1,11, iar mai departe trebuie să vedem atins nivelul de 1,0694 (dacă e reatins, cei cu credite în franci vor depune notificări LDP). Alternativ, stăm în zona de ofertă până când smart money își fac plinul de... franci.
Concret, atât timp cât 1,0927 nu este atins, obiectivul constă în retestarea lui 1,0744 și străpungerea acestuia până la 1,0694. Alternativ, atingerea lui 1,0927 ne întoarce către 1,0985 doar pentru a acumula mai multe poziții short, scop... atingerea nivelului de 1,0694.

13 comentarii:

Claudiu Tudor Cora spunea...

Ce repede am ajuns cu chf la 1.0985. Ambele scenarii valabile. Eu am niste dubii ca SNB va ceda 1.07. Pe aici lumea se vaita rau de aprecierea francului de parca ar fi iadul pe pamant.

Doru E spunea...

Aristotel felicitări .Ne îndreptăm spre1.093...Sansa favorizează o minte educată. Se pare că matematica este cheia unei analize de succes. Depinde de nivelul ajuns in cunoașterea acestei stiinte. Respect pentru munca ta.O zi frumoasa si nu mai este nevoie să -ti spun, astept cu nerăbdare postarile tale.

Claudiu Tudor Cora spunea...

Hopa, s-a rasturnat situatia in UK. S-au dus toate calculele de curs. CHF scenariul 2 rapid.

AristotelCostel spunea...

M-am culcat aseară cu drawdown din GBPUSD, iar dimineață m-am trezit cu profitul... marcat la 1.36. Îmi plac referendumurile!!! :D

Claudiu Tudor Cora spunea...

Asa incepe razboiul. Nationalistii castiga teren 1933, nu au ce oferi in schimb decat vorbe goale, incepe criza 1933-1939, ursul si altii abia asteapta sa intre la cafteala 1939-1944, dupa care estul Europei devine zona de siguranta 1945-1989 si carne de tun. Cineva rade acum in barba si deseneaza granite. In 1939, Polonia si Basarabia au fost rupte cu acceptul tacit al UK, retrasi in barca lor, sa le fie lor bine, ce a urmat, nu le a fost nici lor pe plac. Istoria copy paste, alti actori cu acelasi ADN.

AristotelCostel spunea...

Plauzibil.
Desenarea granițelor și globalizarea impusă de către mafia financiară sunt... divergente. :D
Cei care-și râd în barbă acum nu sunt... mafioții financiari. Globaliștii au vrut o societate sclavagistă, pseudodemocratică... pe un orizont de timp mult mai larg. Pe cât de repede au umflat bulele pe atât de repede s-au și spart.
Între fascismul financiaro-corporatist cu evoluție previzibilă și naționalismul dezorientat care tocmai urmează, prefer ultima variantă.
Securismul îndreptat împotriva propriei populații, implementarea neofeudalismului sălbatic cu etichetă de liberalism, parazitarea populației cu principalul scop de a o sufoca și controla sunt doar câteva dintre binefacerile... globalizării. Ducă-se!

Claudiu Tudor Cora spunea...

De acord, dar sa nu fie war. Crezi ca e evitabil?

AristotelCostel spunea...

Eu nu cred în versiunea războiului (n-ai cu cine).

Brexitul e nuanțat, e o reușită în primul rând pentru ceea ce înseamnă democrație înainte de orice.
Putea să aibă regina chelie, să fie bețivă și securistă și tot n-ar fi întors rezultatele referendumului. Pentru asta e nevoie de foarte mult... jeg ciobănesc.

UE, în forma dictatorială, șmecherească... nemțească, în care jeguri ciobănești ca Junker își permit ”să mintă când trebuie”... a crăpat... dimineață. :D

Altcineva spunea...

Buna Aristotel,

Am inceput deci decolarea catre ''peste'' 101.82 dxy ?

Mersi frumos,

Vali

Claudiu Tudor Cora spunea...

Poate invata UE ceva din lectia asta si regandesc fundamentele, dar pe sobolanii care au parasit corabia tot nu pot sa i suport. Pana acum au vrut sa construiasca o structura in care bogatii sa nu stea la masa cu saracii, dar nici sa nu omoare mana care ii hraneste. Se plang ca au importat cersetori, ei ar fi vrut doar educated saracind oricum tarile estice de personal calificat luat moca. Ei vor o Europa unita ca n fabula "Cainele si catelul". US a reusit pentru ca a aplicat alte principii, Europa e blocata in metehnele Evului Mediu. Pana la urma si resetul e bun dar sa ne fereasca Dzeu de ciuma rosie. Bunicii care au facut razboiul si au si supravietuit stiu de ce. Asta e singurul mare pericol.

AristotelCostel spunea...

Si jean ghinel :D m-a intrebat in legatura cu dolarul. Incerc maine sa vad potentialul unei intrari in dolar. Analizele mele au fost confirmate, incerc si un before-after.

Claudiu, britanicii nu vor o Europa unita. Cel putin nu sunt ipocriti. Nu vor si... pace! :D Uniti sub Germania e o optiune pentru Romania, nu insa si pentru UK.
Prin anii 90 primeam niste lectii fara seaman pe tema integrarii romilor... de la francezi. Au trecut anii si ipocrizia pare sa nu aiba limite.

Rusia continua... foamea. Americanii si, deci, NATO... deranjeaza Rusia. Cu UE sau fara UE, doar americanii sunt de blamat pentru provocarea... ciumei rosii.

Altcineva spunea...

multumesc Aristotel,

incerc sa imi dau seama daca sunt intrunite conditiile trecerii in USD cu depozitele.
stiu ca tu vorbeai de un anume nivel de la care se activeaza aceasta optiune - si cred ca acel nivel in dxy tocmai a fost atins (ca semnal) ...incerc sa imi dau seama ce urmeaza ....daca dxy si-a dat deja drumul in sus pe grafice sau daca mai binevoieste sa se corecteze nitel (si pana unde) ca sa ia si niste uituci ca mine in tren :)

Multumesc Aristotel,
Vali

gelu spunea...

Salut Costele!
Crezi in scenariul acesta:
grosso modo:eur/usd se duce pana la 1.01...pana la sf lui iulie sau mai devreme...dupa care o crestere lenta pana la 1.22-1.25(pana la sf anului)!!!???
Intrebare(stiu pare nebunesc):
Crezi ca dobanzile din piata internationala(piata bondurilor) o va forta pe baba sa mareasca si ea dobanda in septembrie ?(avand in vedere corectia/criza majora care sta la usa)

Lista mea de bloguri

Analiză fundamenta...tă