23 iunie 2016
Piețele financiare se pregătesc de un galop de sănătate după un vot favorabil rămânerii Marii Britanii în UE - Adrian Mitroi, analist financiar
Vedeți ce înseamnă să fii bine pregătit în domeniul economic?
Primesc tot felul de întrebări pe varii teme și nimeni nu pare să accepte că eu, de fapt, nu sunt... analist financiar. Dovadă că am afirmat cu niște săptămâni în urmă faptul că britanicii au toate motivele din lume să rămână în UE și să-i jupoaie, prin intermediul bulei imobiliare, pe toți pakistanezii importați.
În același timp mizez pe căderea lirei încă din iunie 2015, în viziunea mea asistând acum la un ultim val de depreciere. Și în aprilie și în mai 2016 am intrat short pe GBPUSD fără să mă uit pe niciun brexit poll, ignorând in totalitate argumentele pro și contra, ca orice tânăr frumos și... liber. :D La nevoie am făcut pasul în spate, lăsând lira să se aprecieze către nivele de ofertă atât în martie cât și în luna mai 2016, exclusiv pe baza... graficelor.
E posibil ca Horea Mihălțan să fi văzut în grafice și demisia lui Cameron, nu numai Brexit-ul, dar cel puțin eu personal am evitat poziții financiare influențate de către... analiștii financiari.
Urmărind post-factum penoplia de analiști, i-am reținut pe Nadeem Walayat, editor Market Oracle, și Daud Bhatii, autor Elliot Wave Forecast, care au estimat corect o cădere a lirei, primul fiind trader și partizan Brexit, al doilea...doar cititor de grafice. Ah, și Mitroi mi s-a părut interesant pentru că devoalează punctul forte al... analiștilor financiari, extrapolarea liniară a consecințelor favorabile ale unui vot... asupra... piețelor financiare. Economiile lumii debordau de sustenabilitate, singura opreliște fiind votul pensionarilor britanici. Poate că piețele financiare burdușite cu bani din aer, pline ochi de traderi care-și asumă riscuri pe banii altora, n-au nevoie decât de un vânt de britanic în vârstă pentru a face... poc, c-așa-i în... schemele Ponzi.
Și aici ajungem la... importanța deciziilor Fed și a percepției lui Yellen în privința efectelor mirosului generat de prezența la Brexit asupra perspectivelor economiei americane. Iarăși... recunosc că din 2011 tot spun că dolarul nu se apreciază datorită revenirii economiei americane, dar, într-adevăr, Yellen va folosi retorica din dotare pentru a "liniști" piețele, mai exact pe traderii care au băgat deja în rahat... banii altora.
Traderul cu banii altora consideră brexitul bearish pentru dolar pentru că Yellen nu va mai ridica dobânda cu 0,25%, în plus, perspectiva încetinirii creșterii economiei americane va determina un QEpix benefic pentru prețul aurului și, bineînțeles, argintului.
Pe 13 decembrie 2015 am publicat perspectivele grafice ale anului 2016... Global Debt Deflation. De mai bine de jumătate de an planeta... financiară se află în plin global debt deflation, iar analiștii financiari vorbesc despre... galop de sănătate. Sănătate!!!
Keep it simple... global debt deflation înseamnă dolar puternic. Yellen va face ceea ce o va obliga... piața. Bernanke a devenit erou abia după valul deflaționist. În timpul valului deflaționist a fost un prost ca oricare altul.
21 iunie 2016
26 iunie 2016
EURUSD ar putea suferi o corecție până la 1,117 sau 1,126 de unde să-și reia căderea. Dacă nu atinge 1,1348 avem un trend sănătos, ușor de speculat/tranzacționat.
EURX
EURX confirmă căderea euro prin atingerea primului nivel critic.
USDX
La fel, după o apropiere de zona de ofertă mă aștept la o corecție sub 95 de unde să începem reluarea aprecierii dolarului către 101,89.
GBPUSD
1,36 s-a dovedit a fi un nivel suport rezonabil, reușind să mențină prețul GBPUSD. În general deschid pozițiile cu ținte de preț mai mult sau mai puțin fantasmagorice, netrecându-mi prin cap că se poate ajunge într-o noapte de la 1,5 la 1,36. Shit happens. De reintrat în piață pentru a doua țintă de preț e posibil doar cu day trading.
USDJPY
USDJPY a reușit un val complet și ar trebui să sufere o corecție favorizată de zona de cerere de sub 100,68. La retestarea acestui nivel, cu SL sub 98,82, se poate încerca o intrare long.
USDCAD
21 iunie 2016
Nivelele informative (critical SL) au fost atinse, am procesat informația, USDCAD a retestat nivelul de cerere, stop loss-ul se află sub cea de-a două țintă, 1,2435, intrări noi Buy 1,283, SL 1,273, ținte 1,335, 1,346, 1,363 și... nou maxim. Poate suna tardiv, dar graficul cu nivelul de cerere stă pe blog de mai bine de o lună și nivelul încă mai poate fi retestat, probabil... pe motiv de știri sau referendumuri. AC, sursa
26 iunie 2016
Spuneam săptămâna trecută că USDCAD ar putea retesta nivelul de cerere ceea ce s-a întâmplat.
EURCHF
21 iunie 2016
Pe EURCHF am spus că va fi retestat nivelul de ofertă 1,11, iar mai departe trebuie să vedem atins nivelul de 1,0694 (dacă e reatins, cei cu credite în franci vor depune notificări LDP). Alternativ, stăm în zona de ofertă până când smart money își fac plinul de... franci.
26 iunie 2016
În opinia mea cei care au credite în franci vor începe să stea la rând la bănci pentru notificarea de dare în plată.
Pentru GBPUSD i-am numit pe cei care au tranzacționat corect. În cazul EURCHF n-am găsit pe nimeni care să fi reușit ceea ce... se vede.
Referitor la trecerea depozitelor în dolari, reamintesc faptul că din punctul meu de vedere dolarul se află într-un ultim val 5 de apreciere, obiectivul principal fiind atingerea lui 101,89. Nu este imposibil să ajungă la 105, dar se poate corecta brusc încă din 101,89.
Practic, EURPLN și USDPLN s-au apreciat consistent, zlotul fiind o valută convertibilă. EURRON a fost ținut pe loc, Johannis devoalând că Isărescu este responsabil cu menținerea cursului, iar dacă aprecierea dolarului de la 95-96 la 101,89 are loc pe fondul unui curs EURRON de 4,55, nu prea văd rostul achitării costurilor schimburilor valutare. EURRON de 4,79 va deveni realitate, dar știm că și acest lucru se poate întâmpla... într-o oarecare noapte.
Eu personal aștept să mă dispensez de tranșa a doua de dolari la 101,89, iar de euro voi începe să scap la peste 4,67, în drum spre 4,79, urmând să încep să speculez intrări după acest șoc. O eventuală corecție a dolarului sub 95 m-ar putea determina să-mi majorez expunerea pe dolar... cu depozite.
19 comentarii:
''Referitor la trecerea depozitelor în dolari, reamintesc faptul că din punctul meu de vedere dolarul se află într-un ultim val 5 de apreciere, obiectivul principal fiind atingerea lui 101,89. Nu este imposibil să ajungă la 105, dar se poate corecta brusc încă din 101,89.''
Multumesc, am bagat la cap :) .
mersi frumos,
Vali :)
"23 iunie 2016
Piețele financiare se pregătesc de un galop de sănătate după un vot favorabil rămânerii Marii Britanii în UE - Adrian Mitroi, analist financiar
Vedeți ce înseamnă să fii bine pregătit în domeniul economic?"
Multumesc AC, am ras de m-am prapadit :)
Ar fi interesant poate un articol cu clovni retarzi... Cu citat ante si mai ales post-factum...
Numai bine,
In ce inerval de timp vezi USDX de la 96 la 101.89?
101.89 nu inseamna insa EurUSD la paritate asa cum erau asteptarile initiale...
Prima țintă e 0,99 sau 105. Am spus doar că de la 101,89 eu sunt mulțumit (dacă EURUSD cade acum).
Probabil iulie-august 1,06, corecție până în 1,11 și cădere pe final de an și tot... 2017. Dacă acest scenariu devine realitate atunci căderea din 2014 reprezintă un val A, range-ul din 2015-2016, val B, și ar urma o rachetă... albă până în 0,8 (posibil USDX 120).
Dacă prinde contur acest val B intru în dolar (cu depozite) pe corecția de la ~1,06 spre 1,11.
Tot nu inteleg scenariul tau pe termen lung...
Inteleg ca in perioada 03.2014 - 03.2015 pe EUR-USD a fost Val A cu inchidere la 1.046...
Dar in cazul asta ce a fost mai devreme? un ending triangle (parca astea se faceau in val 2 de obicei).
In plus, ca sa fie un B, nu ar trebui sa se duca peste 1.169?
Eu recunosc ca nu mai inteleg perioada 03.15-05.16... nu avem un higher high pe 1-2-3... Numaratorile mele au ajuns la gard iar acum sunt fara numaratoare alternativa si destul de expus pe USD.
Poti posta un chart cu numaratoarea valurilor pe termen lung?
PS: ce spui tu ca prognoza e foarte dureroasa dar credibila din pacate... e o deflatie crunta cu prabusiri de burse si falimente majore inclusiv in bancar... cu o Europa faramitata etc...
Symmetrical triangle pattern
https://www.tradingview.com/x/L9S7sTZw/
@Zyggy
Da, ăsta e scenariul "Am spus doar că de la 101,89 eu sunt mulțumit (dacă EURUSD cade acum)."
Alternativ, e posibilă formarea unui symmetrical triangle, caz în care prin toamnă suntem tot în jur de 1,11 pe EURUSD și abia apoi ajungem la 101,89 pe USDX.
Îl știu bine pe 4xForecaster. Cred că în 90% din situații predicțiile lui sunt valabile în privința valurilor.
Tot el a desenat și asta cu un an în urmă. A căutat corecția cu lumânarea, a însistat pe scenariul bearish până când s-a prins... prin februarie.
Si eu urmaresc de ceva timp 4xForecaster dar graficul asta mi-a scapat. Multumesc AC.
Salut Costele,
Cand ai timp, m-ar interesa sa stiu ce parere ai despre evolutia ratelor de dobanda fed, ecb……stiu ca este un subiect diferit. Am inteles ca “baietii” nu vor sa renunte la sistemul actual de rente si risca sa arunce totul in aer mentinand dobanzile jos dar nu stiu daca la un moment dat vor ceda ( fed a incercat dar tot ezita, poate incep iar cu taierile ) in incercarea de a mai salva ceva sau o vor tine asa pana la sfarsit, sfarsit pe care il vad lasandu-se cu transformarii “structurale” la nivel global.
Merci
Salut Aristotel.
Din graficul tau sa inteleg ca s-a cam terminat potentialul de apreciere al yenului si ar fi timpul de marcare a profitului pt cei care au yeni ?
@george
Da. Dimineață a fost atins prețul țintă al pozițiilor mele short și am intrat automat long la retestarea nivelului de cerere, conform graficului postat.
Probabil va fi o corecție mică. Problema e că ar putea să ajungă și la 112.
@Cristian
Probabil Yellen va continua să majoreze dobânda. Ar fi trebuit s-o majoreze de ceva timp și e posibil s-o opereze exact în timpul unui val deflaționist. La scurt timp va fi obligată de piață... s-o scadă.
Găsiți aici ce spuneam săptămânile trecute.
Noi maxime pe S&P 500?
15 aprilie 2016
S&P500 are prima țintă la 2268, valabilă atât timp cât 1789 nu este atins. Nivelul de cerere e situat la 1855. Bias long.
26 aprilie 2016
Mai sus am vorbit despre un bias bullish pe S&P500 nu neapărat pentru că scenariul prăbușirii globale este amânat. "Investitorii" încep să cam lase alte bursulici, aglomerându-se pe active denominate in dolari. Dar când va veni... de dimineata... le va trece.
eu vad ca nu a mai vizitat dxy zona sub 95. Asa ca am trecut cu leii in usd in depozite.
probabil pana prin august -septembrie.
Vali
Post factum nu pot decât să constat că a testat 95,05 pe 24 iunie. Am evidențiat nivelele de cerere cu probabilitatea cea mai mare de a schimba trendul (le-am nimerit pe USDJPY,USDCAD... din cele publicate).
Adeseori se întâmplă ca aceste corecții să se încheie în zilele de... vineri (seara), când traderii "profesioniști" nu tranzacționează.
După ce a atins 97,23, dolarul are verde pentru nivelele superioare.
Speculativ, mai toate pozițiile mele sunt raportate la dolar și jpy. Dacă scenariul aprecierii dolarului este amânat, risc să fiu scos din piață din majoritatea tranzacțiilor, situație în care n-aș vrea să rămân cu o expunere majorată pe dolar. Prefer să scap de dolari(depozite-tranșa 2), la(peste) 101,89 și să colecționez profituri din pozițiile speculative.
multumesc Aristotel.
urmaresc cu atentie dxy si eur/usd cum inchide saptaman asta.
exista un real pericol de false breakout/down (dxy - eur/usd) .... adica sa sparga rezistenta dxy sau suportul eur/usd dupa care sa efectueze retrageri tampite pe motiv ca e vineri si e vinal de saptamana ... sa vedem... am mai vazut circuri din astea....
Vali
21 iunie 2016
Trimiteți un comentariu