Iohannis: România are nevoie de un guvern stabil și de un premier integru. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marți decretul privind desemnarea lui Mihai Tudose (un om cu atîtea nuanţe gri în biografie, care minte cu seninătate chiar în documentele oficiale... :).



Dorin Tudoran m-a banat pentru un comentariu în care i-am atras atenția că Marin Preda este teleormanez (Încă un 'telectual deranjat de criticile aduse Securității ceaușiste. Dorinele, dracu' te-a pus să-ți curgă din gură. Până la tine n-am mai întâlnit 'telectuali analfabeți funcțional :) (Propagandiștii semuiști mă întreabă adesea de ce critic Securitatea și dacă sunt fiu de general securist. Pe bune, acum, sunt chiar atât de proști? :).



Recomandare pentru economistul Florin Cîtu - Warren Mosler (logică elementară)
Recomandare pentru economistul Lucian Isar - Scott Sumner (e varză)

Ipoteze:
Libertarianul Bogdan Glăvan este bugetofag. Libertarianul John Galt (comentacul) este bugetofag. Libertarianul Cristian Păun este bugetar.
Concluzie:
Think tank-ul care alimentează tonetarii grobieni, de dreapta, cu raționamente din prepuțul gândirii neanderthaliene, e alcătuit din asistați social.
Ai 2 vaci sterpe și un tractor ruginit? Numele tău e John Galt, țiitorul planetei. "Survenția" la hectar și asistența socială de care te bucuri atât timp cât faci umbră pământului degeaba nu sunt decât distorsiuni ale... nuvelei.

duminică, 24 ianuarie 2016

Trenduri ianuarie 2016... revisited

Pe USDX, Daneric vede scenariul meu... aici.
USDPLN a bifat predicția mea din ianuarie 2015, 4,1. sursa. Next level... 4,41-4,42.
17 ianuarie 2015

Săptămâna viitoare un preț de închidere zilnic sub 1.0859 pe EURUSD semnalează începutul prăbușirii.

GBPUSD, în drum spre 1,3945 ar putea retesta 1,459 (SL 1,48).

AUDUSD a atins ținta finală (0,6828) plecând dintr-un alt nivel de ofertă decât cel pe care-l așteptam.

USDCAD se consolidează pentru a pleca spre 1,55. Deocamdată pe weekly avem un bearish belt uriaș generat de marcarea profiturilor.

USDRUB s-a apreciat conform așteptărilor mele, peste 80. Dacă nu atinge 77, pleacă spre 90. Dacă atinge 77, testează 72-73,3 pentru a pleca spre 90. :D

USDTRY a retestat rezistența de la 3,05, bias bearish.


P.S. Celelalte hobby-uri cam sufocă. N-am timp decât să-l înjur pe securistul unu pe realitatea imobiliară.

26 de comentarii:

Altcineva spunea...

Aristotel, daca ai probleme cu sovietici care se uita si ei in timp ce le curge din gura la USD /RUB sau cu nea Daneric care a palmat si el viziunea ta (am vazut ca esti tag-uit pe site-ul http://channelsandpatterns.com/ - probabil de acolo te-a descoperit hotzul ala de Daneric) .... e simplu , bagi o filtrare de IP-uri sa aiba acces doar IP-uri din Romania si nu te mai doare nici la basca de sovietici si palmasi aflati in plina eroare care fura munca ta.

E super simplu.
Multumesc de update,

Vali

AristotelCostel spunea...

Nununu... headandshoulder-ul pe usdx a fost văzut de la bun început de daneric, biiwii și rambus... to name a few. Coincidența face că nivelul meu de 103,59 este determinat cu o altă metodă.

Acum un an încercam să-i spun lui iulian/wolf/neowave că orice metodă ai folosi scopul este același... predicția corectă a evoluției prețului.

N-am nicio problemă cu "originalitatea" predicțiilor, important e să le discern pe cele care se vor întâmpla de cele care doar concordă cu... teoriile. :D

P.S. Aș avea totuși o problemă cu faptul că dimineață toate geamurile mașinii erau deschise (all of them). Probabil instalația electrică tocmai m-a avertizat că data viitoare mi-o... arde. :)

Altcineva spunea...

"P.S. Aș avea totuși o problemă cu faptul că dimineață toate geamurile mașinii erau deschise (all of them). Probabil instalația electrică tocmai m-a avertizat că data viitoare mi-o... arde. :)"

Asta chiar e ciudat. Adica ai gasit masina ta cu geamurile deschise ?????????????????????????????????????????????????? :)))))))) Tare faza asta! Daca ar fi sa apelez la metodele de gandire creativa sau gandire laterala mi-ar veni ideea sa las la o parte calculul tintelor USD/RUB, ca poate unii chiar sunt batuti in cap si nu au auzit de capacitatea predictiva a teoriilor analizei tehnice sau chestiile de genul asta si au dezvoltat opinii tampite. Parerea mea.

Alta optiune e urmatoarea: daca ai o masina smechera cu soft complex instalat pe ea (adica 30-35k + euro, nu vreo Dacie) vezi daca nu cumva geamurile sunt controlate de software si poate ti s-a virusat soft-ul masinii, sau are vreun malware sau e vreo problema de genul asta... intotdeauna exista o explicatie, nimic nu apare asa din senin!

Opinia mea sincera (nu ca stiu eu multe, e strict o opinie nesustinuta de altceva stiut!) e sa stergi toate analizele USD/RUB si sa nu mai track-uiesti USD/RUB ... e probabil ca cineva sa nu fi inteles ca tu doar analizezi respectiva pereche, nu faci formare de opinie prin ceea ce faci (nu subestima low-level IQ-ul unor securisti de profesie - poate chiar din aia de pe extern).

Desigur :)))))))))) poti sa trackuiesti uleiul :)))))))) ... cine stie ...cunoaste! :D !

Vali

Jean Ghinel spunea...

Dan de Trenduri crede ca vom avea cresteri ale preturilor proprietatilor:"Desigur, sunt multe aspecte care ar trebui aprofundate, însă vom avea timpul necesar pentru a le diseca. Sintetizând cele descrise, avem trei concluzii:
1. Lipsa cererii va conduce la scăderi ale preţurilor mărfurilor junk, ale titlurilor bursiere(monstrul deflaţionist) în timp ce lipsa de credibilitate a banilor va face ca preţurile proprietăţilor, a materiilor prime şi a alimentelor să crească(monstrul inflaţionist)"

Nu vine mai intai scaderea mult visata si asteptata de mine sa ma aleg si eu cu o casuta? :( :( :( :( mi-e frica de mor.

Jean Ghinel spunea...

ah, acvum am vazut comentariul tau la articolul respectiv, m-am mai listit.

AristotelCostel spunea...

@vali
Primul gând m-a dus în zona crepusculară. Apoi mi-am amintit că de un an nu-mi mai ating mașină decât pe componentele din plastic, fiind mai sensibil la ... curentul electric. Ar putea fi și softul.

@jean
Hard to tell.
Teoretic, dacă stai cu Rambo și ești născut într-o zodie norocoasă, preferabil ar fi să treci în dolar la un curs ceva mai favorabil, și de plasat bănuții sub directa supraveghere a lui... Rambo. Că la un moment dat îi vei readuce în piață de nicăieri și vei fi luat la întrebări IReS, ADN, DILICOT și alte coacăze e riscul prietenilor lui Rambo. Alternativ, adică fără Rambo, pragul garantat va fi cu siguranță scăzut drastic... de la 100k, probabil la 50, 20 sau poate chiar la magicul 10k, ceea ce înseamnă că trebuie să-ți distribui cash-ul în sistemul bancar. Preferabil evită filialele locale ale mămicuțelor care au de achitat... pariuri pierdute pe derivate sau ale căror acțiuni sunt cotate la aproape zero.
Casetele de valori din România sunt țepe. E posibil să rămâi naked fără niciun faliment.

Băncile au umflat prețurile a... orice. Dacă creditarea se gripează ca în 2008, prețurile se fac praf. Abia după asta se vor uita oamenii la... credibilitatea băncilor care... mai este.

Deci, impresia că averile celor 1% ar putea susține prețurile a ceva... e greșită. Doar banii tipăriți din thin air... de către bănci cu ajutorul prostuților fac posibilă... ”minunea”.

AristotelCostel spunea...

??? Who needs this???

Akhenaton spunea...

"preferabil ar fi să treci în dolar la un curs ceva mai favorabil"

Desi sporadic am urmarit blogul tau si stiam ca astepti un nou minim pe EUR/USD, ca sa schimbi transa a doua. Acum vorbesti de trecere in USD la un curs ceva mai favorabil ... am pierut eu etape?

Il ai pe Rambo aproape de tine si Rambo singuraticul are si prieteni? ntz ntz ntz ...

De cand un "comunist" ( stampilat asa de unu prost de pute )prefera masina poporului, cu soft masluit? :D
Lasa paranoia, se intampla ... au mai patit-o si altii

AristotelCostel spunea...

Am tot vorbit despre viitor de m-am plictisit.
În zona 101-103,59 pe USDX ar fi înțelept de ieșit din dolar, strict speculativ. O retragere ar reintinde arcul... speranței. :D

Nivelul critic este 101,82. Deocamdată 100,55 nu spune nimic... motiv pentru care tranșa 2 face... paduchi.

Revenind la dubiile tale, tranșa 1, schimbată acum un an la 4,2... în vârf de băț... a rămas în lei... infertili (1%/an:)). Peste cele două tranșe ar mai fi o expunere echivalentă pe euro din care n-aș ieși decât peste 4,64. EURRON este extrem de încordat, bias bullish, dacă scapă... marchez.

Deci, abia după o corecție a dolarului aș mai fi interesat de el.

I-am spus lui Jean despre Rambo. Părerea mea sinceră, din adâncul sufletului meu mic și negru, e că în ziua retragerii cash-ului din bancă, datele personale ajung la forțele antiRambo care-ți fac din domiciliu... pont pentru pârnăiași.

Softul e OK. Ca orice comunist zgârcit, îmi sufoc telecomanda-n buzunare.

Altcineva spunea...

Buna Aristotel,
Inchiderea din 27.01.2015 eur/usd a fost peste 1.0859 (din ceea ce am vazut eu) cu cativa pipsi fiind depasita (1.08639).
Se pune ?... ca sa consideram ca prabusirea nu mai e anuntata .... sau nu? Adica... conteaza cativa pipsi ?

Mersi, Vali.

AristotelCostel spunea...

Semnalul bearish e dat de închiderea sub 1.0859. Deci, o închidere cu 1 pip peste... nu... semnal. Corecția continuă. Evil speculator e bullish euro. În cazul căderii de la 1,1 ne va spune că și-a marcat profitul la 1,101 și că prăbușirea la care se aștepta s-a desfășurat exact așa cum a... spus.

Unknown spunea...

Salut
Francul a iesit din amorteala. Se pare ca SNB si-a stabilit o noua tinta. Pragul de 1.1060 a fost trecut.
Poti face te rog o reevaluare a situatiei.
Merci

AristotelCostel spunea...

N-am mai spus nimic despre EURCHF pentru că nu s-a întâmplat nimic, până azi.

”Așa cum am arătat”, :) 1,0744 a fost un nivel solid de cerere, prețul nu a atins o clipă stop loss-ul de la 1,0694 (4 luni de zile:), brokerii n-au vânat nicio poziție, în ciuda afirmațiilor traderilor profesioniști, iar prima țintă de la 1,1069 a fost atinsă... finally (reward to risk... 6, pt tinta 2... 10).

În principiu, peste 1,1-1,1178 începe acumularea de poziții short cu ajutorul celor care vor să atingă cea de-a doua țintă de la 1,1226. Practic, trebuie să văd prețuri de închidere și eventuale reacții la aceste nivele.

Și cum spuneam cu un an în urmă, când toată lumea era în panică... la casele de schimb, EURCHF a evoluat către 1,1.

AristotelCostel spunea...

Asta mă îngrozește și pe mine.

În aprilie 2015 mă scosese din minți wolf/neowave. Fără nervi nu faci nimic în viață. :D

Altcineva spunea...

Buna Aristotel,

S-a schimbat ceva pe EUR/USD dupa miscarea Bank Of Japan cu ratele negative pe yen ? EUR/USD pare ca nu are tractiune.

Mersi,
Vali

AristotelCostel spunea...

Vineri am avut semnalul bearish (preț de închidere 1,0833). Mai departe, prețul de închidere trebuie să nu depășească 1,1 (am vorbit de EURX la 100, mai probabil doar 99,7). Mai deschid un pending order sell la 1,099, stop loss 1,113, țintă 1,03.

EURUSD a stat două luni de zile la nivelul de ofertă identificat de... mine, 1,0914. Conform metodei mele și conform elliot wave, stop loss-ul e OK la 1,1087+0,001. Pentru confort și relaxare :), merg pe 1,113.

Altcineva spunea...

ok, inteleg - multumesc pt raspuns.

Vali

Unknown spunea...

Costele se facu' si stop loss-ul :)
Crezi ca mai este valabila tinta de 1,03 sau o sa ne mai miscam pe la 1,0914.


Merci,
CRisti

Altcineva spunea...

I was kicked-out. Mi-a dat piata in ...oua.... glumeam! :) Mi-a lovit toata pozitia EUR/USD in stop-loss. :/ ...well shit happens :).

A fost o chestiune de 10 pipsi - am pus stop loss-ul putin prea exact, cred ca am obsesia exactitatii la pips.

Vali

AristotelCostel spunea...

Neata, :)

Am vazut aseara, mi s-a mai intamplat. EURX a ajuns abia la 99,26, ar mai fi loc până la 99,7. Vedem prețul de închidere săptămânal. Pe EURUSD avem o rezistență încă valabilă, la 1,1095, și un nivel de ofertă la 1,1118. De ce a fost împins prețul până la 1,114 în loc de 1,1129 :), nu știu.

Daca recititi articolul, puteti identifica o alternativa pe GBPUSD, pending order sell la 1,459, SL 1,48. Spike-ul de ieri a ajuns la 1,4649.

Unknown spunea...

Si francu da la oua. Am schimbat tot in eur intre 1.0 si 1.08. Da iar am adunat franci. Ce fac cu astia? Mai revine vreodata? Sau astept cu euro un 1.15-1.20. Please repeta analiza.
Si cu leul, ce e cu aprecierea asta ciudata? Pentru trai obisnuiesc sa schimb in transe mari in ron la un curs bun, dar mi-a scapat acel 4.55

AristotelCostel spunea...

20 ianuarie 2016:

Indexul dolarului e presat să se aprecieze (o zonă de acumulare cu higher lows... multe și dese). În același timp EURX ar putea reuși un spike spre 100, înainte de cădere.

EUR/USD vrea să pară bullish, e posibil să facă o glumiță (urmărește 100 pe eurx), dar va copia GBPUSD.
sursa

După atingerea nivelului de 98,53 am estimat retestarea nivelului de 99,72.

Pe urmă am tot insistat că mă aștept la un spike al EURX spre 100 sau mai probabil 99,7. Azi am ajuns la 99,96.

Bineînțeles, dacă 101,09 este atins, euro se va aprecia în fața dolarului, dar dacă nu ajunge acolo, 1,0132 EURUSD și 91,22 EURX sunt în cărți.

@Claudiu

Ți-am spus că a doua țintă de preț se află la 1,1226. Azi prețul a fost respins brutal din 1,1178, nivel de ofertă menționat pe toate graficele mele despre EURCHF. Conform predicției mele (urmărește magenta), piața a retestat nivelul de cerere 1,0744 după care a testat nivelul de ofertă 1,1178, exact cum am desenat.
Acum, șansa ta ar fi ca piața să interpreteze drept eșec neatingerea celei de-a doua ținte de preț și va testa structura trendului. Posibil, puțin probabil, :) voi încerca să fac analiza în weekend pentru a identifica nivelul critic. Oricum, poziția ta short ar fi trebuit să înceapă în zona 1,1, mai ales că-mi citești opera, dacă nu-i cu leverage... e investiție. :D

N-am nicio problemă să-ți repet analiza:))
24 mai 2015
Pe termen scurt EURCHF își caută un nivel suport și probabil va retesta 1,0261. Prin retestare eu înțeleg faptul că bancarzii mai au de acumulat poziții long la nivele... inferioare ceea ce presupune conducerea prețului sub nivelul de cerere, iar după ce piața liberă acumulează tensiunile necesare (volumul critic de poziții long) prețul va fi eliberat spre 1,1.
În viitorul relativ îndepărtat, ceea ce s-a întâmplat cu yen-ul se va întâmpla și cu francul elvețian (o depreciere accentuată). Pe termen mediu și lung, nivelul de 1,1 nu va face decât să le ofere oportunitatea instituționalilor să acumuleze poziții short pentru prima țintă de preț de la 0,9063.
Totuși, în eventualitatea în care corecția spre 1,1 atinge nivelul de 1,1536, o întoarcere către 1,2175 devine foarte probabilă. Doar în situația în care 1,2671 este atins, scenariul bearish este anulat, ceea ce înseamnă că francul se face... yen.
Deci, recapitulez, actualul trend este unul puternic bearish cu ținta de 0,9063, iar momentan prețul se află într-o corecție către un nivel de la care instituționalii vor acumula poziții short (probabil 1,1).


Deci, nu, dacă EURCHF atinge 1,1536... e belea pentru dvs, va fi retestat 1,2175, dar ziceam să vedem ce e cu structura actualului trend.
______________________
Pe EURPLN a apărut nivelul de cerere de la 4,379. Dacă 4,335 nu este atins, aprecierea continuă. Deci, Isărescu n-are decât să continue să fie extrapenibil și să țină EURRON la 4,535. Mai are și legea dării în plată pe cap... prostovani cu duimul prin preajmă, sigur își bagă picioarele. :D

Altcineva spunea...

"Pe urmă am tot insistat că mă aștept la un spike al EURX spre 100 sau mai probabil 99,7. Azi am ajuns la 99,96.

Bineînțeles, dacă 101,09 este atins, euro se va aprecia în fața dolarului, dar dacă nu ajunge acolo, 1,0132 EURUSD și 91,22 EURX sunt în cărți."

ok, am inteles.
Aristotel, am o rugaminte: ne poti da, te rog, un link pentru a urmari EURX ? Pe investing .com la EURX apar cu totul si cu totul alte valori decat cele amintite de tine...nu inteleg gapul intre ele...

Ai te rog un link public (neplatit) cu EURX? Nici pe Bloomberg nu l-am gasit...

Mersi,
Vali

AristotelCostel spunea...

Deschide un cont demo pe admiral markets (nu expiră).

Altcineva spunea...

:/ ... dezamagitoare experienta cu FX pt mine :) ...
s-a lasat cu oua sparte
deci nu mai vedem eur/usd la 1.03-1.01 ,nu? sau usdx la 103 ?
poti in week-end-ul asta pls sa ne zici cateva opinii legate de cum inchid valutele saptamana asta ?
multumesc,
vali

AristotelCostel spunea...

Azi EURX a făcut un nou maxim, 99,98... aproape 100.
Nu înțeleg resemnarea. :)

Încerc duminică seara.

Lista mea de bloguri

Analiză fundamenta...tă