Iohannis: România are nevoie de un guvern stabil și de un premier integru. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marți decretul privind desemnarea lui Mihai Tudose (un om cu atîtea nuanţe gri în biografie, care minte cu seninătate chiar în documentele oficiale... :).Dorin Tudoran m-a banat pentru un comentariu în care i-am atras atenția că Marin Preda este teleormanez (Încă un 'telectual deranjat de criticile aduse Securității ceaușiste. Dorinele, dracu' te-a pus să-ți curgă din gură. Până la tine n-am mai întâlnit 'telectuali analfabeți funcțional :) (Propagandiștii semuiști mă întreabă adesea de ce critic Securitatea și dacă sunt fiu de general securist. Pe bune, acum, sunt chiar atât de proști? :).Recomandare pentru economistul Florin Cîtu - Warren Mosler (logică elementară)
Recomandare pentru economistul Lucian Isar - Scott Sumner (e varză)

Ipoteze:
Libertarianul Bogdan Glăvan este bugetofag. Libertarianul John Galt (comentacul) este bugetofag. Libertarianul Cristian Păun este bugetar.
Concluzie:
Think tank-ul care alimentează tonetarii grobieni, de dreapta, cu raționamente din prepuțul gândirii neanderthaliene, e alcătuit din asistați social.
Ai 2 vaci sterpe și un tractor ruginit? Numele tău e John Galt, țiitorul planetei. "Survenția" la hectar și asistența socială de care te bucuri atât timp cât faci umbră pământului degeaba nu sunt decât distorsiuni ale... nuvelei.

duminică, 3 ianuarie 2016

Trenduri ianuarie 2016


Mare lucru nu s-a schimbat... doar anul... autorul comentează mâine (L.E. comentariile au fost publicate Luni, 4 ianuarie 2015)... (pt. postul de bilant trebuie sa mai analizez grafice... pe măsură ce parcurg situația actuală îmi reamintesc ce și unde am spus... răbdare :)

EURRON
6 Decembrie 2015
Orientarea turistică pe EURRON rămâne valabilă. (L.E.: pe graficul lunar, semnalul dat de MACD va fi valabil doar după închiderea lumânării... deocamdată fiind sub observație... în speranța unui over4,4718.
...
Preț zilnic de închidere peste 4,4922 (cale liberă pentru 4,54). AC, sursa
13 Decembrie 2015

Pentru următoarele săptămâni, RSI-ul (vezi graficul săptămânal) lasă de înțeles că mișcarea ascendentă poate continua fără corecții importante. AC, sursa
3 Ianuarie 2016
Monthly
Weekly
EURRON a reușit să străpungă 4,54 în 27 Decembrie, iar mai departe ar fi de așteptat o corecție (divergență preț RSI) până la 4,4922 (e posibil să fie vorba de o mișcare de câteva minute care să radă bună parte din pozițiile long). De acolo mă aștept ca prețul să ajungă până la 4,59.

EURPLN
13 decembrie 2015
Mai departe trebuie să mă credeți pe cuvânt de pionier... 4,37 aduce în piață cumpărătorii de zloți. De ce mă uit la 4,37? Prima țintă de preț a fost 4,3037. a fost depășită în forță, testată și validată drept suport puternic, iar a doua țintă de preț pe EURPLN este 4,4079. Vedem ce se întâmplă acolo, iar apoi ne uităm la nivelul de 4,4912. N-aș vrea să vă stric surpriza. :) AC, sursa

4 ianuarie 2016

EURUSD
6 Decembrie 2015
3 Ianuarie 2016
Răspunzându-i lui Gelu, am menționat că mă aștept la o testare a canalului de trend descris de valurile 1,2,3... și 4.

23 Noiembrie 2015
Valurile 1 si 2 ("bleo" :) sunt identificate clar încă din 20 septembrie. Valurile 3 si 4 vor forma impreuna cu primele doua valuri un canal de trend, ceea ce inseamna ca valul 4 nu poate trece de 1,1 (ramane sa vedem unde se incheie valul 3).

Evident, dupa valul 4 ar fi de asteptat un... val 5. :)))) Tot în jos. AC, sursa

Răspunsul îi era adresat lui Jean Ghinel și nu lui Gelu. Important e că am ținut minte... subiectul. :D
Viitorul imaginat de mine arată... pur întâmplător... exact cum... l-am descris. :) Singurele elemente demne de reținut ar fi... PSD, Voiculescu, Moscova.

EURX
6 Decembrie 2015
13 decembrie 2016
Cam așa se manifestă... un nivel de ofertă. AC, sursa
3 Ianuarie 2016

USDX
Pe indicele dolarului au lipsit câțiva pipși până la atingerea nivelului de cerere.

GBPUSD
6 Decembrie 2015
3 Ianuarie 2016
4 ianuarie 2016
 La ora la care comentez, Luni, 4 ianuarie 2015, GBPUSD a bifat și cea de-a doua țintă moment în care pozițiile mele deschise la peste 1,565 au fost închise (tranzacțiile pe GBPUSD au fost ultra... plictisitoare).
Nivelul suport de la 1,4647 ar putea prelungi momentul reluării deprecierii lirei către ținta de preț 1,3945. Urmăresc identificarea unui nivel de ofertă cu stop loss decent.

USDRUB
7 Noiembrie 2015
Nivelul de cerere de la 62,28 a fost retestat. Îi recomand lui Putin să-și facă toate calculele la cursul de 76. AC, sursa
3 ianuarie 2016


Aur
Încă mă aștept la atingerea primei ținte de preț, 1040,46.

Argint
26 iulie 2015 (daily)

3 Ianuarie 2016 (weekly)

sursa (Postacul lui Voiculescu :) 18 decembrie 2012
... ani de zile de predicții responsabile...
P.S. De când Securitatea a obținut toată puterea în România m-a apucat un profund sentiment de rupere la lingurică. Să vă aibă stelele-n pază. :D

26 de comentarii:

gelu spunea...

Salut Costele!
Eu zic ca paritatea mult asteptata vine prin martie...o declanseaza chiar draghi.
Intrebarea care tot mi-o pun este urmatoarea,nivelul de la care va ateriza?
Eu raman adeptul unui nivel peste 1.2(88~92 usdx)(atins in ian-feb).....dupa care cred aterizam.
Astept analizele tale cu mare interes!

AristotelCostel spunea...

Salut Gele!

În text am spus că văd un val 4 care nu poate depăși 1,1087 (incomplet în text 1,1... probabil vorbind din memorie :). După cum arată EURX și USDX, pe EURUSD avem un val 5 care va "rașcheta"... paritatea în următoarele săptămâni.

gelu spunea...

Si daca valul 4 se duce peste 1.17 (poate fi un spike)dupa care raschetam paritatea???
Am mai avut surprize in August cu eur/usd?

Altcineva spunea...

Buna Gelu,

Scuze ca ma bag in seama (stiu ca Aristotel ar avea multe argumente peste ce pot eu zice) dar pe daily EUR/USD avem 200 DMA (daily moving average) in aria EUR/USD 1.1045 - 1.1055 care actioneaza ca un prag de rezistenta care nu cred ca ar permite 'aventuri' pana la 1.17 inainte de (aproape) paritate.

In plus atingerea 1.17 inainte de aria 1.01 - 1.03 ar deforma structura valurilor si modul in care au fost ele track-uite si numerotate.

Parerea mea e ca mai avem cam 10 - 12 - 14 zile incepand de azi (05.Ian.2016) pana vedem aria 1.03 - 1.01 EUR/USD... zic asa putine zile pentru ca mai apoi sa aiba timp retailerii sa creeze masa critica pro-usd si EUR/USD bearish (pe motive tampite gen : ianuarie - luna traditional bullish usd, etc...) pe gatul carora sa decoleze taios si cu forta EUR/USD din aria 1.03 - 1.01 intr-o maniera bullish,ascendenta, in ultima treime a lunii ianuarie 2016. Asta e parerea mea umila de incepator.

Cu drag,
Vali

gelu spunea...

Salut la toata lumea!
Eu raman la parerea mea umila ca nu vom avea paritatea pana in martie.
Valul 4 este inselator...si va deforma structura valurilor
Cu valul 5 sunt 100% sigur ca va barbieri paritatea si sub(un pic)
Repet este parere personala!!!

Jean Ghinel spunea...

Da, da! Lui Jean Ghinel i-ai zis :)

La multi ani! si sper din tot sufletul sa nu ne lasi in paza stelelor

Eu, datorita postarilor tale, am reparat o mare prostie pe care am facut-o. Nu am facut bani citind blogul tau, dar am reusit sa repar o prostie mare. Multumesc frumos!
Jean

AristotelCostel spunea...

@Gelu

N-am nicio idee când se va întâmpla. Timpul e un parametru pe care nu-l stăpânesc... deloc.
Spun doar că următorul val va conduce la un nou minim (până la 1,01... posibil 0,96).

Privind invers, cumpărătorii de sub 1,08, în special din zona 1,05, vor fi scoși din piață de acest val, iar dacă 0,96 este atins, vor aștepta să iasă din piață după corecție pentru că va fi jale pe termen lung... EURUSD => 0,8.

@Jean Ghinel
Da, euforia de pe realitatea imobiliară din perioada demiterii lui băs (vară-toamnă 2012), pe fondul manipulării cursului de către securistul Isărescu, m-a determinat să-mi precizez pozițiile. Eu am avut dreptate... ei... nu. :D Pe fondul știrilor și propagandei fițuicilor de bișniț, greșelile pot fi la îndemâna oricui.

AristotelCostel spunea...

"cumpărătorii de sub 1,08, în special din zona 1,05, vor fi scoși din piață de acest val, iar dacă 0,96 este atins, vor aștepta să iasă din piață după corecție"

Asta nu sună bine deloc. Speculatorii vor fi scoși din piață, investitorii, chiar dacă 0,96 este atins, vor ieși după corecție, cel mai probabil... pe plus.

Altcineva spunea...

"P.S. De când Securitatea a obținut toată puterea în România m-a apucat un profund sentiment de rupere la lingurică. Să vă aibă stelele-n pază. :D"

Adica nu mai publici aici? Cine te-a suparat Aristotel ? Ma duc sa-l sparg instant la dinti! :D

Vali

Altcineva spunea...

Buna Aristotel , am o intrebare tehnica pe bune:
E adevarat ca e mai intelept sa urmaresc aria DXY 101.82 - 103.59 decat o anume valoare EUR/USD (fie ea care o fi : 1.03, 1.02, 1.01 .... 0.96) ?
Adica reformuland: avand in vedere ca si EURX variaza cu propria sa dinamica interna, formarea EUR/USD e un raport secundar al interactiunii intre DXY si EURX, nu ? Si de aceea ar fi mai important sa urmaresc DXY daca sunt interesat de USD decat sa urmaresc EURUSD care are in componenta sa si dinamica de depreciere a euro (EURX) impusa de BCE, nu? E mai relevant in determinarea valurilor EURUSD indicatorul DXY si miscarile sale ?

Multumesc,
Vali

AristotelCostel spunea...

În iulie 2012 Securitatea a fost la un pas de... reformare. Redresarea cu ajutorul oricărei porcării le-a permis securiștilor să scape de complexele determinate de valurile de prostie care-i caracterizează. Și-au pus în valoare tupeul acaparând toată puterea. Nu mai am nicio speranță că în România va mai exista vreodată un grup de români... neinfiltrat.

USDX e reper. Odată atins 101,82, dolarul va fi transmis mesajul că va face ravagii pe termen lung. EURUSD a bifat, AUDUSD a bifat, USDCAD a bifat, USDJPY a bifat... GBPUSD e praf din 2009... a mai rămas 101,82. Cum dolarul trebuie musai să ajungă acolo... este evident că nu o poate face fără să se aprecieze în fața euro. Mă aștept la un semnal, smart money se vor replia în funcție de acesta, va urma o corecție de așezare corectă și apoi... stelele cu mila.

AristotelCostel spunea...

"Mă aștept la un semnal, smart money se vor replia în funcție de acesta, va urma o corecție de așezare corectă și apoi... stelele cu mila."

... și traducerea... semnalul este atingerea lui 101,82, "grămezile" de speculatori vor sări în dolar la depășirea maximului precedent, va începe corecția dolarului spre <90, smart money își lichidează expunerea pe euro and whatever trecând în dolar cât mai aproape de acele nivele (USDX <90) cu scopul inițial... 120 (UDX).

Altcineva spunea...

Wow! Super-tare!
asta imi place la tine ca explici natural si dinamic, adaptat oricarui nivel de intelegere, ca un film politist, ceva de genul!

Multumesc frumos, chiar am inteles!
Cred ca urmeaza momente deosebite in urmatorii ani! USDX la 120 ar insemna un USD/RON grav de tot peste 5 ron / 1 usd! Wow! :-O !

Vali

gelu spunea...

Salut Costele!
Am observat un pattern bursele cad...eur si aurul creste!
Eu cred ca vom avea surprize mari cu valul 4.

AristotelCostel spunea...

Am spus cu ceva timp în urmă că euro va fi ultimul care se va aprecia față de dolar. Lira se face țăndări, dolarul canadian și cel australian s-au făcut deja, iar euro încă se ține bine. Când primele se vor fi stabilizat, euro va cădea ca aruncat de pe geam.

Uleiul a ajuns în zona nivelului suport de la 30,25. Dacă-l sparge, se duce-n... 22. Lira va continua să curgă lin, iar euro, cu delay-ul specific, va recupera ceva mai încolo... toată prăbușirea.

Alex spunea...

Salut,
Dom'le, vad ca toate bancile mari de investitii au "anuntat" pe canale ca se "asteapta" la oil = 20 USD. Ceea ce inseamna ca ei au pozitii imediat deasupra, 22-23, pe acolo.

Am doua intrebari, una simpla , una nu.

Prima: care crezi ca ar fi a doua tinta in jos la petrol, daca se sparge 22 ?

A doua: e frumoasa teoria asta a valurilor Elliot, DAR, dupa cum putem vedea la noi in ograda (EUR-RON), teoria nu se aplica acolo unde piata ... nu exista.
Acum... intrebarea: crezi ca exista cu adevarat vreo piata, undeva in lume ? (ma refer desigur la cele pe care se poate tranzactiona electronic global)

AristotelCostel spunea...

@Alex
Sa-l lăsăm până în 22. Se va întoarce odată cu începerea corecției pe USDX. Un maxim de 103.59 poate însemna o mișcare violentă până spre 22 $/barilul. Dar, pe termen lung, dolarul trebuie să ajungă... mai întâi la 120. Nivelul de 22 era important când uleiul se tranzacționa la 100... că va fi 2, 12 sau 22 e mai puțin relevant. :D Nu știu ce mai spun canistrarii gen flavian.

Undeva cândva am spus că metodele mele sunt valabile pe instrumente financiare tranzacționate serios. În timp am înțeles cum să mă adaptez la EURHUF și EURPLN. EURRON e descifrabil în privința bias-ului.

Dacă există vreo piață? Nemanipulată? Armstrong spune că trendul e dat de participanții la piață, iar manipulările sunt de mică amploare, în cadrul trendurilor. Nu cred că e departe de realitate, însă participanții la piață sunt... rechinii mari care monopolizează piața, manipulează structura evoluției prețului, iar în momentele critice, de panică... când echipa se sparge... fiecare luptă pentru sine... clipe de piață liberă. :D
Îmi aduc aminte cum umflau rechinașii bulelele pe aur și argint mai ceva ca Zilișteanu clociada românească. Să spui acum că acele piețe n-au fost manipulate... ține de școala austriacă... gen.:)

AristotelCostel spunea...

Predicțiile mele pe USDRUB, ajunse deja în zona 80, m-au umplut de cititori din cealaltă uniune... cea sovietică. :)

Alex spunea...

Am inteles,
Multumesc mult pentru lamuriri si pentru munca pe care o depui.

Numai bine,
Sanatate maxima si ... profit elegant :)

Alex spunea...

Apropos de piete umflate cu pompa, o bijuterie ramane si piata imobiliara din RO. Niste baieti bine plasati prin bancile comerciale cu prezenta la noi au facut ... deosebit de multi bani din vanzari de credite ipotecare la preturi (g)astronomice. Si inca nu a cazut pana la ... fundamente :)

Alex spunea...

Daca face dolarul vreo prosteala , gen retur la 1.2 USD/EUR, cat credeti ca se face petrolul , si aurul ? [eu anticipez 50 bistari/baril si 1300 bistari/ounce, dar... ]

AristotelCostel spunea...

Mai departe trebuie să mă credeți pe cuvânt de pionier... 4,37 aduce în piață cumpărătorii de zloți. De ce mă uit la 4,37? Prima țintă de preț a fost 4,3037. a fost depășită în forță, testată și validată drept suport puternic, iar a doua țintă de preț pe EURPLN este 4,4079. Vedem ce se întâmplă acolo, iar apoi ne uităm la nivelul de 4,4912. N-aș vrea să vă stric surpriza. :) AC sursa

Ieri EURPLN a spart rezistența de la 4,37, iar azi a atins ținta de la 4,4912.

EURRON... practic... trebuie să... 4,64.

Luni? Marți?

AristotelCostel spunea...

@Alex

Să vedem minimele. După asta încerc să estimez corecțiile.
Dacă USDJPY bifează 114,57, AUDJPY intră în comă... global debt deflation is here.

Altcineva spunea...

poti sa mai comentezi, te rog, nitel pe EUR/USD si DXY ? Nu inteleg ce se intampla... DXY se retrage si nu s-a atins de nivelul de 100 si EUR/USD tot vrea sa para bullish ...

Multumesc,
Vali

AristotelCostel spunea...

Indexul dolarului e presat să se aprecieze (o zonă de acumulare cu higher lows... multe și dese). În același timp EURX ar putea reuși un spike spre 100, înainte de cădere.

EUR/USD vrea să pară bullish, e posibil să facă o glumiță (urmărește 100 pe eurx), dar va copia GBPUSD.

Altcineva spunea...

Multumesc Aristotel ,

Vali

Lista mea de bloguri

Analiză fundamenta...tă