Iohannis: România are nevoie de un guvern stabil și de un premier integru. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marți decretul privind desemnarea lui Mihai Tudose (un om cu atîtea nuanţe gri în biografie, care minte cu seninătate chiar în documentele oficiale... :).



Dorin Tudoran m-a banat pentru un comentariu în care i-am atras atenția că Marin Preda este teleormanez (Încă un 'telectual deranjat de criticile aduse Securității ceaușiste. Dorinele, dracu' te-a pus să-ți curgă din gură. Până la tine n-am mai întâlnit 'telectuali analfabeți funcțional :) (Propagandiștii semuiști mă întreabă adesea de ce critic Securitatea și dacă sunt fiu de general securist. Pe bune, acum, sunt chiar atât de proști? :).



Recomandare pentru economistul Florin Cîtu - Warren Mosler (logică elementară)
Recomandare pentru economistul Lucian Isar - Scott Sumner (e varză)

Ipoteze:
Libertarianul Bogdan Glăvan este bugetofag. Libertarianul John Galt (comentacul) este bugetofag. Libertarianul Cristian Păun este bugetar.
Concluzie:
Think tank-ul care alimentează tonetarii grobieni, de dreapta, cu raționamente din prepuțul gândirii neanderthaliene, e alcătuit din asistați social.
Ai 2 vaci sterpe și un tractor ruginit? Numele tău e John Galt, țiitorul planetei. "Survenția" la hectar și asistența socială de care te bucuri atât timp cât faci umbră pământului degeaba nu sunt decât distorsiuni ale... nuvelei.

duminică, 17 mai 2015

Manipularea e în tot și-n toate

Update (18 mai 2015):




_______________________________________

De dragul variației voi prezenta metoda pe care o folosesc pentru înțelegerea dinamicii piețelor în zile cu știri. Obsesia mea de mic copil (joke) a fost, este și va rămâne deslușirea minciunii, țepei și manipulării... și se pare că hobby-ul meu nu-i chiar atât de inutil cum crede... lumea... țepară.

Analiza EURUSD, GBPUSD și USDX-ului e de ajuns pentru a înțelege... manipularea globală în ansamblu.

Precizez pentru necunoscători că traderii profesioniști autodeclarați nu tranzacționează Lunea și Vinerea ceea ce înseamnă că lucrează 3 zile, probabil în Săptămână Mare, odată pe... Lună. Alți traderi, ceva mai entuziaști, tranzacționează știri, așteptând cu înfrigurare... "veștile" pe care să le interpreteze cu mărețele lor cunoștințe de economiști fâșneți și rapizi, pe platforme de tranzacționare în care execută ordine la nivel de picosecundă.

EURUSD - Vineri, 15 mai 2015


OK, înainte de ziua de vineri puteți observa cum prețul este adus ca prin magie peste nivelul de 1,14. Acest lucru se înâmplă pentru că bancarzii chiar sunt traderi profesioniști, angajați să facă profit săptămânal, tranzacționând 5 zile pe săptămână... și, cum viețile lor sunt la limita infarctului, au nevoie de niște repere... simple. Prin urmare, dacă ziua cu știri cheie începe cu prețul peste x,xy sau x,xx5, e o zi care debutează cu acumularea de poziții short.
1. Prețul coboară sub 1,14, bancarzii îl aduc înapoi.
2. Aproape nu se mai fac tranzacții, prețul cade.
3. Bancarzii proptesc euro.
4. Începe acumularea serioasă de poziții short.
5. Nu sunt fazani pentru toată lumea așa că prețul e bruscat prin dump.
6. And pump.
7. Toată lumea și-a făcut plinul, începe amenajarea zonei în care se vor manifesta... știrile.
8. Prețul atinge nivelul de cerere, bancarzii devin cumpărători, încasează profitul pentru shorturile deschise toată ziua. Sănătate, încep știrile.
9. Economiștii fâșneți leagă informațiile în câteva picosecunde și cumpără... disperat de lacomi. Cineva sigur... vinde, iar volumele sunt foarte importante. Bancarzii operează comenzi pentru instituționali... smart money în zona de ofertă. Iar șocul e că bancarzii au cumpărat până la acele lumânări albastre, al căror volum se datorează spread-ului și nu... tranzacțiilor. Adică cei mai mulți fâșneți au cumpărat în special după ultima lumânare albastră, unde sunt lumânările cu spread mic ceea ce înseamnă că volumelele lor sunt generate în special de... tranzacții.
10. Pe fondul lichidității scăzute, prețul este condus (manipulat) la nivele mai "bune" pentru cumpărătorii de Luni.

GBPUSD - Vineri, 15 mai 2015


Așa cum deja am spus, prețul pentru a doua zi e pregătit... de cu seara. În cazul GBPUSD, nivelul decent e 1,575.

1. Bancarzii acumulează poziții short.
2. Exagerează.
3. Proptesc prețul, cumpărând...
4. pentru a vinde mai sus până când oferta de lire depășește cererea, iar prețul începe s-o ia la vale.
5. Este atins nivelul de cerere de la 1,5702, s-a amenajat zona de creștere pentru știri, ordinele long au fost plasate, deci... să înceapă elementul "surpriză".
6. Știrile sunt proaste pentru dolar, traderii fundamentaliști... fâșneți, cumpără. Cineva vinde.
7. Traderii precauți care au intrat long la nivele de neimaginat pentru... fundamentaliști observă că high-ul făcut de fabuloasele știri proaste e un lower high și-și închid pozițiile.

Zona suport pe USDX se situează între 91.95 și 93.56. AC, sursa
USDX - Vineri, 15 mai 2015


La contactul cu nivelul de 93,56 a înnebunit lupul. Nimic nu e sigur pe planeta ManipuliTerra, iar acel volum de tranzacționare ar putea fi rezultatul profesioniștilor care se ocupă tocmai cu generarea unor volume fabuloase... false. Totuși, la fiecare coborâre modică a indicelui, activitatea de tranzacționare intră în panică. Prețul este respins serios peste 93,56, vin știrile proaste, chipurile, pentru dolar care face un double... bottom.
Pe 92,63 îl puteți regăsi în articolele mele anterioare și e un suport beton, volumul arată un interes scăzut și o apreciere a dolarului este probabilă. 96?
Lira a început deja corecția, iar în privința euro...

1,1475, 1,1482 si 1,1516 sunt nivele de oferta, care vor impinge pretul in jos, spre 1,107. AC, sursa


P.S. Voi "revizita" și trendurile.

14 comentarii:

Edy spunea...

Genial , simplu ,clar ,la obiect .Acum poate si Lucian sa revina la un puls mai normal :)

Edy spunea...

Try nu tenteaza pe nimeni ?

Unknown spunea...

Azi am iesit total din dolar la nivelul de 1,1160 ,nu am rezistat sa mai astept.Foarte buna analiza cu privire la stiri ;)

AristotelCostel spunea...

USDTRY?

Urmăresc... ocazional, dar are spread-ul :) cam mare.

Pare să-și fi epuizat ascensiunea, însă nu e exclus ca înainte de cădere, să bifeze 2.793. Problema e de unde va pleca acolo. Mai are de făcut cel puțin o corecție, poate până la 2.539, poate 2.525.

Altcineva spunea...

Eu am iesit din usd cu un -0.5% pierdere acceptata la DXY 95.62 in RON.

Mi-au zburat niste pene din coada dar -0.5% se refac repede :)))))....

Multumesc Aristotel, mi-ai salvat pielea!

vali

Unknown spunea...

Edy
Da am revenit la un puls mai normal :D,cu ceva pierderi dar am scapat mult mai bine decat credeam.Totul i se datoreaza lui Aristotel,extraordinar omul cu analizele sale.Nu ma mai gândeam sa vad nivelul de 1,10xx când ajunsese la 1,1470.
Dar pierderile trebuie recuperate,ramane de vazut când vom intra iar in dolar,la ce nivel .Sper sa vad o corectie pana la 1,2 :D

AristotelCostel spunea...

1,1475-1,107 teoretic

1,14665-1,10615... practic

Edy spunea...

Lucian , la cum vin datele din Europa sa nu ne trezim iar cu panica si dolarul in cer.Cum au sarit astia la BCE ca arsi la nici 1,15 nu prea vad sanse de 1,2 prea curand .

Unknown spunea...

Aristotel ce parere ai despre traderul Juan Maldonado,i-am urmarit analizele si am observat ca din aprilie avea un grafic cu ce se va intampla in luna mai,am ramas uimit e identic cu realitatea.
Acum vede o intoarcere la 1,14 dupa care paritate 1:1,interesanta analiza!
Oare e posibil asa ceva,parca intr-un timp ati zis ca bancherii stiu ca dolarul va ajunge la egalitate cu euro.

Adrian spunea...

Salut AristotelCostel,

Te deranjez cu o intrebare:

Imi poti recomanda te rog, o persoana/blog/companie (economist, analist financiar, trader, etc) care poate intocmi o analiza de curs pe CHF pentru urmatorii 2-3 ani?
Ma refer la o analiza mai complexa care sa cuprinda urmatoarele perspective :

-- Economica (nivel local si european)
-- Politica (nivel local si european)
-- Piete financiare
-- Geopolitica

Motivul pentru care te derenjez cu aceasta rugaminte este acela ca sunt posesorul unui credit in CHF facut la Volksbank care intre timp a fost achizitionata de Banca Transilvania iar in perioada urmatoare (2-3 luni) va trebui sa iau o decizie legata de oferta facuta de Banca Transilvania pentru clientii Volksbank cu credite in CHF.
Aceasta oferta presupune eliminarea comisionului de risc/administrare si in cazul in care se doreste conversia creditului din CHF in RON, o diminuare a sold-ului cu 22.5%.

In urma analizei facute de mine, aceasta oferta nu prea pare ok si sunt tentat sa raman in continuare pe CHF iar singura intrebare ramane legata de evolutia CHF-ului in perioada urmatoare. De aceea, as dori in masura in care este posibil acest lucru o recomandare din partea ta cu privire la analiza ceruta de mine. Pentru mine este important sa aflu mai multe pareri de la persoane mai "tehnice" pe zona financiara.

Mentionez ca doresc sa platesc pentru o astfel de analiza.

Mi-am permis sa te deranjez, deoarece ti-am citit cateva articole pe blog-ul --http://romanianuda.blogspot.ro/ si am vazut ca ai cunostinte in domeniul analizei financiare.

Cu respect,
Adrian Stefan

AristotelCostel spunea...

@lucian
Maldonado e cel mai bun dintre elliotistii pe care-i urmaresc. Ar mai fi cei ai lui Pretcher, dar nu voi plati niciodata analize... si oricum toti lovesc barele, uneori in serie.

Analiza EURUSD pe termen lung a lui Maldonado converge cu range-ul între 1 și 1,2 și o foarte probabila ieșire din interval... sub 1, pentru a bifa 0,93.

AristotelCostel spunea...

@Stefan

Pare genul de analiză de care face vorbire doar Martin Armstrong.

Dan_trenduri ar putea fi "stârnit" să abordeze subiectul... CHF.

Francul elvețian va continua să facă ravagii în Europa de Est. Analizele sunt probabile, oferta BT e concretă. Și chiar dacă EURCHF va crește semnificativ, pe termen mediu și lung ce se va întâmpla cu EURRON?

E de la sine înțeles că BT-ul și-a estimat costurile și... profitul, :D dar e cea mai transparentă bancă din România și nu cred că au chef să se joace cu neperformantele așa cum a făcut-o în bătaie de joc... volskbank. În cazul în care oferta cuprinde și cursul de conversie din decembrie 2014, încep să suspectez că ți-e dor de... volskbank. :)

Marc spunea...

Si eu iti multumesc, e impresionant ca mai sunt oameni care se ajuta sincer. Eu abea acum te-am găsit dar ma bucur ca mai sunt oameni care gândesc...la fel ca mine( manipularea totala!). Uneori ma cred nebun in lumea asta si daca vb. u lumea asa ceva, te eticheteaza nebun; e bine ca ne mai luam repere unii prin alții si ne ajutam atât cat se poate! Te felicit pr tine si pe toți cei care scriu sincer , e mare lucru pt ca suntem complet debusolati . Acum, iar se arata sperietoarea războiului ( cum scrie si dan_trends), dar si conflictul din Marea Chinei de sud ( Soros)...oare chiar e posibil sau bugetele pt apărare , înghit bani si alimenteaza conturile celor bogați care le produc ( tehnologiile si armele) ? Uneori aveam impresia ca Merkel, Putin si SUA, jucau teatru, cand era pe val conflictul Ucraina...?Pt manipularea maselor, dar ei erau deja intelesi ; la fel e cu sperietoarea Grexit, care nu se va intampla (?) dar e clar ca au fost mișcari si preluari clare si in RO, dupa ce au provocat criza..Așteptăm noi comentarii ( sper in intarirea dolarului), multumim si felicitări!

Unknown spunea...

Acum dupa ce nivelul de 1,10 a fost atins ce se va intampla,se va duce mai jos sau trebuie sa ne asteptam iar in perioada imediat urmatoare la 1,14xx?E ceva iesit din comun cum se poate schimba sentimentul negativ pentru dolar in pozitiv foarte repede.Nu pot sa cred ca au trecut doar cateva zile de când nu stiam cum sa ies mai repede din dolar iar acum stau si ma uit daca nu cumva m-am grabit ca am iesit asa repede :).

Lista mea de bloguri

Analiză fundamenta...tă